לה לה לה יש לי שאלה:

driftwoodstav

New member
עד כמה שאני יודעת...

הצופים הם א-פוליטים. ותתקנו אותי אם אני טועה. ובנושא קשרים- גם במחנות העולים לומדים לקשור דברים! רק שתדעי שהצופים לא היחידים בארץ, ובטח שלא הכי טובים. סתיו

ארר! זאתי הסטיגמה על הצופים!

שמלמדים שם קשרים וכאלה.. חוץ מזה, לפני הקורס מדצים היה לנו קורס במקום כזה של הצופים, ואחת שעושה ש"ש בצופים לימדה אותנו לקשור סנדות וכאלו כדי שנוכל להכין מבנים בקורס מד"צים. (זיכרון קורס מד"צים: מתקן התיקים נשבר. "הגדר" נפלה והפילה את "הדלת"...)

ארר! זאתי הסטיגמה על הצופים!

שמלמדים שם קשרים וכאלה.. חוץ מזה, לפני הקורס מדצים היה לנו קורס במקום כזה של הצופים, ואחת שעושה ש"ש בצופים לימדה אותנו לקשור סנדות וכאלו כדי שנוכל להכין מבנים בקורס מד"צים. (זיכרון קורס מד"צים: מתקן התיקים נשבר. "הגדר" נפלה והפילה את "הדלת"...)

driftwoodstav

New member
היה לנו סמינר מחנאות

והיה כיף! איזה שעה עבדתי על איזו ספה מסכנה ואז שסוף סוף אני וקבוצתי סיימנו, ישב על זה קומונר ושבר סנדה! ^^ סתיו

Anna Karenina

New member
אני ממש לא רוצה להיגרר לויכוח,

הרי כולנו מד"צים בעלי אותה מטרה, נכון? זה לא נכון שיש חינוך לחוסר פוליטיקה וחוסר הבעת עמדות, יש חינוך לבחירה דעה חופשית, ויש דיונים בנושא פוליטיקה, למרות שאנחנו לא מבססים את התנועה על פוליטיקה, וזה ההבדל.

התלהבתי. אני עוברת למדצים העירונים!

אתם מדברים איתם גם על ההשלכות של דברים שקורים ולזה שלכל דבר שקורה, בד"כ יש לו סיבה פוליטית?

קודם כל, אני לא מדריך במתנ"ס

אלא במרכז נוער. דבר שני, זה לא בדיוק דבר סתמי, אנחנו עושים שם מה שאנחנו רוצים בדיוק כמו שאחרים עושים בשבט/קן/בית וכו'... להיפך, יש לנו יותר גיבוי אם קורה משו, יש מי שיעזור, יתקן וכדומה.

איך הסיכומים שלי, טובים?

ANYWAYS אתם מחנכים את החניכים שלכם למעורבות בקהילה? (אני יודעת שזה נשמע מתנשא וכאלו אבל אני באמת שואלת לידע אישי וכללי)

האמת שלא יצא לי לבדוק עדיין

מחר אני מדיפס את הכל. בכל מקרה תודה!!!! אנחנו מנסים לחנך אותם למעורבות בקהילה. חצ"ב חרטה מעורבות בקהילה על דגלה כחלק משלושת ערכי היסוד שלה.

rinani

New member
יש לי תשובה...

אני מדריכה שנה שנייה למרות שאני מדצית כי התחלטי בט' בגלל שלא היה מספיק מדריכים... אז הכיף שבזה... *חניכים שאומרים לך בחלק מהפעולות כמה שהיה כיף *מחנות אבל זה תלוי אני אישית נורא נהנת *השתלמיות (חלקן אבל כי יש משעממות) והרע... *חניכים מעצבנים *תופס הרבה זמן... *לא תמיד מסתדרת עם מי שמדריך איתך... השנה גם לי הייתה ההתלבטות אם ללכת לעוד שנה אבל החלטתי שכן את מכיוון שבכל דבר לא משנה לאן אני יפנה יש את החסרונות ויש את היתרונות... ובסך הכל לא סבלתי בשנת ההדרכה... אבל זה תלוי אם סבלת יותר ממה שנהנת אז החלטה שלך... אני ממליצה ללכת לעוד שנה... מקווה שעזרתי

קה

אני הולכת לזה כי אני באמת מאמינה שזה הדרך היחידה לשנות אנשים ולהראות להם שיותר חשוב להיות נחמד ולהיות עצמך ולהיות מגניב.. אבל כעקרון אני ממשיכה רק בגלל שאין לי חיים וחבר שלי עובר לתל-אביב ולא יהיה לי מה לעשות...

driftwoodstav

New member
חבר שלך עובר לת"א?

תגידי...הוא שווה? ססססססססססססתתתתתתתתם!
סתיו

אה חבר שלך עובר לת"א?

לאן? את יודעת זתמורת איזה בי"ס או משהו? אולי נכיר אותו ואז תתחזק התאורייה שלי שהעולם אכן מאוד קטן...

למעלה