לוחם עם פריצת דיסק

דבשן

New member
לוחם עם פריצת דיסק

שלום, אני חייל בן 19 במערך חיל מודיעין השדה לפניי כחודשיים התחילו לי כאבים נוראיים בגב התחתון שממש לא יכולתי לעשות כלום שלא נדבר בכלל על להמשיך בהכשרה המלאה שלי כלוחם. רופא המרפאה שלח אותי לעבור צילום רנטגן שם גילו סך הכל שיש לי spina bifida ולאחר מכן אוטופד ששלח אותי למיפוי עצמות שם לא התגלה כלום. בנוסף הלכתי לאורטופד פרטי שאמר שלדעתו יש משהו בדיסק ואני צריך לעשות סי טי. בסי טי גילו אצלי בלטי דיסק בחוליה s1 בגובה L4 אך ללא לחץ על אלמנטיים עצביים. מהו הטיפול הנחוץ שאתה ממליץ עליו? אני פשוט רוצה לדעת אם הצבא מתייחס לנושא כמו שצריך. תודה מראש. רועי

גב

אין טיפול מיוחד. הטיפול בשלב הזה הוא סימפטומטי במידה וכואב ליטול נוגדי דלקת ונוגדי כאבים

דבשן

New member
ומבחינת פעולות ומאמצים

קודם כל תודה על התגובה. ברצוני לדעת מה הם הדברים שאני כן יכול לעשות על מנת לא לפגוע בגב ולעשות נזק כי כנראה שלוחם אני כבר לא אוכל להיות. לכן ברצוני לדעת מהי הפעילות הגופנית שאפשרית ומומלצת במצב של פריצת דיסק? תודה מראש. רועי

rafagav

New member
החיים כולם לפניך...

אל תהרוס אותם בגלל שירות צבאי... האגו - הוא יתגבר על "אובדן" הקרביות... ובנוסף - עליך ללמוד לחיות נכון עם גבך = ללמוד לשבת, לשכב ולעמוד נכון...

דבשן

New member
אני לא מדבר על פעילות בצבא..

אני מתכוון לפעילות שלי בבית, בזמני הפנוי, איזו פעילות ספורטיבית אני יכול ומומלצת במצב של פריצת דיסק?!

למעלה