לוח שנה בשיתוף אמנים א"סים - דעתכם על הרעיון?

גור42

New member
לוח שנה בשיתוף אמנים א"סים - דעתכם על הרעיון?

חשבתי על הרעיון, של הפקת לוח שנה שיספק יחצנות מוצלחת יותר לנושא האוטיזם ממה שמפומפם כיום בקמפיינים הסטנדרטיים בתקשורת.

התמונות בלוח השנה יהיו מעשה ידיהם של אמנים אוטיסטים, שכמובן יקבלו שכר הוגן על תרומתם. בנוסף, חשבתי אולי לפזר ציטוטים מפיהם של אוטיסטים, וגם אימרות כנף כלליות שקשורות לנושא (אימרות הקשורות לקבלת השונה, התמודדות עם אתגרים, וכדומה)

אשמח לשמוע מה דעתם של חברי הפורום על הרעיון הזה. וכמובן, אם יש לכם ריעונות לשיפור, אשמח לשמוע.

אגב, במקור המוטו שרציתי לתת לפרוייקט הזה הוא "אני אוטיסט, אני יכול". אבל כמה אנשים העירו לי, שהשימוש במילה "יכול" בהקשר הזה היא בעייתית, כי הרי אנחנו לא אמורים לשפוט אנשים על-פי יכולותיהם, וזה צריך להיות אחד מהמסרים המרכזיים של הפרוייקט הזה. ואני מסכים איתם חלקית. אבל מצד שני, אני גם חושב שהמילה "יכול" במובן של "אני יכול להגשים את עצמי ואת החלומות שלי" (בניגוד ל"אני יכול לעשות מה שהחברה/המחנכים/המטפלים רוצים שאני אעשה) היא גם חלק מהמסר שאנחנו מנסים להעביר פה.

בכל מקרה, אשמח גם לקבל הצעות למוטו חילופי.

dina199

New member
בהצלחה.

מה לגבי "אני אוטיסט , אני יכול להגשים את החלומות שלי" ? זה נראה לי מספיק ברור בנוסח הזה .

ולגבי ציטוטים זה מה שראיתי אתמול בטוויטר (לא תרגמתי ):

Autism Tips - Andrea@ ‏

I don't see being autistic as a disability, but as a different way of thinking than most everyone else. - Nick

כתבתי הודעה עם התוכן הזה, אבל נראה לי שזה הלך לאיבוד

7ofnine

New member
רעיון יפה

גם הרעיון לשלב בלוח כזה את הציטוטים כמו אלו שהבאת. באמת למה לא הגיע הזמן שיהיה משהו כמו לוח כזה עם מסרים חיוביים או אופטימיים על אוטיזם, בניגוד לרוב המסרים שמופצים כיום על הנושא במדיות דומות.

גור42

New member
מסר מצויין. אבל לא טיפה ארוך מדי, בשביל מוטו?

ובאמת חשבתי שיש קשר בין הטוויטר שציטטת בשרשור שלך לבין הרעיון שלי. (לא הגבתי לזה שמה, כי לא רציתי להידחף)

dina199

New member
אין לי שרשור על טוויטר

ההודעה נשארה בודדה וירדה למטה.
אתה תמיד מוזמן להידחף (זה לפחות מקפיץ את ההודעות
)

ולגבי מוטו - יש גם יותר ארוכים. כנאמר, אנשים תמיד מתרגלים

7ofnine

New member
זה יכול לבוא בתור אימרה או ציטוט, לא מוטו

לדוגמה, אם בכל דף של הלוח שנה מופיע ציור או צילום אמנות אפשר להוסיף ליד כל ציור איזה ציטוט, על תקן משפט חכם ומעניין כזה, שקשור לנושא הכללי של האוטיזם או לתוכן המצולם.
השנה קיבלנו לוח שנה של חברת ביטוח, בכל דף של חודש יש תמונה של יצירה של איזה אמן ידוע שעשה בשבילם את הלוח, ובצד מופיע משפט - חצי הומוריסטי חצי שיווקי - שמסביר למה כדאי לך להשקיע בקרן כלשהי שלהם או להצטרף לתכנית כלשהי של החברת ביטוח הזאת. יש לנו גם הגדה של פסח של איזו עמותה למען ילדים, עם יצירות של אמן ידוע ושל הילדים וגם שם מופיעות בין האיורים ותכני ההגדה גם ציטוטים של הילדים עצמם. אותו הדבר אפשר להוסיף בלוח שנה שקשור לאוטיזם משפטים חכמים ונחמדים שקשורים לנושא - אם האמנים שישתתפו בהכנה של הלוח יסכימו לזה.

גור42

New member
נכון
(אבל בלי קשר, אני מחפש גם מוטו)

מוטו שיהיה מספיק קצר כדי שיוכל להתנוסס באותיות קידוש לבנה מקושטות בכל דף מבלי להעמיס יותר מדי על העין.

חוץ מזה, לוח השנה הזה יצטרך גם שם רשמי, לא? משהו קצר וקליט. משהו כמו "אני אוטיסט, אני יכול" רק בלי הבעייתיות הנלווית למשפט המקורי.

dina199

New member
זה קצר מדי , כי בעצמך אמרת

שה'יכול' הזה לא תמיד מתפרש כפי שהתכוונת

גור42

New member
אשמח לשמוע עוד דיעות על הרעיון הכללי

בלי קשר לעיצות הפרקטיות.

המטרה העיקרית שלי בשרשור הזה היא לברר האם בכלל יש ביקוש ללוח שנה כזה. כי אני עדיין לא החלטתי אם באמת אלך על הרעיון הזה או לא, ואני רוצה "לבדוק את השטח" לפני שאני משקיע כמויות גדולות של זמן ואנרגיה בעניין.

אז אני פונה בעיקר למי שלא הגיב עד כה, ושואל אתכם: מה דעתכם? נחמד ולא יותר? משעמם? מלהיב? סתמי? אני לא קורא מחשבות, ואין לי שום דרך לדעת מה אנשים חושבים אם הם לא אומרים לי

מקפיצה

מה אתם אומרים על הרעיון?
מה הייתם רוצים לראות בלוח כזה?
הייתם מזמינים כזה לעצמכם או לקרובים וידידים? למה כן? למה לא?
אם הרעיון מדבר אליכם, מה יכול להעלות את הסיכוי שתזמינו?
אם לא, יש אולי רעיונות אחרים לפרויקטים מסוג זה שנראים לכם יותר?

היה לי ניסיון לא מוצלח...

לוח שנה עם תמונות אמנים השייכים ל"אכלוסיה מסויימת" הוא לא חדש. משתמשים בו כל העמותות בניסיון לגייס כספים. חברות שקונות לוחות שנה כאלה רואות בזה טרומה ולא קניה צרכנית. לדעתי, א. זה משפיל, ב. מנסות לשלם פחות כסף מאשר מחירם האמיתי. הרווח יהיה מאד תלוי בכמות המכירות. כך שאני לא מאמינה שיהיה ניתן לשלם על זה שכר הוגן.
בזמנו הפנתי את החברה שעבדתי בה לאלו"ט - והיה מאד לא נעים...

גור42

New member
מסכים אתך. התנהלות העמותות האלו עושה לי בחילה

וזאת בדיוק הסיבה לפרוייקט שלי. ליצור פרוייקט מתחרה, שבו לא קיימות העוולות האלה. עוולות שהן כל-כך נפוצות, עד שאנשים רבים אפילו לא מסוגלים להעלות על דעתם שאפשר להרים פרוייקט כזה מבלי לעשוק את האוטיסטים.

ובואי אני אגיד לך עוד שני דברים, שבוודאי לא העלת על דעתך שהם אפשריים:

1. בפרוייקט שלי, מתן שכר הוגן לאמנים הוא בעדיפות גבוהה יותר מהרווח שלי.
2. בפרוייקט שלי, השכר והתמלוגים שמקבלים האמנים, נקבע במשא ומתן ישיר עם האמנים עצמם (ועם הוריהם, במידת הצורך).

ואת יודעת משהו? אחרי שקראתי את ההודעה שלך, פתאום נפל אצלי אסימון, והתחלתי להבין עד כמה זה חשוב הדבר שאני מנסה לעשות כאן. גם אם בסוף זה לא ממש יצליח, עצם קיומה של האלטרנטיבה זה הדבר החשוב.

יש לזה משמעות נוספת ויפה

לא רק שהאוטיסט הוא לא מה שחשבת,
אלא גם שהאוטיסט חושב את מה שאת/ה לא חשבת, הוא חדש ומקורי

למעלה