לוח ציור גרפי

john444

New member
לוח ציור גרפי

אהלן
אני מחפש לוח גרפי לציור שמתחבר למחשב וקראתי הרבה מחמאות על הWacom Bamboo. מה דעתכם?
אני בכלל לא מתמצא בנושא ובציור ומדובר במתנה אז אני לא אבין הסברים מקצועיים, אבל המטרה היא משהו במחיר סביר ובאיכות טובה. מדובר במישהו שמאוד אוהב לצייר (לא במחשב) אז הוא צריך להיות מותאם לציורים ורישומים עדינים.

מצאתי באיביי את אלה:
http://www.ebay.com/itm/Wacom-Bambo...phics_Tablets_Boards_Pens&hash=item1e7ac95d7b

http://www.ebay.com/itm/Wacom-CTH66...phics_Tablets_Boards_Pens&hash=item27d2ca11f9

אשמח להסברים והממלצות
תודה

john444

New member
מישהו מבין בעניין?

אני אוסיף ואגיד שהמטרה היא קודם כל ציור ורישום ופחות פוטושופ, תמונות ודברים כאלה.
נתקלתי בנוסף גם במכשיר הזה. איך הוא?

אשמח לדעות או המלצה על כל לוח גרפי בתקציב של עד 100 דולר.

rachel79

New member
הי, לי יש את הfun

שלום רב, לי יש את fun ואני מאיירת איתו גם בפוטושופ גם באילוסטרייטור והוא סביר ונחמד
ולשם התחלה לא היה לי ממש יקר, 399 ש"ח היה מבצע בבאג, טוב אבל קניתי חדש, אני מאמינה
שיד 2 יהיה יותר זול, רק צריך לוודא שקונים מאדם ממש אמין שהטיפ של העט לא נשחקה ממש,
למרות שדרך האינטרנט יהיה קשה לברר את זה, נס אולי לשאול את מי שמוכר,
הנה ציור שעשיתי עם ה wacom שלי זה היה הראשון שלי בוואקום

שיהיה בהצלחה ואני מאמינה שלא משנה מה תקנה, העיקר הכוונה :)

john444

New member
תודה רבה

ושאלה אולי קצת מוזרה, אבל אפשר גם למחוק עם העט הזה כמו בעיפרון רגיל או שצריך לעשות את זה דרך המחשב?
וסך הכל מעניין אותי אם זה באמת נוח לציור לכל דבר וקל לשימוש או שזה יותר בשביל ה"גימיק"?

rachel79

New member
אני נעזרת במחשב

הי,
במה שיש לי אין אפשרות למחוק עם העט מהקצה שלו, אולי בוואקומים היותר מתקדמים אולי ב touch
אבל תוך כדי שהוא יתנסה בזה ויצייר הוא יתרגל למחוק עם הוואקום עצמו בעזרת מקשי הקיצור של המקלדת,
כך שזה לא כזה קריטי,

הנה עוד ציור שעשיתי בבמבו פאן

john444

New member
ממש יפה

ושאלה אחרונה - קל להבין איך לעבוד איתו? מבחינת התוכנות שבאות עם זה, המשטח, הכפתורים וכו'.

rachel79

New member
הי, אני מניחה

תראה זה דורש אימון, להחזיק את העט לשלוט על קואורדינציה עם הידיים והלוח הגראפי והמסך,
בהתחלה זה ייראה לו די מוזר, אבל קצת תרגול יעזור,
אני קיבלתי תוכנה שנלווית לזה, ויש שם כפתורים על העט שמדמים את לחצני העכבר ואפשר להגדיר אותם,
אני מקווה שהוא יודע איזו מתנה הוא ביקש שלא יסתכל עליך אח"כ כעוף מוזר כן :)

אבל השימוש בוואקום נותן חופש מדהים בציור, וגם בכתיבה בכתב יד, בקיצור אני מציעה שאם הוא יודע שזה מה שיקבל,
קח אותו ל idigital למשל או לכל חנות אלקטרונית שיאפשרו לו להתנסות עם וואקומים שונים שמוכנים לעבוד על המחשב,
אני מאמינה שיהיו שם גם מוכרים שישמחו לעזור, גם אריג'נט נותנת טיפים ואף קורסים בתשלום

בהצלחה

וכהרגלי עוד ציור שעשיתי בעזרת הוואקום, יודעת יודעת הוא דורש המון תיקונים אבל נשאיר אותו ככה, אני אוהבת

john444

New member
ואם מדובר בהפתעה? לא מומלץ?

מסיבות כאלה ואחרות לשאול לפני זה לא אפשרי

אני יודע שהרבה מהציורים הם רישומים כאלה בעפרונות (כמו הציור שלך של החתול) ובגלל זה חשבבתי שזה רעיון נחמד..

rachel79

New member
נחמד נחמד

העלויות קצת יותר מנחמד,
במיוחד שלא בטוח שהוא יוכל ל"החזיר" את המתנה אם פתח,
תחשוב על מתנה אולי פחות גרנדיוזית, פחות יקרה (אלא אם כן money is no problem) ועל הדרך תנסה לעניין אותו אולי באיור במחשב ע"י וואקום,
קח אותו להתנסות במרכזים שאמרתי לך איי דיגיטל או אריג'נט וכו'
כי החשש שלי, שאם כן תקנה לו את זה, אולי הוא לא יסתדר אבל כדי שלא יחוש לא נעים ממך הוא ישתדל לנסות כן ללמוד,
אבל אולי הוא לא יאהב לצייר במחשב,
אתה מכיר אותו, מקווה שהוא יאהב כי זה משחרר וכיף ולא צריך לסרוק ציורים למחשב.

תחשוב על זה והנה עוד איור כרגלי המסורת :) אבל הפעם בדרך המסורתית, עפרון דף נייר והצללות,
בהצלחה

למעלה