לונג סנג

דושקי1

New member
לונג סנג

כבר זמן רב רציתי לדגום את לונג סנג, בעקבות הביקורות בפורום. הציפיות היו בהתאם (לא בשמיים ) וטוב שכך. שורה תחתונה: ארוחה נעימה ,לא מפילה אך טובה, בהחלט vfm. בשיחת הטלפון להזמנת מקום, דאגו לודא שאיני מתבלבלת עם מסעדת סינג לונג..הם כנראה למודי טעויות. ובכן, בצהריי שבת, שמנו פעמינו, הבחור ואנוכי למסעדה, שלה חלל גדול יותר ומעוצב כמיטב המסורת של מסעדות סיניות בארץ. אנחנו הובלנו למעיין פרוזדור צר. המקום היה שקט ונעים, המלצר,קליל וחביב, סיפר לנו כי אין הבדלים משמעותיים בין התפריט השחור שמיועד לסועדים הסינים,לאדום. כשביקשנו המלצות, אמר כי כבר נמאס לו מדגים כיוון שעובד גם בסושיה... ובכל זאת ימליץ לנו על דג מהתפריט השחור. 2 בירות סיניות צינגטאו לא הותירו רושם רב. לעומת זאת, 2 המרקים שהוזמנו, היו מהנים מאד. הראשון היה מרק עשיר ,חף מטעמי לוואי, עם כיסונים שמנמנים ממולאים בבשר שלא היה זקוק לזכוכית מגדלת על מנת לאתרו. מנחם וטוב. המרק השני היה מרק חמוץ חריף, לא חמוץ מדי, חריף כדבעי, עם שפע ירקות. הבחור הנדיב, שם את הכיסון מהמרק השני בתוך קערת החמוץ חריף שלי, וזה היה שיחוק אמיתי. כדי להתמודד עם החריפות, הוזמן גם סלט סיני,סטנדרטי. למנות עיקריות הוזמן דג ברוטב צ'ילי ופקין דאק. הדג,כצפוי, היה מושט. מושט הוא מושט ולא יותר , אך הרוטב שליווה אותו היה עשיר, חריף אך מעט ,עם ירקות רבים והוא התאים מאד לאכילה עם האורז שהוזמן. לגבי המנה השניה, הבחור, שאכל ברווז פקין בסין, הוזהר כי על פי השמועות, אין זה הדבר האמיתי... למרות זאת, הוא נהנה מאד מהמנה שמצריכה התעסקות חביבה: לא בדיוק פנקייקים אלא יותר עלי בלינצ'ס, ירקות, פיסות ברווז,חלקן יבשושיות, חלקן עסיסיות יותר, ורוטב הוייסין טוב. הבחור נהנה יותר, אולי עניין של טעם. לקינוח, הוגשו על חשבון הבית, פלחי תפוז ומעט מלון. החשבון שכלל: 2 בירות, 2 מנות ראשונות, 2 עיקריות, סלט סיני ואורז עמד על 250 ש"ח סה"כ. לסיכום, אוכל פשוט וטעים, בלי זיקוקים אך ללא נפילות. בהחלט אצה לחזור לטעום מהמנות המיוחדות של פירות הים ומהתרד הממולץ שנשכח מרוב התלהבות..

החתולית

New member
על הדיווח

מתכננת סופ"ש ארוך בתל-אביב, אולי נדגום גם את לונג סנג.

מאד מוזר שהוא טען שאין הבדל בין התפריט

האדם לשחור. הייתי שם רק פעם אחת, באתי במיוחד בשביל השחור, היה הבדל מהותי ביניהם. בעלת הבית נלחמה בחרוף נפש שלא נזמין מהשחור. רק אחרי שנשבעתי בכל הקדוש לי שנשלם גם אם לא נאהב את המנות, היא נאותה (בשפתיים קפוצות כמנהג הפולניות) לקבל את ההזמנה. אחרי שהזמנו את בירת טסינג-טאו, צל חיוך הופיע על שפתיה, ולאחר שאכלנו בגבורה ובהנאה את המנות המוזרות לחיך המערבי (כגון דג מלוח יחד עם עוף באורז), היא הפכה לאדם נעים ומסביר פנים. בהחלט חוויה מעניינת.

דושקי1

New member
דוקא לא מוזר...

לאור מה שאתה אומר, יכול להיות שגם היום, ניסו להניא אותנו מלהזמין מהשחור "כי אין ממש הבדל". כמדומני שהיה דיווח דומה בפורום בו בעלת הבית הסבירה אף היא שאין הבדל ממשי.. מי מתנדב לערוך מחקר קטן בנושא?

דושקי1

New member
אתה מחול

האם תוכל להרחיב על המנות המיוחדות המומלצות?באנו עם כוונה לאכול כמה שיותר אוטנטי, אבל זה לא ממש הלך..

לצערי, לא אוכל להרחיב, כי

הייתי שם לפני שנתיים ודי שכחתי. צריך להתעקש לקבל את התפריט השחור ולהזמין את הדברים הכי מופרכים. המצחיק הוא, שעל אף שהתפריט השחור מיועד כביכול לעיניים סיניות בלבד, יש שם תרגום לאנגלית של כל דבר... אולי זה סתם גימיק שיווקי גאוני?
) ותודה על המחילה. לשגות - אנושי, למחול - אלהי, כפי שאומרים בסינית.

נכון, אני זו שדיווחתי כי בעלת הבית אמרה

לי בפירוש שאין כמעט הבדל בין התפריטים. היא מכירה אותי כי אני אוכלת שם שלושים שנה, מאז הפתיחה. לא היה לה כל עניין לא לתת לי להזמין מהשחור. זאת ועוד, קיבלתי את שני התפריטים, עיינתי בהם ארוכות וכשלא ראיתי הבדלים משמעותיים, אני זו שבדקתי איתה ושאלתי אותה איפה ההבדלים. כפי שדיווחתי אז, אמרה שיש שם מרקים בקערות גדולות שהסינים נוהגים לאכול ועוד מנה או שתיים. כל השאר זהה למעט שהתפריט השחור כתוב גם בסינית. הרושם שלי היה שהיא קצת 'גיחכה' על הטרנד לבקש את התפריט השחור כאילו הוא מכיל פריטים מיוחדים ואותנטיים. הסבירה כי סועדים ישראלים שראו את הסינים שאוכלים שם מעיינים בתפריט השחור החליטו ששם יש מנות אחרות, 'אותנטיות' כשבעצם אין כמעט הבדל והסינים מקבלים את השחור רק כי הוא כתוב בסינית.

תודה סבתא רותרות, עכשיו אני מסוקרן ללכת לשם

שוב ולבדוק, אם התודעה שלי יצרה את החוויה שלי: אם השמועה על הייחוד של התפריט השחור גרמה לי לראות הבדלים לא קיימים...

דושקי1

New member
תודה לסבתא רות רות על הסבר

ובכל זאת, למרות שממש ביקשנו לטעום מנות מיוחדות, לא ממש זרמו איתנו. יתכן והם באמת למודי נסיון של החזרת מנות.

salo22

New member
זה מנהג די קבוע

שבמסעדות סיניות רבות בעולם יתווכחו איתך על מה שאתה מזמין, כל עוד אתה לא סיני. פעמים רבות גם הפסיקו אותי באמצע ההזמנה ואמרו לי that's enough food .. הם לא סומכים עלינו כל כך, בקטע הזה

bob68

New member
בזמנו כתבתי על המסעדה

והצגתי דף מהתפריט השחור (אין לי מושג מה כתוב בו). ממה שהצלחתי להתרשם זהו ההבדל העיקרי בין התפריטים השונים. באותו המעמד ניסיתי להשוות בין המחירים בדף זה למחירים בתפריט הרגיל. חשבתי שאולי אמצא קבוצות תואמות עם אותם המחירים. לא הצלחתי במשימת הגשש בלש שלי. כמו כן לא ראיתי בתפריט האדום ציון לארוחת ה-"הוט פוט" שקראתי שמוגשת במקום. לפי מה שכתוב בקישור המצורף הארוחה הזו מחייבת מינימום 6 סועדים.

נחשונת

New member
רק לסיפוק הסקרנות הספרותית

מה זה השימוש התדיר כאן בשם העצם "בחור"? מה קרה לבן זוג או חבר ? או כל הגדרה אחרת של קשר זוגי כזה או אחר. בחור תמיד עושה לי קונוטציה של בחורי ישיבה. בקיצור, אולי נעבור פאזה?

דושקי1

New member
בחור שאוכל בלונג סנג ודאי אינו בחור ישיבה

ולפעמים אין צורך להגדיר כל דבר וניתן להסתפק בכינוי כללי. הפאזה שלי נהדרת ואין צורך לעבור. עם כל הכבוד,ויש כבוד, זה פורום ביקורת מסעדות ולא פורום זוגיות.

הם כנראה חוו הרבה החזרות

ראינו כאן דוגמא היום בפורום על הציפיה של סועדים להזמין ומקסימום לא טעים נחזיר.. אני כל פעם מזמינה שם את מנת הפלפלים החריפים הממולאים וכל פעם צריכה להבטיח שאני באמת אוכלת חריף ואין לי כוונה להחזיר את המנה כי יהיה לי .."חריף מדי"

שירלי6

New member
בפעם האחרונה שהייתי עם הבן שלי

ביקשתי להזמין את מנת הפלפלים החריפים והיא ממש הפצירה בי לא להזמין אותה.. זו מנה גדולה...חריפה..יקח הרבה זמן להכין אותה.. ויתרתי, כי באמת לא היה פרטנר שיאכל איתי חריף והזמנו מספיק. היא כנראה למודת ניסיון.

למעלה