לולה הטילה ביצה

אדם קוף

New member
לולה הטילה ביצה

מה לעשות??? כל השבוע היא הייתה עייפה, ורצתה להיות במגירה שלי שם חשוך וחם. עכשיו היא הטילה שם. להביא לה אבן סידן או מה? זרקתי את הביצה

avianfashions

New member
אל תדאג

כן, מומלץ לתת לאבן סידן. אני אישי לא הייתי זורקת את הביצה, כי עכשיו אולי היא חתפש אותה וזה יגרום לה להטיל עוד ביצים (הבעיה הזאת יותר נתפסת אצל תוכים קטנים). היא עדיין רוצה להיות במגירה? ד"ר לורן Avian Fashions Israel חליפת טיסה וצעצועים לתוכים

אדם קוף

New member
כן, היא עייפה

היא התרחקה מהביצה והלכה לישון, לא רציתי שהביצה סתם תישאר שם. אבל היא נראית בסדר, עייפה כמו בכל השבוע שעבר...מקווה שהיא לא מתכוונת להטיל עוד, זה מלחיץ. אני כבר הרבה זמן חושב אולי למסור אותה, כדי שתוכל לקבל יותר עניין. אם מישהו מכיר משפחה נחמדה עם זכר אקלקטוס שמעוניינת גם בגידול נקבה, שיפנה אליי בבקשה. זה נראה לי הפיתרון הכי טוב (להבדיל מלמסור לגן חיות- הרי היא תתקשה להשתלב בסביבה כזו אחרי שחיה כתוכי מוחתם לא?)

GrimBoy

New member
זה לא פתרון.

לא מביאים לתוכית בת זוג כי היא הטילה ביצה. עוד תוכי זה עוד אחריות ליצור חי ואם אין תנאים, זמן, כסף, מקום כמו שצריך, בשביל שני תוכים מסוג כזה - מוצאים פתרונות אחרים.

GrimBoy

New member
לא להיכנס להיסטריה, זה בטוח.

אין שום בעיה עם זה שהגוף שלה מייצר ביצה לשם רבייה ולא קורה עם זה כלום. פשוט דואגים לתוכית לתזונה נורמלית ומגוונת, שכוללת כן, גם אבן סידן בכלוב. הנחייה שגם מי שהתוכית שלו לא מטילה צריך לדבוק בה. דבר נוסף שצריך להבין זה שהטלת ביצה באה כתוצאה מטריגר מסוים - זה יכול להיות גירויים סביבתיים וזה יכול להיות גומרים פיזיולוגים כמו התבגרות מינית. לגבי ההתבגרות המינית אין לך מה לעשות, גם לא לגבי העונה בחוץ - מה שכן אתה יכול לעשות זה להשפיע על הגירויים החיצוניים שמעוררים אצלה את הצורך: 1. להפסיק ללטף אותה כשהיא מתנהגת כמו שהראת בסרטון. זה לא מביא לשום מקום. אם זה היה זכר שהיה מאונן עליך אז סבבה - הוא מפיק מזה פורקן שמרגיע לו את המערכת. היא לא משיגה מזה כלום. 2. לא לתת לה להיכנס למקומות כמו המגירה שלך. לסגור, להעלים מהעין, פשוט שלא יהיה פוטנציאל קינון. 3. להאריך לה את זמני השינה. בקיץ יש הרבה שעות אור וזה מעודד אצלהם את הרבייה - בחורף אין הרבה שעות אור וזה אחד הטריגרים שמדכאים את המערכת אצלהם. בגלל זה רצוי לדאוג שאם אתם ערים עד 11 בלילה, היא תיהיה בחדר חשוך ותישן כמו שצריך - שזה בלי שום קשר חשוב. 4. תעסיק אותה. צעצועים חדשים, אימוני קליקר. היא מתבגרת מינית מה שאומר שעכשיו אתה בזמן שקריטי בו לבסס תקשורת של חיזוקים חיובים עם התוכית כדי שלא ייתפתחו אצלה בעיות התנהגותיות. בסופו של דבר גם אם היא תטיל עוד שתי ביצים בשבוע /שבועיים הקרובים, זה יפסיק לה בסופו של דבר. וגם אם זה יחזור עוד כמה חודשים - זה לא נורא בכלל. לא צריך להיכנס לסרטים מזה. זה הופך להיות בעיה כשהתוכית מייצרת ביצים בלי סוף ואז הגוף שלה אכן מאבד סידן. ושוב, צריך לתת לטבע קרדיט שלא להחלות תוכי רק כי היא הטילה ביצה - פשוט תדאג לטפל בה כמו שצריך והכל ייתמתן עם הזמן.

אדם קוף

New member
אחלה, תודה

למרות שאני לא נלהב ליישם את כל זה, מכיוון שזה דורש למנוע ממנה דברים שהיא רוצה. אין לי בעיה לא ללטף אותה, אבל היא בעצמה הולכת למגירה ומתחפרת שם כשמתחיל החושך- אני בטוח שזה טריגר משמעותי בכך שהיא הטילה, מכיוון שיחסית זה דבר חדש. היא "גילתה" את המגירה רק בחודש- חודשיים האחרונים. ובאמת זה מקום קינון אידיאלי. אני משתדל שהיא תישן היטב, הבעיה האמיתית מבחינתי היא שאין לה עיסוקים- היא לא נוגעת בצעצועים, היא רק מסתובבת בבית ונכנסת לכל מיני מקומות, כך שרק עצם השמירה וההשגחה עליה מעייפים- להעסיק אותה במיוחד, או לאלף אותה דורש זמן ומאמץ שבכנות אין לי כל כך

GrimBoy

New member
אוקי, אז נשאלת השאלה..

מה אתה כן נלהב ליישם? אני מקווה שכשאורית קוראת את מה שאתה אומר היא מבינה למה להציע לך עוד תוכי זה לא בהכרח הפיתרון. התוכית לא חיה בטבע וגם בטבע תוכים נענשים על הסקרנות והרצונות שלהם. היא חיה אצלך בבית. אם היה לה מעניין באזורים שבהם כן נוח לך שהיא תיהיה היא לא הייתה מוצאת את הצורך לחפש במקומות האחרים. ואם היא עושה את זה כדי למשוך את תשומת הלב שלך, זאת אומרת שאתה לא נותן לה מספיק. אז החדשות הרעות הן שאתה תצטרך למנוע ממנה דברים שהיא רוצה. החדשות הטובות הן שאתה תמנע אותם ממנה על ידי כך שתספק לה דברים אחרים שהיא כן רוצה ושמתאימים לשניכם. אתה תכין לה צעצועי חטיפים שייגרמו לה לבלות שעות בניסיון להגיע למשהו שהיא אוהבת לאכול. אתה תלמד אותה טריקים ותרגילים עם קליקר כדי שהיא תרגיש שחלה איזושהי התקדמות בחיים שלה ובתקשורת שלה בתוך המשפחה בה היא חיה. אתה תסגור את המגירה ולא תאפשר לה לגשת אליה לא כי אתה תצעק עליה אסור, לא כי אתה תרים אותה שוב ושוב - אלא כי אתה תקים קרקס שלם בצד השני של הבית רק כדי שהיא תעדיף להיות שם ולא עם המגירה. זאת דוגמה מצויינת לדעתי שממחישה שתוכים זה לא הכל כמה הם יפים וכמה הם מדברים... זאת עבודה. עבודה לא פשוטה בכלל שמפיקה הרבה רק כשיש השקעה ומחשבה. התוכית שלך עוד צעירה, היא מתבגרת, מה שאומר שהתקופה הקרובה מתאפיינת בהמון חוסר פרופורציה בהתנהגות שלה (באנגלית קוראים לזה ה-"גיל שנתיים הנוראי" שהוא בעצם גיל ההתבגרות אצל רוב התוכים) - יחד עם זאת, גם כשזה ייגמר, כל פעם יהיה משהו חדש, ואם לא תאמץ את הגישה הנכונה והאסרטיבית בטיפול בזה - אתה תתחרפן. אתה תחשוב שלהביא עוד תוכי ישתיק אותה אבל אז אתה תבין שתוכי ועוד תוכי זה שני תוכים. שני יצורים שחיים עשרות שנים ומתפתחים לאורך זמן עם אין סוף הפתעות על הדרך. אני סומך עליך. בהצלחה.

אlרית

New member
אתה טועה. זה הפתרון היחיד - או למסור.

אין לו זמן, אין לו סבלנות, אין לו כלום אם יהיה זכר, הם יעסיקו האחד את השני יקימו משפחה, יהיו עסוקים בעצמם ולא יצטרכו את הקוף, פרט למזונות וניקיון ואפילו, הקוף יוכל לגזור קופונים בכל סבב.. לגדל פרא יותר קל מאשר מוחתם הנקבה לא תפסיק להטיל לפחות שייצא מזה משהו.

אדם קוף

New member
בכל מקרה, בשום מצב אף אחד כאן לא חושב

להביא עוד תוכי- מהסיבות שציינת. אני בטוח גם שמלכתחילה לא היינו לוקחים תוכי (ובטוח לא אקלקטוס) אם היינו יודעים מראש במה זה כרוך. אבל כרגע זה המצב, ונקשרנו אליה כדי לא להיפטר ממנה בהזדמנות הראשונה (למכור או למסור סתם למישהו אחר) עם זאת, אני מאמין שחיים אצל משפחה עם אקלקטוס זכר שתוכל לטפל בה כנדרש יטיבו עימה יותר מאשר אצלנו.

yuvaldin

New member
מזל טוב קוף

נהיית אבא מהר מאוד מה שלא תעשה היא תמשיך להטיל לבד גם בכלוב למטה במיקרה כזה מביאים לה זכר מוחתם בגילה ולכל האנשים כאן ברגע שהוא רק יחשוב למכור אותה או להעביר אותה למישהו ואותו אדם ידע שהנקבה הטילה , מיד יביאו לה זכר נקודה הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה כל הטלה לזרוק את הביצה שום דבר לא יעזור אחרת נקבה שרוצה להטיל אין לה מעצורים - אז לפחות על תיעצו דברים לא נכונים יובלילך

yuvaldin

New member
נב

בידיוק מה שאמרתי לך באשכול הקודם שהעלת סירטון לדעת למה היא מתנהגת כך יובלילך

אדם קוף

New member
זה רק מחזק את מה שאני אומר

כי אני לא רוצה לתת אותה למישהו שיראה בה רק פס ייצור של ביצים וכסף. לעומת זאת, משפחה (ולא נגיד מישהו בודד שבקושי יש לו זמן להתייחס לתוכי) שיש לה כבר אקלקטוס זכר, ורוצה שתהיה לו חברה ופחות משעמם מתוך רצון לשפר את החיים שלו היא האפשרות הסבירה. למשל, היה פה את הזוג הזה שלאחרונה הביא לאקלקטוסית שלו זכר לא מתוך רצון להתחיל לגדל גוזלים, אלא מכיוון שהוא היה די בודד

אlרית

New member
לא היתה כאן עצה אחת שגויה.

אם היא תקבל בן זוג - זה לא אומר שישר תיכנס "לעבודה" מי כמוך יודע שזה תהליך שלוקח זמן. ומה יקרה אם יהיה לה בן זוג? "מיד יביאו לה זכר נקודה" יופי, זה הרעיון. שיהיו לה חיים מעניינים ועם בן זוג. למה לזרוק את הביצה? הרי היו כתבות לא מעטות ואפילו יש חנויות שמוכרות ביצי דמי כדי למנוע מהטלה חוזרת ונשנית ובכך להחליש את הנקבה. היא רוצה להטיל ולדגור, לא לזרוק את הביצה. לתת לה לדגור ובכך לתת לה זמן להתחזק בין ההטלות. יובל בת כמה היא?

אדם קוף

New member
הוא בטח לא זוכר, אז חבל שאת לא שואלת אותי

שנתיים ותשעה חודשים בערך, לקחנו אותה ביולי 2009

אlרית

New member
מה שאומר שכלום כאן לא מדע מדוייק

לי נאמר בפירוש שהזכר מגיע לבגרות בגיל שנתיים, והנקבה בגיל שנה וחצי - ואצלי שניהם תינוקיים לגמרי. תחפש זכר מוחתם בן 2.5-3 שנים ותן להם חיים טובים. יהיה הרבה יותר קל מאשר להפרד. ואם בכל זאת תחליט לוותר עליהם בהמשך, יהיה להם קל יותר להפרד ממך, ולא להפרד האחד מהשני.

yuvaldin

New member
אורית

נקבות יכולות להטיל גם בגיל שנה וחצי שנית כל אק הוא בפני עצמו בתהליך הבגרות לגבי דברים שגויים , הכוונה על כל הכיתוב של האחרים למעלה צר לי מאוד אבל הפיתרון הוא חיבור עם זכר - גם יהיה לה חבר משותף וגם זו דרך הטבע למה לשלול לה את זה , דבר נוסף אדם , כל אחד שיש לו זכר ותעביר לו כמובן יקח זמן לחיבור אבל במיקרה שלך היא תיתחבר מיד לזכר לדעתי שיהיה בגילה או מעט יותר מבוגר , הנקבות יותר דומיננטיות מהזכרים הם נותנות את הטון ברביה - לא סתם אומרים הם תוקפניות ברביה עד כדי כך שמסוגלות להרוג את הזכרים כאשר הם לא רוצות אז זה לא יתאפשר - אבל שהם רוצות ובגיל נכון לרביה לא תהיה שום בעיה לגבי בציי דמה אורית - מה יתן לו הדבר עם היא לא תטיל אבל תשב סתם על בצים חודשים אין בזה שום יתרון מלבד זה שהיא תעצר קצת , בצי דמה נותנים לזוגות שעובדים הרבה לעצירה זמנית או במיקרה שזוגות שוברים את הבצים להתרגל לרעיון השיקול שלך קוף את שלי כתבתי מעבר לזה לא אוסיף

אlרית

New member
אני הייתי מראש בעד הוספת בן זוג

ואם לא הייתי חושבת שזה עדיף לה, לא הייתי מביאה את שרי ולא הייתי מחפשת בן זוג לליגה. לגבי ביצים - כשמתחילה התטולה, זה יפסק לא מעצמו כאן אין צורך בביצי דמי, כי יש ביצים אמיתיות. למה לזרוק? עדיף לתת לה לשחק באמא ואבא.. לפחות עד שתתחזק, כי כל הטלה גוזלת ממנה המון 'משאבים'.

avianfashions

New member

למעלה