לוחמות להתפקד!

PooKiPsiT

New member
האמת..

עם כל בלבולי הפמיניזם - אני חייבת להודות שיש משהו בכתבה הזאת...

שריונר 7

New member
עם עובדות אסור להתווכח

בנות נראות טוב בסרבל שריון....... זה סיבה מספיק טובה לגייס בנות לשריון לפחות ( לגבי שאר תפקידים אני לא יודע...). חוץ מזה מה יותר טוב מעלמת חן בטנק יחד איתך ......

זה ממש שטיות

נכון יש בנות יותר חלשות ושפחות מסוגלות " ועם עצמות חלשות " (חבל שאין איקון של ציניות) אבל בנות שיוצאת לקרבי נבחרות אחרי תהליך של מיון ןמסוגולת לעמוד בכל מאמץ אישית אני מכירההמון בנים שמאד היה קשה להם במסלל ואימון מתקדם והגוף שלהם לא עמד במאמץ ככה שזה עוד מחקר שטותי שנועד להראות הבדלים משמעותים בין גברים לנשים ואלה הבדלים שלא קיימים אנכנו הנשים בוחרות להשתמש בהם רק שזה נוח לנו

אורי-

New member
תחשבו על זה רגע:

היום אין באמת שיוויון. שיוויון אומר שבחורה תקבל אוטומטית קריאה לקרבית אם היא כשירה פיזית. ולא נראה לי שזה יתקבל בברכה. עם כל הכבוד , אי אפשר להתחיל לבצע מיונים והתאמות ושינויים בבסיסים (מגורי בנות , מקלחות בשטח למי שבמחזור , שרותי שדה וכו') רק בשביל כמה בנות שרוצות. לא אמרו שבנות לא יכולות להיות במג"ב , אבטחת גבולות ואפילו לא פסלו טיס וחובלים. אל תשכחו ששיוויון אוצר לעשות 3 שנים ואח"כ מילואים עד גיל 42! גם אם נשואים ויש ילדים , במקרה חירום לא מסתמכים על הסדירים , ולהכשיור בחורה שמשתחררת אחרי שנתיים ולא עושה מילואים זה לא כל כך כדאי. אם שיוויון אז עד הסוף. אין לי שום בעיה עם שוויון , אבל כשבשם השיוויון מכניסים לתפקידי בנים גם בנות , וזה פוגע באחרים - יש בעיה עם זה. (למשל - באחד הבסיסים שהייתי בו - הקצינים עשו קצין תורן , קצינות לא. עם הזמן עזבו קצינים והוחלפו בקצינות. המצב הזה ממש לא שוויוני. אם שוויון - עד הסוף. ובואו לא נשכח , שקצינה אחרי שנתיים כבר נמצאת בקבע , ואז בכלל צריכה לקבל "הטבות" , בעוד שקצין שנתיים ואחד עשרה חודש יחשב "צעיר" יותר ויטחן במקומה , כי היא בקבע. ככה לא עושים שוויון). כשהייתי בקורס קציני שריון אמר לנו הקשנ"ר של אז : "היום בנות מגיעות אפילו לטיס , אז אני לא יכול לעמוד מול בג"ץ ולשכנע שזה לא נכון הגיונית , ולכן היוזמה תהיה שלנו , תפתחו את הכל , הן כבר יברחו לבד , אין בעיה לגייס בחורה לשריון , כל עוד היא תצדיק את ההכשרה ולא תשבש את המחזוריות (שירות של 3 שנים) , הכנסת הבנות לא תוריד מהנדרש מהן כלוחמות שריון (אין טנקים קטנים עם פגזונים וזחל מגומי) , מילואים הן יעשו תמיד (אלא אם כן גם הבעל במילואים). אין לי בעיה שבנות יעשו הההכככל , אבל בצורה מלאה ולא על בסיס התנדבותי. בכלל , אני לא רואה שום בחורה שעתרה לבגץ בדרישה שכל חיילת תעשה 3 שנים (מה ההבדל בין מד"סניק למד"סניקית? בין טכנאי מחשבים לטכנאית? חימושניק וחימושניקית? חובש וחובשת? נהג ונהגת? למה הבנים עושים עוד שנה?) או דרישה שכל בחורה תעשה שירות מילואים מלא. (אין שום בעיה לעשות לכל חיילת הכשרת 02 וכך למצוא לה המוני משימות למילואים).

צ ה ו ב ה

New member
../images/Emo45.gif

בקשר לחיוב בנות לשרת בקרבי - אני איתך. גם בקשר לזמן השירות. אני מסכימה עם המסמך, שלא נאמר בו שום דבר חדש, והוא סתם תפס כותרת בעיתון. בנות לא מסוגלות (פיזית) להיות לוחמות חי"ר, שריון או בצוות של תותחנים. מה שכן, לדעתי זה נכון השורה של הקשנ"ר (לצערי). בנות יכולות לדבר יופי על שיוויון, אבל ד שזה מגיע לאיפה שלא נוח - שירות צבאי, למשל. לא ראיתי פמיניסטיות שאומרות - בואו נשווה את תנאי הבנים לתנאי הבנות (או להיפך). מה שגם נכון אורי, זה שצריך להבין שבנות משרתות פחות בגלל האופציות שמוגבלות בפניהן בצבא - לא יכולות להיכנס לתפקידים מסויימים. קח מש"קית ת"ש למשל. שירתה שנה אפילו באותו מקום - זה מתיש (תנסה לחשוב על עצמך, שנה, באותו מקום. ואיזה אפשרויות קידום יש לה? רק הדרכה. ואם לא הדרכה אז היא נשארת עוד 8 חודשים באותו מקום. זה דרישה קשה מאוד. נכון, אז תשאל מה עם הג'ובניקים הבנים? אפשר להגיד עליהם אותו דבר. נכון. אבל, אם תשנה את כמות הזמן שג'ובניקים צריכים לשרת לעומת קרביים אף אחד לא ירצה להיות קרבי. מה אני מנסה להגיד - זה לא כזה פשוט, שפתאום בנות ישרתו 3 שנים כמו בנים. זה תהליך שבמהלכו צריך לעשות חושבים על המקצועות בהם יכולות בנות לשרת. ומשהו בקשר לקצין תורן - אצלינו בבסיס היו עמדות שלא אושר לבנות לעלות לשמור בהם. מי שפוגע פה זה דרג הפיקוד - לא החיילים/חיילות, שמבחינתן לא הייתה שום בעייה לשמור (אנחנו מדברים על ש.ג., לא על עמדה שצריך להחזיק בה פגז שעתיים).

PooKiPsiT

New member
להעביר את כל השירות במקום אחד

זה דרישה קשה מאוד ומתישה ממתי...? רוב האנשים שאני מכירה שירתו באותו מקום כל השירות, כולל אותי...וזה דוקא ממש לא היה נורא.

im mitzi

New member
ביזיון!

בתור חיילת קרבית לשעבר, אני יכולה להגיד שזה מאוד אינדיבידואלי, אי אפשר להגיד שכל הבנות בוכות על ציפורן שנשברת. אני מבינה למה בנות לא יכולות להיות חי"רניקיות אבל חי"ר-לייט אין שום סיבה שהן לא יהיו. אני מסכיה עם אותו אחד שאמר שלא צריך לתת לבנות לחתום ויתור, ובנוסף מי שיש לה פרופיל קרבי לדעתי צריך לחייב אותה לשרת בקרבי ולתרום כמה שיותר, בדיוק כמו הבנים. אני לא הייתי מתנגדת לעשות שירות משמעותי כמו הבנים ולא להיות לוחמות לייט שאפילו לא קיבלנו תעודת לוחם על השירות בקו הקדמי וסתם סיכה מסכנה של אות השירות המבצעי.

צ ה ו ב ה

New member
יש לך טעות

המסמך אמר שעדיין יהיו בנות בקרקל (אם לזה את קוראת לוחמות לייט) וגם בטייס (גם סוג של לייט) וגם בחובלים, במודיעין ונ"מ. נכון, בתותחנים לא יהיו בנות בתוך הצוות לדעתי עדיין ישארו בנות בחיל.

אורי-

New member
נכון , ולגבי תותחנים ושריון וחי"ר :

אני ראיתי במהלך השירות מילואימניקים , ומחר אני הולך להיות כזה בעצמי... לא הייתי רוצה לראות את אמא שלי עושה מילואים , תגידו מה שלא תגידו. לא נראה לי שאשה אחרי 2 לידות תהיה כשירה למילואים , ולא נראה לי שיש אמא כלשהיא שתעזוב את הילדים לשלושה שבועות, אפילו אם הבעל בבית לטפל בילדים. ברור שיש כאלו שיכולות , השאלה היא כמה מהן בכלל ירצו , אם זה יהפוך לחובה ולא לאיזה משהו שעושה אותן מיוחדות. מה ההרגשה תהיה , כשהן יגויסו ל3 שנים כי הן בריאות, וחברות בלי פרופיל קרבי (ואם שוויון - אז גם חברים) יגויסו רק לשנתיים? ואם הן לא יסיימו מסלול הן יחויבו להמשיך את 3 השנים אליהן הן התחייבו? (ברור שזה לא יקרה , אבל עצם זה שבכלל מתחילים לחשוב על "למה מה קרה לעשות 3 שנים גם אם לא הצלחנו לסיים מסלול" מוכיח שלא מדובר ברצון לשוויון אלא ברצון להראות שהן יכולות , ולאחר שהיכולות מוכחות , נגמר החשק).

im mitzi

New member
לא

זה דווקא לחימה נטו, וגם תותחנים. לוחמות לייט=מוד"ש, נ"מ, חה"י וחה"א.

sharon82

New member
זה כ"כ שטותי!!!

בנות יכולות לעשות הכל בצבא!!!!! כמובן אני מתכוונת לבנות שהגיעו מרצון לתפקיד הלוחמת ולא שהכריחו אותן, בנות מורעלות עם רעל העיניים, משוגעות כאלה כמוני... אצלי בפלוגה לא היתה אחת עם עצם חלשה אפילו ציפורניים לא היו לנו :) מי זה המטומטם שכתב את הכתבה הזאת... שיסתובב קצת ויראה מה זה לוחמות שקורעות את התחת בדיוק כמו כל שאר לוחם. אוף...זה מעצבן!

Section

New member
דעתי

אני מזמן הגעתי למסקנה שמה שנכון הוא שוויון הזדמנויות ולא שוויון בכל מחיר. אם ישנה בת שחושבת שהיא מסוגל- שתנסה. אם תצליח- מה טוב! אני לא חושבת שצריך להוריד את הרף בשביל בנות. ובקשר למילואים: עקרונית נשים אמורות לעשות מילואים עד גיל 38 או ילד ראשון. ולאלו מכם שחושבים שנשים בכלל לא עושות מילואים- זה לא נכון. אמנם הרבה פחות מהבנים (לא באמת משתחררות ע"פ הקריטריונים שאמרתי), אבל עושות. אני כבר קראתי לכמה בצווי 8.. בדיוק כמו הבנים!

למעלה