לוגו לייק

ברקוש22

New member
לוגו לייק

המקום האחרון עלי אדמות - ככל הידוע לי - בו קיימת החברה המטריאכלית. מי שממש מסוקרן יכול לקרוא בהסטוריה של הפורום על סיפורים מעניינים שקו שם :) ניתן להגיע לאגם מליגיאנג באוטובס שלוקח סביבות 8 שעות כדאי מאוד בהגעה לישון בכפר בשם ליגה שנמצא שיוט אחד של קנו מהעיר הראשית ממש מיוחד ונטול תיירים שבת שלום

נטול תיירים מערביים אבל לא תיירים סינים:)

אני זוכר שהייתי שם האגם עלה על גדותיו והציף את השורה הראשונה של הבתים ממש על שפת האגם. בערב זכור לי איזה ריקוד תיירותי בתשלום באיזה חצר פנימית. ברח לי השם של העיר נדמה לי לוטסוי(או משהו דומה)שלדעתי האישית עדיפה על ליגה. לא לקחת איזה שייט לאי עם המקדש? ותן לי לנחש ממא נשי סדרה לך את הנסיעה? כי אין ככל הידוע לי נסיעה ישירה. צריך לעצור באיזה עיר באמצע ללילה ולמחרת להמשיך.

ק ד ו ש

New member
תמונות יפות, השאלה היא

עם איזה מצלמה צילמת? כי אני טס בקרוב לטיול ואני מתלבט אם לקנות או להסתפק בCANON A550 שיש לי.

sailor

New member
לצילומי נוף

A550 מצוינת, רצוי לא להשתמש בזום הפתוח ביותר אלא להכנס 10%-15% מהטווח כדי למנוע עיוות חבית. נהנתי מאד להשתמש ב-A320 באוסטרליה וניו זילנד עם נרתיק צמוד לחגורה - נוח מאד בטרקים ולמעשה בכל מצב ובטוח מגניבה בנסיעות. עם זאת יש היום מצלמות קומפקטיות עם זום גדול יותר במחירים זולים.

ק ד ו ש

New member
תודה על התשובה

אני גם נוסע לניו זילנד אוסטרליה (גם ויטנאם ותאילנד), ותכלס שם בהחלט הגיוני שאצלם הרבה נופים, כי לתמונות רגילות של אנשים וכאלה זאת אחלה מצלמה, רק שאני לא יודע איך היא בנופים שאתה מצלם למרחק של קילומטרים. אני עדיין מתלבט אם לקנות את ה-A720, כי לה כבר יש 8 מגה פיקסל וזום X6 עם מייצב תמונה (לעומת X4 בלי מייצב ב-A550), כי תכלס אני מחפש מצלמה בגודל הזה ולא גדולה יותר. השאלה אם 1000-1200 שקל שווים את ההבדל ביניהן.

sailor

New member
באופן כללי

ה-A550 תענה למרבית צרכיך והשאלה אם המקרים הבודדים בהם הזום לא יספיק לך מצדיקים השקעה של קוב ל-1000 ש"ח. אם אתה רוצה לקנות וגר או מזדמן לעתים קרובות למרכז כדאי לדחות את הקניה לרגע האחרון, כי מחיר המצלמה הזו יורד בכמה שקלים בכל יום. לגבי המגה פיקסלים - ההפרש לא משמעותי. הפרש המרחק בין פיקסל לשכנו הוא 6% בלבד, כלומר שגודל ההגדלה המירבית באותה איכות יהיה גדול ב6%.

chaklook

New member
A550

חסרונות: הזום שלה קטן יחסית, זמן התגובה אינו מהמשובחים, גדולה יחסית (למצלמה עם זום נמוך), רגישות מסוימת לרטיבות ואבק) והעדר מיצב תמונה. יתרונות:זולה, אמינה, מספיק מגה פיקסלים, בטריות זמינות. ניתן ליצר ממנה תמונות יפות. לסיכום: אם אתה אוהב צילום, תהנה יותר עם משהו עם זום טיפה גדול יותר וזמן תגובה טיפ קצר יותר, אם הכיס מאלץ, תוכל בד"כ להפיק ממנה תמונות יפות

sailor

New member
עמידות באבק ולחות

טיילתי 10 חודשים באוסטרליה וניו זילנד עם A320, אותה סדרת מצלמות, מאפיינים דומים וגוף כמעט זהה. המצלמה סבלה בהצלחה את האבק האדום ומצבים בהם היתה רטובה לגמרי. יש לצפות שה-A550 תעמוד בהצלחה בתנאים דומים. לגבי הזום, המגבלה מפריעה לעתים די רחוקות בטיול, בניגוד לשימושים אחרים. יש אמנם מצלמות אטומות טוב יותר עד כדי צלילה לעומק 3 מטר ועמידות במכות ובנפילות, אך מחירן כפול ויותר והזום שלהן קטן יותר.

chaklook

New member
בגדול אני מסכים איתך

טיילתי באוסטרליה וניו זילד עם ה-A510' , זה לא שהמצלמה חלילה מפסיקה לעבוד ברטיבות ואבק, הרי מדובר בקנון התותחים, אלה שיחסית לדגמים אחרים , האבק והרטיבות תוקעים לפעמים את התריס על מכסה העדשה, ובמקרים קיצוניים גם את העדשה עצמה במצב חצי בחוץ, נתקלתי בכמה אנשים שהתלוננו על אותה תופעה, לא מאוד נפוץ אבל קורה לפעמים.

sailor

New member
את הבעיה עם מגן העדשה אני מכיר

קרה לי לא מעט. כמה נשיפות כשנמצאים במקום חם ויבש וקצת משחק איתו פותר את הבעיה.

snoopy10

New member
למה 1000-1200 ש"ח?

גם אני מתלבט בקניית מצלמה לפי זאפ ה- A720 עולה כ- 1000 ש"ח (מחיר הכי נמוך) ה- A550 עולה כ- 600ש"ח (מחיר הכי נמוך) סה"כ הפרש כ- 400 ש"ח. יכול מאוד להיות שהבדל שלווה את ההפרש במחיר אני דווקא נוטה לקחת את ה- 720.

sailor

New member
אתה משוה בין

מצלמה עם זום X4 למצלמה עם זום X6. היא עולה כעת 979 ויורדת מדי כמה ימים בכמה שקלים. יש לה גם מיצב בעדשה שאין ל-550. יתר התכונות זהות פחות או יותר.

ק ד ו ש

New member
אמרתי שההפרש ככה כי

יש לי בבית A550, זאת אומרת שאם אקנה A720 אוסיף בערך 1200 (כולל כרטיס ונרתיק וכל השיט האלה).

למעלה