לוח עם ארבעה מתגים

Tolekutma

New member
לוח עם ארבעה מתגים

היי,

נאמר לי שהמפסק הבא לא ניתן לחיבור בארץ.
(מצורפת תמונה)
מדובר בלוח עם ארבעה מפסקי תאורה.
האם זה נכון?

תודה

רוני1955

Active member
אני ספרתי 5 יציאות.

אני לא רואה כל סיבה למה אמרו לך את זה. על פניו נראה שכן אפשרי.

מבחינת מתחים ניתן לחבר בארץ מבחינת המבנה הפיזי של המפסק

צריך להכין במיוחד מקום בשבילו
ויכול להיות שלזה התכוון מי שאמר לך שלא ניתן לחבר בארץ אגב הכנת מקום בשביל המפסק הזה בארץ לא בעיה בכלל.

קח את שם המפסק הזה שאתה מחפש ובסוף תקליד EU יענו תקן אירופה ואולי גם תמצא אותו במבנה פיזי אירופאי שתואם לארץ.

Tolekutma

New member
מיקום וחיווט

למה אתה מתכוון מיקום?
לבסיס המרובע?

מבחינת חיווט, איך מחווטים מפסק כזה.
אני רואה שיש שם L1-5, כנראה בשביל המפסיקים. (זה החיווט שהחשמלאי יחבר למנורות?)
L בשביל הפאזה?
ומה זה N?

תודה

בכוונתי מיקום ומבנה פיזי אכן התכוונתי לבסיס המרובע

לא חסרים מפסקים כמו שאתה רוצה שהם עגולים ומתאימים לכל קופסת סטנדרט 55 עגולה. אמרתי לך תעתיק את שם המוצר ובסוף תוסיף EU ותראה עגולים.

לגבי החיבורים לחשמלאי ברור איך לחבר מה ולאן.

אין לי בעיה לכתוב לך אבל אני לא הייתי רוצה שכתוצאה מההסבר שלי תנסה לחבר לבד ובטעות ייקרה אסון.
רק אספר לך מזה N ששאלת. N זה ניוטרל משמעו שלילי או אפס זאת אומרת שבמפסק שאתה מעוניין לקנות או שהוא אלקטרוני או שיש בו נורה משהו שגורם לו להצטרך לסגור מעגל. הדבר יקשה עלייך מבחינת מחיר שחשמלאי ייקח ממך כי במידה ובמיקום שאתה רוצה את המפסק אין חוט 0 אז יעלה לא מעט להשחיל לשם אחד אם רחוק.

מה המטרה שלך במפסק הזה מה אתה צריך?

אם זה מפסק שבא עם שלט אני הזמנתי שלושה מאייבי לא מזמן שהם טאץ שמגיע עם שלט בתקן EU משמע עגולים והכי טוב שלא צריך בשבילם חוט 0 רק את הפאזה.
עובד אחלה ביינתים.

Tolekutma

New member
Neutral

אני חייב להבין את התיאוריה מאחורי זה
(שיגעון שלי בכל דבר....)
האם יש קורולציה בין N ל GROUND (הארקה)?
מה ההבדל בין השניים?
ואם זה הארקה, זה לא סותר את הרעיון של הארקה להשתמש בה לצורך המעגל?

תודה

ניוטרל זה ממש לא הארקה והארקה זה לא ניוטרל אוי ואבוי! שלא

תחשוב ככה.

ניוטרל סוגר את המעגל כדי שבכלל יזרום ויעבוד.

הארקה קיימת ומחוברת רק למשהו מתכתי כדי למנוע התחשמלות בין אם זה מוצר חשמל ובין אם זה סתם צינור גז ארון חשמל מתכתי וכו.

Tolekutma

New member
בגלל זה אני לא מתקין לבד
- יודע מה מגבלות הידע שלי

אבל תמיד שמח ללמוד משהו חדש.

אוקי,
אז הארקה אני מבין. ויודע.
ניוטרל מסתבר שזה גם מה שהכרתי.
אבל ציינת שצריך להעביר וזה לא נמצא בדרך כלל.
איך זה ייתכן?
בד"כ זה רץ ישירות מהמנורה ללוח חשמל? ולא עובר דרך שקע המתג?
(בסגנון הסכמה שהוספתי?)

אכן לא עובר דרך קופסת המפסק ברוב המקרים

גם לאו דווקא מגיע מהלוח. הכול תלוי מה החשמלאי עשה באותה דירה. בעיקרון קיימת קופסת חיבורים ראשית לאותו אזור שממנה יוצא קו ניוטרל והארקה לנקודת המנורה מאותה קופסה ראשית יוצא גם קו של פאזה למפסק והחוט שחוזר מהמפסק חוזר לקופסא הראשית ומהראשית ממשיך לבית המנורה באותו צינור עם האפס והארקה כך לפחות אמור להיות.

בהמון מקרים זה לא ככה כי החשמלאי מעביר איך שנוח לו.

אצלי בבית לדוגמא יש קו פאזה באחד החדרים שעובר דרך קופסת מפסק החדר בצינור לרצפה ומשם עולה למפסק של חדר האמבטיה והפאזה החוזרת חוזרת באותו צינור גם דרך מפסק חדר השינה לקופסה שבתקרת חדר השינה ומשם לתאורת האמבטיה למה? כי ככה היה לחשמלאי נוח והגיוני מבחינתו ומזה אתה אמור להבין שאין דבר כזה "לפי הספר" בחשמל מכיוון שלעולם לא תדע מי עשה מה בחשמל בדירתך עד שלא תערך בדיקה מקיפה.

לכן בחיים לא מסתמכים על ההגיון והשכל הישר אלא עובדים ומתקינים אך ורק לפי עובדות בשטח.

Tolekutma

New member
לא ידעתי שהקופסא הקטנה כל כך מעניינת

ביקור הבא של החשמלאי אני אסתכל מה קורה אצלי בקופסאות.

דניאל,
תודה על התשובות המפורטות והסבלנות!!!!!

בכייף! גם אני כשרק נרשמתי לפורום

התעניינתי כמוך.

אגב שתדע בקופסא אחת או צינור אחד אסור שיהיו שני מעגלים.
דוגמא אם תפתח קופסא ויהיה בה חוטים של המזגן מהמאמת 16 אמפר וחוטי מנורות 10 אמפר זה אסור בתכלית האיסור. המטרה העיקרית של איסור זה היא שכאשר חשמלאי ידע שבקופסא מסויימת יש את חוטי המתח של המזגן והוא יילך ללוח חשמל ויוריד את המאמת של המזגן שאכן יוכל לעבוד בבטחה ולא יתחשמל מהמעגל הנוסף שקיים בקופסא כי בקופסא צריך להיות רקר מעגל אחד. כמובן שכל אדם זהיר ליפני שייגש לעבוד על קו שאמור להיות מת יוודא זאת בעזרת טסטר רב מודד נורת ביקורת וכו ולא יסתמך רק על עצם הורדת המפסק בלוח.

צבעי חוטים: כאשר חשמלאי מגיע לעבוד בדירה מסויימת הוא לא יסתכל על צבעי החוטים בביטחון מלא ויעבוד לפי הצבע הוא תמיד יבדוק עם רב מודד שאכן כל צבע מוליך את מה שהוא אמור להוליך במלא מלא מקרים כאשר לחשמלאי ()חאפר) נגמר חוט חום לפאזה נניח ונשאר לו הרבה חוט צהוב ירוק (הארקה) והוא חאפר כמו שציינתי אז הוא יגרום לבלבול קל ביותר כאשר יזין צרכן בפאזה עם חוט בצבע הארקה לכן לא מתייחסים לצבעים במאה אחוז תמיד מוודאים עם מכשיר.

אם יש לך עוד שאלות עניין וידע אתה מוזמן לפנות אליי לפרטי בכייף. אגב עדיין לא אמרת מה המפסק הזה שאתה רוצה לשים לך מה המטרה שלו מה שונה בו מאחרים?

רשר

Well-known member
מנהל
גם אם אינך טועה אתה עלול להביא אחרים לטעות

על טעות כזו עלולים לשלם ביוקר

נכון שעד עכשיו לא מחקתי אך זה לא ימשך לנצח

זאת בדיוק הסיבה שאני לא רושם הדרכות לביצוע עבודה

או דברים שאיני בטוח בהם
אני מכיר היטב את כללי הפורום רשר ואין שוב דבר רע בקצת התעניינות טבעית של אדם שמסתקרן. כמו שואל השאלה
כל עוד אני לא מדריך אותו לביצוע עבודה ואני כן מציין בפניו מפורשות כי אני לא ייתן הסברים שבעקבותיהם הוא עלול לבצע עבודה כדוגמת ההסבר מזה תרשימי החיבור שהוא שאל כי בעקבות תשובה הוא עלול לנסות לבד את זה הבנתי ולכן לא הגבתי. אז מה בדיוק הבעיה?

כל הדברים שעד עכשיו רשמתי לו קיימים בכל הגוגל. וכאשר אדם מקבל כאן את התשובה שהדרכות לא יינתנו לו אז מן הסתם שאם הוא חפץ בכך הוא יילך לגוגל או יוטיוב וירשום איך ל...? אני לא רושם זאת לכן אם אדם יבצע טעות זה ממש לא יהיה בעקבות דבריי כי אם בעקבות דבריי אדם היה עלול לבצע טעות אתה ממזמן היית מוחק את מה שרשמתי לא מחקת כי אין שום דבר מסכן ב"רק מידע ענייני" שנתתי.
להיפך אתה בתור מנהל פורום אמור לשמוח שמטרת הפורומים בעולם כולו היא לדון על דברים בדיוק מה שקורה כאן :)

Tolekutma

New member
מרגיש חובה להוסיף דעה של צופה מהצד.......

כמובן בתור "צעיר" או מבקר מזדמן פה בפורום ניתן להתעלם מדברי, אבל בכל זאת....

אני חושב שפיתרון אמיתי לענייני/בעיות "חשמל ותאורה" לא אמורים לחפש בפורום באיטרנט. כמו בעיה רפואית. צריך לפנות ישירות לבעלי מקצוע/בעלי ידע שיתנו לך תשובה ישירה עם אחריות.
באינטרנט אפשר לדסקס, לדון ולהעשיר ידע.
לפחות לפי מה שראיתי דניאל מוסיף פה נופך ועומק לפורום.
(וגם הגיב באחריות עם אזהרות רלוונטיות וצעק עלי כשצריך :) )
לפחות מהחוויה האישית שלי הוא גורם מאוד משמעותי מבחינתי לחזור ולקרוא פה בפורום אפילו אם אין לי נושא קונקרטי. ושווה לשמרו בפורום זה.
טוב נו, רק רציתי לתרום את הזווית הקטנה שלי.......

אני מאוד מודה לך על כך שאתה מעריך את דבריי ומפרגן להם ושמח

שאני תורם להעשרת ידע שלך ושל אחרים :)

aeshet

New member
ניוטרל

ניוטרל זה מילה של חשמלאי מהמאה הקודמת
יש פאזה או פאזות אפס (בדומה לכמה משתתפים) וההארקה

למעלה