לוויכוחים על אנגלית

מור ד

New member
לוויכוחים על אנגלית

למי שאמר שאנגית קלה בשבילו, כדאי שתשלחו לו את הקישור הבא- http://www.zooloo.co.il/english/G_BCAVoc.asp

אני דווקא לא חושב שאנגלית כלכך קשה.

הבעיה עם האנגלית היא יותר חמורה, האנגלית משתלטת על שפות לאומיות אחרות! כבר אי אפשר לראות טלויזיה או להסתובב ברחוב בלי לשמוע עשרות מילים באנגלית מושחלת במקום מקבילותיהן העבריות... והמצב ככה בכל העולם... אני מרגיש שזה הגיע למצב שתוך זמן קצר ההאנגלית תחליף שפות לאומיות רבות אני אישית לומד אנגלית ברמה של 7 יח"ל והיא דיי קלה לי, ולמרות זאת, אני לא נוהג להשתמש בה [גם בחו"ל] מהסיבות שפירטתי.

ברור שאנגלית הינה קשה

יחזקאל, אם עבורך השפה האנגלית קלה, אזי ברור כשמש שאתה מוכשר מאד בלימוד שפות ואולי אפילו מחונן. לכן אינך מייצג... שים לב כיצד הרוב הגדול של הילדים והנערים מתקשה בלימוד אנגלית. ראה עד כמה מסובך הדקדוק שלה, כמה קשה הכתיב וכו´. לגבי מה שכתבת על ההשתלטות של שפה זו על כל חלקה טובה בארצנו וביתר הארצות- אתה צודק בהחלט! חשבתי כמוך כבר כשהייתי בגילך (בשנות השישים של המאה הקודמת) והתחזקתי בדעתי זו במשך השנים, בראותי שהבעייה מחמירה בכל שנה.

מור ד

New member
אתה לא יודע מה קורה לי בבית-ספר

כמה משפטים שנפלתי בהם בשבוע האחרון- הייתי אתמול אצלו, יש לו דומו מה זה גדול, הם רק שפיצו את הסלון. באמצע שיעור כלשהו שהמורה כתבה לי שלא הכנתי שיעורים כי הם היו רק על שלושת רבעי עמוד ולא על עמוד שלם, אמרתי חצי לה חצי לכיתה- "שהאינטסרואיסטו תפול לשלולית" איזה נורא! פוקס פתחו עוד בוטיקו בקניון בטח שהיא התקבלה לבית ספר חברה של הפטרינה שלה מורה כאן וכו´ וכו´, זה משטלת גם עלי!

interDist

New member
LOL מצב מוכר

אני כבר לא יודע אם לצחוק או לבכות... כמעט אותו המצב היה לי בכיתה י"ב, בזמן הכנה לבגרות (!) באנגלית, חבל על הזמן. פתאום באמצע תרגול של oral exam עם המורָה אני מאבד מילים, אבל קופצות לי מילים באספרנטו... כבר חשבתי להזהיר את הבוחנת שלי, שאם היא תשמע מילים מוזרות במקום אנגלית, שלא תבהל
אבל בסוף הכל הלך חלק

Eldad S

New member
גם לי זה קרה, אבל לא כל כך בע"פ

אלא יותר בעבודות הכתובות שהגשתי בכיתה. המורה שאלה אותי (בעצבים, מול כל הכיתה) מה אלה כל ה-kaj שמופיעים כל הזמן בעבודה שלי, באמצע כל משפט... היום זה דווקא די מצחיק אותי

Eldad S

New member
המורה = המורה לאנגלית (נדמה לי

שמוצאה היה מהאיים הקנריים
)

8vD

New member
../images/Emo132.gifכל דבר שאתה לומד ברצינות

משתלט עליך, עד שאתה משתלט עליו. הבעיה היא כשהלימודים נמשכים 10 שנים – מכתה ג´ עד כתה י"ב – ובסופם היוצרות לא התהפכו ב-100%...
באספרנטו התקופה הקשה מתחילה ומסתיימת בתוך כמה חודשים.

למעלה