לוותר? או להתעקש?

לוותר? או להתעקש?

ב"ה לילה טוב חברים. לפני כשעה סיימתי סיור. במהלך הסיור, נתקלתי בכמה עברות תנועה. שנעשו מול עיני, ועכשיו לשאלה הגדולה, האם להתעקש על כל עבירה, ולהזעיק את הית"מ או את מתנ"א שיתנו דו"ח, או שניתן להתגמש ולוותר? ועכשיו לפרטי המקרים: 1) אנחנו מבצעים סיור בניידת. נוסעים באזור ראשל"צ, באיטיות. עוקף אותנו רכב במהירות שמעט חורגת את המותר להערכתי. בעודי מתבונן בנהג, אני מבחין שהוא משוחח לו בפלאפון. ביקשתי מנהג הסיור שיגביר מהירות. ובמגביל ביקשתי מהנהג הסורר במערכת הכריזה שיעמוד בצד הדרך. הוא נעצר, בדקתי ביטוח, רישיונות רכב, רישיונות נהיגה. הכל כשורה. אין לנהג ולוּ עברת תנועה אחת. התלבטתי האם לוותר לו, ולתת לו אזהרה בלבד, או להזעיק ית"מ. ואז הוא פשוט החל להתחצף. ´אתם רק מתנדבים, מה הסטלבט שלך.. ´ ועוד ועוד. במקרה הזה הגיע ית"מ. שנתן לו דו"ח על מהירות מופרזת. מספר אחורי שאינו קריא (איזה סעיף זה? מישהו יכול לענות?) ודיבור בסלולרי. 2) נהג שביצע פרסה במקום שאסור. עצרנו אותו, ישבה לידו בחורה שצרחה מכאבים (אישה בהריון) שיחררנו אותו מידית, ושאלנו אם הוא צריך סיוע או הזעקת עזרה. הנ"ל סירב. (במידה והם שיחקו אותה, ועשו לנו הצגה, שיבושם להם) 3) ואחרון. רכב סוברו שנעצר בישוב בית-דגן. עם שישה נוסעים במקום חמישה. מדובר בחילים בחופשה, שחזרו מבילוי עם החברות שלהם. לאחר בדיקה וכו´. ביקשתי מהם ש-2 ימתינו מחוץ לרכב, שנהג יבצע פיזור של החברה באוטו, וישוב לאסוף את החברה שממתינים לו. החיילים היו נחמדים, התנהגו יפה. כאן היה השיקול דעת, של האם להרוס להם את החופשה, או מספיק אזהרה שלא אראה זאת שוב. אחרת נו נו נו מה יהיה להם. מה דעתם בנידון? ואיך אתם הייתם פועלים במקרים הנ"ל? תודה מראש לכולם. ולילה טוב!

מתנדב

New member
מה שנראה לעניות דעתי....

א. לגבי הרכב שנסע במהירות, כלל ברזל במשטרה, אסור לתת דו"ח לנהג על סמך זה, אך ורק אם מצלמה צילמה אותו, או שהוא נתפס ע"י הממל"ז, לגבי הדיבור בסלולרי, לא הייתי מוותר והייתי נותן לו דו"ח... ב. לגבי הנהג שביצע פרסה, אם זה אכן אמת שאשתו בהריון והוא מיהר לביה"ח, אז כאן זה נתון לשיקול הדעת של השוטר, אני אישית הייתי מוותר לו, והייתי נוהג כמוך ומציע לו את עזרתי... ג. לגבי החיילים כאן זה גם שיקול הדעת של השוטר, וכדאי לדעת שאם הם יושבים מאחורה ברכב בנוח לא צפוף, אסור בעיקרון לתת דו"ח על זה, ואם ח"ו קרה תאונה זה בעיה של הנהג עם חברת הביטוח ואין כאן כל קשר למשטרה...

ידידי, אתה טועה!

ב"ה א. לגבי הרכב שנהג מהר, ודיבר בסלולרי, הוא חטף דו"ח. הייתי מוותר, אבל ההתחצפות הרגיזה אותי. ב. לנהג שנסע מהר, אכן ויתרתי, ואני שמח שנהגתי כמוך. ג. כאן הטעות הקשה שלך. בביטוח רכב, מופיע כמה אנשים מותר להסיע מאחור. מה גם, שיש חגורות בטיחות לשלושה נוסעים, ולא לארבעה. והחוק מחייב חגורות גם מאחור. תפתח את הביטוח רכב, ותראה כמה אנשים מותר לך להסיע ברכב סוברו פרייבט. ותראה לבד שמותר חמישה נוסעים כולל נהג. (ביטוח החובה, והביטוח המקיף. הם לחמישה נוסעים בלבד!) תבדוק זאת טוב טוב. ותראה. לילה טוב ותודה על תגובתך המהירה והענינית.

מתנדב

New member
אינני חושב שאני טועה לגמרי....

א. ברגע שהנך נוסע בניידת על מהירות של 120 קמ"ש, ומגיע רכב ועוקף אותך במהירות יותר גבוהה ממך, שאז זה ברור לנו שהוא נסע לפחות על 130 אם לא יותר מזה, (כי הרי אתה נהגת על 120), אסור לך לתת דו"ח תנועה על סמך זה... ב. אני ביררתי בלשכת התנועה, ברגע שברכב מותר לקחת רק שלושה נוסעים מאחור ואתה לקחת אחד יותר וכל הארבעה יושבים בנוח, אי אפשר לתת דו"ח על זה, אתה רוצה תתן דו"ח על זה שהם לא היו חגורים, אבל אני אשתדל מחר לברר זאת שוב....

קבל !

ב"ה מתנדב. קבל את מילות החוק, כמו שהם מופיעים באתר המשטרה. חגורות ומושבי בטיחות חגורת בטיחות החוק מחייב לחגור חגורת בטיחות גם במושב האחורי בכל רכב פרטי משנת ייצור ‎1987 ואילך. את הילדים הקטנים יש לרסן במושב האחורי כבר במכוניות משנת ייצור ‎1983. גם במכוניות משנות ייצור קודמת לאלה, שיש בהן חגורות במושב האחורי, חשוב לחגור. נוסע שאינו חגור במושב האחורי עלול, בעת תאונה או בלימה חזקה, להינזק מעצמים בתוך הרכב או להיזרק מהרכב החוצה. היושב מאחור חשוף לסכנה גם בשל העובדה שאינו מודע לתגובת הנהג כמו הנוסע שיושב ליד הנהג. אשה בהריון חשופה לפגיעה בעת תאונה או בלימה חזקה, כמו כל נוסע אחר ברכב. אצל האשה הרה גם "הנוסע" הקטן שבבטנה עלול להיפגע. חגורת הבטיחות המגנה על האשה - מגנה גם על העובר. את החגורה האופקית יש לייצב מתחת לבטנה של ההרה. כך בטוח יותר. הערה: רופאים וגינקולוגים ממליצים להימנע מנהיגה ככל האפשר בחודשים השמיני והתשיעי להריון, בגלל סמיכות הבטן הגדולה להגה. במקרה של ספק, יש להתייעץ עם רופא. חגורה או מושבי בטיחות לילדים בדרך כלל, עדיף שהילד יישב במושב האחורי של מכונית פרטית, מוגן בחגורה או במושב-בטיחות לפי ממדי גופו. אך אם מדובר בהסעת ילד ברכב מסחרי (שאין בו מושב אחורי בתא הנהג) או בהסעת פעוט כשהמבוגר היחיד ברכב נוהג - ניתן להסיע את הילד במושב הקדמי, שהוא יושב במושב בטיחות או חוגר חגורה - לפי ממדי גופו. עדיין רצוי להסיעו מאחור. אזהרה : ברכב שמותקנת בו כרית-אוויר מתנפחת לפני מושב נוסע שליד נהג - אין להסיע ילד במושב הקדמי. אם הכרית תופעל בעת תאונה - היא מסכנת את הילד. מושב בטיחות לתינוק (מלידתו עד גיל ‎9 חודשים או שנה לכל היותר) התינוק יושב בתנוחת שכיבה-למחצה. את מושב הבטיחות יש להתקין במהופך לכיוון הנסיעה. באופן זה, כל גופו של התינוק נתמך במושב וראשו אינו נע קדימה בעת בלימת הרכב (ולא נגרם נזק לחוליות הצוואר שלו). התינוק יושב במושב הבטיחות כשהוא חגור בחגורות מיוחדות והמושב מעוגן לגוף המכונית בחגורת הבטיחות הרגילה. אין להושיב תינוק במושב הקדמי ברכב, כשלפניו מותקנת כרית אויר (‎AIRBAG). התנפחות הכרית מסכנת מאוד את התינוק היושב כשגבו לכיוון הנסיעה. בתנאים אלה, יש להושיב את התינוק במושב אחר ברכב. מושב בטיחות לפעוט (מגיל ‎9 חודשים או שנה עד גיל ‎4 לערך) הפעוט יושב במושב בטיחות בתנוחת ישיבה רגילה, כשפניו לכיוון הנסיעה. גם במושב זה יש חגורות בטיחות הצמודות לגופו וננעלות באבזם. חשוב שהחגורות תהיינה צמודות לפעוט, אך לא בלחץ. המושב מעוגן לרכב באמצעות חגורות הבטיחות הרגילות המותקנות ברכב. ניתן להושיב את הפעוט במושב זה, מלפנים או מאחור. רצוי שיישב מאחור. מושב בטיחות לילד הקטן (מגיל 4 בערך)הילד יושב במושב ההגבה (BOOSTER) ומרותק לגוף הרכב ביחד עם המושב באמצעות חגורת הבטיחות הרגילה. יש להקפיד שגובה מושב ההגבהה יאפשר לחגורת הבטיחות לעבור מכתפו של הילד לאזור המותניים (יש מושב הגבהה שגובהו ניתן לכיוונון). אסור שהחגורה תחלוף לפני ראשו או צווארו של הילד. חגורת בטיחות לילד הגדול ניתן לחגור גם ילד גדול בחגורת הבטיחות הרגילה של המכונית, בתנאי שהיא עוברת מן הכתף אל המותניים (ולא מול הפנים, הצוואר או מתחת לבית השחי). יש חגורות שגובהן ניתן לכיוונון על ידי שינוי במיקום נקודת העיגון העליונה ברכב. באופן כזה ניתן להושיב ילד מלפנים או מאחור, ונוח להגן עליו בחגורת הבטיחות המותקנת ברכב ____ המשמעות של כל זה: חובת חגירת חגורות בטיחות גם מאחור, ובכל מצב! במידה והרכב משנת 1983!. המשמעות שישיבה של ארבעה אנשים מאחור, היא עבירה על החוק. הן מצד החגורות. והן מצד הביטוח, והנושא הזה בדוק!

מתנדב

New member
לגבי החגורה בהחלט מסכים....

וכך גם אני ציינתי, לגבי הדו"ח אני אבדוק זאת שוב מחר....

ofirgaon

New member
מלימודי התיאוריה

אני זוכר שמותר לי להסיע נוסעים לפי המספר שכתוב בתעודת האוטו. רשיון לרכב פרטי (02 כמדומני) מתיר הסעה של 8 נוסעים + נהג, אבל רוב המכוניות הפרטיות אינן מסוגלות להסיע מספר שכזה. אצלי בתעודת הביטוח כתוב שמותר לי להסיע 5+1 מבחינת הביטוח, ואילו על רשיון הרכב (הטסט) לא כתוב שום מספר של נוסעים. האם אני יכול להסיע 5 נוסעים ואני?? יש לי סה"כ פיג´ו 205..

שלום30

New member
גם לוותר וגם להתעקש

מקרים קלאסיים טובים במקרה 1 : היה לי הרצון לשמוע את הנהג מבין שהוא עבר על החוק הסתכן וסיכן אחרים ואז לעשות קצת רעש ולוותר. אבל מכיוון שפתח אותו אחד את פיו ונכנס לעימות מילולי, מתעקש מזמין ית"מ או כחולים ומלביש לו כמה שיותר דוחות. במקרה 2 : אמנם נראה קריטי ותוקע אותך בבעיה, אבל הייתי ממש טיפה עושה רעש ואזהרה קטנה תוך כדי גילויי התחשבות והצעת העזרה כמו שהצעת (תראה זה מסוכן אתה יכול חלילה לגרום סיכון גם ליולדת וגם לעובר...,) ומשחרר את הנהג הלאה. גם אם הוא יתחיל להתווכח הייתי משחרר. במקרה 3 : מדובר בחיילים צעירים קצת ניתן להם להנות, לא לפני הרעש הקטן והסבר על הסכנה והחוק ואם אין ויכוח או התפלפלות, גם משחרר בחינם. רעש = קצת העמדת פנים של אחד ששוקל בדעתו מה לעשות, הסבר קצר על הסכנה והחוק, רצון לשמוע שהנהג מבין את חומרת מעשיו ושלא יחזור על כך בשנית. הרי סך הכל מעל לקטע של התפקיד יש לי אישית רצון שכל נהג ישמור על החוקים ואם הוא פראי אז לפחות שיסכן רק את עצמו ולא את האחרים.

ה דרומי

New member
שאלה אתה מתנדב מתמי"ד? או

מתנדב כחול? וכול זאת למה? כי מתמי"ד מג"ב עמור לסייר ב"שדות" ולמנוע גנבות חקלאיות?{ככה ממה שאני זוכר} מתנדב בכחולים יש לו סמכויות אחרות ותלוי למה הוא מתנדב? כי לכול {סוג התנדבות} יש החשרה מתאימה לסוג ההתנדבות? ככה נדמה לי לפחות אבל לא בטוח בזה? לא מדבר{כותב} על פח"ע שזה הרי ברור לכולנו. שווה לך לבדוק את זה מול הגורמים המתאמים למה להסתבך איפה שלא צריך? מנסיון. הדרומי וזו רק
ממני
.

BoSco

New member
איציק:

על 1 לא הייתי מוותר בשום פנים כי הדיבור בסלולר מסכן את חיי הנהג וגם חייהם של אחרים שכן הוא מסוגל לאבד שליטה... על 2 אין לך מה לעשות אתה לא גניקולוג אין לך דרך לדעת אם עובדים עלייך הוא לא אז בסדר מוותרים אלא אם כן הם בכלל לא היו בכיוון לביה"ח אלא בכיוון למקדונלדס או משהו כזה... על 3 הייתי מוותר אני יגיד לך מה הדעה שלי ראית חייל שחזר הרגע מחופשה עושה עבירה מסכנה? אני יוותר לא מסכן הוא קורע את התחת בצבא ואני מאמין שהוא יודע לדאוג לחיים שלו וידע גם שהוא מסיע יותר מדי וכנראה נסע בזהירות על מנת שבאמת אף אחד לא ייפגע ואם הוא התייחס יפה עוד יותר סבבה אני אישית הייתי מוותר.... שהייתי בסיורים והייתי רואה למשל חייל או למשל האמר שבא לכמה דקות להחנות במרכז המסחרי לקנות אוכל לא הייתי אומר מילה מסכנים הם הרגע חזרו אפשר לוותר להם אחרי הכל הם שומרים עליינו

איציק לוי חחחחחחח

אחי אם כך אם אתה לא גניקולוג- אפש לעשות אותך זה אחלה של ג´וב חחחחחחחחחחחחח מה אתה אומר ?

צביקוש21

New member
לתשומת ליבך.......

לגבי כל מקרה שבו אתה מבקש מניידת ית"מ או כל מתנדב\שוטר שמורשה לרשום דו"ח........ אסור לשוטר\מתנדב שמגיע לסייע ברישום על פי חוק לרשום לנהג גו"ח כל עוד הוא לא ראה את הנהג הנ"ל מבצע את העבירה... אלא אם כן אתה מוסיף מזכר מפורט שבו מצויין פרטי המקרה , איך ואיפה ראית וכל הפרטים הרלבנטים וזה מצורף להעתק הדו"ח...... כי אם לדוגמא עצרת נהג על טלפון ביד ובביקשת מניידת כל שהיא לבוא לסייע לך לרישום דו"ח ונרשם לו דו"ח מבלי שהוספת מיזכר מפורט ...... והנהג הנ"ל יבקש להישפט מניסיון השופט יבטל את הדו"ח מכיוון שעל מנת ששוטר\מתנדב ית"מ יוכל לרשום דו"ח הוא חייב לראות את הנהג מבצע את העבירה

למעלה