לוויות בסרט נע

batyablu

New member
לוויות בסרט נע

כאשר אנשים חשובים מובאים למנוחות, כאשר חיילים נטמנים, כמעט תמיד מתקיים טקס מכובד שבו יושבים האורחים (לפחות רבים מהם), יש מערכת הגברה, הכל מתנהל במכובדות ובאופן מרשים. מדוע אין זה נחלת הכלל? כאשר אני מגיעה לבתי עלמין יש תחושה שהכל בשיטת הסרט הנע. האם אפשר אחרת?

יש לך הצעה?

אם כן , אפשר להעלות אותה לרבנות, וייתכן שזה יפול על אזניים קשובות חוץ מזה, צריך לזכור שרמקולים וכיסאות אינם אלו המקנים מכובדות לאירוע. על פי היהדות, מה שחשוב הוא בעיקר ההספד, דברי התורה לעילוי נשמת הנפטרים, צידוק הדין וקבלת התחזקות במידות או במצוה כלשהי לזכות הנפטר. בעולם הזה, יש הרבה דברים שנראים לנו כמכובדים ונכונים, אך מצד האמת אינם כאלה. הרבה מהמנהגים שהיו לגויים בגלות, ועדיין קיימים- אומצו בטעות על ידינו, כמו למשל הנחת זר פרחים- דברים המנוגדים להלכה. בניגוד לכנסיות הנקיות והמפוארות, בניגוד ללוויות המצוחצחות אצל הגויים- אצלנו יש את הרובד האנושי, הפשוט, הבכי שאיננו מאופק, הקדיש ועוד. אלו תפיסות שונות לגמרי.

לצערי הייתי בהלוויות רבות

גם צבאיות וגם אזרחיות. ראיתי אמצעי הגברה בהלוויות אזרחיות ממש לפני שבועות ספורים בבית הלוויות סגולה למשל, לא הרגשתי שזה מה שהופך את ההלוויה למכובדת יותר. מצד שני הייתי גם בהלוויות צבאיות בהן לא היתה מערכת הגברה ולא היה בכך שום פחיתות כבוד. נדמה לי שהבעיה היא בעיקר בהלוויות בהן הנפטר ומשפחתו לא היו חלק מקהילה ואינם יכולים להספיד את הנפטר. במצבים כאלה נציג החברה קדישא או הרב צריך לשאת דברים לזכרו של אדם שמעולם לא פגש ולדבר אל משפחה שמעולם לא פגש. במקרים כאלה מן הסתם עלולה להווצר תחושה של ניכור וזה לא קשור לציוד ההגברה או לכסאות.

למעלה