להתמסר למורה

להתמסר למורה

אף-אחד לא יכול לדעת משהו באמצעות מישהו אחר, אלא רק באמצעות עצמו.
כמו שאף-אחד לא יכול להשתין בשביל מישהו אחר או להבין בשביל מישהו אחר.

רבים מאיתנו לא מבינים זאת... ומחפשים להיות מוּבלים על-ידי אחרים.
הדרכה היא כמובן דבר חיוני למדי, במקרים רבים, בבואנו ללמוד משהו, לא משנה מה:

גיטרה, מחשבים, שפה חדשה, פסנתר, מדיטציה, אושר, התעוררות, התעמלות...
כל דבר שלומדים עשוי לדרוש הדרכה או לכל הפחות יכול להסתייע בה.

אולם יש הבדל בין הדרכה לבין "לעשות במקומך".
אף אחד לא יכול "לעשות במקומך".

לכן, יתכן שאנשים רבים, הלומדים ממורים "דברים רוחניים", עוברים לפעמים דרך שלושה שלבים:

1. שלב הבדיקה - האם הוא מואר?

2. שלב האמון - אוקיי, כבר בדקתי וגיליתי שהוא מואר, אז אני יכול להתמסר לו, שינחה אותי.

3. שלב אבדן האמון - מתישהו, המורה "מכזיב" (מפני שהתלמיד לא מבין שהמורה לא יכול לדעת בשבילו או לעשות בשבילו) והתלמיד עוזב את המורה ועובר את כל התהליך עם מורה חדש וחוזר חלילה...

"חשבתי שהוא מואר, שהוא יכול לעזור לי... וגיליתי שהוא לא מואר... שרומיתי", יגיד תמיד מי שנקלע ל"לופ" זה.
בהאמינו שאכן יש לדבריו משמעות... ושהיכן שהוא ומתישהו יימצא "המורה המואר" שיובילו "באמת ובתמים" אל "האור".

כיצד ניתן להיחלץ מ"לופ" זה?
אני משער שאין טעם לכתוב על כך עכשיו, מבלי שאני יודע ש"לופ" זה תחילה זוהה והובן על-ידי מי שקורא את זה.
הרי אינני בעניין של דעות ומלים.
יש הבדל בין מלים שמצביעות על המציאות המוכרת לך, לבין מלים שמצביעות על תיאוריות או רעיונות.
ההבדל נעוץ באופן הקריאה/ההקשבה לאותן מלים.

elar84

New member
אהבתי ואוסיף דבר

שאני תמיד אומרת לאנשים, כשאני ממליצה להם ללכת למטפל שיאיר את דרכם.
אין קסמים!
העבודה העצמית מוטלת עלינו, המטרה של ההדרכה היא להדריך, להאיר לכוון. לא ללכת במקומנו, ולחשוב שדברים ישתנו כמו קסם.
הקסם היחידי הוא ההדרכה שיודעת מי אנחנו, וכיצד לכוון אותנו במדוייק, אך העבודה היא שלנו.

כנרת לי

New member
התמסרות....

לדעת משו באמצעות מישו אחר דרך הכוונה, זה אפשרי, לא?
(אגב קראתי [נדמלי שכאן] שדיבורים/מלים שאנו בוחרים גם הן עושות בנו שָמות או שמחות
אני נגיד, הייתי מביאה דוגמא אחרת... 'כמו שאף אחד לא יכול לאכול ולבלוע בשביל מישו אחר....]

למה כזה חשוב לדבר אם בנאדם הוא מואר או לא? לפי הבנתי 'מואר' זה מי שיש לו שאר רוח, אהבה עליונה לבריאה ולבריות
ורוצה באמת בטובתו של הזולת ושל היקום בכלל, [ולא הפרסום וה'מה יגידו' בראש מעייניו] וזה משו שאדם מואר משדר תוך כדי
התנהגותו /התיחסותו ,לא ככה?

אפ'פם לא התעמקתי אם אדם מוער/מואר (פשוט הרגשתי) אז אולי אנ'לא כזה מבינה למה אתם מתכוונים, אשמח לשמוע מכם

בנתיים , שיהיה השבוע מואר :)
והנשמה מוארת
כּנרת~~

מואר מזווית אישית

נדמה לי שהמלה הזאת, כמו כל מלה אחרת בשפה, מתפרשת באופן אישי.
שכל אדם מבין אותה בדרך שלו.
ושכמו כל מלה אחרת, היא גם תלויית הקשר.
אני אישית לא נוטה להשתמש במלה הזאת - היא איננה מלה שימושית עבורי, בדרך כלל.
כשאני קורא את המלה הזאת בטקסטים של אחרים, אני פשוט משתדל להבין את כוונתם... ולרוב זה די קל, כמדומני.
אהבתי את צורת השימוש שחלקת בנוגע למלה "מואר", אני יכול להתחבר לזה... וזה מבהיר לי עוד קצת למה אנשים שונים עשויים להתכוון כשהם כותבים "מואר". תודה

קראתי את הודעתי שוב.

למען הסר ספק (רק למקרה שמישהו מהקוראים הפליג בדמיונותיו ובפרשנויותיו): אינני מואר.

כמובן, אם כן הייתי מחליט לקרוא לעצמי "מואר" או אם אנשים אחרים היו מחליטים לקרוא לי "מואר", היתה זאת זכותם וזכותי... ותמיד היה אפשר לשאול אותם או אותי, "אוקיי, נהדר, למה כוונתכם?" ואז היתה יכולה להיות לכך משמעות כלשהי...

האם כוונתי ברורה? אנחנו לא יודעים למה כוונתו של מישהו כשהוא אומר "X", אבל תמיד אפשר לשאול.
- "מוישה הוא בעיני מורה נאור"
- "מגניב... למה כוונתך בכך?"

ואז, לפעמים, מרתק לשמוע כיצד אנשים שונים רואים דברים שונים.

כרגילL כן, לא , אולי, לפעמים

1. המורה שלי פתח בבקשה שנבקש וניתן to
mingle our minds עם נשמתו/ מוחו / הוויתו של המורה -
וכדי להמחיש זאת - הוא ברך את אלו שהיו נכונים לכך בברכת מצח אל מצח: הרי מוחותינו מתאחדים.\
האיחוד הזה עם הוויתו של המורה הוא לדעתי חשוב מאד. לראות איך עושים דברים, את המבחוץ שלהם -אפשר ללא בעיה
ביו טיוב. אבל את ההוויה - את ההרגשה והידיעה האמיתית - בשביל זה צריך העברת אנרגיות "בשטח".
2
כמו שאותו מורה אומר: אל תאמינו לי ! תבדקו אם מה שאני אומר נכון ועובד !

למעלה