לה סנטרל - 3/7/03

שח_מט

New member
לה סנטרל - 3/7/03

חמישי בלילה נקבע כמועד בו אשתי ואני נכיר את החבר של אחותה. היא גרה כבר למעלה משנה בדרום אפריקה ויוצאת עם בחור מקומי (וחובב ראסטות כמוה) שהחליט להפתיע אותה ולהצטרף לביקורה בארץ. התייעצות עם אחי הבליין (שנסע למצוא לנו מסעדות בניו-יורק...) הרצון לקינוחים טובים (בצהריים הייתי בתורכי באור יהודה...) הביא אותנו למקור קינוחים בלתי נדלה בשם "לה סנטרל". פעם ראשונה שם לכולנו. המקום יפה באלנבי פינת רוטשילד, ישבנו בפנים ורשמתי לעצמי שבראשון יש ג'אז חי! להפתעתנו לזוג האורחים היה רעב גדול ולמזלנו המקום מציע גם אוכל במגון די רחב עם קונוטציה צרפתית. לפי התפריט מאחורי המקום עומד קונדיטור ישראלי שהתחנך בצרפת. ההתרשמות הראשונה מהמקום הוא המקרר הענק עם כל הקינוחים שלהם. אם זכרוני אינו מטעה אותי הבית קפה בו אחיי ממלצרים (אגאט) קונה שם את הקינוחים ועוד כמה וכמה בעיר. בשלב האוכל היה מרק בצל (25), חזה עוף ברוטב נחמד ולא מזוהה (52 עם פירה) ודג היום שהיה בס (75 עם אורז). לפניו הגיעו שני מרגריטה פסיפלורה (26 אחד) ובירה הוגרדו (24). לקינוחים היה מוס שוקולד עם קרם כלשהוא (הלנה, 21) מוס חלווה (21) קפוצ'ינו במאג (12) ובירה קרלסברג (14). המרק בצל לפחות רעבים, הבירות לחבר החביב אבל "פתחנו שולחן" וחלקנו הכל בינינו. קשה לי לכתוב ביקורת כי לא באתי למקום כמסעדה וגם הציפיות היו בהתאם. בגדול, האוכל סביר עד טוב. העוף היה נחמד (למרות שעוף באופן כללי לא לטעמי), הדג טרי וטעים, המרק בצל עשה את העבודה אבל לא הצטיין. הקינוחים טובים ומהנים אם כי השוקולד היה קצת בנאלי. הקפה לא היה חם מדי (כל פעם שאני לא מבקש במיוחד "חם" זה מה שקורה). מסביב היו בעיקר יפים ויפות. אנשי הראסטות מולנו היו נטע זר אם כי נהנו מאוד (אנחנו הזמנו...). הדרום אפריקאי סיפר שמשפחתו דואגת לו ואנחנו דאגנו לספר לו בדיוק במקום הזה היו שני פיגועים.... אולי בגלל זה הוא אכל מאוד מהר יחסית לזמן שלקח לו היום בצהריים לגמור את האוכל בארוחה המשפחתית. המלצרית היתה חביבה והשוויצה באנגלית הטובה שלה. ובסופו של דבר היה נחמד אם כי טיפה מאכזב. פעם הבאה אני אבחר את הקינוחים ואולי יהיה טוב יותר. 296 סך הכל. האוכל יקר. הקינוחים לא ממש. נחזור. שחר

Lear22

New member
אני חוזר לתגובה שכבר נתתי

על המקום כשברולה כתב עליו לא מזמן. לה סנטרל הוא לחלוטין לא מקום לבוא "לאכול" בו. האכול שם הוא לדעתי ממש כבדרך אגב כשהדגש הגדול הוא על הקינוחים. לי נראה יותר ויותר שהם חשבו שקונספט של רק מנות אחרונות ושאר דברים קלילים לא יניב מספיק רווחים והרגישו שהם חייבים ליצור מנות עיקריות, וחבל, כי כל מי שאני מכיר שהלך לאכול שם או התאכזב מהעיקריות או כמו שח פשוט הרגיש שהן סתמיות. אבל לפחות לא באת עם ציפיות לאוכל של ממש כמו ברולה אז, ולכן לדעתי גם פחות התאכזבת. אני חוזר על מה שאמרתי אז, לדעתי לה סנטרל זה אחלה מקום לקפה וקינוחים, וגם לארוחת בוקר בשמש. לא לבוא "לפתוח בו שולחן" אלא יותר לסיים ערב.

שח_מט

New member
תשמע,

אתה צעיר וזוכר את השרשור. אני זקן ממך וכנראה חצי סנילי. אתמול ממש הכל היה בלחץ ולא הספקתי להשקיע בלבדוק כאן בפורום על המקום. בהתחשב באלטרנטיבות (מתוקה למשל) היה נחמד לפגוש מקום חדש. האמת? לא חשבנו שמישהו יאכל. אבל לא נורא. לא נראה לי שיש להם ארוחות יותר טובות שם בניכר. והם מהזן השאנטי שאנטי. לא שאלתי אבל נראה לי שלהם היה די גורמה... ונסיים בשאלה - דרג את מקומות הקינוחים-קפה האולטימטיביים (ללא גי'רף כי לשם אני בא לאכול ולא רק לקרם ברולה. סתפ מעיקרון מפגר). שחר

Lear22

New member
סנילי סנילי אבל עד כמה?

לפני שבועיים היה פה שרשור ארוך שאני פתחתי על איפה הכי כדאי לסיים ארוחה, זה לאחר שהגענו פה למסקנה כמעט מפה לפה שכעמט תמיד עדיף לסיים את הארוחה במסעדה ללא קינוחים וללכת לאכול אותם במקום אחר. שווה יותר. אולי הגברת ליטי המנהלת הנכבדת ורמת המעלה תוכל למצוא את השרשור?...

liti

New member
חיפוש מתקדם ../images/Emo26.gif

כל אחד יכול לעשות ולא צריך את גברת ליטי המנהלת הנכבדת בשביל זה
החיפוש המתקדם נמצא באופן קבוע בצד שמאל למעלה.

שח_מט

New member
שונא

את החיפוש מתקדם של תפוז. תמיד שצריך יותר מחודש אחורה הוא מתחיל להחזיר לי שגיאות. גם פניתי לפורום משוב לא נענתה כמו שצריך. מתכנתי תפוז קצת חובבנים לפעמים, כנראה מתרכזים בשכלולי הבאנרים... אם מישהו רוצה לחסום אותם שיפנה אלי בפרטי. הם תוקעים את המחשב שחבל על הזמן! שחר

למעלה