לונג סנג אלנבי

Gargeran

New member
לונג סנג אלנבי

ביום שבת הייתי עם צמד גרגרנים בארוחת ערב בלונג סנג ברחוב אלנבי (לא להתבלבל עם סינג לונג בשלמה)
המקום קטן עם עיצוב ואווירה אותנטית. כמו שאתם בטח מכירים - קיימים שני תפריטים. אדום ושחור. השחור אמור להיות התפריט היותר אותנטי, למרות שבסך הכל יש הרבה מנות מקבילות משני התפריטים.
שניהם התפריטים אגב, עמוסים לעייפה במנות שונות בסגנונות שונים, כשהיה טוב שלחלק מהן יהיה איזה פירוש שמפרט מה בדיוק כוללת המנה ואיך היא מוגשת.

היה ברור לנו שנזמין את מנה הפקין דאק (98 שקלים) שכוללת כמות יפה של נתחי ברווז, רוטב הויסין (מצויין), ירקות טריים חתוכים וקרפים לגלגל בהם את הברווז.
נתחי הברווז הרגישו אובר-קוקד, אבל היה כייף להרכיב את המנות וגם הטעם היה טעים בסופו של דבר, הרבה בזכות ההויסין.
עוד הזמנו:
כדורי שרימפס (78 שקלים) - שהיו נטולי חן במידה מסויימת ופשוטים למראה אבל הפתיעו לטובה. היו שם מעל 20 כדורים קטנים (אפשר היה לאכול אותם בביס אחד או בשני ביסים קטנים) מטוגנים בציפוי פריך דק שלא האפיל על השרימפס. למרות שככל הנראה מדובר בשרימפס קפוא, המנה הייתה טובה וטעימה.
עם המנה הזו המולץ לנו לקחת אורז. לקחנו מנה כפולה של אורז מאודה (16 שקלים) שבאמת הוסיפה להנאה ממנת כדורי השרימפס, כשהוספנו אליה רוטב סויה (שהרגיש מעט שונה מהסויה הפשוטה)

הזמנו גם עוף גונג-באו (58 שקלים) - עוף חמוץ מתוק בגרסא חריפה עם צ'ילי. ועוד שלל ירקות טובים (נראה לי שהיה שם גם חציל תאילנדי). למרות שזו הייתה המנה הזולה בתפריט, זו הייתה המנה שהכי אהבתי. במיוחד בשל הפאנץ' של החריפות.

עם המנות הזמנו גם 3 בקבוקי בירה צינטאו (Tsingtao), כל אחד בעלות של 22 שקלים. זו בירה סינית שכוללת גם אורז, ואני מאוד אוהב אותה עם אוכל אסייאתי, במיוחד עם אוכל חריף.

האווירה במקום הרגישה אותנטית, המסעדה הייתה בתפוסה נמוכה, אבל עם אחוז ניכר של סינים שהתיישבו לאכול בה.
השירות לא היה מקצועי, אבל גם לא כל-כך ציפינו למשהו כזה במיוחד. המקום נקי ונעים לשבת בו.

עם החשבון קיבלנו מלון כתום פרוס כקינוח ללא תוספת תשלום.

312 שקלים עלתה הארוחה הזו, מחיר שהוציא אותי ברגשות מעט מעורבים כי זה הרגיש לי קצת יקר ל-3 מנות ו-3 בירות, במיוחד במסעדה אותנטית שלא מורגשת בה הקפדה יתרה על חומרי גלם באיכות גבוהה.

יום לאחר מכן כבר שמעתי שהיה כדאי לנו להזמין את הספייריבס ואת הפלפלים הממולאים. נרשם בצד לפעם הבאה, שככל הנראה לא תקרה בזמן הקרוב.

יויו13

New member
יש לי הרגשה לא מבוססת שגם המחירים שונים

לסינים ולמקומים .
300 בלי ראשונות ואחרונות ועם תוספת אורז
יפה להם אבל סינים לא ישלמו מחירים כאלה .

bruno01

New member
תודה על הדיווח.

אני חושב שלונג סנג הוא מקום שצריך לדעת היטב מה להזמין מהתפריט.

יש שם מנות שמרגישות נורא סתמיות, ויש כמה מנות מעולות (לדוגמא, הפלפלים החריפים המעולים).

בכל זאת, בגלל הייחוד היחסי שלה, אני מאוד אוהב אותה.

שירלי6

New member
מאד אוהבת

היום אכלנו שם בצהריים עם הילדים והזמנו 4 מנות:
צ׳ו מיין שרימפס
ברווז ברוטב חריף
נודלס בקר
ופלפלים חריפים, כמובן.
מאד נהננו....
הדבר היחיד שלא נעים שם זו בעלת הבית שתמיד צווחת.. אבל כבר התרגלנו.

היא צווחת רק כשהמסעדה מלאה והיא בלחץ.

בכמה פעמים, כשהייתי בימי חול רגועים, היא אפילו חייכה, לא להאמין!

bruno01

New member
גם אלינו היא חייכה, ואפילו התבדחה

ועזרה לנו עם התפריט, אבל זה באמת היה ביום שהמסעדה לא היתה בו אפילו חצי מלאה.

FiReBall

New member
לטעמי היא תאומת המסעדות הסיניות של שנות ה-80

ולא בהכרח מהמוצלחות שבהן....

Gargeran

New member
דווקא עם זה אני פחןת מסכים

לא נראה שהיה פה ניסיון להתאמת המנות לטעם הישראלי. אולי זה כי הזמנו מהתפריט השחור? לא יודע...
בכל מקרה, לא הייתה לי הרגשה של מסעדה בסגנון הסינית האדומה

החתולית

New member
על הדיווח

אחת המסעדות שנמצאת ברשימת החובה שלי, למרות שהיא יחסית יקרה.

בינתיים, אסתפק בחלומות על הפקין דאק בטורונטו.

יויו13

New member
זו המנה הזולה ביותר בתפריט ,חתולית כנראה

מתייחסת למחירי התפריט יותר לרוחב .

passioneta

New member
עדין אפשר לסגור שם ארוחה נחמדה ב-120 ש"ח

לסועד, בספר שלי זה לא רע בכלל.

Gargeran

New member
אבל זה אוכל סיני

שלפחות מבחינת התפישה אמור להיות זול יותר, גם חומרי הגלם לא יותר מידיי יקרים, כך שמצפים לסדר גודל שונה במחירים.
ב-120 שקלים אפשר גם לאכול ארוחת המבורגר מצויינת, אבל לא תרצי להוציא על ארוחה כזו יותר מ מ-80 שקלים, נכון?
לפחות נראה לי שזו הייתה הכוונה :)

אגב 120 שקלים וארוחה במסעדה סינית טובה... למסעדת פת קואה יש "קופון" באתר האינטרנט של המסעדה, לארוחת ערב במחיר 120 שקל שכוללת ראשונה, עיקרית, אורז, פלטת פתיחים וקינוח. אפשר לקחת כל ראשונה וכל עיקרית והמחיר לא משתנה. היינו שישה אנשים והתפוצצנו לחלוטין, הקינוח שהגיע בסוף הארוחה היו עצום (קינוח ליחיד * 6, בצלחת אחד שכללה 4 כדורי כלידה גדולים, הרבה פירות מטוגנים בבלילה ועוד המון דברים טובים).

פת קואה ולונג סנג הן שתי מסעדות מאוד שונות. פת קואה קצת פחות אוטנתית מבחינת הטעמים, אבל אני אוהב אותה יותר בסופו של דבר (למרות שהיא גם יקרה יותר, אלא אם לוקחים בחשבון את ה"קופון")

למעלה