לולי חופש

amy3373

New member
לולי חופש

שלום אנשים יקרים. אני חדשה בתחום הטבעונות, כרגע בעיקר בניסיון לאסוף מידע ולהבין. במשך זמן רב קניתי ביצי חופש, עד שאמרו לי שגם שם התרנגולות כלואות, רק על שטח טיפה יותר גדול. נכנסתי לוויקפדיה וקיבלתי את התמונה והטקסט הזה

"לולי חופש, מאפיינים רבים של לול ביתי: זהו לול עם תאים פתוחים ומרווחים יחסית. הלול פתוח לשדה, בו גדלים עשבים מהם התרנגולות ניזונות. צואת העופות, הנחשבת לדשן משובח במיוחד, מדשנת את השדה וכך הוא ממשיך לצמוח ולגדול. בנוסף לכך התרנגולות מקבלות לעתים תערובת עם מעט הורמונים המזרזת את הטלת הביצים. לול אורגני הוא לול חופש שבו התרנגולות לא מקבלות תוספות מזון מלאכותיות כגון הורמונים.
בהתאם להחלטת החקלאי, ללול חופש עשויות להיות פונקציות משולבות: הטלה, רבייה, פיטום, ופרגייה גם יחד. עם זאת, לרוב נהוג להפריד בין פונקציות שונות של הלול, מסיבות שונות. כך, למשל, אפרוחים מופרדים מתרנגולים זכרים בוגרים, משום שלזכרים מסוימים יש נטייה לפגוע באפרוחים. דוגמה נוספת, לול הטלה מופרד מלול רבייה, מסיבות כשרות".

מתחת לתמונה כתוב: תרנגולות משוטטות חופשי בחצר לול חופש. התרנגולות חופשיות ללקט זרעונים, לצוד חרקים, וללחך עשב.

אני רוצה לדעת האם כך נראים לולי חופש בארץ? בעולם? מישהו ראה אי פעם לול חופש? איפה הם ממוקמים בארץ? כמה יש? מי מפקח על תו התקן שלהם? מה בדיוק התנאים שם? אני רוצה לראות תמונה של לול כזה...

amy3373

New member
תודה

כתבה מצויינת. קראתי גם ביקור של חברי אנונימוס במשק כזה מ-2001. מעניין אם משהו השתנה בלולי החופש מאז.

l coyote l

New member
משתנה ממקום למקום, גם בארץ. אבל לא זה העניין.

העניין בטבעונות אידאוולוגית שנמנעת מכל סוג של ביצים - לא משנה כיצד הושגו - הוא שינוי הראיה של יצורים אחרים כמכונות ייצור, ושל תוצרי גופם כמוצרים.
כשמפסיקים להסתכל עליהם ככאלה וכשמביטים בהם כיצורים אינדיבידואלים עם רצונות משלהם ועם הזכות לחירות על גופם ותוצריהם, אז "תנאי הגידול" הופכים להיות לא רלוונטיים.
לא שלנו - לא צורכים.

יש שפע תיעודים של לולי "חופש" מהארץ באתרים כמו אנונימוס ושב"י. הרוב לא מאוד פסטורלי.

amy3373

New member
תודה

אני עוד לא במקום הזה, ולכן כרגע חשוב לי להבין לעומק את עניין תנאי הגידול, וכן את כל מה שהתרנגולות עוברות, בכל הענפים בארץ.רביה, פיטום, הטלה. כרגע אני בשלב החפירה.

eietmo

New member
מה שאני רואה בעייתי בלולי חופש:

הקדמה קצרה:
ישנם שני סוגים של תרנגולים, כאלו לביצים וכאלו לבשר. אלו לבשר הושבחו גנטית שהם יגדלו לגודל של תרנגול בוגר ב6 חודשים (במקום בשנתים), וכובן, יש להם בעיות רבות (הם הרבה פעמים לא יכולים ללכת, כי החזה שלהם כ"כ גדול לעומת שאר הגוף שלהם...מה לעשות, אנשים הכי אוהבים חזה עוף...)
&nbsp
בקשר לביצים, תרנגולות השבחו לכך שהן מטילות בערך ביצה ביום (במקום משהו כמו 20 בשנה ב"טבע"). כל התרנגולות מגיעות מאותן מדגרות, שבהן מפרידים את הזכרים מהנקבות. מכיוון שרק הנקבות מטילות ביצים, הזכרים חסרי ערך וצריך להפטר מהם. הורגים אותם בגיל יום, ע"י גריסה בחיים במקרה הטוב, או ע"י גסיסה ארוכה בפחי זבל.

amy3373

New member
לא היה יותר הומני למחוץ אותם?

אפילו יותר מהיר ממכונת גריסה... סליחה אם אני מגעילה. זה פשוט משהו שחשבתי עליו.
כן, אני מודעת לבעיות בלולי החופש. אני ניסיתי להבין ספציפית אם הן כלואות בלולי ברזל, כמו בלולי הסוללה, או שחופשיות להסתובב במרחב המגודר. אני מבינה שבכל הלולים הן חופשיות במתחם המגודר?

subatoi

New member
השאלה היא לא איך להרוג אותם, השאלה היא למה להרוג אותם.

גם מכונת גריסה זה מהיר
, היה אפשר לראות את זה בכלבוטק לפני שנה בערך.

amy3373

New member
מכונת גריסה יכולה להתקלקל

ולא אכנס לפרטים. מאחר ואי אפשר לעשות שינוי בבת אחת, אני בעד לצמצם את הסבל בינתיים. הבנתי למשל שעד שיטת החישמול, הרגו תרנגולות בשיטות אכזריות עוד יותר.

eietmo

New member
את מבינה שאת מציעה שיטה לרצח המוני?

לא נראה לך שזה לא הגיוני לדון באיך להרוג 15 אלף יצורים חים ביום? שהרבה פחות פסיכי יהיה להפסיק לאכול ביצים?

amy3373

New member
אני יכולה להפסיק לצרוך ביצים

אבל אני לא יכולה להכריח את העולם לעשות את זה. האם לא הומני, כן- הומני, לקדם בינתיים דרכים שבהם יגרם פחות סבל ליצורים חיים? יש ערך גם לפחות סבל בעיני, בעיקר כשאי אפשר לשנות דברים בבת אחת.

octopussyisback

New member
אם כל אחד יפסיק לחשוב גלובאלית ו...

יעשה את המעשה הנכון של חמלה,
ויפסיק לתחזק כלכלית את תעשיית המוות הזו,
אז הדרישה תרד, ההיצע ירד בהתאם, והסבל ימנע מהרבה אפרוחים,
ומהרבה חיות נוספות אחרות.
כל אחד אחראי על מעשיו - ולא על כל העולם.
רצוי להתרכז בצעד הקטן הזה,
ולא לפתח שיטות חדשניות להרג של חיות.

subatoi

New member
אני בטוח שגם מכונת מחיצה יכולה להתקלקל, אז מה הקשר?

eietmo

New member
אף רצח הוא לא הומני

בקשר לגדלים, וכו', זה מאוד תלוי ממקום למקום ולחקיקה (מה נחשב כ"לולי חופש"). אני ראיתי "לולים" שהם בעצם בנין ענק עם המוני תרנגולות (בלי כלובים), בצפיפות כ"כ גדולה שהן לא יכולות לזוז. (אלו היו תרנגולות לבשר, לא לביצים). אני יודעת שיש תרנגולות "חופש" שפשוט יש להם כלוב גדול יותר, אני מאמינה שיש כאלה שיכולות להיות במרחב מגודר. כמובן שגם אז עדין יש את הבעיה של קקטימת מקור, הרג בגיל שנתים הרג זכרים וכדומה.

יש לי שאלה ואני מחפשת תשובה בלי תמונות

ראיתי תמונות ואני לא רוצה להיכנס ללינקים... אבל אני רוצה מידע שאוכל לתת לשואלים אותי על ביצי ״חופש״: איך ״בוררים״ את האפרוחים זכר ונקבה? תודה מראש לעונים

למעלה