לה פטיט ביסטרו

לה פטיט ביסטרו

למרבה הצער קראנו את הביקורות האחרות על מסעדת "לה פטיט ביסטרו" (ברח' אבן גבירול, תל-אביב) רק לאחר שסעדנו בה. באופן לא מפתיע, הביקורת שלנו דומה לביקורות של הסועדים האחרים. בערב ביקורנו מצאנו את המסעדה מלאה למחצה. המלצרית הפנתה אותנו לאחד השולחנות. היה צורך להזיז את השולחן הכבד (שהיה סמוך מדי לשולחן אחר) והופתענו כשהתבקשנו על-ידה לעשות זאת בעצמנו. הוגשו לנו כוסיות יין על חשבון הבית. היין היה מצויין (למרות שהיה מוזר במקצת שהמלצרית התקשתה לומר מהו) ולאור זאת ציפינו להמשך ערב מוצלח. התפריט נראה מצומצם אך מבטיח, עד שהתברר שמתוך שלוש המנות שרצינו להזמין, שתים לא היו בנמצא באותו ערב – כולל "מנת היום" שלדברי המלצרית "נגמרה" (והשעה עוד לא היתה תשע בערב). עברנו מהרצוי למצוי, והזמנו קרפצ'ו בקר למנה ראשונה, וכמנות עיקריות צלעות כבש ומה שהוגדר בתפריט כ"פרגית שלמה". בעודנו משיקים כוסיות הבחנו בעשן סיגריות מתאבך מהשולחן הסמוך. שאלנו את המלצרית אם זהו אזור העישון, והיא ענתה בנון-שלנטיות שכן. הזכרנו לה שלא נשאלנו בדבר העדפות העישון שלנו בעת ההזמנה הטלפונית או כשנכנסנו, וביקשנו לעבור לשולחן אחר. לאחר דין ודברים בין שלשה מלצרים, נמצא לנו שולחן אחר, שאליו הועברנו אחר כבוד עם כוסות היין והקרפצ'ו. הקרפצ'ו היה מלוח וספוג בחומץ יתר על המדה. מלצרית חדשה הופיעה ושאלה אם נרצה תוספת לחם. השבנו בשלילה, אך כעבור כדקה הופיע מלצר שלישי עם לחם ולצידו חמאה, חריסה וזיתים. כשהגיעו המנות העיקריות התברר שה"פרגית השלמה" הינה כחצי פרגית לכל היותר (אלא אם כן מדובר בפרגית גידמת, עם רגל אחת וכנף אחת). היא הייתה סבירה, והפירה שלידה היה טעים. השעועית הירוקה שפוזרה מעליו לא בושלה די זמן. מנת צלעות הטלה הוגשה בלוויית ערימת צ'יפס ספוגים בשמן. יש לציין כי בשום שלב לא נשאלנו אודות התוספות (לאחר מכן ראינו שהתפריט מזכיר גם מספר אפשרויות נוספות). תפריט הקינוחים נוסח במגוון שגיאות משעשעות, כשלא היה ברור אם הכוונה היתה לכתבו באנגלית, בצרפתית, או בעברית. גם כאן, הקינוח שרצינו לא היה, ובמקומו הזמנו pot au chocolat ופרופיטרול. המנות דמו למנות בשם זה המוגשות בצרפת כשם שרחוב אבן-גבירול בתל-אביב דומה לבולבר סן ז'רמן בפריס. ה- pot au chocolat נותר ברובו בצלחת, והפרופיטרול היה כה קשה שגרם לכיפוף הכפית (ללא התערבותו של אורי גלר). מצאנו טעם לפגם גם במסך הטלויזיה הענק ששידר כל העת את ערוץ האופנה. לא ברור לנו עד עתה מדוע מכונה המקום "לה פטיט ביסטרו" (או כפי שנכתב בראש התפריט: "לה פיטית ביסטרו"): המקום אינו ביסטרו, ובודאי שאינו קטן. מה שכן ברור הוא שמספר המבקרים בו קטן בעקבות הערב בלפחות שניים.

S i g u r R o s

New member
המסעדה הזו צרפתית

כמו שאני שיח' סעודי עם כרס ומוסטש עצבני, פחות או יותר.. מה הקשר בינה לבין צרפת? חחחחחחחחחחחח וואלה אני צוחק. הייתי שם... הייתי בלשון עבר. הייתי ואינני עוד.

meravbr

New member
נשמע רע ../images/Emo4.gif

וממש לא ברור איך המקום הזה ממשיך לפעול...

א אוהל

New member
תודה על הביקורת../images/Emo4.gif

ראיתי פרסום שלה באינטרנט ועשה לי חשק. שמחה על האזהרה.

Skiddie

New member
אנחנו יצאנו בלי לאכול...

אחרי שהזמנו באופן מאוד מפורש מקום ללא מעשנים, הושיבו אותנו באיזה שולחן פינתי בקומה השניה (כמובן שמעשנים בקומה ראשונה ולא מעשנים בקומה השניה, המון הגיון בדבר), בריח של סיגריות. כשאמרנו על זה משהו לבעל הבית שבדיוק עבר ליד הוא אמר לנו, ואני לצערי מצטטת מילה במילה:"זאת המסעדה שלי ויעשנו איפה שאני רוצה". קמנו והלכנו. נשמע שמזלנו שלא נגענו באוכל.

art minded

New member
מסעדה גרועה!!! היינו שם ביום האהבה

והתאכזבנו מאוד. כתבתי את הביקורת באתר: www.rest.co.il ולאחר שפורסמה היא נמחקה פעמיים!!!!!! מה שאומר שהאתר הזה הוא לא בדיוק מקור אמיתי לביקורות ומתפרנס על גבי המסעדות... אני שמח לכתוב את הביקורת כאן -
לפחות כאן לא ימחקו לי אותה!!! הזדמן לי ללכת בשבוע שעבר למסעדת LE PETIT BISTRO שבעליה עיוותו את שמה בתעתיק לעברית ובעברית היא נקראת "לה פיטית ביסטרו" (כפי שמצויין על הקבלה) אף על פי שה-T האחרונה במילה PETIT לפי כללי השפה הצרפתית הפשוטים יש לומר, נחה היא. מה הקשר בין המקום ההז לאוכל צרפתי? רק אולי השף יודע, אם הוא מספיק יצירתי, מה שלא נראה. בעקבות ההמלצות החמות כאן באתר REST.CO.IL החלטתי ללכת על המסעדה הזאת עם ציפיות גבוהות שהתבדו במהרה. אני חייב לציין שאינני נמנה מבין המקפידים בענייני אוכל אבל כשזה מגיע למסעדות אני די קפדן וחשוב לי שמסעדה המציגה עצמה כמסעדה איכותית אכן תעמוד אחרי התחייבויותיה. בתור "תפרן" החלטתי ללכת על התפריט העסקי המוגש שם. התפריט כולל מנה עיקרית המוצעת מתוך 3 מנות, מנת פתיחה שהיא מרק או סלט וכמו כן קינוח. המרק היה מרק בצל צרפתי שיחסית למרק בצל היה די פשוט ולא היה בו משהו שהיה גורם לך לתחושת יחודיות של מרק. במקביל למרק הוגש לחם, לחם שהיה קשה מאוד לחתוך. חלקו הקשה היה קשה במיוחד - ובנוסף הותיר המון פירורים במהלך חיתוכו. לפחות בתוכו, היה הלחם טעים ורך וזה מה שהעלה את ערכו באופן מסויים בלבד. כמנה עיקרית בחרתי בסטייק אנטריקוט. האנטריקוט שהוגש היה מצויין, יש לציין, אם כי למסעדה חסרים מספר רטבים חיוניים לסטייקים והמסעדה מסתפקת ברוטב הסטדנרטי מכל על בסיס פלפל. במקום צ'יפס ביקשתי פירה תפו"א ויש לציין שטוב עשיתי. בנוסף לפירה ביקשתי גם גרטן תפו"א שטעמו היה טוב והוסיף בהחלט לארוחה. צורת ההגשה היתה יפה אבל הגזר והאספרגוס שהוגשו בצורה יפה היו לא ממש חמים כשהתחלתי לנגוס בהם. הקינוחים היו ברמה בינונית ומטה. אני הזמנתי 2 כדורי סורבה שהוגשו כאילו הייתי באיזה אולם אירועים סוג ד' בנתניה! בנוסף לכך ה"pot au chocolat" (שהרבה באתר המליצו עליו בחום) שהזמין חברי לשולחן לא היה מדהים, ולא היה בשוקולד הזה יותר מאשר מוס סטנדרטי שלא הוכן במיטבו. אני כן רוצה לציין לטובה את היין האדום שהוגש בארוחה חינם שהיה במפתיע טעים ואיכותי. מבחינת העיצוב - עיצוב מדהים של המסעדה אבל אין מספיק רווח בין שולחן לשולחן ואני בעצמי הזזתי שולחן אחד כדי שיהיה לי יותר רווח לשבת. המזגן מקפיא ואפילו אחרי בקשות חוזרות להנמיך אותו לא שמעו לנו ובעצם רצינו ללכת כל כך מהר גם בגלל הקור. מעבר לכך - לוקח המון זמן למנות להגיע! המוזיקה לא התנגנה כל הזמן אלא במקוטע וגם כשהתנגנה לא היתה בדיוק מוזיקה במיטבה עם נגיעות מכל מיני סוגים של מוזיקה וללא ז'אנר אחד קבוע. לא ממליץ על המסעדה הזאת בכלל.|סלינק| ולסיום שתהיה לכולם שנה נפלאה וטובה
בלי מסעדות כאלו...

meravbr

New member
היית צריך לכתוב כאן מראש ../images/Emo8.gif

נשמע רע ביותר :(

art minded

New member
להבא - כמובן שאכתוב ../images/Emo13.gif

פשוט הגעתי לכאן במקרה
חיפשתי מתכון והפורום הופיע אז נכנסתי ראיתי את ההודעה ולא יכולתי שלא להגיב. בקיצור אל תלכו - ביסטרו באיכות של אפרופו ומטה!

davemen

New member
אמנם התאור שלך לא מלהיב

המרק והקינוחים היו בינוניים העיקרית הייתי טובה היין היה טוב (וחינם) הלחם רע העיצוב מדהים צפוף מוזיקה לא מי יודע מה... אבל בסה"כ לא נראה שהקטילה הטוטלית שלך בסוף הביקורת מוצדקת.. יש פה קצת דיסונאנס.. לא?

thegreengirl

New member
חוסר נוחות פיזית- כמו קור מוגזם

יכול להרוס ערב שיכל להיות מקסים. למרות איכותו של הלחם... כנ"ל לגבי צפיפות, או עשן סיגריות. אלו דברים קטנים שעושים (או הורסים) את ההנאה.

thegreengirl

New member
המידע לגבי אמינותו של REST

חשוב מאד! אני אישית החרמתי מיד כשקראתי... אפשר להשתמש רק כדי להשיג כתובת או טלפון של מסעדה שטיבה ידוע מראש. לא יותר.

pupiks

New member
מ-ז-ע-ז-ע-ת!!!

גם היחס ועוד יותר האוכל. לא זו אף זו, יש לנו שובר לארוחה שם בסך 250 שקלים, שמרוב שהיה מזעזע בפעם הראשונה, כלל לא טרחנו לנצל. איכס.

silvey

New member
אם כבר מזכירים אותה אז...

2 מטר ממנה באבן גבירול 12 נפלנו, בלי כוונה, על מסעדה עם אוכל ביתי משהו והיא נקראת "משוגעת" וכל כך הרבה מעבר לזה...נכתב על כרטיס הביקור. בהתחלה לא כל כך רציתי להיכנס למקום לא מוכר אז הביאו לנו החוצה את התפריט ואזה מבוגרת שישבה בחוץ קראה לנו ואמרה שהאוכל נהדר ושכדאי אז נכנסנו בדחילו. חלל לא גדול. לידנו סעדו 3 גרציות צעירות בלונדיניות ובטווח נגיעה הסב חמי רודנר...מולי הזמינו רבע עוף בשזיפים ויין עם במיה ופירה בטטות ות"א. אני הזמנתי פשטידת הרועים, ירקות בתנור ואורז (סיני). יש תפריט ב-39 ש"ח, מה שלקחנו עם מנה עיקרית, 2 תוספות ופעמיים שתיה. שתיה קלה ושתיה חמה. מי שמתנהג יפה
יכול להחליף את אחת השתיות בכדור שוקולד. הגרציות יצאו משם כשכל אחת נושאת שקית עם כדור...נרשמה הנאה בכסא שלמולי. גם אני נהניתי מאוד מהפשטידה הנימוחה. הבטחתי לעצמי לחזור לשם שנית ולדגם שוב מהפשטידה. עסקה טובה.

Amoureuse

New member
לא פייר לחבר אותן באותו שרשור

המשןגעת באמת מקום מתוק ביותר - לא אוכל גורמה אבל טעים והאווירה כיפית

silvey

New member
מצטערת,זו הפעם הראשונה שלי...

רציתי לנצל את קירבתן הפיזית של המסעדות! להבא, אפתח הודעה חדשה.

beeyourself

New member
אבל אם כבר חיברנו - משוגעת../images/Emo127.gif

בשבוע שעבר ביקרתי ב"משוגעת" בפעם הראשונה ואין ספק שאשוב לשם. הזמנו מרק בטטה שהגיע בקערה פשוט ענקית והיה טרי ומעולה. גם הכריכים - שניצל ואבוקדו בלחם מלא היו טריים ומצויינים, מוגשים עם סלט ורטבים לפי בחירה. למנה אחרונה לקחנו עוגת גבינה ומנה שנקראת "דנה בננה" - ללא ספק ה"שוס" של הערב
- צלחת גדולה מלאה ברוטב מייפל, ממש כמו מרק, ובתוכו צפים עיגולי בננה עם הררי גלידה וקצפת מסביב. אפילו 4 אנשים לא הצליחו להשתלט על המנה. פשוט מצויין.
בקיצור - מקום חמים וחביב עם אוכל מצוין ומחירים סבירים בהחלט.

למעלה