לונדון או איטליה?

לונדון או איטליה?

הי, שאלה קצת מצחיקה: אנחנו זוג שמעוניינים לממש את האזרחות האירופית שלנו ולנסות לגור ולעבוד כמה שנים באירופה, מתלבטים בין לונדון לבין אחת הערים הגדולות באיטליה. מצד אחד, לונדון תהיה לנו יקרה כלכלית, בגלל מחירי הדיור הגבוהים, אבל כמובן שאם נרוויח שם היטב, זה יהפוך אולי לפחות בעייתי. באיטליה, לעומת זאת, נוכל לשכור דירה יפה בקלות אבל חוששים מהמשבר הכלכלי, מהאבטלה ומחוסר התקווה לעתיד. בן הזוג עובד בתחום התאורה להצגות, הופעות, כנסים וכו'. מה דעתכם? יש לכם ניסיון עם המצב הנוכחי באיטליה?

republik

New member
למה הנעילה על לונדון?

יש מקומות אחרים בבריטניה שהרבה יותר טוב לגור בהם. לונדון היא כ"כ אוברייטד - אני לא מכיר בריטי אחד שהיה רוצה לגור שם יותר משנה-שנתיים.

Woking

New member
לא צריך להגזים

כמה בריטים אתה כבר מכיר שחיים בלונדון? כי אתה יודע, מתוך 10 מליון תושבים יש שם יותר מאחד או שניים. לא הייתי אומר שלונדון היא אובר-רייטד, אבל בהחלט אפשר להגיד שרוב הישראלים לא ממש יודעים מה זאת לונדון, ועוד פחות מה זאת בריטניה שמעבר ללונדון. עדיין, עיר קוסמופוליטית עם כלכלה חזקה כמו לונדון היא דווקא יעד לא רע למי שרוצה להגר.

republik

New member
לא הבנת נכון

מבין הבריטים שאני מכיר (באזור שלי, שזה אומר סוונזי-קרדיף-בריסטול כולל אנשים שעברו לאזור הזה ממקומות אחרים בבריטניה), כולם רואים בלונדון מקום שאולי נחמד לגור בו שנה-שנתיים בגילאי ה-20, אבל לא יותר מזה.
הכל שאלה של מה אתה מחפש אני מניח. ברור שיש אנשים שזה מתאים להם ויש אנשים שלא. מה שאני מציע זה שהם לא יינעלו על לונדון - לא כדי שהם לא יעברו לשם בסוף אלא כדי שהם יעשו בחירה מודעת.
לגבי האוברייטד - מדבר רק מנקודת מבטי כמישהו שגר באזור אחר והיה בלונדון כמה ימים בביקור.

F00D Is G00D

New member
גם אני שומע מהג'ורדים את אותם הדברים, וה

למעלה