לה לה לה יש לי שאלה:

אי אפשר להדריך ב-2 תנועות.

את לא יכולה ללכת פעמיים לגיוסים... זה קצת אבסורד.

La Gamba

New member
אז במד,צים שם לא מרוויוחים כסף

במד"צים היכן שאני נמצא, מרוויחים כסף (אבל לא בשנת ההדרכה, במפעלים מרוויחים). בצופים לא מרוויוחים כסף, אבל נהנים מתקצוב גבוה, ולכן המקום מקצועי יותר, ותו לא.

כעיקרון צריך גם ללמוד את זה בצורה ש

ל: מה זה מטודה ולרשום, אבל גם צריך ללמוד את זה בצורה עיונית וגם בצורה לא עיונית

אל תבלבלי

אני לא מדריך במד"צים עירוניים. אני מדריך בתנועת נוער בשם חצ"ב, זה לא קשור למד"צים עירוניים. עד כמה שאני ידוע מד"צים עירוניים זו לא תנועת נוער. חצ"ב כן. וגם אנחנו למדנו בקורס מטודות בהתנסויות ולא מלרשום בקלסר.

La Gamba

New member
כלומר יותר מקצועי

יותר כסף, יותר אנשים, אבל אין באמת סיבה להדריך בצופים.... מצד שני, אנלא רואה סיבה, פרט לחוסר אידאלים ורצון להרוויח כסף, להדריך במד"צים עירוניים.... עזבו אותי, אני קטנוני היום.

NO OFFENSE לאלון ולשאר האנשים שמדרי

כים במתנסים, לדעתי עדיף צופים... המתנסים נראה לי סתם סתמי כזה, לפחות בצופים לומדים קשרים וכו'..

לה לה לה יש לי שאלה:

מישהו מפה הולך להיות מדריך שנה שנייה? נמקו לי למה כדי לי..אבל רוב הסיכויים שאני לא הולכת

חצ"ב היא התנועת נוער

הרשמית של חולון. היא התנועת נוער העירונית הגדולה בארץ למרות שהיא תנועת נוער רק 4 שנים. היא ממוקמת במרכזי הנוער ובמתנ"סים. ד"א משו מעניין דווקא לגבי התנועה שלך, נוע"ם. בחולון, נוע"ם זה לא נוער מסורתי. אני לא חושב שיש לכם סניף אצלנו (וחבל) בחולון נוע"ם זה פרויקט של "נוער מתנדב" (הוא בעצם מנודב בבצפר וחובה עליו להגיע לפעילויות) וזה פועל בכיתות ח' בלבד.

שבוע טוב לך, ותגובה...

נכון אין נוע"ם- נוער מסורתי בחולון כי הסניפים שלנו מתרכזים במקומות בהם יש קהילות מסורתיות השייכות לתנועה המסורתית (קונסרבטיבית), אולם הדבר האירוני הוא שיש 50 קהילות ורק 16 סניפים בכל הארץ!!!
בנוסף, ידוע לי על הרבה ארגונים ותנועות וכל מיני דברים כאלה שגם להם קוראים נוע"ם ולא כולם נוער מסורתי. "נועם" זה שם מאוד יפה ואני לא מתפלא למה הם משתמשים בו!!!

LEO4MAN

New member
!!!you go girl

סתם... טוב מתן, אמרת לי לעלות לפורום (או שזה היה בני) ובאתי אני באתי לתמוך בך ובתנועה!

Anna Karenina

New member
תרשי לי להעיר....

יפה שציינת את המילה "לדעתי", דבר שמאפשר לי להתייחס לדברייך באופן תרבותי. "לפחות לומדים קשרים"? זה מה שהופך את הצופים למקום כדאי יותר? אני לא חושבת. לא נתת סיבה מספקת בעיני למה "מתנ"סים" פחות טובים מהצופים וכל שאר תנועות הנוער, שיש להן קינים, סניפים וכו'. אני יכולה לומר לך, שעל אף שהתנועה שלי מרוכזת במתנ"סים ומרכזי נוער, היא הדבר שאני הכי אוהבת בעולם, ולכן אני נמצאת שם 6 שנים. שום דבר לא יוכל להחליף את התנועה שלי, גם לא "הקשרים" שלומדים בצופים, עם כל הכבוד שיש לי. אני חושבת שיש לך הרבה אומץ לבוא ולהגדיר מתנ"סים כ"דבר סתמי". איך את יכולה להתייחס כך לתנועת נוער? האם חוץ מקשרים למדת גם להעריך תנועות נוער אחרות? אני יכולה להבטיח לך, באופן אישי, שתנועת הנוער הראשונה מסוגה בארץ, לא סתמית בכלל, על אף שהיא במתנ"סים. אגב, דבריי לא נאמרו בנימה אישית, ולכן אל תתייחסי אליהם כך. יום טוב.

טוב... בואי ניגרר לויכוח הנדוש.

לפי דעתי , המתנסים מעבירים את הערכים בדיוק באותה צורה של הצופים. לא חקרתי את זה לעומק, ותתקני אותי אם אני טועה, לא מדברים במתנסים עם החניכים היותר בוגרים על הקטע של לצאת להפגנות ולממש את הזכות הדמוקרטית (חוץ מהפעולות הלעוסות על רבין שהוא מת בגלל שהוא הציג את דעתו ויאדה יאדה יאדה ושכל אחד זכאי לדעה משלו). התנועות האלו מחנכות לערכים מאוד יפים ונכונים אבל הן לא מציגות שום עמדה בקטע של באמת לבצע אותם בחיי היום-יום. נכון, זה מאוד דמוקרטי לא להציג עמדה ולקבוע: לי אין עמדה, אבל זה עצוב שבתנועות האלו נמצאים רוב הילדים, שהם מתחנכים לכמעט חוסר עמדה מוחלט בעיני פוליטיקה, ויש לנו דור שלם בארץ שלא יודע ואפילו לא רוצה לבדוק מה הן ההשלכות השונות של התוכנית הכלכלית וזה עצוב. לפי דעתי צריך לחנך לזה שלאנשים תהיה מודעות למה שקורה סביבם ובמדינה שלהם. *ההודעה נכתבה על סמך הידע המועט שיש לי על תנועת הנוער של המתנסים.

driftwoodstav

New member
עד כמה שאני יודעת...

הצופים הם א-פוליטים. ותתקנו אותי אם אני טועה. ובנושא קשרים- גם במחנות העולים לומדים לקשור דברים! רק שתדעי שהצופים לא היחידים בארץ, ובטח שלא הכי טובים. סתיו

למעלה