לוח הכפל

תותים5

New member
לוח הכפל../images/Emo132.gif

האם יש דרך מקורית ויצרתית ללמד את לוח הכפל...... התלמידה המיועדת בת 6.5 ועולה לכיתה ב' תודה

תותים5

New member
הם התחילו ללמוד בסוף השנה (א')

כפל...... אז חשבתי שהם צריכים לדעת...... מה לפי דעתך צריך לתרגל במהלך החופש? תודה

בגיל הזה צריכים להבין את משמעות הכפל

(שזה בעצם חיבור מקוצר), אך לא צריך לדעת את לוח הכפל בעל פה. בחופש כדאי לתרגל את הנושאים העיקריים שלמדו במהלך השנה, אפשר לקנות חוברת שמיועדת למסיימי כתה א' ואפשר גם בלי חוברת. הדרך הטובה ביותר לתירגול היא באמצעות סיפורים חשבוניים (בעיות מילוליות) מכיוון שהם מחייבים הבנה מתימטית ולא רק פתרון טכני של תרגילים. אפשר לתרגל בסיפורים חשבוניים בע"פ ובכתב ואז מפתחים גם את הקריאה והבנת הנקרא. מהי שיטת החשבון הנלמדת אצלכם?

12רוניתי

New member
אפשר להכין משחק בינגו כפל

לוח 5 לדוגמה. להניח כרטיסים ותשובות - על גבי בריסטול קשיח רשמי רק תשובות ועל הילדה לזהות תרגילים שרשומים על כרטיסיות ומתאימים לתשובה הנכונה.

תותים5

New member
השיטה הנלמדת היא סינגפור.

וגם קניתי לה חוברות..... אבל היא לא ממש מושכת אותה וקשה להניע אותה בכלל לגשת אליה..... ולכן רציתי דרך יותר יצרתית..... הרעיון של סיפורים חשבוניים יותר מתאים לבתי...... וכמובן שהתכוונתי להתחיל איתה בכפולות של המספרים הנמוכים (כמו שלמדו בכיתה.....) תודה לך
מה שלום הקטנציק מרגיש יותר טוב?

תותים5

New member
wow זה היה זריז....

אני שמחה לשמוע שהוא מרגיש יותר טוב ומקוה שיחזור ללכת כרגיל.... במהרה תודה על הרעיונות אני אנסה זאת שבת שלום

אני לא מספיק מכירה את השיטה, אבל שמחה

שסיפורים חשבוניים נראים לך. אפשר גם לשחק במשחקי חשיבה (בקופסה או במחשב) לדוגמא אתר אלף- אפס: http://alefefes.macam.ac.il/games/home.asp ועוד אתרים נחמדים: קייטנת הקיץ באתר מט"ח: http://www.cet.ac.il/summer/ כיף בקיץ באתר אמי"ת: http://www.amit.org.il/yesodi/summer/index.html חופשה נעימה!

פלגיה

New member
בסוף א' חשוב לשלוט היטב בחיבור וחיסור

ובמה שנקרא "שבירת העשרת" (כלומר כדי לפתור 7+5 צריך לראות כמה להוסיף ל-7 כדי להגיע ל-10, ואז כמה עוד צריך להוסיף לו כדי לפתור) על לוח הכפל יחזרו עוד בתחילת ב', אבל אפשר לתרגל אותו בצורה של חיבור (7+7 או 9+9) אני מאוד מבינה למה היא שונאת את החוברות, כי המלאי בשוק הוא הדפסה מחדש של חוברות משעממות מלפני 30 שנה. אין נורא חשק לעשות אותם. אם יש לך סבלנות תתרגלי איתה בע"פ (טוב לנסיעות ארוכות או לזמנים של שיעמום) כמובן שבעיות מילוליות זה הדבר הכי טוב כי הוא מקשר בין השפה לחשבון. אם היא הולכת איתך לקניות - זו הזדמנות מעולה לתרגולים חשבוניים. באופן כללי, כדי לדעת מה לומדים מתי, ואיך מסבירים כל דבר, אני ממליצה על הספר של רון אהרוני "חשבון להורים" יסייע לך מעכשיו עד סוף כיתה ו'.

liatporaz

New member
להצמיד לכל כפולה מנגינה מסוימת

לשיר את לוח הכפל, להצמיד לכל כפולה מנגינה קבועה ולשיר אותה. דרך יותר קונבנציונאלית, יש בשוק קלפי רביעיות של לוח הכפל, משחק קבוע וחוזר יכול לסייע מלבד זה בהחלט נראית לי צעירה בשביל לוח הכפל

תותים5

New member
ליאת אפשר לשאול לגבי העיסוק שלך בלקויות למידה

האם ידוע לך לגבי מסלולי הכשרה שלא מצריכים 4 שנות לימוד? תודה....

liatporaz

New member
יש מסלולים כאלה

למשל אלבאום, רמי כץ, ורדי, שהם מסלולים שעוסקים בטיפול בלקויות הלמידה דרך טיפולים מוטוריים. במידה ואת אקדמאית יש מסלולי הסבה מקוצרים במכללות להוראה. אופציה נוספת לאקדמאים ללמוד תואר שני באחד התחומים במידה והציונים שלך בתואר הראשון גבוהים הם מקבלים מכל תחום ולגבי העיסוק שלי, אני למדתי מסלול שכבר לא קיים שכלל הכשרה בהוראה מתקנת בשילוב יסודות בתחומים נוספים שבהם למדנו רק על הדברים הקשורים ללקויות למידה. נבנה מסלול התמחות ביחידה להתפתתחות הילד בתל השומר במידה ויש לך שאלות נוספות אשמח לענות ליאת

רווי1

New member
שיטה ללימוד לוח הכפל

חייבת לציין מראש כי את השיטה לימדה אותי פעם מישהי שיש לה איזשהו קשר לחינוך ולפי דבריה השיטה מיושמת בחינוך המיוחד. אני לא בטוחה עד כמה זה נכון, ועד כמה זו אכן שיטה נכונה ויעילה ללימוד (ויש לי ילדה בת שנה וקצת, אז בעניין לימוד לוח הכפל עדיין אין לנו נסיון...). בכל מקרה אתם יכולים לנסות - זה עובד. אני מקווה ששהסבר יהיה מספיק ברור, ושהשיטה לא מסובכת (כשמבינים את העקרון זה ממש פשוט). השיטה מתאימה לחישובים של 6X6 ומעלה (את הנמוכים יותר צריך לזכור בע"פ) אז ככה: בכל יד יש אצבע שמייצגת את הספרות 6,7,8,9,10 (אגודל = 6, אצבע=7 וכן הלאה..) סוגרים אגרופים ופותחים בכל יד את מס' האצבעות של המכפלה, למשל 7X7 - פותחים את האגודל והאצבע בשתי הידיים תוך כדי ספירה "שש, שבע.." עכשיו מסתכלים על שתי הידיים - יש 4 אצבעות פתוחות (כל אצבע פתוחה שווה 10) = 40 יש 3 אצבעות סגורות בימין ו-3 בשמאל - כופלים אותן - 3X3 = 9 התוצאה: 40+9 = 49 תנסו גם במכפלות אחרות. זה עובד יפה.....

פלגיה

New member
זה טריק לליקויי למידה

ובהחלט לא ללימוד ראשוני של לוח הכפל (כי אין לו שום דבר עם המשמעות האמיתית של כפל)

12רוניתי

New member
לא ממש אני ממליצה על שיטת האצבעות

אני חושבת שכדא ללמד לפי כפולות. לומדים בעפ את כפולות 2 אחר כך עוברים לכפולה הבאה.. רואים אם יש תרגילים קשים במיוחד אותם כותבים ומפזרים בבית. בפתקיות. כאשר הילד למד תרגילים אלו להוריד את הפתקיות. אם יש עוד שאלות תשאלי.

למעלה