תחשבו על זה רגע:
היום אין באמת שיוויון. שיוויון אומר שבחורה תקבל אוטומטית קריאה לקרבית אם היא כשירה פיזית. ולא נראה לי שזה יתקבל בברכה. עם כל הכבוד , אי אפשר להתחיל לבצע מיונים והתאמות ושינויים בבסיסים (מגורי בנות , מקלחות בשטח למי שבמחזור , שרותי שדה וכו') רק בשביל כמה בנות שרוצות. לא אמרו שבנות לא יכולות להיות במג"ב , אבטחת גבולות ואפילו לא פסלו טיס וחובלים. אל תשכחו ששיוויון אוצר לעשות 3 שנים ואח"כ מילואים עד גיל 42! גם אם נשואים ויש ילדים , במקרה חירום לא מסתמכים על הסדירים , ולהכשיור בחורה שמשתחררת אחרי שנתיים ולא עושה מילואים זה לא כל כך כדאי. אם שיוויון אז עד הסוף. אין לי שום בעיה עם שוויון , אבל כשבשם השיוויון מכניסים לתפקידי בנים גם בנות , וזה פוגע באחרים - יש בעיה עם זה. (למשל - באחד הבסיסים שהייתי בו - הקצינים עשו קצין תורן , קצינות לא. עם הזמן עזבו קצינים והוחלפו בקצינות. המצב הזה ממש לא שוויוני. אם שוויון - עד הסוף. ובואו לא נשכח , שקצינה אחרי שנתיים כבר נמצאת בקבע , ואז בכלל צריכה לקבל "הטבות" , בעוד שקצין שנתיים ואחד עשרה חודש יחשב "צעיר" יותר ויטחן במקומה , כי היא בקבע. ככה לא עושים שוויון). כשהייתי בקורס קציני שריון אמר לנו הקשנ"ר של אז : "היום בנות מגיעות אפילו לטיס , אז אני לא יכול לעמוד מול בג"ץ ולשכנע שזה לא נכון הגיונית , ולכן היוזמה תהיה שלנו , תפתחו את הכל , הן כבר יברחו לבד , אין בעיה לגייס בחורה לשריון , כל עוד היא תצדיק את ההכשרה ולא תשבש את המחזוריות (שירות של 3 שנים) , הכנסת הבנות לא תוריד מהנדרש מהן כלוחמות שריון (אין טנקים קטנים עם פגזונים וזחל מגומי) , מילואים הן יעשו תמיד (אלא אם כן גם הבעל במילואים). אין לי בעיה שבנות יעשו הההכככל , אבל בצורה מלאה ולא על בסיס התנדבותי. בכלל , אני לא רואה שום בחורה שעתרה לבגץ בדרישה שכל חיילת תעשה 3 שנים (מה ההבדל בין מד"סניק למד"סניקית? בין טכנאי מחשבים לטכנאית? חימושניק וחימושניקית? חובש וחובשת? נהג ונהגת? למה הבנים עושים עוד שנה?) או דרישה שכל בחורה תעשה שירות מילואים מלא. (אין שום בעיה לעשות לכל חיילת הכשרת 02 וכך למצוא לה המוני משימות למילואים).