לוחם גמדי....

La Gamba

New member
לוחם גמדי....

(כלומר, גמד לוחם) אני מחפש איזה catch (מילכוד) מסויים לדמות שלי, בעבר שיחקתי גנב פירומן, נזיר קליפטומן (cliptomonk), ששניהם צירופים מאוד משעשעים (לא ציינתי את הקוסם הנקרופיל שעוד לא יצא לי לשחק). אני אבסס את דמות הגמד על חברו של דריזט (רק מבחינת העלילה), אבל אני רוצה לעשות אותו יותר מעניין מסתם לוחם... (אגב הוא תוהו נייטראלי) הוא לא יכול להיות קלסטרופוב כי הוא גר מתחת לאדמה, הוא לא יכול להיות נאצי כי אין יהודים, למה גמדים כל כך משעממים? אולי אני אעשה אותו לאמן אוריגמי חובב, זה כ מה שאני יכול לחשוב עליו... אולי סקוטי שיכור (גמדים שיכורים-נדוש)? אולי סתם לכיף שיאכסן דברים בזקנו? (אבל זה לא מוזר מספיק) או שאני אעביר אותו לתוהו טוב מדי, ואז הוא יהיה מאוד נחמד. (אחד כזה שמחסל אורקים/אנשים שמושכים לו בזקן, אבל מרחם על חתולים קטנים ויש לו גן חיות מחמד בבית, ולא היה פוגע בזבוב (למרות שהוא די זריז)? מה דעתכם?

mormegil

New member
בעבר שיחקתי כוהן גמד

היה לו באג מטורף מאוד. הוא שנא דברים מעופפים... כל דבר שהיה מעופף וקטן ממנו הוא היה מנסה לאכול ואם זה היה גדול ממנו הוא אז הוא לא היה מנסה לאכול אבל בכל מקרה הוא היה מנסה להרוג את זה ולא בהכרח בסדר הנתון

La Gamba

New member
מה שאמרת הזכיר לי סיפור שקרה לי

במחנה רמה נוע"ם... לאחר הקידוש של ערב שישי עם יין אמיתי, חבר שלי השתכר, וליוויתי אותו (כי זה היה משעשע לאללה) לפעילות הבאה. בדרך הוא הרים מקל, והתחיל להרביץ לכל דבר מעל 2 מטר, בסוף עצרו אותו כשהתחיל ללכת מכות עם עץ. נראה לי שהגמד שלי יהיה ככה, רואה דבר מעל לשני מטר, מחטיף לו סטירה

magnus the red

New member
מה עם גמד קניבל?

ועוד עם נטיה טובה כלשהי (הוא עושה את זה מתוך אמונה באל ואוכל רק רעים). או גמד לא שיכור? (זה שבירת סטריאוטיפ....) או גמד פרש (רוכב על פוני מלחמה או משהו יותר מקורי ברשות השה"ם) שדווקא כן קלסטרופוב כי הוא לא גדל במערות? או גמד בנשירת שיער? גמדה שמאמינה בשוויון זכויות אבל לא מוכנה לוותר על הגרזן, קסדת הקרניים, שריון השרשראות, ועל הזקן? או גמדה בנשירת שיער? גמד שעקב בושה שגרם החליט להסתובב עם תספורת פאנק כתומה ולחפש מוות בקרב נגד המפלצת הכי גדולה שהוא יכול למצוא (כמו הslayers ב warhammer)? סוחר ממולח שלא אוהב קרבות כי זה לא טוב לביזנס? לוכד אורקים שעשה הסבה מקצועית למדביר עכברושים (dire rats, כמובן), כי האורקים הפסיקו לפלוש לאחרונה? ולעולם אל תגיד שגמדים הם משעממים, או שתתעורר עם פטיש בראש וגרזן בגב.
גמדים שולתים!!!!!!!1

yakul

New member
גמד היא אחת הדמויות החביבות עליי...

אתה יכול לשחק את הגמד ה"קלאסי". מלא בכבוד וסגור, אך טוב לב. נו לא ראיתה "שר הטבעות"? אך היה חשוב לגימלי להיות מצטיין בתחומים רבים, וכשבתחום מסויים הוא לא היה כל כך טוב הוא היה רותן.

La Gamba

New member
יופי אני אהיה חלמיש "ב´"

תודע על כל ההצעות, אני אקח את הדבר הזה עם המתים כבונוס (אבל לא לאכול אותם, אולי לשחק להם קצת עם הגופה, כמו לתקוע להם גזר באוזן), אולי אני אתן לגמד הזה פחד מגבהים, וממרחבים.

shadowfax

New member
למה?

האם אתה סובל כל הזמן ממוזרויות כאלה? כל החברים שלך סובלים גם הם? למה לעזאזל לדחוף מוזרויות כאלו?

shadowfax

New member
נראה לי

שאינך יודע להיכנס לדמות, לכן אתה נעזר באמצעי קיקיונים על מנת לשכנע את עצמך שאתה משחק את הדמות...

La Gamba

New member
שיהיה לך בכיף

האמת היא שזהו רק תבלין, כמובן שעם הנזיר לאהלכתי כל היום וניסיתי לגנוב לאנשים את הבגדים. אלאזה היה דבר נוסף כזה שהשה"מ שיחק כדי שיהיה יותר מעניין ולא צפוי. חוץ מי זה, זה מקורי.

אין שום סיבה לא לקחת משהו הומוריסטי

קלות בדמות שלך. זה פלפל נחמד למשחק, זה גורם לכך שיהיה הרבה יותר קשה לפול לשבלוניות, וזה אתגר לשחק אותה טוב. אני לא רואה למה זה ששחקן לוקח דמות עם קווירק, או אקסצנטרית או וכו´ אומר שהוא שחקן גרוע. אני למשל, אחרי ששיחקתי כ10 שנים וחלקן מאוד באינטנסיביות - כבר לא אבחר בדמות "על פי הספר" פשוט כי זה כבר לא מעניין למשחק.

shadowfax

New member
משהו לא נוח לי בהודעה שלך

דמיות שבלונייות? לפי הספר? פה חוסר הנוחות שלי לכל דמות חייב להיות עבר והווה, רצונות ויצרים. כל אישיות עומדת על נסיון והתנסות הדמות, ליצור דמויות עם קווירקים שהעלו פה מצריך מחקר מעמיק ומחשבה אדירה על איך הוא חטף את אותה בעיה ואין הוא חיי איתה ולא מסיים את חייו על החבל מחוץ לבית המשפט או בבית משוגעים או סתם סגור בחדר בבית המשפחה (מרוב הבושה) . וכשאני קורא את השירשור שוב: גמד קלסרופוב, גנב פירומן, נזיר קליפטומן, גמד ששנא דברים מעופפים, קוסם נקרופיל, גמדה פמניסטית מה עוד היה? גמד קניבל, גמד slayers... זה רק אני או שזה נישמע יותר כמו רשימת שבלונות?

לא. זה נשמע כמו רשימת אתגרים

או לחילופין - רשימה של דמויות שאפשר לכתוב עליהן ספר. להזכירך, הפואנטה היתה כאן איזה קווירקים יהיו מעניינים ואקזוטיים - לא בניה מלאה של דמות

shadowfax

New member
השאלה האם הקווירק הוא הדמות

או שלדמות יש את הקווירק הזה? לי זה נראה שהקווירק הוא הדמות או יותר נכון האישיות של הדמות, מה שיוצר דמות חד ממדית

La Gamba

New member
אגב קווירק

לא חשבנו על דמות שמפליצה אם מפתיעים אותה...

שדופאקס, דמו8ת היא קווירק רק אם

מניחים לה להיות כזאת. זה לא פוסל את השימוש בקווירים משעשעים לבנית דמות אמיתית

shadowfax

New member
זהו קו שקשה שלא לחצות

כי למרות הכל קווירקים לא אמורים להיות משעשעים (אלא אם מדובר במשהו מכוון) הם אמורים להכניס נפח לדמות, לתת לה איזה כיוון, לאפשר לשחקן משחק תפקידים מעניין ע"י הכנסת הקווירק : איך הדמות מסתדרת עם הקווירק? היא מסתירה אותו? מתעלמת? מחפה? משקרת? אלא דברים רציניים ובסיסים בבנית הדמות והאופי שלה.

כאן אתה טועה

אין שום סיבה שתכונה של דמות - קווירק או לא קווירק תהייה משעשעת. זה כמובן מחייב את בעל הדמות להתיחס אל הקווירק ברצינות - לבדוק איך הדמות מתיחסת אליו, איך זה משפיע עליה ספיכולוגית, חברתית, איך זה משפיע על השקפת העולם שלה, אבל אין שום סיבה שהתכונה הנ"ל לא תעלה חיוך על שפתי השחקנים ושה"מם בכל פעם שהיא משוחקת.

shadowfax

New member
שוב השאלה היא האם הקווירק

הוא הדמות או הקווירק הוא חלק מהדמות

למעלה