לוח חשמל זמני

pedant

New member
לוח חשמל זמני

שלום, האם משהו יודע היכן ניתן לקנות לוח חשמל זמני תלת פאיזי, רצוי יד שניה? תודה.

fireman

New member
אם אתה גר באזור בו יש כמות גדולה של בונים

בשלבים שונים תוכל לפנות אליהם בהצעת רכישה. אני מציע גם להוועץ בחשמלאי שלך, ייתכן מאוד ויש ברשותו לוח כזה שתוכל לשאול ממנו או להשכיר ממנו למהלך הבניה מאחר ובסיומה ברוב המקרים אין מה לעשות עם הלוח הזה מלבד לנסות למכור אותו. אגב, נסה לבדוק באתר יד2. (אני באופן אישי שמרתי את הלוח הזה, העתקתי את מיקומו ואני עושה בו שימוש עד היום בתור לוח חשמל חיצוני מחוץ לבית)

זהבה נ

New member
אצלי החשמלאי התקין לוח עם ארון זמני על פי תקן

יש לנושא תקן וחברת חשמל מחייבת את החשמלאי להתקין ארון כזה בתוך ארון נעול . אנחנו שילמנו לקבלן עבור השכרת לוח עם ארון תקני לתקופת הבניה עד קבלת טופס 4 . את הלוח התקינו בשטח לאחר יציקת היסודות מאחר וחייבים ארקת יסוד, גם ללוח הזמני. ביום ראשון הקרוב נקבל בשעה טובה את החשמל לא לפני בדיקה של חברת החשמל בשטח מול תיאום עם החשמלאי ששלח את הטפסים לחברת חשמל חתומים על פי חוק החשמל. נושא חשוב נוסף שמחיבים לפני הכל בהזמנה או טופס 2 מהוועדה לתכנוןן ובניה או היתר בניה. רק כאשר היה בידי טופס 2 ניגשתי להזמינו בחברת חשמל וכמובן לא לפני ששילמתי במלואו את כל הנדרש עבור החיבור הקבוע.

ofirbm

New member
ממני החשמלאי דורש 2000 ש"ח עבור הארון

וזה בתנאי שהוא גם לוקח אותו בסוף העבודה. שודדים אותי?

בינא

Member
לא שודדים...התשלום על עבודה וביקורת חברת חשמל

ארון זמני תקני, לפי דרישות חברת החשמל, עולה כסף. לרון יש בלאי רציני במהלך הבניה כי המשתמשים בו = כל הקבלנים, "מתעללים" בו והוא יסבול מפחת רציני. החשמלאי חייב להעביר ביקורת של חברת החשמל (זה עולה לו כסף), לפני חיבור הארון לקו שלהם ורק אז הוא מבצע את החיבור. גם הפירוק עולה כסף, תוך כדי העברה לחיבור הקבוע ואף זאת לאחר הביקורת של חברת החשמל (עליה תשלמו בנפרד וישירות לחברה). תגידו תודה שהוא מוכן לקחת את הארון איתו ואל תרגישו שעבור שירות מסוג זה הכולל את כל מה שרשום למעלה וביחס להוצאות שיש לכם על המבנה, אתם "נשדדים", כי זה פשוט לא נכון...

fireman

New member
שודדים שודדים

כל הארון לא עולה יותר מ700 ש"ח כולל כל האביזרים בפנים בדיקה של חח"י זה עוד 460 ש"ח שמשולמים בכל מקרה על ידך והם בעצם עלות החיבור של המתקן במילא. 900 ש"ח הוא לוקח על העבודה ובסוף גם לוקח את הלוח?!?שוד לאור יום

בינא

Member
הישראלי המצוי תמיד יודע לחשב כמה השני מרוויח

איזה מין חשבון עשית? מה עם שעות העבודה שלו? מדוע החלטת שהלקוח משלם על בדיקת חברת חשמל? באתרים בהם אני מצוי, החשמלאי מזמין את הבדיקה ומשלם אותה כי ללקוח עוד אין בכלל מספר הזמנה ואין הסכם בשלב זה. הלוח התקני עם האביזרים בפנים לתלת-פאזי עולה מעל 1,200 ש"ח ולא המחיר המצחיק שהזכרת...ומה עם המע"מ? טוב שהוא לוקח את הלוח ונכון שהוא לוקח את הלוח כי כך הוא אחראי גם על הפירוק שלו וההעברה לחיבור הקבוע...זה אמור להיות בחינם? ומה אם החזרת השמישות ללוח? או אולי אתה חושב שלאחר שהיה בחוץ בתנאי אבק ובניה, עם "טיפול" כמו שכל לוח חשמל זמני "זוכה" לו מהפועלים הוא נראה כמו חדש שניתן ישר להרכיב אצל אחרים? ומה אם המיסים שהחשמלאי נדרש לשלם עבור ה-2,000 ש"ח שהוא גובה - מס הכנסה, בטוח לאומי, מס בריאות, מע"מ, ביטוח מקצועי, הוצאות דלק, שכר עבודת פועלים שונות - אתה באמת רוצה לעשות את החשבון שלו וכמה הוא מרוויח? אין כאן שום שוד. לשלם 2,000 ש"ח כולל עבודה וכולל שימוש בלוח תקני מהסוג שחברת החשמל בודקת ומאשרת (כל שנה יש להם דרישות לתוספות), כולל הארקה ובמקרה הצורך אלקטרודה להארקה ליד הלוח הזמני, זה סכום סביר לחלוטין...גם בפריפריה.

THE UNDER TAKER

New member
טעות !!! הלקוח הולך לחברת החשמל ומשלם

460 ש"ח . חייב להיות פילר אז יש הכל מבחינת פרוצדורה . לוח מוכן לעבודה מיד שניה עולה 800 ש"ח עבודת החשמלאי כולל מע"מ בערך 900 ש"ח . זה יקר אבל .....

fireman

New member
בינא

אל תספר לי סיפורים עם מס הכנסה, בט"ל וכוליי.... אני עוסק בתחום ה"חשמל" וקצת מכיר את הנושא. 2000 ש"ח = שוד לאור יום.

בינא

Member
fireman השרון זה לא הדרום

הגיע הזמן שיפנימו כולם כולל אותך בפורום הזה, שיש הבדלים במחירים של אזור המרכז ואזור הדרום. מה שעולה בדרום 1000-1500 ש"ח במרכז יכול להגיע לכפול מזה ומעלה. הסיבות לכך הן רבות וחלקן אפילו מוצדקות אבל בעיקר נובעות מהנכונות של אנשי המרכז ברובם, לשלם כל מחיר... לכן 2,000 ש"ח לעבודה מסוג זה בשרון אינה נחשבת "שוד".

fireman

New member
אני מוכן לעשות איתך התערבות

בוא נלך לסניף של סיטונאי חשמל בבאר שבע ובמקביל נלך לסניף של סיטונאי חשמל בתל אביב, אני מבטיח לך מחירים 1:1 הטענות של הדרום זה לא השרון מחזיקות היום מים. קרוב לשנתיים עבדתי ברשתות השיווק השונות....אתה טוען שהמחירים שונים בין ב"ש להרצליה? יש לי מה לחדש לך. מעבר לכך, השכר זהה לחלוטין בין עובד בתפקיד מסויים בהרצליה לעובד בתפקיד זהה בבאר שבע 2000 ש"ח ללוח חשמל זמני שבסופו של התהליך נלקח ע"י החשמלאי + 460 ש"ח שהלקוח משלם בעצמו במילא זה שוד, בין אם זה בהרצליה פיתוח ובין אם זה במצפה רמון.

בינא

Member
תשובה רק בגלל שאתה מתעקש לא להבין...

לא מדובר בעניינים של "צדק". לא מדובר על כמה עולה הלוח אצל הספק. מדובר בכמה החשמלאי במרכז צריך להרוויח כדי שישתלם לו לבצע את אותה עבודה בבאר שבע לעומת אזור המרכז... בזבוז הזמן והדלק באזור המרכז גבוה ביותר מ-פי 2 מאשר בדרום וזו עובדה. הפקקים שראית אתמול בטלויזיה לאחר שמשאיות חסמו את נתיבי איילון, הם קבועים בכל המרכז בין 7 ל-10 בבוקר ובין 4 ל-7 בערב. להגיע לספק, לחזור ממנו למבנה, לזמן את חברת החשמל, לקבל את אישור בודק חברת החשמל, במרכז, לוקח יותר זמן ועצבים מאשר בדרום... האמן לי, אני מדבר מהמון ניסיון של הרבה אנשים. כל נקודת חשמל במרכז וכל נקודת מים מתומחרות שונה מאשר בדרום. יש עוד אבסורד כלכלי: ככל שבעלי המקצוע לוקחים מחיר גבוה יותר, כך הם נאלצים לשלם מקדמות מס גבוהות יותר, מה שמגדיל את הצורך שלהם להעלות מחירים, כדי להרוויח את מה שהם מצפים להרוויח. קח בחשבון עוד עובדה - עלות המחיה, עלות העובדים, ביטוחים וכיו"ב לבעלי המקצוע, גבוהה בהרבה במרכז מאשר בדרום. מי שעושה חשבון נכון על עלות עבודתו במרכז, חייב לקחת מחירים גבוהים יותר מאשר בדרום, אחרת יפסיד כסף. זה לא "צודק", זה לא צריך היות ככה, אבל העובדות מדברות בעד עצמן - למה אתה חושב שדירה במרכז עולה כל-כך הרבה יותר מאשר בדרום? רק בגלל עלויות הקרקע?

THE UNDER TAKER

New member
שיקנה לוח מוכן בעצמו כך יוכל למכור הלאה

לאחר טופס 4 אני מוכר את הלוח שקניתי דרך אגב לוח חדש עולה יותר , אולי הוא חישב לו לוח חדש , אבל הוא לא רשאי לקחת אותו בגמר הפרוייקט .

למעלה