לובסטרים

לובסטרים

חשבתי לגדל לובסטרים ובגלל שהידע שלי קטן מאוד אני צריך את העזרה שלכם. מה ההבדל בין לובסטר כחול לאדום? לאיזה גודל הם מגיעים? יש לי אקווריום 50X25 (גובה לא חשוב נכון?) זה יספיק? אני אעביר את הגופים שיש לי שם לאקווריום השני שלי. הבנתי שהוא אוכל אוכל שוקע אז זה כבר יש לי. כמה לובסטרים אפשר לשכן באקווריום כמו שלי?(אם בכלל אפשר) כמה הם עולים? יש סיכוי שיום אחרי שאני אקנה לובסטר אני אמצא אותו מת? איזה ציוד הם צריכים? איזה טמפ'? ושמישהו כבר יכתוב מאמר על לובסטרים!

Rockamora

New member
ממש אי-אפשר!! אתה צריך אקווריום ענק

חחח לובסטר זאת לא חייה קטנה והיא צריכה דיי הרבה מרחב! אלא אם כן המספרים שנתת הם במטרים!

dave the lob

New member
לא צריך להגזים....

לובסטר אדום הוא לרוב גדול יותר, אבל יש גם לובסטרים כחולים גדולים. עד כמה שידוע לי הכחול לא מגיע לגודל של האדום. לובסטר אדום יסתדר ואוהב מים קרירים. ניתן להבדיל בין זכר ונקבה של לובסטר כחול - צבתות הנקבה נושאות צבע כתום. האקווריום קצת קטן, עדיף שיהיה 80 - 100 ס"מ... בכל זאת הייתי הולך על זוג לובסטרים כחולים(זכר ונקבה) ושם איתם מנקה רגיל(פלקו פשוט), ולמהדרין הייתי זורק שם גם שירצי גופי(
). שים המון כדים ומקומות מסתור בכל מיני גדלים(רק נקווה שלא יאכלו אחד את השני). לגבי אוכל הם יאכלו הכל - תדאג למזון שוקע בשרי וצימחי, אם לא יהיו דגים אחרים תן להם תולעי דם(זה גם נהדר להם וגם מצחיק לראות אותם אוכלים את זה). צמחים כמובן לא באים בחשבון, ונסה להימנע מדקורצייות עדינות - הם יעקרו וינגסו בגל דבר שיאכלו. לגבי מחיר - בדרך כלל לובסטר עולה בערך 35 שקל, וזה אחד היצורים הכי חזקים שפגשתי. צריך רק לדאוג שהם יאכלו. את השאר תשאיר להם.

dave the lob

New member
הנה משהו שרשמתי פעם...

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/termContent.asp?id=732&t=17234&l=h&chr=ל&dicid=1178&tdNum=11 ד"א אין נותנים רק קישור יפה כזה שדרכו מגיעים למה שרוצים שיראו? אני יודע שלא חייבית לעשות העתק הדבק ושיש דרך לתת רק קישור(כמו שצלי נותן לאתר שלו נגיד....)???

אז האקווריום שלי מתאים או לא?

אני לא רוצה לגדל אותם בתנאים לא טובים בשבילם... יש לך רעיונות לחסרי חוליות או דגים מעניינים אחרים שאפשר לגדל באקווריום כמו שלי? קצת נמאס לי מגופים

לא מסכים..

אני לא חושב שאפשר להכניס יותר מלובסטר כחול אחד באק' כזה.. מכור לטופי, יש מלא סוגים של שירמפסים קטנים שנראים מדהים על רקע צמחיה..

dave the lob

New member
אני פשוט

חשבתי שאולי כדאי לו לנסות להרבות אותם שאני בטוח שזה מחזה נהדר... כמו שרשמתי ללובסטר מומלץ לפחות 80 - 100 ס"מ

dave the lob

New member
אני הייתי עושה משהו כזה

אבל קודם, מה הנפח? להקת טטרה נאון(10 - 15) זוג אנצינטרוסים קטנים 7 שרימפס ג'פוניקה 3 שרימפ במבוק צימחיה(בהנחה שהתאורה טובה) 2 מיקרוסוריום 2 -3 סוגי אנוביות 1 קרפטוקורינה 1 - 2 אלודיאה ווליסנריות שיכסו את כל החלק האחורי(מין רקע טיבעי) גזע יפה וחשוב לקנות גם מזון שוקע צימחי, ואפשר גם לדשן לגבי השרימפסים אין משהו מיוחד לי יש זוג ג'פוניקות והנקבה נושאת כל היום ביצים(הרביה מסובכת צריך מלח ופשוט אין לי כוח)... הם אוכלים הכל וגם דיי חמודים, קרה שמתו לי שניים - אבל הזכר אצלי עוד מהנגלה הראשונה(ממש מזמן), הנקבה כבר כמה חודשים טובים.... עם הבמבוק אין לי כל כך ניסיון.....

קודם שאני אמצא שרימפסים...

באיזה חנויות יש? התאורה שלי זה פלוריסנט רגיל אז אני לא אקנה צמחים(גם אין לי כוח להתעסק עם זה). יש לי 10 ניאונים שחורים באקווריום השני שלי. אולי אני אקנה ניאונים "רגילים" לאקווריום בחדר(למרות שבעבר הם מתו לי בקצב). אניצטרוצים ושאר מנקים אני לא ממש צריך, גופים ברוך השם עושים עבדוה מעולה! איך גופים מסתדרים עם ג'פוניקות? והכי חשוב כמו שאמרתי איפה מוכרים?

דבר עם ברוך מפרש ריף

יש לו את שלושת הסוגים, למרות שהוא דיי יקר. אפשר להשיג גם אצל צח מאיה וישראל. אם אתה רוצה טלפונים דבר איתי בפרטי.

...

אין גידול מיוחד, ג'פוניקה, שרימפס במבוק ושריפס דובדבן אלה הסוגים שיש כרגע בארץ (יש עוד סוג של ג'פוניקה קטנה יותר שאני לא זוכר את השם). הטיפו לממש פשוט, ממש כמו גופים. רק צריך לשים מכסה ולתת אוכל שוקע. כמה ליטר האק'? וכמה וואט המנורה? (אולי בכל זאת אפשר לשים כמה צמחים)

dave the lob

New member
כדאי מאוד

שיהיו כמה צמחים.... את השרימפ דובדבן אף פעם לא ראיתי נשמע יפה...

לא יודע כמה וואט המנורה.

האקווריום הוא 30 ליטר ברוטו. הבית מנורה בגודל הסטנדרטי לאקווריום.

dave the lob

New member
אוקיי

תאמת חשבתי שיותר אבל בכל זאת נראה לי שנאונים מתאים... לגבי עוצמת הנורה - תוכל להסתכל ולקרוא מה רשום. ולגבי הצימחיה תדע שזה ממש לא בעיה - אם אתה הולך על אנוביות, מיקרוסוריום, קרפטוקורינות - שאלו צמחי שגדלים לאט, אתה בקושי תצטרך אפילו לגזום. פשוט לזרוק לאקווריום ולתת שמונה שעות אור ביום - הנאה מובטחת לך ולדגים!

אתהה.. צוחק נכון?!

עם כל השנים שאתה פה ושואל אנשים שאלות ונותן תשובות אתה עדיין אומר בית מנורה בגודל סטנדרטי?! אם אתה לא יודע כמה וואט, אז מה האורך? במקומך הייתי עושה באק' רק צמחי דשא עם איזה פינה עם צמח אחד אדום (ככה אני עשיתי בנאנו) ואז יראו ממש טוב את השרימפסים.

אני רציני לגמרי

רשמתי את המידות של האקווריום בהודעה הראשונה וגם את נפח ברוטו. התכוונתי גודל סטנדרטי יחסית לגודל האקווריום. ואני כאן פחות משנה וחצי אז...
אני ארשום שוב את המידות: אורך 50 רוחב 20 גובה 30 CO2 צריך לצמחי דשה ול"אחד אדום"?

למעלה