לול בעד או נגד??

לול בעד או נגד??

הנסיך התחיל לזחול (בן 6 חודשים הגאון) ושוב הסבתות אומרות שצריך לול! האם באמת ?? יש ילדים שלא גדלים עם לול? מצד אחד באמת יותר בטיחותי ונוח אך מצד שני נראה לי קצת כמו כלא ואני פוחדת שזה עוצר את ההתפתחות הטבעית שלו מי צודק???

shani74

New member
לנו לא היה

בת שנה וחודשיים, אני איתה בבית, ותמיד נתתי לה חופש לזחול לאן שהיא רוצה. רק אם אני הולכת לשירותים אני שמה אותה לכמה דקות במיטה בתור לול. מצד שני, לא ברור עד כמה זה השפיע על ההתפתחות הפיזית שלה - היא עוד לא הולכת.

פלגיה

New member
מעולם לא השתשתי בלול

וגידלתי 6 ילדים מפותחים להפליא. לא נראה לי שילד עירני בן 6 חודשים יסכים להישאר במסגרת הצרה של לול, כשנטייתו הטבעית היא לזחול מרחקים. מה שצריך זה להיזהר שלא יזחל במטבח בזמן שמבשלים (כי זה מסוכן) ולסגור היטב את כל הארונות התחתיים. זה הכל.

tunalover

New member
אני אישית נגד לול באופן שיטתי

לול הוא טוב לסבים. ושיהיה מתקפל כי אז הוא משמש לשינה בזמן שאתם מבלים אצל הסבים עד מאוחר ואחרי לכתכם הוא מתקפל ומאוחסן בצד ללא הפרעה.

happy00

New member
לול לצרכים מסוימים

כשיש לול זה לא אומר שהילד גדל בלול. אפשר להשאיר את הילד בלול כשהולכים לשירותים. וזה יכול לשמש לשינה בצהריים. כשיש 2 ילדים בהפרש קטן - לפעמים הלול נחוץ לשם הפרדת כוחות (להגנת התינוק מפני האח הבכור). וכמו שכבר כתבו, מאוד נוח שקיים לול אצל הסבים - ומשמש בתור מיטה כשהילד צריך לישון.

michal@gal

Active member
מנהל
לול זה מאד שימושי ובטיחותי

לא כל היום, אבל בהחלט יש זמנים שבהם אני שמה אותו בלול לכמה דקות. זה לא עצר שום התפתחות, זה פשוט עוד מקום שהוא נמצא בו לפעמים. הלול נעשה יותר שימושי מהילד השני.

מאוד שימושי ,הבן שלי בן 10 חודשים

ומשחק בלול מתי שאני עוסקת בדברים בבית , אימי קנתה לול כי שומרת עליו לפעמים ,זה באמת שימושי!

../images/Emo45.gif ולמה?

בהתחלה גם אני לא רציתי לול, גם נראה לי כמו כלא. אבל... הגיעו הימים שאופיר פותח כל דבר, מסתובב נוגע מחפש, ואני לבד בבית (ללא בן הזוג) כשאני פנויה, אין בעיה ואני נותנת לו לחקור ולבדוק. אבל... מה קורה כשצריך להכין אוכל? מבחינה בטיחותית עדיף שיהיה כמה דקות בלול, מאשר ששניה לא אראה אותו ופתאם יגע בחשמל, תתפס לו היד בארון או כל דבר לא נחמד אחר. ועוד נקודה למחשבה... אופיר כל הזמן מסתובב, לא נח לרגע, אפילו כשאני יושבת איתו לשחק, אין לו הרבה סבלנות. בזמן האחרון שמתי לב שבלול הוא יושב ומשחק מאד יפה, איכשהו, הלול כופה עליו צורת משחק אחרת, כיוון שאין לו לאן לזוז. אני חושבת שמבחינה התפתחותית הוא בהחלט מרוויח, כי הוא לומד לשבת על הטוסיק כמה דקות ולשחק משחק רגוע. שוב מדגישה - אופיר רוב היום אינו בלול, אבל כשצריך זה טוב שיש.

באופן אישי נגד אבל זה חשוב

לא בעד לשם את התינוק בלול כשאת איתו או שיש אופציה אחרת, רק לזמן שאין ברירה- שירותים וכו', במיוחד כשהם מתחילים לזחול ומגיעים לכל מקום.

lulyK

New member
תלוי בתינוק.

הגדול שלי לא הסכים להיות בו דקה. עכשיו אני רוצה להביא את הלול חזרה הביתה מאמא שלי, כי אני שמה לב שאני מתקשה לשים את התינוק על מזרן הפעילות כשאחיו הגדול בסביבה.

happy00

New member
כשהתינוק יהיה בלול

תהיי בטוחה שהגדול ירצה להצטרף... מנסיון - זה נחוץ מאוד לשם הגנה על התינוק מהאח.

גלשני

New member
עם מתן לא הייתי צריכה לול

לקראת הילד הבא אני מתכוונת לרכוש אחד כי נראה לי שזאת (גם) דרך טובה להגן על הקטן מאחיו הגדול.

ציפיק2

New member
לול

אמא שלי היתה שמה את הגדול שם שהלכה לשירותים. (לא את הקטן) היה לנו לול אך כמה שזכור לי זה שימש מקום אחסון לצעצועים

אמא נחה

New member
../images/Emo6.gif

גם אני חשבתי ככה.... עד שהגדול הראה לי איזה כיף זה שני ילדים באותו לול...... המסקנה היא: ככל שניסיתי "לשים חומות" מסביב לקטן ככה הגדול רצה יותר "לפרוץ את החומות" ודווקא כששמתי את הפיצקי על מזרן על הרצפה והגדול משחק לידו (כמובן שהעניים שלי עליהם..) אז הגדול ניצל לטובה את האמון שנתנו בו ושניהם שיחקו בשלווה. סתם עצה לדרך...

לסבתות יש לול עץ, מאוד מסורבל

אם אני אקנה לול אז הוא לא יהיה פתוח כל הזמן מפעת חוסר מקום, הלול עץ שיש לסבתות (של רהיטי טל הסטנדרטי) מסורבל לפתיחה וסגירה. אתן ממליצות על לול בד??

annes

New member
גמני נורא מתלבטת

עד עכשיו לא היתה לי בעיה להיות במטבח (עם חצי עין עליו) או להסתובב סביבו, לקפל כביסה אצלו בחדר וכדומה כשהוא על השמיכת פעילות שלו - ותחושה לי שימים מאושרים אלו עומדים להסתיים בקרוב - הוא כבר לא נשאר על השמיכה, אלא דוחף את עצמו ברוורס לכל הכיוונים - העניין הוא שאם יהיה לול, אז כשהוא פתוח הוא יתפוס את כל המקום שיש....כלומר, האופציה היא לקנות לול קמפינג, שיהיה פתוח כשאני עסוקה בעבודות בית כדי שהוא לא יקלע לצרות בשניה אחת שהגב שלי מופנה, וסגור כשאני לידו משחקת איתו על השמיכה - אני ממש מתלבטת - עד איזה גיל הם מוכנים להיות בלול בכלל??

למעלה