לוזון ליג-מח' 3

itzikon5352106

New member
לוזון ליג-מח' 3

אחרי פגרת הנבחרת ופגרת יום כיפור הלוזון ליג חוזרת.

5 משחקים בשבת,אחד בראשון וביום שני המשחק המרכזי בין מכבי חיפה למכבי ת''א,משחק שיזכה לשרשור משלו בתחילת השבוע הבא.

תבלו!

itzikon5352106

New member
שיר המחזור

אתם יכולים לקרוא לזה פינה חדשה,בה אני משלב בין שתיים מהאהבות הכי גדולות שלי: כדורגל ומוסיקה.אשתדל בכל מחזור לתת לכם איזה שיר יפה.

ביום שבת,21.9,יחגוג הזמר היהודי-קנדי לאונרד כהן(בתמונה משמאל) יום הולדת 79.השיר הכי גדול שלו לטעמי הוא כמובן 'הללויה'.

שיהיה לכהן המון מזל טוב,והשיר 'הללויה' לפניכם,שיהיה לנו מחזור רב שערים.

לאונרד כהן-הללויה בהופעה חיה משנת 1988:
http://www.youtube.com/watch?v=Ke77LhLGQ6o

itzikon5352106

New member
הפועל עכו-הפועל ב''ש

הקטר הבאר שבעי יוצא לעכו

0 נק',זה המאזן של הפועל עכו לאחר 2 משחקי הפתיחה.עכו מועמדת ודאית לירידה.ביום שלישי האחרון שהיה היום האחרון של מועד ההעברות בארץ העבירה הקבוצה 5 שחקנים בבקרה התקציבית. ננאד מרינקוביץ', מירקו אורמוש, קלמי סבן, אלירן דנין ונאור דהן.

היריבה של עכו בשבת היא הקבוצה הכי חמה בליגה,הפועל ב''ש.ב''ש מגיעה מהמקום הראשון עם 2 ניצחונות,0-2 על בית''ר י-ם ו-0-2 על הפועל ת''א.לב''ש נמאס מאכזבות וכישלונות והעונה מכוונים בבירת הנגב מכוונים גבוה.ב''ש שיחררה את עדיו אקסברד שחתם במכבי נתניה ותומר סוויסה שרצה לעזוב נשאר בקבוצה ויתמודד על מקומו בהרכב כשלב''ש 4 חלוצים.סוויסה,ניקולס פלצ'וק,אליניב ברדה ודובב גבאי כששני האחרונים הם העדיפות הראשונה של אלישע לוי בהרכב.ב''ש רוצה לשמור על מאזן מושלם,הנסיעה לעכו תהיה ארוכה אבל אם ב''ש תחזור הביתה עם 3 נק' היא תהיה נסיעה ארוכה ומשמחת

זמן של מספרים

-15 פעמים נפגשו הקבוצות בליגה הבכירה.המאזן הוא: 7 ניצחונות לב''ש,4 ניצחונות לעכו ו-4 תיקו.

-בעונה שעברה הן נפגשו 3 פעמים.המאזן: 3 תוצאות תיקו.

-אם ב''ש תנצח היא תשווה את שיא המועדון לניצחונות רצופים מפתיחת העונה: 3. השיא הושג בעונת האליפות של 74/75.

-אם עכו תפסיד, היא תשווה את פתיחת העונה הגרועה ביותר של המועדון בליגה הראשונה: 3 הפסדים רצופים, כמו בעונת הירידה ב-77/78

ההימור שלי: 0-3 לב''ש

רז 1978

New member
באר שבע תרשום ניצחון שלישי רצוף

ועכו תרשום הפסד שלישי רצוף

0-3 להפועל באר שבע

afc2

New member
הפועל עכו לא קבוצת פח וב"ש לא אימפריה

ועדיין משחק מעולה אם נתחשב בכך שלא שיחקו הקבוצות מאז היום האחרון של אוגוסט...

the new L

New member
אני לא חושב שמשחקי ידידות

צריכים להשפיע מהבחינה הזאת.

מוצארט

New member
ידעתי שננצח, וידעתי שנקיז דם בשביל זה

אבל השופט היה מאוד מאוד מוזר היום...

itzikon5352106

New member
אתה רואה את ב''ש רצה לאליפות?

הביאו חלוץ חדש הולנדי,יש לכם 5 חלוצים,כשבינואר ידללו את הסגל ויצרפו אולי חיזוק או שניים.

מכבי חיפה ומכבי ת''א עד כה לא מרשימות,ב''ש יכולה לעשות מה שעשתה ק''ש לפני שנתיים,אמנם רק מח' 3 אבל אם ב''ש תתמיד ביכולת שלה אז אין לדעת

מוצארט

New member
בפירוש לא

שנים על שנים אנחנו מורגלים באכזבות.
מה גם שהכדורגל שלנו לא מספיק טוב, והכושר הגופני גרוע.
דקה 65, בכל משחק עד עכשיו, אתה יכול לראות את כל השחקנים גמורים מעייפות.

אני חותם עכשיו על מקום שלישי/רביעי.

somone141

New member
מה שלומך ידידי הטוב?

עדיין עובד בחו"ל?

אני חושב שב"ש קצת עפה על עצמה. מדובר רק במחזור 3, לא רואה סיבות מיוחדות לפתח ציפיות כה גדולות. סך הכל ניצחו את בית"ר, הפועל ת"א שהייתה במשבר, ודחוק על הפועל עכו. ברדה יוצא מן הכלל, גם ביכולת וגם באישיות, רואים שהוא שחקן אירופי לכל דבר. בוזגלו קצת נעלם לי, לא? מה שכן, הראל יופי של שחקן, צעיר, רב גוני, חוצפן. איך יואב כץ ויתר עליו זה לא מובן לי.

בכלל שני השערים שב"ש כבשה נגד עכו נדירים. אבל שוב, מציע לאחים מהדרום לגלות קצת איפוק. עוד מוקדם מוקדם.

רז 1978

New member
נתון מאד מעניין על הפועל באר שבע

הפועל באר שבע משיגה ניצחון שלישי ברציפות מתחילת העונה עד כאן הכל טוב ויפה

הפעם הקודמת שהיא פתחה את העונה עם 3 ניצחונות רצופים מתחילת העונה הייתה בעונת 1974/75 ומה קרה בסיום אותה עונה?

הפועל באר שבע זכתה באליפות

itzikon5352106

New member
בני יהודה-בני סכנין

נפרדים מגד סולמי ז''ל

ביום ראשון נקבר בבית העלמין בחולון גד סולמי,יו''ר בני יהודה וחבר ההתאחדות לכדורגל.רבים חלקו לו כבוד,על האיש שניהל את בני יהודה במשך שנים רבות והיה ממייסדיה.

סולמי נולד ב-1927 בשרעב שבתימן למשפחה בת 8 נפשות. ב-1929 עלה עם משפחתו ארצה. בגיל צעיר התגייס לשורות הצבא הבריטי ולאחר מכן היה פעיל בארגון האצ"ל עוד בגיל 17. במהלך שירותו בארגון השתתף ב-4 פעולות, באחת מהן נפצע, נכלא ע"י הבריטים ונידון למאסר עולם. עם קום המדינה ושחרורו מהכלא הבריטי, התגייס סולמי לחטיבה 9 ורק בסיום הלחימה שב לשכונה.

בדצמבר 1936 התארגנה קבוצה המורכבת מבני איזור דרום ת"א והקימה את אגודת בני יהודה. סולמי החל את דרכו כשוער בקבוצת הנוער ובקבוצה הבוגרת שיחק תקופה קצרה. בין היתר זכה עם בני יהודה באליפות מחוז ת"א של הליגה המיוחדת.

ב-1955 פרש מכדורגל וביחד עם אחיו דוד ז''ל ניהלו את הקבוצה ועזרו לה להעפיל לליגה הראשונה ב-59/60. ב-1988 נערכו בחירות בעמותה וגד גבר על אחיו דוד והפך ליו"ר האגודה. נצחון זה גרם לזעזוע בין שני האחים שהפכו ליריבים קשים ואף לא החליפו מילה ביניהם במשך שנים רבות. השניים התפייסו רק בימיו האחרונים של דוד.

עונת 89/90 הייתה העונה הגדולה בתולדות המועדון הצנוע משכונת התקווה.סולמי החתים את גיורא שפיגל כמאמן ואת משה סיני כשחקן.סיני היה אחד הכדורגלנים הטובים בארץ באותם ימים.יחד אליו הצטרפו יוסי זאנה והחלוץ הארגנטינאי חארדו גונזלס כשבמהלך העונה גם רוני לוי חתם בקבוצה.בני יהודה הציגה כדורגל מלהיב וזכתה באליפות. ברכתו הראשונה של סולמי בחגיגות הזכיה הייתה : "שהחיינו וקיימנו והגענו ליום הזה".

בני יהודה הפכה לקבוצת כדורגל מלהיבה,והייתה בתחילת שנות ה-90 קבוצת צמרת.בעונת 91/92 היא סיימה במקום השני וזכתה בגביע הטוטו.

סולמי דאג לטיפוח קבוצת הנוער ובעונת 88/89 קבוצת הנוער זכתה באליפות.בין כוכבי הקבוצה היו אלון מזרחי,חזי שירזי,גיא שרעבי ודוד אמסלם.

בפברואר 1999 פרש מתפקיד יו''ר הקבוצה ועד 2005 היה חבר ההתאחדות לכדורגל.

הנה כמה תגובות של שחקני עבר לזכרו:

חיים רביבו,שיחק בבני יהודה מ-1990 ועד 1993: "כמו כולם הצטערתי לשמוע על פטירתו של גד סולמי ז"ל. עבורי גד היה היו"ר הראשון בקבוצה מקצוענית אחרי שיצאתי מגדנ"ע יהודה, ומיד כשהגעתי גיליתי יו"ר חם ואכפתי, כזה שאי אפשר שלא לאהוב ואי אפשר שלא לשחק בעבורו. מה שזכור לי בעיקר אלה המרקים התימנים שהיה מכין לנו במחנות אימון. היה חשוב לו לאחד אותנו והוא דאג כמו אב לילדיו, בעיקר לשחקנים הצעירים כמוני שהגיעו לראשונה לקבוצה מקצוענית גדולה.

"הוא אמנם לא היה פזרן גדול בכספים, אבל ידע לנהל את בני יהודה ולהביאה לגדולות גם בצניעות ובניהול מצוין. אני רק מאוד מקווה שידעו להנציח את שמו ולזכור אותו כי באמת מגיע לו. בני יהודה היו החיים שלו".

גיורא שפיגל, מאמן בני יהודה בעונת האליפות: "גד ז"ל היה אדם מיוחד וניהל את בני יהודה בצניעות ובפשטות וזכה לחוות את ההישגים הגדולים ביותר של בני יהודה עד כה. היה אדם נבון ומלא חוכמת חיים ויישר דרך. אמר את אשר חשב וניחן ביכולת להגיד את אשר חשב בנועם".

משה סיני, כוכב עונת האליפות ב-1989/90, אמר: "מאוד כואב לשמוע על לכתו של אדם יקר כמו גד סולמי. גד עשה מאמצים מאוד גדולים בזמנו כדי להביא אותי לבני יהודה, והחיבור שלי ושלו היה מוצלח מהרגע הראשון. אני זוכר שבמעמד החתימה שאלתי אותו אם בני יהודה זכתה אי פעם באליפות, סולמי צחק ואמר לי 'בשביל זה הבאתי אותך, אתה תביא לי אליפות'. וכך היה. הבטחתי לו שאעשה הכל כדי להביא תואר למועדון החם הזה, ויחד עם חבריי עשינו תואר בקבוצה של סולמי. הוא היה הכי גאה מכולם והיה מאושר כפי שלא ראיתי אותו מעולם. בני יהודה זה גד סולמי וגד סולמי זו בני יהודה, לעולם לא ישכח ולעולם שמו יקשר עם המועדון החם הזה, יהי זכרו ברוך".

בני יהודה חוגגת אליפות בעונת 89/90:

http://www.youtube.com/watch?v=ShjQXFkNAFM

משחק ההכתרה+חגיגות האליפות:

http://www.youtube.com/watch?v=prkZKFF59Cw

לפני המשחק נגד סכנין תהיה דקת דומיה לזכרו.

לבני יהודה כרגע 3 נק',במחזור הראשון היא גברה 0-1 על מ.ס אשדוד ובמח' השני הפסידה 0-1 למכבי ת''א בדקה ה-90 במשחק שבו מכבי החמיצה ללא הפסקה.

לסכנין 4 נק' אבל היא רחוקה מלהרשים.במח' הראשון היא עשתה בונקר וחילצה 0-0 נגד הפועל ת''א בחוץ,במח' השני גברה 0-1 על הפועל עכו בבית.המטרה שלה היא לשרוד.סכנין היא קבוצה הגנתית שמחפשת לעקוץ את היריבה.עם השיטה הזו היא רוצה לשרוד בליגה.ביום שלישי,המועד האחרון של ההעברות בארץ סכנין החתימה את החלוץ הסרבי מרקו מרקובסקי שמגיע משריף טריספול מהליגה במולדובה,אותה קבוצה בה משחק קובי מויאל.

24 מפגשים נערכו בין שתי הקבוצות בליגת העל.15 ניצחונות לבני יהודה,3 ניצחונות לסכנין ו-6 תיקו

ההימור שלי: 0-2 לבני יהודה

למעלה