"להתחכם" עם מס הכנסה?

z i v1

New member
"להתחכם" עם מס הכנסה?

אם מס הכנסה דורש ממני כשכיר פרוט חשבונות בנק או צילום צקים X שנים, אחורה ואין לי את החומר המבוקש: 1. האם הוא יכול לחייב אותי לשלם לבנק ולהביא לו? ( אין בכוונתי להתחמק או להסתיר משהו, פשוט מדובר בטרחה גדולה מאוד שעולה גם המון כסף...מצידי שמס הכנסה יעשה את העבודה המלוכלכת הזאת). 2. במידה שהוא יכול לחייב אותי ואיני מבצע זאת, מה יש להניח שמס הכנסה יעשה לי? (שוב, לא מדובר על חשד מבוסס אלא בדיקה שיגרתית שאין לי שום רצון לשלם עליה, ולא על מנת להסתיר משהו). 3. כיצד יגיב מס הכנסה לטענה ( לגיטימית) שהלכתי לבנק לבקש את החומר המבוקש והבנק סרב לתת לי ללא תשלום ולי "אין" כסף לשלם על זה? בקיצור, האם לפי החוק מס הכנסה יכול לחייב אותי להוציא כספים על מנת שהוא יוכל לבדוק אותי? מטרת השאלות היא לא לתחמן, אלא פשוט לדעת את עוצמתה וכוחה של "פקודת המיסים" כנגד האזרח ואיפה הגבול בין דברים לגיטימיים לבין משטר טוטולארי?

לא ברור

אם אתה שכיר, למה מס הכנסה דורש ממך דברים כאילו? זה מאוד נדיר לגופו של עניין: פקיד השומה רשאי לדרוש ממך לדווח עד שבע שנים אחורה ועליך לשמור מסמכים לתקופה זו. אבל, אם זו בדיקה שגרתית ניתן אולי "לבכות" לפקיד השומה שיירד ממך.

z i v1

New member
רגע....שאני יהיה בטוח שאני מבין...

שכיר חייב על פי חוק לשמור דפי חשבון בנק וצילום צ'קים שבע שנים אחורה????? ( ואם לא, עלי לשלם "קנס" של אלפי שקלים על מנת לבקש שיחזור מהבנק?) ואם "אין" לי כסף לזה?

בדרך כלל כן

ואם יתגלה שלפני כמה שנים הבנק טעה ברישומים שלו ואתה רוצה לתבוע אותו? העניין הוא שהמדובר בדבר נדיר ביותר. למה מס הכנסה "התלבש" עליך?

z i v1

New member
קבל דוגמה.

נגיד שהרווחתי בניירות ערך מיליון שקל בשנה. מס הכנסה מקבל את הדיווח מהבנק, נדלק לו פרוזקטור והוא דורש ממני את כל פירוט דפי החשבון על מנת לנסות להכריז עלי כסוחר המחוייב שמיסים מכסימליים. אם אני שכיר, איני מחוייב לשמור על דפי חשבון שבע שנים אחורה ואם אכן הרווחתי מיליון שקל מניירות ערך יש להניח שיש "הרבה מאוד" דפי חשבון... לבקש שיחזור מהבנק עולה המון כסף. בשאלתי לא התכוונתי להתווכח על העיקרון כמה מיסים חייב איש כנ"ל. וגם לא הייתה כוונה לנסות למנוע ממס הכנסה להגיע לניירות הנ"ל...כל השאלה הייתה על מי מוטלת החובה לשלם על הניירות הנ"ל. האם מס הכנסה יכול לחייב אותי השכיר המשלם מיסים לפי חוק להשקיע אלפים רבים של שקלים על מנת להביא לו את הניירות או שזכותי "לשמור על זכות השתיקה" ולהשאיר את חובת ההוכחה עליהם. אין ספק שביכולתם להשיג זאת, אבל מדוע עלי לשלם על כך???( בל נשכח שלא עשיתי שום עבירה ולא העלמתי עדיין שום מיסים-וכבר אני מדבל "קנס"?).

התשובה היא

שאם הרווחת מליון שקלים, מס הכנסה בהחלט יש לו סיבה לשקול להחליט שאתה עוסק במסחר בניירות ערך. ואם הרווחת מליון שקלים ולא שמרת את הניירת אז זה מאוד מוזר אבל בן אדם רגיל? שהרוויח אולי 10,000 שקל בעוד הכנסתו ממשכורת 100,000 שקל? זה נשמע לי ממש מוזר בכל מקרה, כדי לסכם, אני חושב שכדאי שתבדוק עם רו"ח או יועץ מס. ייתכן שהוא יכול לפנות למס הכנסה ולבקש מהם "תרדו ממנו" או להבין למה הם מטפסים עליך אגב, אם לא תהיה ברירה ותאלץ להראות את החומר, זו הוצאה מוכרת לדו"ח השנתי שלך.

z i v1

New member
השאלה היא עקרונית ולא ספציפית.

ואם יתברר שקניתי בינואר מנייה במאה אלף שקל והיא עלתה במשך השנה פי עשר ונמכרה בדצמבר במיליון שקל? כשכיר איני מחוייב לשמור דפי חשבון בנק. כתוצאה מדרישת מס הכנסה יבוצע "שיחזור" על חשבוני ואחר כך יתברר שאני 'בסדר'... ומי יפצה אותי על ההפסד שנגרם לי כתוצאה מדרישת מס הכנסה? או במילים אחרות אני חוזר לשאלתי המקורית: איפה הגבול של זכות הפרט לכספו (שלא יחייבו אותו להוצאות מיותרות) וזאת מבלי לגרוע מזכות מס הכנסה לנהל מעקב וחקירה - אבל על חשבון מס הכנסה עד שיוכח שאכן השכיר פשע??

מס הכנסה ליפני הרבה שנים .

ביקש מיבנק הפועלים תדפיסים של 3 שנים אחורה . מבלי להגיד לי ביכלל שהם פנו לבנק . וקראו לי לדיון על הפרשי הון . זה סתם פקיד שרוצה לטרטר אותך . תגיד שאין לך כסף לשלם . אים יש חשד סביר שהעלמתה הכנסות . שלטונות המס ילכו לבד לבנק

למעלה