לויאליות

לויאליות

רציתי לשאול לגבי עניין מסויים: האם הבוסים שלכם לויאלים? כהרגלי אפרט למה אני שואלת: במקום עבודתי הקודם הייתה אחראית משמרת אחת ש"טוב ליבה" פשוט נטף ממנה, בעיקר כלפי המלצרים (אם כי גם כלפי הלקוחות, מה שבכלל לא מקצועי). רק שהגברת לא הסתפקה בלספר רכילויות מרושעות על העובדים שלה מאחורי גבם, היא הקפידה להשפיל אותם גם בפנים
מה עוד, שהיא הייתה כמעט תמיד עצבנית ולחוצה (ותפקדה בהתאם), אבל ירדה קבוע על מלצרים שהם כביכול "עצבנים" מסיבות שונות ("זאתי במחזור" "אתה, מתוסכל כי אין לך חברה" "את מעשנת יותר מדי" וכו'). וזה היה מגעיל
כאילו - אנחנו עובדים איתך, את ממונה עלינו אז קצת מקצועיות וכבוד מינימלי. חוץ מזה שממש לא נעים לשמוע אותך משמיצה את התפקוד של חברה לעבודה, ולדעת שאת אומרת דברים דומים גם עלי לעובדים אחרים (ולדעתי גם אם הטענות הן במישור המקצועי - אחמ"ש לא צריך לשתף עובדים בחוסר רצון שלו מעובד אחר).
 

gesus

New member
מה הקשר ללויאליות?../images/Emo54.gif

זה שיש לך אחראית משמרת מפגרת ואת עדיין עובדת שם מראה על לויאליות (אולי נעבור למילה נאמנות?)? זה מראה בסך הכל שאו שהכסף שאת עושה שם מצדיק את הסבל או שאין לך ברירה אחרת מלבד העבודה שם. נאמנות? אני בחיים לא שמעתי על דבר כזה לא מצד בעל העסק ולא מצד העובד.
 
שעור קצר בהבנת הנקרא

חמוד, לא הבנת את כוונתי בכלל!!! קודם כל, אני כבר לא עובדת שם (ועל כן צויין המקום כ"מקום עבודתי הקודם"). שנית, הכוונה הייתה ללויאליות של האחמ"שית, או ליתר דיוק חוסר הלויאליות שלה כלפי העובדים. עכשיו אני עובדת במסעדה אחרת שהמנהלים מכבדים את העובדים שלהם ואם יש להם בעיה עם תפקוד של מישהו הם מדברים על זה איתו ולא עם עובדים אחרים.
 

gesus

New member
זו לא נאמנות../images/Emo54.gif

זה נקרא יחסי אנוש. אני מודה לך מאוד על השיעור בהבנת הנקרא.
 
זה מעבר ליחסי אנוש

אותי לימדו בצבא, שיש דבר שנקרא לויאליות לפקודים (ובאזרחות - לכפפופים לך), מה שמחייב לא רק גילוי יחסי אנוש נאותים כלפיהם, אלא נאמנות (המילה החביבה עליך) כלפיהם שמתבטאת בין היתר בכך שאתה לא מדבר עם אנשים שלא נוגעים בדבר על התפקוד הלקוי שלהם לדעתך, ובטח שלא מלכלך עליהם סתם. ולזה התכוונתי בלויאליות!!! (ואם האחמ"שית חושבת שאני לא מתפקדת טוב כי אני מעשנת יותר מדי, אז שתדבר על זה איתי ולא עם כל המלצרים האחרים, כי זה לא ענייני).
 

get well

New member
לויאליות, נאמנות ומה שבינהם..

אצלי המנהלים הם בסדר בדרך כלל. לפעמים אני מרגישה שהם יעירו לי רק בשביל שיהיה להם מה להגיד... בגלל זה אני אוהבת אזורים מרוחקים שיש לי את השטח שלי ולא מסתכלים עליי בלי הפסקה.. קשה לי גם להבין איך מנהל יכול להיות נאמן בידיוק.. אבל לי אין תלונות יחסים למנהלים אחרים שעבדתי איתם הם בסדר..
 
למעלה