לוח מודעות

טל קר

New member
לוח אירועים של שדולת הנשים

ארועים עתידיים: 30 באוקטובר בשעה 15:30 יפתח כנס על "נשים בעולם העבודה העתידי" בכפר המכביה ברמת גן, בהשתתפות אנשי מקצוע מתחומים שונים. קורס למנהיגות צעירה- בתחילת נובמבר עומד להיפתח קורס נוסף של מנהיגות צעירה לנשים בגילאי 25-40, פרטים: 03-6123990 היל"ה בגליל - צעדת היל"ה (הולכים יחד לבריאות האישה) תתקים בחול המועד סוכות, יום חמישי 4.10.01 במטרה להעלות את המודעות לגילוי מוקדם של סרטן השד. כל ההכנסות קודש לנושא זה. פרטים: 04-9085527, www.hillabagalil.com ארועים חולפים: (אלת ירח זה בשבילך) תא באר שבע - בחודש יוני נערך כנס לנשים מרחבי הנגב בנושא "הם מפרסמים ואנחנו קונות - פרסום פוגע בנשים וצרכנות נבונה" מטרות הכנס היו לעורר מודעות לפרסום פוגע בנשים ולהצביע על היכולת של נשים ככוח צרכני לשנות גישה זאת. ענת הופמן העבירה הרצאה בנושא איזו מין פרסומת והכינוס נחתם בקריאה להקמת ועדת היגוי בנגב בנושא פרסום פוגע. את הכנס יזמו ואירגנו חברות "משגב" נשים בנגב.

shark3

New member
כתבתי לנועה לוין :

אוקיי - הבנתי, אז אתן כותבות...מממ מעניין... תרשי לי - להעלות רעיונות : הבעיה : נוער\ילדים מושפעים מהפרסומת - אם כן במלחמה שכנגד יש לעשות שימוש בילדים\נוער. הבעיה : רשתות שיווק\פרסום לא אחראיות חברתית - אם כן במלחמה שכנגד יש לתקוף חזיתית את רשתות השיווק. הבעיה : אייקונים כמו יעל בר-זוהר ואיתן אורבך משתתפים בפרסומות אחרי שקראו את התסריט - אם כן במלחמה שכנגד יש לתקוף את התדמית שלהן\הם - על-מנת שיראו וייראו ויקראו פעמיים תסריטים. הבעיה : סדר הגודל של הצבא הטוב לא ידוע - כמה נשים,גברים נוער את וחברותייך לפורום מסוגלות ביום שישי הקרוב בשעה 11:15 להעמיד בקניון עזריאלי ? הפתרון : תארגני 20 ומעלה אישה ואיש נערה וילד שיגיעו לחנות פוקס המרכזית בקניון עזריאלי (החנות לנוער \ מבוגרים קרי סמל הפוקס הירוק - מפה תישלח בדיוק). השיטה : עד 20 יגיעו בתנועה מפוזרת למרחב שממול החנות- תנועה מפוזרת אומרת שהם לא ינועו כקבוצה , לא יגיעו כקבוצה אלא כבודדים שנקבצים. תדמייני מגנט שהוא הרחבה מול FOX שמתמלאית ב יום שישי הקרוב בשעה 11:15 , הקהל לא צריך להכיר כלל זו את זה. החל משעה 11:20 50% מוציאים\ות מהשקיות\תיקים ג´ינסים ישנים כאלו שקטנים או שלא צריכים ומספריים שהבאנו איתנו ומתחילים לגזור אותם מול החנות. 50% אחרים מוציאות\ים שלטים קטנים (A4 - A3) שכתוב עליהם "נערה היא לא בובה", "לא קונים משועלים" , "לא קונות משועלים"- "נערה היא לא בובה" ואז מתחילים\ות במקהלה : "נערה היא לא בובה", "נערה היא לא בובה", "לא קונים משועלים", "לא קונות משועלים". אם מאבטחים מגיעים - יתווכחו מעט איתם והשאר ימשיכו. אם שוטרים מגיעים - לנסות להשהות את הפיזור אך במידה והדרישה לעזוב את המקום מועלית - מובן מאליו יש לעזוב את המקום. השאיפה לחכות עד שמגיעה תקשורת אלקטרונית ... שתזומן באמצעות טלפונים למוקדי החדשות ב - 11:07, תושאר הודעה שמתקיימת הפגנה בתוך קניון עזריאלי מול חנות פוקס - הקהל גוזר מכנסיים. בהתפזרות הקהל או בראיונות לתקשורת שעשויה להגיע יש להוקיע את השתתפותם של האייקונים אורבך ובר-זוהר ולחייב אותם לקרוא היטב את התסריט. להגיד שבסיטואציה יעל הייתה צריכה להעיף לו סטירה. ואורבך האפס היה צריך לעשות הרבה דברים אחרים חוץ מפרצופים כועסים. להוקיע את FOX על שימוש באלימות בפרסומת. עוד דגש : אין להיכנס לחנות פוקס או להשליך פנימה דברים, אין לפגוע באנשים. להכין פליירים (100) - ולהיסתובב 5 דקות לפני 11:20 ולחלק אותם : הפלייר יכיל :"הפגנה מול FOX", "11:20", "נערה היא לא בובה". לצאת לרגע מהמחשב ולתקן מעט. תגובתך תתקבל בברכה. אם כל אחת תביא רק את המשפחה שלה..., אם נראה לך שיש לך אפשרות לארגן יותר אנשים אז שווה לחלק אותם בין עזריאלי לקניון מת"מ חיפה - הזמנים נשארים אותו הדבר. אם יש עוד - קניון חולון אם יש עוד קניון באר-שבע,... עוד הקריון, עוד קניון נהריה... אפקט בין-לאדן (להבדיל) אני אהיה שם. מי עוד ? עד כאן לנועה ומכאן לשאר : גבירותיי ומעט רבותיי, אתן יכולות לבנות עולם וירטואלי אוטופי, אם לא תצאו מהמחשב, משרד לפעילות אין לכן סיכוי, ובמיוחד כשהחברה הישראלית עסוקה בהישרדות. צאו מהבועה , ותתחילו לצעוד למוקדי שלטון והנהגה, תכרתו בריתות עם כוחות שדוחפים לכיוון של שיוויון אזרחי, תתמודדו לבחירות מוניציפאליות וכלליות (2003),תיפתחו תאים אוניברסיטאיים או שתחברו לקיימים ?! כאילו מה, נראה לכן שאם תגיבו כאן למאמרים משהו ייצא. ואולי יש סיכוי שנהיה כאן חברה שוויונית ביום מן הימים, בהצלחה.

ספיר ק

New member
טוב

אני ממש לא חושבת שצריך לוותר על המימד הוירטואלי. אני מניחה שחלקנו אכן פעילות גם ב"עולם האמיתי". מנסיוני, קבוצות פמינסטיות, בעיקר הקטנות שבהן, נוטות להיות הומוגניות. במובן מסוים, זה בלתי נמנע. כדי להזיז דברים, כדי לעשות פעילויות, צריך להסכים לפחות על הדברים הבסיסיים. האם הקבוצה נגד פורנוגרפיה או לא? האם הכוון שלה הוא רדיקלי או מיינסטרימי? ולכן יש ארגונים דתיים וארגונים חילוניים וארגונים לסביים וארגונים שמאלנים, וארגונים למטרות ספציפיות כאלה או אחרות, וכל אחת יכולה למצוא את הנישה שמתאימה לה. אבל בפורום שמטרתו היא קודם כל דיונים, יש לנו אפשרות להיחשף לכל גוני הפמיניזם. יש לנו אפשרות להחשף לדעות שאנחנו לאו דווקא נחשפות אליהן בסביבה החברתית שלנו. יש לנו אפשרות ללמוד ולבחון מחדש את הדעות שלנו. ולי, לפחות, זה ממש חשוב. אה, ובקשר להפגנה. לפני כל דבר אחר, הייתי משיגה אישור מהמשטרה.

shark3

New member
איזה משטרה , מותר לך לבוא וללכת

אהה , רגע המשטרה שכאן חוטפת על ימין ועל שמאל שהיא לא אוכפת מספיק את הנושאים עליהן אתן מתדיינות כאן. חשבת פעם שאולי המשטרה תורמת ע"י אי-אכיפה למצב הנוכחי, ולגבי ההפגנה - היא לא הפגנה - לכל בן אדם עד 50 איש מותר להיתאגד ולעמוד במקום ללא צורך ברשיון ואם צריך רשיון ואת מאמינה בזה , מכירה עורך\ת דין שאפשר להתייעץ איתה\ו ? אבל בעצם למה לצאת מהמחשב או משהו כזה - קטן עלייך אפליית שכר של 20%, קטן עלייך פרסומות מחרידות, קטן עלייך אפליית קידום בעבודה רק בגלל המבנה הגנטי שלך, קטן עלייך שיש ציבורים בארץ שלא היו מתנגדים ל"הצנע לכת" של הטליבאן, פ א ס י ב י ו ת - לא הובילה לשום מקום, תפנימי... אני לא אומר שאני בעד להפר את הסדר הציבורי אבל ביום שישי ממילא חצי עם ישראל בקניון ?! תגידי למכרייך לבוא עם שלט קטן , לעמוד 5 דקות ולהמשיך ... לא מסובך... חוצמיזה תרשי לי לצטט מישהו שיודע משהו על מאבקים : האסטרטג הסיני הידוע : סאן-טצו : זהו אשר שורותיו מאוחדות ינצח, אלו אשר שורותיהן מאוחדות תנצחנה במאבק, - (תרגום סימולטני) תגבשו הסכמות ליבה. אם לא תעשו כן, אזי החברה בדרך המהירה להידמות לטליבאן.

טל קר

New member
גם אני לא חושבת שצריך לוותר על

המימד הוירטואלי. לא הייתי מכירה אף אישה כאן שכותבת כאן שאני מחליפה עימה דעות, שאני מתווכחת איתה, שאנחנו לומדות אחת מהשניה, לולא האינטרנט. כל אחת ואחת כאן, אני מכירה בזכות האינטרנט. ולא הייתי מכירה בדרך אחרת. אחת מבאר שבע, ואחת מקרית שמונה, ואחת מחיפה, ואחת מתל אביב והמשותף לכולנו זה הכינוס שלנו כאן. להפך, לדעתי המימד הוירטואלי הוא כלי להתכנס, לעורר מודעות, ולאסוף כוח. ובקשר להערתך ספיר, לדעתי אפשר כל פעם להתארגן על בסיס אחר, למשל "כל מי שמסכימה לX" תתארגן לצורך פעולה X וכו´. הרעיון של ההפגנה הוא מענין, אבל לארגן תוך יומיים זה מאוד בעייתי.

טל קר

New member
כפי שכתבתי בתשובה למלי, בעתיד

בהחלט נשמח לצאת מהתחום הוירטואלי ולהקים במקביל ארגון חלופי, או חוגי בית וכדומה. הדברים לא סותרים אחד את השני.

shark3

New member
או - התפתחות חיובית,

לא ארגון הפגנה..., הרי בטוח את או עוד מישהי\ו שאת מכירה הולכים לקניון , שיקחו את המסמך המצורף ויעמדו 5 דקות - לא משנה מתי מול חנות פוקס - בשבילך הנחה - 3 דקות ? מה מסובך ?

shark3

New member
ולא לא לוותר על האיטרנט - שם כולנו

שווים\ות. אבל היבעת פעם עמדה, הלכת להפגנה - לא כזו שכולם הולכים, אלא משהו שאת חושבת שהוא נכון , מה יעשו לך - יגידו לך נו נו נו... הפחד הוא יועץ גרוע,

טל קר

New member
שב חזק, הולכת לבוא הפתעה

אני לא הולכת לקניון עזריאלי כל יום שישי! בחיי! בכלל מאז שהוא הוקם אפשר לספור את מספר הפעמים שהייתי בו על כף יד אחת! אני בכלל לא תל אביבית! וגם החברות שלי לא הולכות אליו! אפילו שאנחנו בנות! שמחתי לחדש לך.

טל קר

New member
בפעם האחרונה שניסיתי לתקשר עם

נשים אחרות באינטרנט באמצעים שאינם כתיבה (נענועי ראש, תיפוף על תופים, שפת הסימנים, תנועות ידים נמרצות, מדורות אש) הנסיון לא עלה יפה.

shark3

New member
תנסי לצאת לעולם האמיתי

איזה כייף אהה, פה את המלכה מותר לך לתקוף בציניות , את השולטת, את בדיוק נהפכת למה שאת לא סובלת - סרקזם, ציניות לא הובילו ולא יובילו לשום מקום, טל קר, השם שלך כל-כך מתאים לך. אם את ההנהגה - אבוי לחברה הישראלית.

הפורום הזה לא סובל התקפות אישיות

על חבריו. או שתתדיין באופן ענייני או שתמצא לך מקום אחר.

מלי.

New member
מהכח אל הפועל

לדעתי האישית והלא מחייבת , מה שנאמר כאן ע"י shark הוא להוציא דברים אל הפועל. להיות נוכחים להיות עם יד על הדופק, להראות ולהיות סמן חברתי לכל מיני תהליכים שקיימים בחברה שלנו. אנחנו חלק מהחברה ובכדי שהחברה תכלל את המחשבות הרעיונות והאמונות שלנו יש צורך בעשייה. הובאה כאן דוגמה אחת מיני רבות לאופן /צורת פעולה שאפשר לנקוט בכדי לעמוד על עקרונות בכדי להוביל לשיוויון. להערכתי הפורום מכיל קבוצה/גרעין שיכולים בשילוב עם התקשורת דרך האינטרנט (שיש לה ערך רב להעברת מידע רעיונות וגישור על מרחק וזמן) לפתח ולשלב מפגשים ועשייה ביום יום. ולהערכתי ככל שהנוכחות תצא מתחומי הפורום לעולם שבחוץ ההשפעה על תהליכים חברתיים תגדל בצורה משמעותית.

טל קר

New member
שדולת הנשים בישראל זקוקה למתנדבות

אם את רואה את עצמך יכולהלהתנדב בנושאי קידום מעמד האישה בישראל במסגרתשדולת הנשים בישראל, הנך מוזמנת ליצור עימנו קשר. * עבור המחלקה המשפטית - מתנדבות לקו הפתוח אשר יעברו הכשרה מקצועית בשדולה (אין צורך בידע קודם) * עבור מחלקת הדוברות - מתנדבות לעבודה משרדית * עבור מרכז המידע - מתנדבות לעבודות קיטלוג וסקירת עיתונות. מודעה זו פונה לנשים ולגברים שדולת הנשים בישראל, רח´ הבונים 9, רמת גן, 52462, טל´ 03-6123990, פקס 03-612991

shark3

New member
ראוי היה לכתוב ב כ ו ת ר ת

גם למתנדבים... בכותרת...

למעלה