לוונדר

לוונדר

יש היום המון המון זנים שונים של לוונדר במשתלות ואני יצאתי לגמרי מבולבלת. אני מחפשת את הזן שהפרחים שלו משמשים לכריות ריח ושאר שימושי בישום וריח. רוב הזנים שאני רואה ברחובות שהפריחה שלהם כחולה-סגולה כהה ועליהם מנוצים לא מתאימים. אני מחפשת את הזן שפרחיו בצבע סגלגל-בהיר (לוונדר, נו!) ועליו דקים, צרים ואפרפרים. היה לי אותו פעם לפני שנים ועשיתי דברים יפהפיים מהפרחים. היה לי לאחרונה שתיל של לוונדר אפור שהתפתח בקצב רצחני, תפס המון נפח אבל במשך שנתיים לא הראה אפילו רמז של פריחה. מישהו יכול להאיר את עיני? תודה.

לארי

New member
זני לבנדר ../images/Emo26.gif

נראה לי שאת נתכוונת לזן שנקרא: לבנדר פינטה ואשר קישור אליו מצורף עם תמונה. אני מצרף גם קישור לדף המרכז את סוגי הלבנדר הקיימים ממשתלות יגור, ושם תוכלי לנסות ולזהות במידה וזה לא הזן.

לוונדר ריחני

היי גם אני גידלתי את הלוונדר עם העלים המנוצים ולא הבנתי למה הוא לא נותן ריח. אחרי צפיה באחד מתכניות הגינון ב BBC הבנתי שמדובר בזן אחר. הלכתי למשתלה וביקשתי את הלוונדר הריחני. ונתנו לי! כבר במגע עם העלים הירוקים עולה ניחוח משכר ממש. אני חושבת שתמצאי בכל משתלה, אבל אם את מאזור השרון , אז אני קניתי אצל חדווה , משתלונת בכניסה לקיבוץ תל יצחק.

למעלה