להתקין תלת פאזי ?

mediali

New member
להתקין תלת פאזי ?

שלום אנחנו רוצים לקנות מזגן אלקטרה קלסיק 40 ויש דגם חד פאזי ודגם תלת פאזי.
לבית יש חיבור תלת פאזי
עשינו הכנה של שקע כח שהולך ישירות ללוח (אבל הוא לא תלת פאזי)
1) האם יש טעם להשקיע במזגן תת פאזי ?
2) האם הוא חסכוני יותר בחשמל ? בכמה אחוזים בערך ?
3) חשמלאי הציע לי 1000 כדי להפוך את השקע לתלת פאזי - האם לא מדובר רק במשיכת הכבל הנוכחי בתעלה וחיבור של כבל עם 5 גידים ? זה מחיר נורמלי ?

בתודה

יוסיזיו

New member
יש לכם טעות לגבי הזנת מזגן תלת פאזי

הזנת מזגן תלת פאזי על יזי הזנה ליחידת המעבה בלבד כלומר ליחידה החיצונית.
ביחידה הפנימית אין כל שקע שהוא.
הוא לא חסכוני אלא מאפשר שימוש בכל הפאזות בו זמנית בהפעלת המזגן.
שימו לב לתעלה בשטח ציבורי,תעלת פלסטיק אסורה.

תגובה

1. אני לא מבין גדול במחירי מזגנים, אבל לא נראה לי שאמור להיות הבדל משמעותי בעלויות בין מזגן תלת פאזי לחד פאזי, אם שניהם באותו הספק (כ"ס).
2. צריכת החשמל נקבעת ע"י הספק המזגן. אין שום קשר בין סוג המנוע (חד\תלת) לבין צריכת החשמל. שני מזגנים בעלי אותו הספק, אחד חד פאזי ואחד תלת פאזי, יצרכו בדיוק את אותה כמות של חשמל.
3. אם ישנו צינור או תעלה תקינים ופנויים ומאפשרים השחלה, צריך להשחיל 2 חוטים נוספים בנוסף לקו הקיים בצינור ויש לך קו תלת פאזי.

אבל! האם המיקום של נק' הכח המדוברת מתאים גם למזגן תלת פאזי? זאת עליכם לברר עם מתקין המזגנים בטרם תחליטו על קניית המזגן. אם הנק' נשארת באותו מקום והצינור כאמור פנוי, משחילים 2 חוטים נוספים
ומתקינים שקע תלת פאזי או מפסק פקט, + מא"ז תלת פאזי בלוח, ושלום על ישראל (הגיוני לשלם על דבר כזה בערך 500-600 שקל).

אם הנק' לא נשארת באותו מקום, מדובר בסיפור יקר ומסובך הרבה יותר מבחינת עבודת החשמלאי, וכאן ייתכן ותשלמו סכום באזור ה- 1000 שקל ואולי קצת יותר.

mediali

New member
תודה ושאלה

דיברתי עם איש מזגנים הוא ואמר שבחד פאזי בהדלקה זה נותן מעין "מכת חשמל" למזגן וזה מקצר את האורך חיים שלו
האם זה אכן משמעותי אם בימים שמדליקים בהם מזגן הוא דלוק ברצף ?

זה נכון שהספק זה הספק בW

אבל ניכנס נתון של נצילות . ושמעתי אי שם שבמזגן של 3 פזות נותן יותר חום . באותו כמות חשמל . כמו תנור רגיל 2000W . נותן מעט חום . לעומת מזגן 2000W שנותן כמות אדירה של חום . לזה קוראים נצילות .
יבואו חכמי הפורום ויתנו הסבר על נצילות של מזגן חד/תלת פזי . גם החוטים יותר דקים בתלת פזי

dudi4321

Active member
הזרם בחוטים בתלת פזי קטן בשורש 3 חלקי 2

לעומת הזרם בחד פאזי.
ההספק תמיד נשאר אותו הספק. אין בעולם יש מאין. ונצילות מנוע כלוב בתלת פאזי יותר טובה ממנוע כלוב חד פזי. גם במקרה שחסרה פזה המנוע יסתובב אבל לא יפתח את אותו מומנט. כשחסרה פזה מנגנון הגנה צריך להפסיק את פעולת המנוע.
נתון נוסף: החלוקה של הזרם כמעט סימטרית כי נלקח אתו גודל זרם בכל פאזה ופזה.

יוסיזיו

New member
הדלקת המזגן גורמת לזרם התנעה גבוה של פי 5

מזרם העבודה לחלקיק שניה,זה לא מקצר חיי המדחס כי הוא בנוי לכך.
בתלת פאזי ישנה בעיה אחרת שבמקרה של חוסר פאזה בהזנה או תקלה בחווט פנימי או מגע חסר בקונטקטור המדחס נשרף.
ידידנו קרמר,להפתעתך מזגן תלת פאזי נותן הספק פחות קצת ב כ 2-3 אחוז מחד פאזי.

יוסלה זה מעלך בהודע כתוב בדיוק הפוך

שתלת פזה עדיף יותר טוב . הדעות כניראה חלוקות בדע הזו

יוסיזיו

New member
קרמר,מי מחליף מדחסים אני או הוא??

לא שללתי את התלת פאזי כי בשימוש שוטף הוא עדיף כי העומס מתחלק שווה,כתבתי שההספק מעט יותר חלש ויסתכלו מי שמעונין בקטלוגים של החברות השונות ,יש להם יותר בעיות מחד פאזי כי לא לכולם יש מגן חוסר פאזה והיום דוגמה החלפתי מדחס לאלקטרה 4 כ"ס כי בסופה האחרונה נפלה פאזה והמדחס נשרף ומי שכותב שמדחס יכול לעבוד על 2 פאזות הוא כותב שטויות,אולי בלי גז על ריק הוא ימשיך לעבוד כשפאזה תיפול אבל לא בעומס.
למדחסים יש הגנה פנימית שאמורה לנתק סלילים כשהוא מתחמם אבל כשזה חוזר על עצמו הוא נשרף.
גם אלו שיש להם מגן חוסר פאזה הוא על הכניסה למעבה ומה קורה עם הקונטקטור נדפק ונשרף לו מגע ?? מה קורה עם החיבור בטרמינל של המדחס נשרף?? כל ההערות הללו מתוך נסיון של 44 שנים במיזוג אויר.

אני לא מבין במזגנים לכן לא יכול לתת הסבר

כאשר הייתי "חשמלאי" בשנות ה60 . הייה אטליז הייה בו מקרר גדול . על המקרר הייה המנוע 3 פזות שקירר . הוא לא עבד קראו לי . קראו לי . גיליתי שחזרה פזה מחברת חשמל . לא ניכנסה פזה לחנות . קראו לחברת חשמל לא זוכר מה עשו . אבל אחרי שחברת חשמל ביקרה . המנוע של המקרר חזר לעבוד . לא קרה כלום למדחס . זה הייה בשנות ה60 המאוחרות

אין, אני חולה על הסיפורים של קרמר מהסיקסטיז

רק בשביל זה שווה לקרוא מה הוא כותב

הייה עוד מיקרה שקראו לי . לא הייה חשמל

בשנות ה60 . והאפס נותק בעמוד . ועוד פעם קראו לחברת חשמל . אז הייה עמוד על הבית ו2 חוטים מהעמוד ניכנסו הבייתה . אז הייה כבל שטוח 3 גידים מצופה עופרת . עים פחיות ומסמר חובר לקיר . ובביקורת חברת חשמל ביקשה לחבר הארקה לעופרת . אני הייתי מרכיב מנורת פלורוצמט . לא היו אז דיבלים מפלסטיק . אז היינו מלפיפם כבל נחושת ועושים חור בתיקרה ומכניסים עם גבס עד שהייה מיתיבש ומסובבים את הבורג . מי חשב אז שצריך רשיון לחשמל .
היו זמנים עברו מאז כימעט 50 שנה

mediali

New member
תודה לכולם אבל לא הבנתי

יש בשביל מה להשקיע עוד 330 שח במזגן ו650 שח בקו חשמל תלת פאזי או לא ????
(אני לא מוטרד מזה שבמקרה של מזגן חד פאזי התנור וכאלה לא יוכלו לעבוד ביחד)

תודה

ארטור 1

New member
אנסה לעזור על אף שלא השתתפתי בדיון .

א .מזגן תלת פאזי אינו יעיל יותר ולא תחסוך חשמל בהפעלתו .
ב .גם בקניה זה מיקר ,גם קו חשמל חדש +הגנה תלת פאזית בלוח +מפסק פקט בחוץ ליד המעבה.אך גם באחזקה תיקון תקלות יהיה יקר יותר .
ג . היתרון הכמעט יחידי הינו שבכניסה ויציאה מעבודה מזגן חד פאזי גדול משפיע על הפאזה שלו ולכן יש עמעום אורות קטן .זה לא קורה רק בהדלקה אלא בכל פעם שהטרמוסטט מוציא ואח"כ מכניס אותו לפעולה .במזגן תלת פאזי זה לא יקרה .
ד .חשבת לקנות מזגן אינוורטר ? כי שם אין התחלה והפסקה אלא פעולה רציפה ,שם גם הטמפרטורה מדויקת יותר וכשהמזגן עובד חלקית אזי יש חסכון של עשרות אחוזים בחשמל .
ה .בקשר למשפט האחרון שלך -אל תתדאג , אם יש לך חשמל תלת פאזי בבית כל הכלים החשמליים יעבדו רק צריך לאזן את הצרכנים נכון על שלושת הפאזות .

יוסיזיו

New member
תיקון לסעיף ד לגבי אינוורטר

באינוורטר אין שום חיסכון שהוא,אין אנרגיה יש מאין,אם צריך הספק של 1000 וואט לקרר חדר מסוים במזגן רגיל הוא יצרוך 1000 וואט בצורה של פעולה,הגעה לטמפרטורה,הפסקה,הפעלה מחדש וחוזר חלילה תוך קפיצה בקו טמפרטורה של +- מעלה-2 מעלות במינימום של 5 דקות כיבוי הפעלת מדחס.
באינוורטר לעומתו הפעלה,הורדה בהספק בהדרגה,העלאה מחדש והורדה בהספק לפי הפרש רצוי מצוי בצורה שאין קפיצות טמפרטורה גדולות והיה אם הטמפרטורה בחדר יורדת במעט מטמפרטורת היעד כשכבר המדחס ברמת מינימום הספק המדחס יכבה גם הוא והצריכה?? אותה צריכה של 1000 וואט.
מדחס אינוורטר לדוגמה של הספק נומינלי 10000BTU יכול לעבוד בין 4000BTU -12000BTU
שונה מכך הוא מדחס אינוורטר הפועל במערכות מולטי לדוגמה מולטי של נומינלי 42000 BTU יכול לעבוד בין 4000-50000 BTU
במערכות VRF בהספקים גדולים יש שילוב של מספר מדחסים ביחידה אחת כמו 2 מדחסים או 3 כשבחלק מהיצרנים יש מדחס קבוע ומדחס אינוורטר או מדחס קבוע ו2 אינוורטר או כולם אינוורטר.
לגבי טיב מדחסי אינוורטר שהוזכרו באחד מהפוסטים האחרונים ההתקדמות הטכנולוגית היא גדולה והיום יש כאלו עם מה שאפשר להגדיר דומה לליבה כפולה שזו כבר התקדמות טכנולוגית ועוד היד נטויה אצל היצרנים של המדחסים,כל הזמן בשאיפה ליעילות טובה יותר בדיוק כמו המחשבים או הסמארטפונים.

ארטור 1

New member
התיקון שלך שגוי -אינוורטר חסכוני באנרגיה .

במיזוג אוויר ישנו מקדם ביצוע שמשמעותו אנרגית חום שמתקבלת מהמזגן (בחורף) לעומת אנרגה חשמלית אשר מושקעת .
בעבר לפני שמכון התקנים נכנס לתמונת הפיקוח ,מקדמי הביצוע של המזגנים היו בסביבות 2.5 .המשמעות הינה הכנסת חום חיצוני לחימום הבית שערכו פי 2.5 מאשר היה מתקבל לו ביצענו חמום באמצעות לדוגמא תנור להט חשמלי .
במשך השנים מכון התקנים העלה את הדרישות וכיום מזגן מקבל ציון A רק אם יש לו מקדם ביצוע של לפחות 3.8 .
הדרך להגיע למקדמי ביצוע גבוהים תלויה בעיקר ביכולת המעבה והמאיד להחליף חום בינם לבין סביבתם והמשמעות הינה בעיקרה דורשת הגדלת גודל פזי של מעבה ומאיד ו/או להמציא טריקים חדשים למעבא אוויר נכון על צלעות הנחושת .
במתקנים גדולים לתעשיה ולמשרדים כאשר החשמל הינו סיפור מאד יקר ,והימצאות המעבה ולעיתים המאיד על גג הבניין אינה בעיתית מבחינת גודל פיזי /מקום ישנן בהחלט יחידות שמגיעות למקדמם ביצוע 6 וגם יותר .
מזגן אינרטר ביתי מתוכנן לגודל נומינלי מסוים אך רוב פעולתו הינה לא ביולי אוגוסט ולא בין 11:00בבוקר ל15:00 .לכן מזגן זה רוב השנה עובד בתפוקה של 50 ,60 ,80% ויוצא שיש לו מעבה ומאיד גדולים הרבה מעבר לצורך באותם אחוזי עבודה נמוכים .במצב עבודה זה (שזה קורה ברוב השנה והשעות) מקדם הביצוע שלו הינו גבוה בכמה עשרות אחוזים ממקדם הביצוע שלו בשיא העומס .

יוסיזיו

New member
ארטור,קח קטלוגים ותתכל מה היעילות האנרגטית של

מזגני האינוורטר.
אם אין לך אני אשלח לך,אני מכיר את האינוורטר מלפני הרבה שנים הרבה לפני שהגיע לשוק האזרחי.
מערכות עם COP גבוה יש הרבה כאשר משתמשים במדחסים חסכוניים כמו הטורבוקור.
מעבה ומאייד מתוכננים לנומינלי אבל הוא גם עובד ב 120% מה אז??
אין קשר למיקום היחידות על הגג או ליד,רוצה קצת שעורים בקרור ומיזוג אויר?? בשמחה עם חותמת מוסמכת.

ארטור 1

New member
בקטלוגים מקדם הביצוע מתאים למצב נומינלי בלבד

כמובן כאשר הוא עובד מעבר לנומינלי בתפוקה של 20% יותר אז מקדם הביצוע יורד משמעותית .

כאשר הוא עובד בתפוקת מדחס נמוכה בכמה עשרות אחוזים מהנומינלי ,והגז מתחמם ומתקרר במעבה ובמאיד (בהתאמה) שנשארים כמובן בגודל פיזי קבוע אך הוא גדול בהרבה מהדרוש לאותה תפוקה של המדחס מתקבל מקדם ביצוע גבוה שהופך את פעולת האינוורטר להיות חסכונית מאד ביחס למזגן רגיל שהיה צריך לעשות באותו מבנה את העבודה .

למעלה