לונדון למתקדמים

shlomke21

New member
לונדון למתקדמים

אנחנו טסים בקרוב.....אוהבים את העיר ובפעם האחרונה סעדנו במיטב מסעדות אלן יו. בארוחה נפלאה אצל רמזי במלון קלרידג' וגם בבלגו סנטרל נהננו לא פחות. מחפשים את המלצותיכם על....מסעדה אחת שווה במיוחד (ברמה של גורדון רמזי) גסטרופאב והודית או אוריינטלית אחרת...וכל המלצה על מסעדות ללונדון למתקדמים. תודה!

מיתר44

New member
קלי קלות

סעדנו אצל רמזי בקלריג׳ס בסוף השנה ולא נפלנו מהכיסא. לעומת זאת טסנו אלעל בדינר של בלומנטל שבמנדרין. וגם ב אומו היפנית הבונבוניירה שמציעה אוכל מעולמות אחרים. בנוסף להן יש הודית מצטיינת - טמרינד וגם את סנט ג׳ון המציעה בשר ועוד בשר ועוד. ישנה טקסטור שאנו מאוהבים בתפריט ובשף שלה. ויש גם את לה גברוש שטרם הצלחתי להשיג בה שולחן ועוד ועוד כמעט בלי סוף של מקומות, סליחה, מסעדות ראויות עד מאוד. אגב, אם בכל זאת אתה מרגיש שלא מיצית את רמזי, אתה חייב לסעוד במסעדת הדגל שלו בעלת שלושת כוכבי המישלן. מציע לך לעיין במדריך האדום של מישלן. אם תספר על אלן יו, אודה.

shlomke21

New member
אלן יו

תודה רבה, אני אכן אעבור על הרשמים שלך, התמונות מדהימות. היכן צולם דוכן הרקלט? בבורו מרקט? לגבי המסעדות של אלן יו - חנכנו שתיים: busaba eathai ו- yauatcha.הראשונה נמצאת באחת הסמטאות של אוקספורד, באזור בונד. מדובר במסעדות מעוצבות למופת, בבוסאבה האכילה בשולחנות שרינג, הכל עץ מלא כבד, אווירה יחסית קלילה עם תחושה אוריינטלית. האוכל יחסית קליל, בטח לא ואגאמאמה אבל זהו הסגנון ,כשהמנות לא אחידות ברמתן. אבל התפריט עשיר ומעניין הכיוון יותר לנודלס, תבשילים עם אורז, מרקים. לא מקום שחייבים לנסות אבל מתאים לארוחת צהריים לא כבדה ומחייבת והמיקום מעולה! השניה נמצאת בסוהו, אליה חייבים להזמין מקום מראש, מסעדה המתמחה בדים סאם בכל הוריאציות, הרבה יותר מסוגננת ומעונבת מקודמתה אך עדיין יש תחושה קלילה ובלתי מחייבת. שוב, עיצוב מדהים, כאן ישנו דגש על המודרני והחלל העיקרי כולו בצבעי הכחול לעומת החלל התחתון שאם זכרוני לא מטעה אותי, ירוק. דווקא הכניסה מפתיעה וחלון הראווה מציג מקרונים ופטיפורים המסודרים כבית מרקחת, פטיסרי צרפתי עם טויסט סיני אוריינטלי לגמרי. התפריט עשיר, יש מכל וכל, פשוט מרתק לטעום וריאציות שונות של דים סאם, אוכל כה פשוט ועממי שכאן לקחו אותו אל הגורמה. מומלץ בחום. בשתי המסעדות יש מבחר רחב מאוד של קוקטיילים מרתקים עם שילובים יחודיים וכן תפריט תה מרשים לא פחות.

noa scotland

New member
מסעדה קוריאנית שאנחנו מאד אוהבים

http://www.asadal.co.uk נמצאת בצמוד לתחנת הטיוב Holborn. הסטייק טרטר שלהם (שמגיע עם אגס מגורר) מומלץ במיוחד! בחודש שעבר היינו ב-MAZE של גורדון רמזי (ארוחת טעימות) ומאד נהנינו.

passioneta

New member
לא הייתי המסעדה זו אבל בשר נא עם אגס

הינה ללא ספק המנה הטובה ביותר שטעמתי בקוריאה.

bruno01

New member
אני מאוד אוהב את הבלוג הזה

שסוקר מסעדות מכל הרמות והוא אמין למדי. זה הלינק : http://londoneater.com/ אם לוחצים למעלה על REVIEWS אפשר למיין גם לפי קטגוריות. תהנו!

londi81

New member
כמה רעיונות שונים מזה

שווה במיוחד לא חייבת להיות יקרה במיוחד בעייני אבל רעיונות שווים בלונדון שצצים במוחי סט. ג'ון אנד ברד - לאוכל בריטי משובח (יש דברים כאלה) המון איברים פנימיים משחק במרקמים ואווירה פמיליארית אך בקלאסה ריבר קפה בהמרסמית או להרד קור במיוחד +חוויה אתנית + האוכל ההודי (ובעצם הפקיסטני) האותנתי והעים במיוחד שאכלתי בחיי להאורה קבב האוס http://lahore-kebabhouse.com/ מקום די הזוי במיקום די הזוי - אולם גדול עם משפחות פקיסטניות ואפס סבלנות לתיירים - אבל כל כך כל כך טעים ומיוחד עוד בגזרה האתנית - שדרת המסעדות הויטנאמיות בקינגסדייל רואד או דים סאם בציינטאון בכל מסעדה שאין בה בופה [אני מחבבת את ג'רראד קורנר] או את imperial china שזה המקום האריסטוקרטי ביותר בציינה טאון ש/אני מכירה, כמעט נטול תייירים לא מאוד יקר ומאוד מאוד טעים

החתולית

New member
עוד שני רעיונות

שתי מסעדות שאני מאד אוהבת: Bocca Di Lupo - איטלקית מעניינת עם מטבח פתוח ואוכל משובח. כתובת: 12Archer Street London אחד הרחובות מאחורי האפולו. NEW WORLD - מסעדה סינית בצ'יינה טאון. מגישים בה דים-סם מצויין מעגלות וגם מנות סיניות נוספות. מרבית המלצריות מדברות אנגלית קלוקלת וכבר קרה שלא היה לנו מאד ברור מה אנחנו אוכלים. כתובת: 1Gerrard Place (לא להתבלבל עם NEW CHINA שנמצאת ב- 1 Gerrard St, מאה מטר משם). נסיעה טובה לעיר האהובה עלי וחזרי לספר לנו איפה אכלתם.

מיתר44

New member
Old Spitalfields Market

בימי א' כל האזור מתעורר לחיים ותוסס, כולל השוק המקורה הנ"ל. לאורך 3 קירות של האולם הענק מסעדות כולל ואגאמאמא. שם, באחת הפינות, מצאנו את הצרפתי שמכין כריכי ריקלט ומציע גם יין אדום חם.

מיתר44

New member
השוק המקורה

לענתיקות ובו שוכנות מסעדות. מסעדות נוספות נפתחו באזור כולו, כולל במרכז הקניות החדש דנדש. מגיעים לתחנת התחתית ליברפול ומשם צועדים 5 דקות בנחת. שווה מאוד מאוד.

londi81

New member
לדעתי המסעדות בתוך השוק לא מוצלחות במיוחד

אבל יש ממש מסביב לשוק מבחר של מסעדות מצוינות - לארוחות בוקר ובראנצים נחמדים יש את ה Lukes שנמצא ממש בפינה של השוק וקומרשיאל רואדש על קומרשיאל רואד אפשר למצוא סניף של סט. ג'ון ברד אנד ווין שכבר המלצתי עליו בשרשור בפינה לכיוון בריק-ליין, ממש מול החנות של אול סיינטס יש מסעדה תאילנדית משובחת Rosa's בבריק ליין יש את הפיצה הטעימה והיקרה ביותר שאכלתי בחיי - סטורי דלי [יש להם וריאציה עם חומוסים ותאנים ומסקרפונה] ומסעדת הבשרים הטובה בלונדון בעייני נמצאת גם על הרחוב הזה Haeksmoor בצד השני של ספיטלפיד יש בפינה מסעדה בריטית עם שירות חמוץ אבל עם סקונס משובחים במיוחד - market coffee house

שירה59

New member
סטורי דלי - היא עדיין קיימת?

אכן פיצה מצויינת.

למעלה