לוּלִי בואי הנה
קודם כל, קבלי חיבוק ענק -
[אמרת שתקחי כל דבר כרגע...
] שנית, כמו שאמרו כאן לפני, יכול להיות שלאבא אין את היכולות האלה שאת מצפה ממנו. נכון גם שאולי את מצפה ממנו לדברים ספציפים שקודם קיבלת מאמא, והוא לא יכול לתת לך אותם. זה מאוד מתקשר לשרשור של סטורמי בנוגע לבני זוג - באספקט שללחפש סיפוק של צורך לא ממומש במקום אחר. במקום שלא יוכל וגם אף פעם לא יוכל לספק אותו. כי הרי גם אם הוא ישאל אותך, הוא לא ישאל כמו אמא, והוא לט יתעניין כמו אמא, נכון?... אבל אם את בכל זאת רוצה לשמוע ממנו את הדברים האלה, יש לי בשבילך רעיון מהפכני, שיסתדר מצוין עם המצחי-קוּליות שלך. אני מציעה שתכיני לו שבע כרטיסיות או פיתקיות [או כמספר הפעמים שאת מדברת איתו במהלך השבוע], ובכל פתק תהיה כתובה שאלה. שאלה מסוג השאלות שהיית רוצה שהוא ישאל אותך. למשל, על כרטיסיה אחת יהיה כתוב: "לולי, איך בלימודים עכשיו?" ובאחרת יהיה כתוב: "איך הבחינות? כמה עוד נשארו לך?" וכך הלאה. ותגידי לו שאת מבקשת ממנו שכל פעם שאתם מדברים, ישאל אותך שאלה אחת, וכדי שלא יתאמץ או יתקשה או ישכח - הכנת לו את הכרטיסיות. כך, זה גם יהיה מצחיק, אבל גם יעביר את המסר - זה לא סתם שבקשתי ממך לא פעם ולא פעמיים ולא מיליון פעם להתעניין קצת יותר. זה באמת חשוב לי. אני באמת זקוקה לזה. אבל הנה את לא רק באה בדרישות או בקשרות, אלא את גם מתחשבת בקשיים ובמגבלות שלו, ונותנת פתרון פרקטי [שגם קריצה בצידו...]. אולי כך הוא יבין את הרמז? אולי זה יסייע לו? וגם - בשיטה 'ביהביוריסטית' כזו אולי תצליחי להרגיל אותו ... ['חינוך מחדש'] ואנקדוטה - היו לי תלונות לבעלי הראשון שהוא לא מספיק אמפטי. אז דברנו והסברתי לו למה אני מצפה ממנו. למשל, אמרתי לו - אם אני מספרת לך משהו עצוב, אז תתייחס לזה. למשל, תגיד לי "יא, איזה מסכנה..." ואם עשיתי משהו טוב, אז תחמיא לי, תתיחס לזה איכשהו, תפרגן. והמתוקי הזה [אנחנו עד היום חברים נורא טובים] - פשוט למד. בהתחלה זה היה מלאכותי, אבל אח"כ הוא פשוט הפנים. אפילו כשהייתי זורקת זבל הוא היה אומר לי "כל הכבוד" ...
ובחזרה לעיניננו - כבר נִשאל כאן - ואני אֶשְנֶה - האם
את מתעניינת בו, באביך? האם את שואלת אותו על העבודה שלו ועל הבריאות שלו ועל איך זה לגדל את אחותך ועל מה שקורה איתו? נכון שאת הקטנה והוא הגדול, אבל גם הוא בודד במידה מסויימת, וגם לו מגיע שיתעניינו בו.... אם את עושה את זה - סבבה. ואם לא - אולי תכיני באותה הזדמנות גם לך כרטיסיות כאלה? ועוד חיבוקי אחד לסיום,
סקאלי