לוגבוק

atlantis

New member
לוגבוק

אני לא רוצה לעורר וויכוח ישן אבל מישהו מוכן להסביר לי מה הקטע עם הלוגבוק? אני ממלא לוג בוק באובססיסיות למרות שלדעתי זה לא לעניין מפני שבסוף היום אני בודק רק את כמות הצלילות וזמן תחתית ואני גם דואג להחתים את שותפי לצלילה בכל פעם כמו שהוא מחתים אותי, אבל לאחרונה קורא לי שבמועדונים מסויימים אני מקבל כל מיני נזיפות על " למה אין חותמת מועדון? " וגם " אם אתה דוחס בחנות תחתים אותם, זה תופס..." יש לי ציוד מלא, מיכל שעובר בדיקות לפי חוק, רשיון צולל וביטוח לפי מה שמחוייב ואני בד"כ דוחס באחד מימי השבוע כהכנה לסוף שבוע ולא, אני לא מטייל עם הלוג בוק שלי לכל מקום. אני דוחס בד"כ באותו מקום ( לא מועדון צלילה אבל חנות עם מדחס מורשה ). אז מה הקטע כאן? אם אני בא למועדון לצלול במסגרת (אילת או חיפה) מתחילים לחטט לי ולחפש חותמת מועדון. אם כך אז מה קורה לאלה שיש ברשותם מדחס אישי? שוב אין בכוונתי לעורר שוב את הוויכוח מלפני מספר חודשים אבל : מי יודע מה החוק לאישורו? מה באמת קורה למי שיש לו מדחס פרטי? אגב - אני לא טוען שכשאני מגיע למועדון אני לא צולל, אבל רק אחרי הזהרות והערות ו " פעם הבאה תדאג להחתים..."

ניב ד

New member
לוג בוק

החוק אומר שמועדון יכול לדחוס אויר או להשכיר ציוד רק למי שצלל בחצי השנה האחרונה ולכן עליו להראות לוגבוק. ההוכחה היא כביכול חותמת המועדון. אגב יש מועדונים בהם אם אין לך לוגבוק אתה יכול לחתום על הצהרה שצללת בחצי השנה האחרונה (במרינה דייברס נתקלתי בזה פעם). למי שיש מדחס פרטי - אין לו בעיה, הוא דוחס איתו לא ?... אגב זה נהוג במספר מקומות בעולם, וגם בסיני לפני שהיה הקטע של הצלילות המודרכות הם ביקשו לראות לוגבוק עם צלילה מלפני פחות משישה חודשים. יש בזה הגיון כמובן, אבל מקרי קצה הם כרגיל בעייתיים. והאמת שאתה באמת יכול להחתים במקום בו אתה דוחס.

אני לא חושב שנכון לקרוא לזה ויכוח

השאלה אם נכון או לא נכון לדרוש צלילת ריענון יכולה להיות בסיס לויכוח, אבל לא בזה עסקינן. הבעיה היא שאין חובה לנהל לוג-בוק, ובנוסף יש צלילות שאי אפשר להחתים עליהן מועדון. אפילו אם תתחכם ש"אם יש לך מדחס אתה לא צריך מועדון". אז מה, אם יש לך מדחס האם זה אומר שמעתה אתה מנודה ממועדונים? ואם צללתי עם חבר שסיפק לי מיכל דחוס ועכשיו אני רוצה דרך מועדון? אני בכלל לא בטוח שהדרישה לצלילת ריענון מעוגנת בחוק. ניב, לפי מה אתה קובע את זה? כל הבעיתיות כאן אינה בגלל הקושי הטכני של התיעוד אלא נובעת מהאבסורד שבכניסה לעצמות של הצוללנים (שגם על זה כבר היו ויכוחים רבים). אגב, מה אומרים המועדונים כשאתה אומר להם שלא דחסת במועדון אלא באופן אחר, כאשר יש לך חתימת בן זוג? האם הם טוענים שזה לא מספיק? (אני שואל על מה הם אומרים. הבנתי שבסוף אתה מקבל מיכל).

atlantis

New member
כמו שאמרתי לפני כן

הם מתחילים להטיף לי ומבקשים בפעם הבאה שאני יחתים. אני לא קורה לעצמי מקרה גבולי - יש לי את כל הציוד אבל אם אני יורד לאילת אני לא תמיד יכול לסחוב מיכל ובד"כ משכיר שם. לא תמיד יש מקום ברכב לכל הציוד ( מגבלת נ+2 ).

כנראה לא הסברתי עצמי טוב

אני מנסה להבין את העמדה של המועדון, כפי שאולי הצלחת להבין אותה מדיבריהם: האם הם אומרים משהו בסיגנון "*רצוי* מאוד להחתים, אבל גם אם לא החתמת מועדון אלא בן-זוג זה קביל"? או אולי: "בלי חותמת מועדון אנחנו לא נותנים מיכל, אבל לך נעשה טובה באופן *יוצא דופן*"? אני מקווה שהצלחתי להבהיר את ההבדל בין הגישות השונות. האם אתה יכול להבין מה גישתם? ובכל מקרה, על איזה מועדון מדובר?

atlantis

New member
יוביוב - זה הולך בערך ככה....

בד"כ הדלפקיסט מעיין בלוגבוק ( די עבה למעשה ) ומנענע את הראש "אני לא רואה פה חתימת מועדון , חכה רגע בצד אני ישאל את האחראי..." לאחר שיחת טלפון או כניסה לחדר האחורי הוא חוזר בחצי חיוך " האחראי אמר בסדר אבל פעם הבאה תצטרך להחתים מועדון" אז שאלתי היא : מה? מה אתם רוצים? לגרום לי להרגיש שאני במקום טוב ושעשיתם לי טובה בכדי שפעם הבאה אני יגיד "החברה האלה במועדון ... הם מה זה בסדר, בלי חותמת מועדון נתנו לי לצלול" זה לא מגוחך לדעתך ?

lizard

New member
מספיק שהבן זוג שלך לצלילה

יחתום. אין שום בעיה עם זה. רק צריך לוגבוק למועדון בשביל הכסת"ח המסורתי. מיכה

ניב ד

New member
אני כמעט בטוח שזה מופיע בתקנות

רשות הצלילה. וחוץ מזה - כמה אנשים אתם מכירים שיש להם מדחס אישי ? אני אישית מכיר לפחות מאה איש שצוללים (בלי הגזמה), חלקם המון, ועוד לא שמעתי על מישהו שיש לו מדחס אישי. הכי קרוב לזה זה קיבוץ יגור שיורדים עם המדחס שלהם לכל מיני מקומות - תשאלו את פליפר. ועוד עצה לא חינוכית - כל עושה חותמות מתחיל ישמח לעשות לכל מי שרוצה חותמת של כל דבר, למשל של מועדון צלילה בפקיסטאן, ואז אפשר להחתים בלי בעיה מה שרוצים ובלי שאלות. צחוק צחוק - אבל זה ככה.

שרקי..

New member
ניב אתה בטוח לא נכון..

לא בתקנות ולא בחוק לא מוזכרת המילה לוג בוק!! וגם לא בהראת שעה כל שהי שמימילא לא תופסת מבחינת החוק. לי אין לוג בוק בעיקרון ואני צולל.. בחנויות בעלות עמדת דחיסה לא דורשים לוג בוק כלל והם עובדים על פי חוק. למה? כי הם לא מועדון ואין להם אחריות מה אתה עושה עם האויר שקנית אצלם, והם לא צריכים קסת"ח. מיצדים שתחבר את המיכל לאיר ברש ותצייר גרפיטי על קירות מיגדלי אזריאלי, תחבר את זה לאקווריון שלך, או תצלול האחריות עליך בכל מקרה. המצאות הקסתחים של איגוד בעלי המועדונים חלקם קסת"ח וחלקם דרך לייצר הכנסה נוספת לחשבון הבנק הפרטי שלהם. הנושא ניבדק על ידי מול הרשות לצלילה..

קותי

New member
אמרתי את זה בפורום הישן ב IOL

ואני אומר את זה שוב (מכיון שקשה לי לאתר את הקישור לשם, והגיע הזמן שיהיה בפורום הזה משהו משלי על הענין
): התקנה של צלילת ריענון היא כנראה (אני אומר כנראה כי לא ראיתי את זה כתוב בשום מקום, אבל אני מאמין שזה נכתב) תקנה תקפה. התקנה אומרת שעל צולל שלא צלל חצי שנה ומעלה לעבור צלילת ריענון. עד כאן התקנה. כדי לבדוק אם הצולל צלל בתקופת חצי השנה האחרונה, המועדונים מבקשים לראות לוגבוק, כי זו הדרך היחידה לבדוק זאת. עד כאן זה נשמע לי תקין. לפי חוק הצלילה, כל צולל שני כוכבים ומעלה, יכול לצלול בחברת כל צולל שני כוכבים ומעלה. בעקבות זה, הבקשה או הדרישה של דלפקאי זה או אחר, במועדון זה או אחר, שעל הצלילה בלוגבוק תהיה חותמת של מועדון , היא דרישה מטומטמת, חצופה ו בלתי מתקבלת על הדעת! כל צולל יכול לבקש מבן זוגו לחתום על הצלילה, ולמהדרין אפשר להוסיף את מספר תעודת הצולל של בן הזוג. זה מספיק . מועדון שלא יסכים לקבל את זה כהוכחה על צלילה, יש להחרימו עד שיפשוט את הרגל! בזאת אני קורא לכל אחד מחברי הפורום (ומבקש שתעבירו את זה בין חבריכם שאינם קוראים של הפורום) להודיע על מועדונים שלא מקבלים צלילות כאלה כצלילות קבילות. אני מציע לפרסם את שמות המועדונים כאן בפורום. אני מקווה שקריאתי זו תועבר לבעלי המועדונים, ואני מבטיח שאני אישית מוכן לדבר עם כל מנהל מועדון שהדלפקאי שלו לא הסכים לקבל צלילה רשומה כזו, ולהביא לפורום את תשובתו. אם תשובת מנהל המועדון תהיה שהוא מגבה את פעולת הדלפקאי והם לא מוכנים לקבל צלילה רשומה כזו, אני מציע להחרים את המועדון. ואל כל הצדקנים שיטענו שכך יהיה אפשר "לזייף" צלילות: גם היום, מעמידים המועדונים את החותמת שלהם לרשות הציבור, וכל אחד שצולל דרך מועדון יכול להחתים עוד עשרות צלילות אחורה. מי שירצה לזייף יוכל תמיד לזייף ותפקיד המועדונים הוא לא לשמש כשוטרים וגלאי שקר. לפי חוק הצלילה כל צולל שני כוכבים ומעלה יכול לשמש בן זוג לצולל אחר, ולכן חתימתו אמורה להספיק!

Eyal Sion

New member
קותי... לגבי החוק והתקנות ../images/Emo88.gif

אני יושב כרגע מול כל החוקים והתקנות לגבי צלילה ספורטיבית. ובשום מקום אין תקנה שאומרת שיש חובה לצלול צלילת ריענון אם לא צללת חצי שנה. לא מזכירים שם לוג בוק. ההגבלה היחידה על מילוי גז דחוס או השכרה של ציוד היא שאפשר למלא גז דחוס או להשכיר ציוד רק ע"י מי שיש לו רשיון. יכול להיות שבתנאי הרשיון שניתנים למועדוני צלילה יש להם זכות לקבוע למי הם ממלאים גז ולמי הם לא ממלאים גז. צריך שבעל מועדון יגיב על כך.

atlantis

New member
מעניין לראות תגובה מבעל מועדון

באמת כדאי לבקש התייחסות מבעלי מועדונים ואני קורא לזה כאן בפומבי. אבל אם אתה צודק בדבריך שתקנה זו לא קיימת כלל ונראה לי שתה אכן צודק. אז לא נראה לי שנקבל כזו היות וזה יהיה בבחינת כריתת הענף עליו הם יושבים. נו ? מי ירים את הכפפה ? מישהו ?

קותי

New member
אייל, מה שאמרת הוא בהחלט אחת הבעיות

הקשות של עולם הצלילה הישראלי. בחוק הצלילה הוגדר שהרשות הממונה (כרגע זה הרשות לצלילה) יכולה להתקין תקנות (מעבר לאלה המפורטות בחוק) שיחייבו את הצוללים. התקנה של חובת צלילת ריענון כנראה (ואני אומר כנראה כי אני גם לא ראיתי את זה במו עיני) תוקנה על ידי הרשות. הבעיה היא שאני לא יודע איפה הם מפרסמים את התקנות החדשות שלהם, ולא הצלחתי לקבל לזה תשובה מוסמכת אף פעם. אני יודע שהם שולחים את התקנות למועדונים אבל אני לא יודע איך הם מצפים שציבור הצוללים יידע מזה בלי שזה יפורסם במקום ציבורי כלשהו. זה נוגע לא רק לתקנה הזו אלא לעוד תקנות רבות שאינן מופיעות בחוק המקורי (והראשונה שעולה על דעתי כרגע היא התקנה שכשצוללים באיזור שיט יש לצלול עם מצוף סימון). אם אתה יושב מול החוקים והתקנות המופיעים בחוק המקורי בודאי שזה לא מופיע כי זו תקנה מאוחרת יותר.

Eyal Sion

New member
בקשר לתקנות...

אמנם אני יושב מול קובץ מעודכן (נכון ל1/10/2001) אבל מכיוון שזאת לא נוצאה של המדינה אלא הוצאה פרטית בהחלט יכול להיות שהם פיספסו פה ושם (כמו שקורה להם לפעמים גם אם חוקים אחרים). בכל מקרה המדינה מוציאה כל שנה קובצי תקנות שכל תקנה שמוציא גוף שהוסמך להתקי תקנות חייב לפרסם את התקנות שלו. מצד שני יש אלפי תקנות כאלה בשנה שנוגעים לכל תחום קטן של החיים ולהתחיל לחפש תקנה כזאת זה כמו לחפש מחט בערמת שחת.

חוק או לא....

אני לא מכיר את החוק אישית (רק שלום-שלום) אבל בקורס DM שלי המדריך הסביר לי קצת על חוק הצלילה ומשמעויותיו. אז לפי מה שהוא אמר חוק הצלילה קובע שיש לבצע רענון כל חצי שנה, כנראה בגלל שלא סומכים עלינו בארץ. כמעט בכל חו"ל אין חוק צלילה, ואתה יכול לגשת למועדון אחרי שלא צללת 17 שנה, ולצלול. כמובן שימליצו לך על רענון, אבל לא יחייבו אותך. ההודעה שלי היא לא פתח לדיון על נחיצות או אי נחיצות של חוק הצלילה, מכיוון שכבר דשו בו רבות.... כמו כן, גם לדעתי על הצולל להיות אחראי למעשיו, ואולי גם מועדון הצלילה, כלומר, אם מדריך צלילה בעל אלפי צלילות לא צלל חצי שנה, אז כנראה שהוא לא צריך רענון, אבל בעל כוכב אחד, שנתיים אחרי קורס וללא צלילות, די מסוכן לשלוח אותו לצלילה בלי לבדוק את רמתו (וכאן נכנס עניין הלוג-בוק) ובלי קשר, אני חולה על הלוג בוק שלי, פשוט כדי לדפדף בימים קשים ויבשים, ולעשות קצת טוב על ה

javierg

New member
ניהול לוגבוק?

מעבר לשאלה אם זה טוב או לא, וזכות המועדונים לבקש ממך לוגבוק (אני לא מסכים עם זה), לוגבוק יכול להיות מועיל מכמה סיבות: -תמיד טוב לעשות סקיצה של האתר, לאן צללת ובאיזה עומק. לפעימים יוצא לך לחזור לאתר רק כעבור שנה או יותר (למשל, לרובנו המכריע שיחזור לצלול בסיני יהיה "חור" של לפחות שנה) ואז מאוד נוח להיזכר באיזה חלק של ראס-נסרני כבר היית, וכו´. - זה נחמד לרשום מה ראית. בפעם הבאה תוכל לחפש אותו דג/תמנון או מה שזה לא יהיה. חלק לא מבוטל של בע"ח הם לא נודדים אלא יושבי קבע בטריטוריה מוגדרת. -רישום משקולות. כמה משקולות לקחת ואם איזה חליפה. זה יכול להקל מאוד למי שיוצא לצלול רק פעם ב- או שמסיבות לימודים/עבודה עבר תקופה יבשה יותר מדי ארוכה. -ואם כבר יוצא גם להחתים את הצלילה, זה מוריד לך מהגב את הדלפקיסט שמנג´ס ומבקש לראות חותמת. אני מסכים עם ניב שאפשר לעשות חותמת גומי עם צורה של דג וכיתוב של "צוללי לארנקה" ולהחתים מתי שצריך. אם אתה חושב שהרמה שלך מספיק טובה שגם אם לא צללת שישה חודשים ויומיים אתה לא צריך ריענון, זה פתרון טוב למדי. פתרון יותר פשוט: תחתים תמיד עוד מקום אחד בלוגבוק למקרה הצורך. סביר להניח שזה מה שאני הייתי עושה. אם בפעם הבאה שייצא לך לצלול זה יהיה אחרי שישה חודשים ויום, אז במקום להתווכח עם הדלפקיסט פשוט תחתים את המקום הריק עם תאריך של שבועיים קודם ובא לציון גואל ולציונה.... אני מניח שבעקבות ההמלצה האחרונה יבוא אולי גל של "שטיפות" אז אני מסתייג וממליץ לך לנקוט בדרך פעולה זו אך ורק אם אתה בטוח ברמה שלך.

Dark Blue

New member
P.C LOG ../images/Emo105.gif

אם ברשותך מחשב צלילה אני מאמין שהדפסת הלוג והצגתו לדלפקיסט תשאיר אותו המום ודי משוכנע בדבר קיום הצלילות.

atlantis

New member
מחפש ספונסר למחשב. . .

אז כל מה שנשאר לי בכדי להמם את הדלפקיסט חוץ מגיזרתי הנאה ושערי הגולש ( גולש לחור במקלחת ) זה לקנות מחשב צלילה ? פספסת את הנקודה . הרעיון הוא להציב סטנדרט הקובע : חתימת בן זוג אמורה להספיק ומי אמר שהדפסת לוג המחשב שייכת לי? או שהתאריך במחשב מעודכן ? אולי נשים דלפק מאוייש בנציג הרשות בתחתית כל אתר צלילה ומי שיגיע לצלול שם יקבל אישור שהוא אכן היה שם בתאריך המצויין בטופס ?

javierg

New member
אולי לא ספונסור, אבל משתמע שאין לך

מחשב. אז זה לא קשור לשרשור המקורי, אבל רבות נאמר כאן על חיוניותו של מחשב צלילה: תוכל למצוא מחשב הכי פשוט חדש בסביבות ה-600 ש"ח. נדמה לי שיש לסונטו דגם בסיסיים שעולים בערך כך ("אוקטופוס","קומפניון" או "פאבור". ראיתי כאלו בלאקי דיוורס במחירים זולים מאוד). אולי אפילו משומש יהיה לך עוד יותר זול או במכרז של המדינה. אפילו המחשב הכי פשוט ובסיסי עדיף מלצלול בלי... תראה, אם מישהו רוצה לפברק צלילה אחרונה כדי להמנע מצלילת רענון, לא תהיה לו בעיה לפברק חתימה של מועדון, או של בן זוג, להחתים כמה משבצות ריקות בלוגבוק לשימוש עתידי, לשנות תאריך במחשב חצי שנה קדימה ולטבול אותו במים או כל מיני שיטות אחרות. If you can´t beat threm, outsmart them. כמו ששמת לב, ממילא המועדונים לא מקפידים יתרה ויש רושם שבעצם יותר מעניין אותם כסף מאשר רמת הצלילה שלך. אם אח"כ יש תאונה אז המועדון נכנס למצב שאולי זה באשמתו כי ביצע ריענון לא טוב (ראה מקרה דורי אברבנל ז"ל). אילו האחריות הייתה על הצולל ורק עליו, הוא היה מקפיד על חייו פי 10 יותר ממה שלמועדון איכפת ולא היה מחפף בדברים האלו. בסופו של דבר זה אתה (ובן זוגך אם הוא מספיק קרוב ואם איכפת לו ממך) מי שנמצא שם למטה בים. כמו שאתה רואה, אין בעיה לפברק צלילה "עדכנית". אבל כדאי לעשות זאת כל עוד אתה בטוח שאתה צולל מספיק טוב בשביל להמנע מריענונים. אני אישית הייתי מעדיף שצלילת ריענון תהיה רשות בלבד, וכל צולל יהיה אחראי לעצמו בשביל להחליט מה הוא צריך בלי קשר כמה זמן הוא לא צלל. ולסיכום: תשיג לך מחשב...

למעלה