לויוי ...וגם לשאר אנשי הפורום הזה

חדת קרן

New member
לויוי ...וגם לשאר אנשי הפורום הזה

תודה ענקית , אולי צריך לדעת מהו חולי נפשי כדי לדעת את הנפש האנושית ...

3VIVI

New member
לחדת קרן

אין לך מושג עד כמה את צודקת והנה כמה מישפטים שזרמו בראשי בהמשך את הנפש נוכל להכיר רק דרך הכאב את האור נוכל להעריך רק דרך החושך את בריאות הגוף נוכל להעריך רק דרך המחלה את האהבה נוכל להעריך דרך הבדידות את החיים נוכל להעריך רק דרך המוות את ההנאות בחיים נוכל להעריך רק דרך המוגבלות את הצחוק והשימחה נוכל להעריך רק דרך הסבל והסגירות את החופש והדרור נוכל להעריך רק דרך ההשפלה שבכליאה ואת כל אלה עברתי ולמדתי תוך כדי החיים.ובני הוסיף ש"כל האנשים לא מבינים מהם החיים כי הם לוקחים אותם כמובן מאליו ,לכן הם צריכים לעבור את ההפכים בכדי להבין וללמוד את האמת". שלך בכייף ויוי. נ.ב. תוכלי להסביר למה הכוונה בלינק שהבאת,,, אני מאד מיתעניינת גם בנושא הזה -של ה"פסיכולוגיה הקבלית ותורת הנפש בתורה ,אשר אפשר למצא הקבלה ודמיון לפסיכולוגיה הרגילה והמודרנית.

חדת קרן

New member
../images/Emo39.gif

הם הפרשנות לקובץ הזה בעצם . הוא "עץ החיים" הקבלי , ו 7 הספירות .באמצע ניתן לראות: מגן דוד שהוא סמל ל"אחדות הניגודים" , גם לאל מיוחסת ההגדרה הזו , כלומר לאינסוף . משולש המצביע כלפי מעלה ומשולש שני כלפי מטה . יש אומרים שמוצאו של הסמל הוא מצריים העתיקה . את הקובץ הזה שלחתי משום שרציתי שתראי שגם שם יחסי הורות (כתוב יחסי אב-בן ) מושתתים על מינונים הממזגים חכמה וחסד . חסד הוא מימד הרגש , האהבה הטהורה . חכמה הוא השכל , התבונה הטהורה . אנו ההורים נעים על הציר הזה ..... ואין מרשם אחיד לקוקטייל הזה .... אני מבינה קטנה בפסיכולוגיה ...דווקא המקום ממנו אני באה הוא התבונה .

למעלה