להתענג או להמנע?

להתענג או להמנע?

נתקלתי בשאלה הזו במקום אחר ואני מאוד מאוד רוצה לשמוע את הדיעה שלכם.. תארו לכם שניתן היה לקחת אדם ממוצע ולחשב לו את תוחלת החיים שלו על סמך אורך החיים שלו. ולאחר מכן לייעץ לו בעניין כושר, תזונה, ועוד ע"י מומחים כדי להוסיף שנים לחייו ולשפר את בריאותו. תמיד ששואלים מה הכי חשוב לך בחיים הרוב המוחץ אומר (בין היתר) בריאות. והשאלה הנשאלת היא, אתם הייתם מוכנים להאמין לסוג כזה של הפחדה, נאמר ויגידו לכם שתחיו עד גיל 60. והאם הייתם משנים את מה שאתם אוכלים, נמנעים מאלכוהול ועישון ומקומות סוענים ומזוהמים? אתם מעשנים? שותים הרבה אלכוהול (בירות ספציפית)? אוכלים הרבה מזון מהיר ושומני? איפה הגבול בין איכות חיים שמאזנת בריאות ופרוסת עוגת שוקולד לבין בריאות שמלאה באיסורים ולפעמים לא מצדיקה את המאמץ ורק גורמת לאומללות ותחושת קיפוח ומחסור? איך אתם מאזנים את הרצון והשאיפה לבריאות עם הרצון להנות מתענוגות החיים שלא תמיד טובים לנו? אז היה מזיז לכם? או שהייתם משיכים עם מקס ברנר.. פפגאיוס.. סגריות וסקס פרוע?

והתשובה שלי..

לדעתי לא היה מזיז לי והייתי מעדיפה להשאר ללא יעוץ. פשוט כך.. אני מעדיפה לחיות קצת פחות שנים אבל איך שטוב לי ולא להוסיף לי חיי הסתגפות והמנעות ולראיה שזה טורשתי אספר פה על סבתא שלי היקרה שתחיה עד 120 (מתה עליה) שכבר כמה פעמים היתה על סף מוות רק כי היא לא מוכנה להמנע ממתוק למרות הסכרת הגבוהה שלה. כשמעירים לה בקיץ במיוחד להפסיק עם האבטיח כי יש בו מלא סוכר אז היא עונה ואני מצטטת "אם כבר למות אז למות שבעה" שתהיה בריאה לא רוצה לפתוח פה אבל הסבתא הזו כבר בת 80 וקברה 3 נכדים בריאים לחלוטין ובת אחת בפיגוע ככה שזה מראה שלא משנה מה.. הגורל קובע! עד 120 לכולכם. תאכלו.. תשתו ותהנו מהחיים כי.. חיים רק פעם אחת ואף אחד לא יצא חי מהחיים האלה

KelsoHot

New member
עם כל הכבוד..

גם אם הכל תלוי בגורל, אין שום סיבה להתגרות בו. אני לא אומרת שצריך לחשוב מאה פעם לפני כל פרוסת עוגה או אפילו סיגריה, אבל, וזה אבל ענק, אנחנו חיים בעידן עם מודעות גבוהה מאוד למה מסכן אותנו ומה לא, ובהתאם לכך תוחלת החיים עלתה מאוד בשנים האחרונות. יכול מאוד להיות ששמירה על אורח חיים בריא לאו דווקא תגדיל את תוחלת החיים שלנו, כי כמו שאמרת, הכל תלוי בגורל, אבל אכילה בלתי מבוקרת של מזונות מלאי שומן, או לחילופין עישון, יכולים בהחלט לשנות את הדרך בה נלך לעולמנו. ובינינו, מי רוצה למות ביסורים? נב. סקס הוא בריא.

לשמחתי ולמזלי

אני לא מסוגלת להנות מדברים לא בריאים, ואם כן אז בעיתויים מסויימים בלבד ובכמויות מוגבלות ביותר.

טלטול..

אז רק לשם השאלה.. אם היו אומרים לך להמנע מהדברים שאת אוכלת ובזאת להאריך את החיים.. היית עושה את זה?

זה מה שאני עושה למעשה

תראי, אף אחד לא הבטיח לי ולא חתם לי על שום דבר. וברור שיש אינספור דוגמאות לא עלינו על אנשים בריאים שהלכו לעולמם בגיל צעיר ממליון סיבות, ועל אנשים שעישנו שתו ואכלו כל מה שאסור עד גיל 90... אבל ההרגשה היא הכי חשובה, ואני מאמינה שנפש בריאה בגוף בריא. וחשוב לי לשמור על הנפש שלי, ולכן אני שומרת על הגוף שלי. לא חושבת שהיה משהו שלא אכלתי, שבעתי מהג'אנק ומהשטויות, אולי זה עניין של גיל ,של בגרות , לא יודעת.... היו ימים שאם ב-3 בבוקר התחשק לי סנדויץ' או איזו עוגה מהמקרר או לרדת עם אחי לקנות שווארמה בחאזן,אז הולכים על זה, ללא מצפון, ואם יש מצפון זה רק על המשקל ועל המראה. היום, זה בכלל לא קשור למשקל או למראה, היום אני לא מסוגלת לעשות את זה נטו בגלל בריאות. היום אני יודעת שיש דברים שלהכניס אותם לפה שלי זה כמו לקחת עורקים ופשוט לחסום אותם מיזמתי... אני הגעתי למצב שאני מתבדחת עם אחותי וכשהיא שואלת מה אכלתי לארוחת בוקר אני אומרת לה שאכלתי פרוסה עם סידן במקום להגיד לה פרוסה עם גבינה :) או שאני אומרת לה שאכלתי ויטמין סי במקום להגיד לה שאכלתי תפוז... ובדיוק באותה מידה, יש דברים מסויימים מאוד, שפשוט אין להם סכוי להכנס לגוף שלי. כשאני מסתכלת עליהם אני לא רואה אוכל אני רואה אוייבים, וזה פשוט גורם לי לדחייה ולהרגשה רעה, ואני לא מסוגלת לדמיין את עצמי אוכלת את זה בכלל. כך שזה לא מפריע לי או חסר לי, להיפך, מזעזע אותי הרעיון של להכניס את זה לפה בכלל. אבל אני חייבת שממש לא תמיד הייתי ככה, ובגילך עוד הייתי רחוקה מהמחשבות האלו, ועד שלא הבנתי שהגעתי לגיל שאני חייבת לשמור על הבריאות שלי כי זה לא צחוק, לא הייתי מייחסת לזה חשיבות כלל וכלל. ולפי מה שאני רואה מכל האנשים שאני מכירה, שמנים מלאים ורזים, לכולם זה קורה בערך בגילאים שלי, פשוט נכנסת מודעות מסויימת ומשנים את ההרגלים ומקפידים על דברים מסויימים. זה בא לבד, מבפנים, הגוף דוחה את זה, יש צרבות, יש עייפות, מתחילים להרגיש לא בנוח עם דברים מסויימים, ופשוט מפחיתים בלי לשים לב.

rikibit

New member
יש תוכנית כזאת ב-YES

הבריאות חשובה אבל אני לא יהיה אף פעם בקטע של...זה אסור...זה אסור..זה מותר..וזה אולי...מה שבא לי אני עושה ויש איזה עניין של איזון כי אני גם מתחשבת בתוצאה שעלולה להיגרם אבל אני בחיים לא אמנע מעצמי לאכול משהו שאני מאוד מאוד אוהבת אני פשוט לא אוכל את זה כל יום אבל בכל זאת נהנת מכל רגע
חיים רק פעם אחת,לא
אז תהנו כמה שאפשר ואם אפשר אז כמה שיותר

עניין של איזון

לא רואה שום סיבה שבעולם לוותר על הנאות החיים. אבל חלק מהנאות החיים בשבילי זו התחושה של בריאות. ההרגשה שאני שומרת על הגוף שלי ודואגת לטפח אותו גם פנימה (תזונה נכונה), כמובן בתוספת לטיפוח החיצוני. מכיוון שאני לא רואה בהתנזרות על כל גווניה דרך חיים שמביאה בריאות עימה, אני נוהגת להנות גם מהמאכלים שכל משמעותם היא הנאה רגעית. רק בזמנים בהם אני מצליחה ליצור איזון בין כל הנ"ל אני חווה איכות חיים. קראתי בכאב את שכתבת על סבתא שלך. מכירה את האמירות האלה יותר מידיי טוב. אלה אמירות ספוגות כאב, ששום פרוסת אבטיח וגלידה מתוקה לימי קיץ לא יוכלו להמתיק. אמירות שכאלה לא נובעות מכוח וחיות קיומית, הן נובעות מכאב ורצון להתביע את היגון במשהו...שאולי אולי יפצו...ובדיוק כמו כל ממתק שנעשה בו שימוש לסתימת כאב..אין אופציה שהאבטיח יוכל לפצות על הכאב הבלתי נדלה... לא מאמינה ב"שברו את הכלים ולא משחקים". שימוש באפקט הזה רק מאדיר את תחושת אי מיצוי ההנאה. אחרי שאוכלים חבילת שוקולד שלמה וכואבת הבטן, קוביית השוקולד הנוספת לא באמת טעימה, נהפוכו היא מרגישה כמו עונש. ולכן, עם כל הקושי בעניין, אני מנסה ללמד את עצמי ליצור לי איזון פנימי. לאכול בימי השיגרה שלי אוכל בריא. לדאוג לא להכניס לי הביתה "מוקשים". ולעומת זאת, כשאני יוצאת, להנות ולא לחשוב פעמים. והמכלול הזה, מרגיש לי נעים, בעיקר כשאני מצליחה לשמור על האיזון הזה. ועוד משהו: חלק מהעניין זה גם לדעת לאבד את האיזון. וכן, בריאות היא לא מילה גסה.

roniinor

New member
לפי מה שאת אומרת...

אין לך בעיה לשכב אם מישהו מיד כשבא לך השאלה היא מתי בא לך.

שאלה קשה ,,,,,,

אני חושבת שכן הייתי משנה את עצמי. כי גם ככה הבריאות של רובנו כאן מתחילה להתערער ועם כל הכבוד לשומן ולקבלתו הגיל עושה את שלו. כן חושב שהייתי עושה דברים אחרת. למרות כל האהבה העצומה שיש לי לשומן.

עכשיו גם אני עונה:

אתם מעשנים? לא שותים הרבה אלכוהול (בירות ספציפית)? לא שותה בכלל (ילדה טובה
) אוכלים הרבה מזון מהיר ושומני? לא. אחת לחודש לפעמים אחת לחצי שנה... אני אומרת שאם לא שמים את האוכל במרכז העניינים וחיים את החיים שלנו כרגיל ולומדים להנות מכל העולמות אז החיים שלנו מאוזנים. אני בן אדם שעושה מה שהוא אוהב ומרוב כל האהבות האלה ישנם ימים שאני אפילו שוכחת לאכול. נכון שאני רוצה להיות בריאה, אבל אני יכולה לומר שהבריאות שלי לא תבוא מתזונה נכונה אלא מדברים אחרים. טוב לי עם מה שאני, אני אוכלת הכל מהכל רק בצורה מאוזנת. נהנת מהחיים והכי חשוב שהאוכל אצלי הוא לא במרכז החיים- הוא התענוג של החיים אבל לא הכל. ואיך את אומרת דיקלו: חיים רק פעם אחת. שאלה מצויינת שאלת

כולם לפני אמרו דברי טעם

ואין לי מה להוסיףרק שאלה אחתממתי סקס פרוע מפריע לבריאות??נהפוכו

polegra

New member
לדעת לשלב...יצאה לי תשובה ארוכה

פעם הייתי בטוחה שהמשקל שלי שנובע כמובן מאכילה מופרזת ולא של ירקות לא ממש משפיע על הבריאות שלי ב280 קילו עליתי לקומה 4 ברגל עשיתי הכל והרגשתי מצויין היום אני מרגישה את התוצאה של השנים במשקל יתר וברור לי שזו לא סתם הפחדה הגוף שלנו לא בנוי על מנת לסחוב משקל כזה קחי מכונית לדוגמא...למה מעדיפים לא לקנות מכונית מליסינג? כי שם מתייחסים למכונית כמו אל זבל... ואילו מישהו פרטי סביר להניח שירצה לשמר את המכונית שלו לאורך זמו ולכן ידאג לה יותר ההפחדה הזו לצערי לא עבדה עלי רק היום אני מגלה כמה זה היה נכון ומנסה לשנות את זה לצערי טיפה מאוחר מידי כי יש השפעות שלא יעברו (שחיקת סחוס למשל....) אני במגמה של המנעות לא יכול הלומר שאין נפילות לפה ולשם..יש לא חסר אבל בכלליות שיניתי את התשונה שלי כבר כמה חודשים לא מעשנת (לפעמים זה יותר קשה מלא לאכול שוקולד) ויותר מדועת לבריאות הגוף שלי מכל הבחינות כבר לא חיה על המתוקים וסנדויצים אוכלים כל יום אוכל מבושל... הרבה מרקים הרבה תוספות של ירקות עברתי לדייאט ולמופחתי שומן במקום מתוקים אוכלת פירות..שזה גם סוכר אבל יותר בריא ומנסה לכפר על השנים שהיו הפחדה? לדעתי לא מעבירים את המסר כפי שצריך אבל הוא נכון ביותר תסתכלי מסביב בפורום על מי שנושק ל30 ומעלה.... רובם משנים הרגלי אכילה לא בגלל השומן אלה בגלל שהם מרגישים את תוצאות העבר אין להמנע לחלוטין אני לא מוותרת על העוגה ביום שבת ועל פרוזן יוגורט פעם בשבוע (למרות שכבר לא אכלתי שבועיים..בושה!!) אוכלת מילקי קל כשבא לי מעדן ממש טעים (למרות שהוא לא ממש קל....) פעם בשבועיים יוצא לנו להזמין אוכל בחוץ ואפילו סופגניה אכלתי...קטנה של רולדין (ואני בכלל חושבת שזה איכסה) הכל זה עניין של איזון זה קשה לפעמים בלתי אפשרי כמעט אבל לאט ובנחישות ניתן לשנות הרבה הרגלים כמו שאתה נכנס לזוגיות חדשה אתה לומד את האדם מולך ומתאים את עצמך אליו ולמערכת החדשה מתפשר מוותר ולפעמים לא כך גם יצירת מערכת יחסים חדשה עם הגוף...מוותרים מתפשרים..ולפעמים חוזרים להרגלים הישנים טלי

אני מטבעי מאוד לחוצה בעניין הבריאות

אחרי רופא שיניים צחצחתי את השיניים 3 פעמים ביום. לאיום הבריאותי יש משמעות מאוד גדולה עלי, מה גם שאני מאוד פוחדת למות , ולכן אני חושבת שעלי זה היה עובד, בעצם עכשיו זה עובד עלי.

למעלה