לוח מודעות

shark3

New member
חוצמיזה שהמאבק הוא חברתי כללי ולא

רק לנשים בלבד, לא ?

טל קר

New member
איפה האפליה? כתוב בהודעה

שזה מיועד לגברים ונשים. אני לא יכולה להכניס את כל ההודעה בכותרת. ואם אני צריכה לבחור האם להשתמש במין זכר או במין נקבה בפורום מבחינת ברירת מחדל,אני בהחלט מעדיפה במין נקבה.

shark3

New member
אם את רוצה סיכוי למאבק - אז המלצתי

שכל פעולה תקבל נפח של מאבק חברתי ולא מאבק נשי. כל פעולה, זה כולל גם הודעה בפורום. אבל זו רק המלצתי...

טל קר

New member
אני מעדיפה לפנות במין של רוב

כותבות הפורום. רוב הכותבות בפורום הן נשים. ולכן לשון הפניה שלי בברירת המחדל תהיה בלשון נקבה. המשתתפים הזכרים הקבועים יודעים שהכוונה גם אליהם. אתה יודע, כמו שנשים יודעות גם כשפונים אליהם בזכר שהכוונה גם אליהן.

shark3

New member
מה שנכון נכון,

נכות \ יתרון מולד של השפה העברית.

כאשה מופלית במשך כל חיי אני נהנית

לראות פניות במין נקבה, גם בלבד, ורוצה לראות כאלה עוד ועוד, עד שארגיש שרוויתי וחוויתי את עובדת היותי קיימת ועכשיו מספיק לי. אבל אולי זה לא מספיק לאחרות, אז הבה נמשיך עם הפניות בלשון נקבה. או שהגברים יתעוררו להביע מחאה, וזה יהיה לא רק נחמד אלא גם מאיר את אפליית הנשים, או עד שימצאו תיקון ללשון העברית הזכרית.

טל קר

New member
קו פתוח למאבק באפליית נשים

של שדולת הנשים בישראל, שני וחמישי בשעות 17:00-19:00, טל´ 03-6123990 פרטים על הקו: הקו הפתוח פועל זה שמונה שנים. במרץ 2001 הוכשרו 15 מתנדבות שעברו קורס מיוחד לקו הפתוח שפועל פעמיים בשבוע הן עונות על פניות טלפוניות ופונות לייעוץ ולתשובות אל היועצות המשפטיות של השדולה, עורכות הדין ציונה קניג-יאור ותגריד ג´חשאן. בדרך כלל המתנדבות חוזרות עם מענה לפונות בעת הצורך היועצות המשפטיות חוזרות אישית אל המטלפנים כל מקרה לגופו. מתחילת אפריל השנה הגיעו לקו הפתוח למעלה מ11 פניות. 50% מהן עסקו בהריון ולידה. 4% בנושא טיפולי פוריות 7% בנושאי פנסיה 7% בהטרדה מינית 8% בפיטורין 10% בנושאי משפחה.

טל קר

New member
שגרירות פרסום פוגע של שדולת הנשים

(מתוך עלון שדולת הנשים) שדולת הנשים בישראל שמה לה למטרהל הלילחם בנושא הפרסום הפוגע בנשים תוך שימוש ציני בגופן. חשוב וחובה להגיב בתקשורת על מנת לשנות את הגישה השוביניסטית. בחודש יוני פנתה שדולת הנשים לשידורי קשת בדרישה להוריד את תשדיר הפרסומת השובינסטי - העונה החמה. מיד אחר כך נענה שר התחבורה לדרישת קבוצת לחץ של נשים רבות להוריד תשדיר שפרסמה רכבת ישראל.. בתקופה הקרובה מתכוונת השדולה לפעול באמצעות קבוצות נשים נגד פרסום פוגע נגד התעלמות מתרומתן של הנשים בתקשורת נגד התבטאויות פוגעות בנשים נגד השתקת הקול הנשי ואי שיתוף נשים בתוכניות באמצעי התקשורת. יש לזכור שלחץ ציבורי חשוב ביותר והאפקט שלו הוא ארוך טווח. כך עולה ממחקרים ומהתנהגות מדינות כמו אנגליה קנדה ואוסטרליה בהן שינו אנשי מדיה ופרסומאים את המסרים שלהם כתוצאהמ תגובות ופניות תקשורתיות של קבוצות מסוימות. מען לתגובות: שגרירות פרסום פוגע, שדולת הנשים בישראל, רחוב הבונים 9, רמת גן 52462.

שדולת הנשים עוד "תקועה" ביוני...

הרבה פרסומות זרמו מאז בירדן. יש גם חידושים והמצאות של היממה האחרונה - הפרסומת לספרייט עם בבות מין מתנפחת מהסוג עם הפה הפתוח בעיגול שמשווקת בדרך כלל לקהל גברי בחנויות סקס לצרכי מין אוראלי. בואו נבחן את זה רגע אפילו לא מהבט של כבוד האישה או כבוד האדם: אישית, מלבד העובדה שאני ממש לא אוהבת ספרייט בשל טעמו, הערוב בין טעמו של מין אוראלי לטעמו של המשקה הנ´ל לא היה מכניס את המשקה ל- TOP 10 של המשקאות שמפארים את דלת המקרר שלי למקרה שיתפוס אותי צמא נוראי ורצון במשקה מרווה ומרענן, אבל מילא... מעדיפה לשמור לכל טעם את מועדיו והקשריו שלו
הייתי מציעה למפרסמים לשקול שנית את האנלוגיות והחשיבה האסוציאטיבית שלהם.

טל קר

New member
רחמנות על השדולה. זה גליון ספטמבר

ויוצאים רק כארבעה בשנה בשל מחסור במשאבים.

דווקא הפרסומת הזאת לא הרגיזה

אותי אלא הצחיקה אותי, אבל ברור לי שלכל אחד ואחת סף רגישות שונה.

augustus

New member
זה לא רק סף רגישות,

זאת גם הפרשנות האישית והמשמעויות של אחת רואה באותה פרסומת.

נכון מאד. אחי למשל מסכים איתי בקשר

לרב הפרסומות אבל דווקא בקשר לפרסומת של פוקס לא. מצד שני, שנינו ראינו את הפרסומת כבר חתוכה, ואני חושבת שזה משנה.

אוגוסטוס - לא הבנתי את תגובתך.

נימוק הפרשנות האישית חל על כל ערך שאת מאמינה בו ועל כל מחאותייך החברתיות ללא יוצא מן הכלל. וכל מי שעבר את גיל 18 וראה חנות לאביזרי מין מימיו מכיר את הבובות הללו. איפה ה"פרשנות" כאן ? ולגבי סף רגישות, אני ממש לא רגישה וגם לא חסודה במיוחד, רק לא יכולה להתעלם ממראה עיניים.

פרשנות נכנס לעניין

של אם הפרסומת נראית משפילה או לא וכו´. לי אישית אף פעם לא היתה בעיה עם הפרסומת הזאת, כי למרות שאני מזהה את הבובות האלה, אותי זה הצחיק מה שעשו עם הבוב והבובה, לא קומם. אנשים אחרים לא מבינים מה אני מתרגשת מפרסומות אחרות, כי גם בעיניהם זה מצחיק (ראה ערך אחי והפרסומת לפוקס). אז זה כן קשור.

טל קר

New member
קישורים חדשים מאתר "מקום"

דרכי התקשרות עם ארגונים פמיניסטים http://www.macom.org/women.asp מרכז מידע על הטרדה מינית: http://www.macom.org/Topic_harassment.asp נושאים לדוגמא: מי הטרדה מינית, מיתוסים על הטרדה מינית, פלירטוט או הטרדה מינית, קישורים בנושא הטרדה מינית - לשון החוק, מאמרים: הטרדה מינית בעבודה, הטרדה מינית באוניברסיטה, הטרדה מינית בצבא, אפליה על רקע מיני בעבודה, וכן קישורים למקומות אליהם אפשר לפנות לעזרה.

למעלה