להתחיל מחדש ?

ה מוזה

New member
להתחיל מחדש ?

חלק בי יודע שהגיע הרגע והחלק השני כל כך חושש מהרגע התחלה חדשה היא דף לבן וחלק הזדמנות נוספת לבנות ולהגשים חלום והתחלה חדשה היא גם סיכוי חדש אז למה יש בי חלק שרוצה שגרה ? חלק שמבקש להשאר באותה הפינה גם אם היא לא הכי טובה ומתאימה התחלתי כל כך הרבה פעמים מחדש פעם אחת התחלה שכזו הביאה אותי לפי תהום ומאז התחלה היא לא רק דף חלק והזדמנות פז היא גם הסיכון שבנפילה האם הייתם מתחילים מחדש ללא רשת בטחון ? להתחיל מחדש או להסתפק במוכר ..?

noa128

New member
שחור לבן בצבעים

היי למוזה
. כמה טוב שקפצת אלינו - תמיד כיף לארח אותך כאן... הרבה חשבתי על מה שכתבת. הבוקר הייתה לי אפילו שיחה עם מישהי על זה בדיוק - על כך שבצעידה במסדרונות החיים מזדמנות לנו הדילמות האלה גם בחיבורים הקטנים שבהם אנחנו פוסעים לכאורה ללא היסוס, ולא רק בצמתים הגדולים והסואנים - החשש התמידי שפנייה אחת שלקחנו לא נכון - מובילה אותנו למחוזות שלא אליהם חפצנו להגיע... אבל מה לעשות - אי אפשר לעשות חביתה בלי לשבור ביצים, או לשחות במים הקרירים בלי להירטב... - אז מחליטים, נושמים עמוק - מכוונים את מלוא האנרגיות לטעמה של החביתה בפינו הרעב, ולמגע המים הקרירים בחום המעיק - ועושים את הצעד. גם אם בהיסוס - ק ד י מ ה , ואחריו עוד אחד ועוד אחד - הרי למסע הזה יצאנו במטרה לשפר, נכון? ואותי המחשבה הזו מחזקת כשקשה, הידיעה שאני עושה למען עצמי, ולטובת שיפור איכות החיים .
לדרך,

גריפון

New member
חביתה משתי ביצים, בבקשה, עם עירית

אהבתי את הדימויים, נועה. והייתי מוסיף גם שהמילכוד הוא בזה שבמרבית הפעמים, הליכה על בטוח יכולה להניב תמורה מוגבלת (וגם נזק כנ"ל), בעוד שהליכה ללא רשת בטחון צופנת בחובה תמורה גבוהה, ואילו -.... והנה אני ממציא מחדש את הגלגל. בהצלחה לך.

למוניה

New member
עברתי במקרה, והחלטתי להקליד שיר

שאני מאוד אוהבת...נראה לי מתאים
השביל שלא הלכתי בו/רוברט פרוסט (1916) שני שבילים התפצלו ביער צהוב, בשניהם רציתי לצעוד אך אני, בדרך יחידי ניצבתי והתבוננתי ארוכות באחד, עד למקום שבו נעלם מעיני. אחר, בחרתי באחר, נאה לא פחות, ואולי, אולי עדיף על קודמו, כי היה רענן ומרופד עשב ירוק. אך באותה המידה שניהם נפגעו. ועם עלות השחר, היו שניהם מכוסים עלים, שצבעם לא נרמס עוד לשחור. אל השביל הראשון עוד נשאתי עיניים, אך ידעתי בליבי, שספק אם אי פעם אחזור. על כך עוד אספר באנחות, ובאחד מן הימים כך אומר: שתי דרכים היו פתוחות לפני. אני בחרתי, בזו שהלכו בה פחות, וזהו בעצם כל ההבדל.

ה מוזה

New member
מתאים השיר

"שתי דרכים היו פתוחות לפני. אני בחרתי, בזו שהלכו בה פחות, וזהו בעצם כל ההבדל. " תודה על השיר

פּרפרית

New member
היה מתאים לי השיר אילו היו

משנים את המשפט ל: "אני בחרתי, בזו שלא הלכו בה בכלל"

noa128

New member
אהבתי את השיר. אפילו יותר מהעובדה

שהוא בן יותר מ- 70 שנה (והמבינה יבינה...
) אהבתי כי הוא כל כך מתאים בעיניי לחלק ההתלבטויות שעוברים כאן אנשים... ובאשר לך יקירתי - כיף לי שהכנסת ראש - את מוזמנת לעשות זאת שוב והרבה ובכל עת..

למוניה

New member
נועה תודה ../images/Emo24.gif

אני כאן הרבה (בין הסמויים
) מעניין לקרוא אתכם

התחלות והמשכים

כבר מזמן הגעתי למסקנה ש"דף חלק" ו"מתחילים מחדש" זו אשליה. הדף החלק היחיד הוא האיש (אישה) שמתלווים לתוך קשר. אולם-ברם-אולם, לתוכו אנחנו סוחבים כל כך הרבה ניסיון מצטבר וידע גדול יותר על מי אנחנו ומה אנחנו אוהבים (יתר על כן - מה לא אוהבים) שזה בעצם ל-א דף חלק כל-כך. זו לא התחלה. זה בעצם רק המשך של החיים. אין פה נפילה אלא ירידה לצורך עליה. והחוכמה - ללמוד וללמוד ולהסיק מסקנות ולדעת לזהות את החולשות שלנו כדי שבסיפור הבא לא נחזור לאותם מלכודות. כמו שקונפוציוס אמר - כל סוף הוא בעצם התחלה של המשהו הבא. תלתל-חושב שהחיים הם לא
אבל זה
לחיות!

seeyou

New member
מתחילים מחדש ללא רשת בטחון !

כול יום מתעוררים ליום חדש ולא מפחדים לקום! תינוק לא לומד ללכת אם לא נופל מספר פעמים....עד שהוא לומד... אני חושש שעם הגיל אנו נשארים תינוקות ומפחד המכות מפחדים לקום...

noa128

New member
אתה יודע מה seeyou? אתה צודק...

ולכן שמחתי כל כך שהמוזה באה לכאן עם ההתחלה והחששות. כי זה נכון, אחרי שנכוים מפחדים מהאש - אבל בלעדיה קר לנו ועצוב, והחוכמה בעיניי היא ההתגברות על החשש והקימה והצעידה למרות לקח הנפילה והכאב. ושלומך?

seeyou

New member
ושלומי?../images/Emo24.gif

לא יכול להתלונן החיים הם יפים כול עוד חיים ויש בריאות ומסתפקים במה שיכולים לקבל מהחיים ולא חולמים על דברים אחרים שהם קשים להשגה. אני מאמין בגורל! אתמול היה סרט סיני-בארוץ 4 בין 8-10 בערב... בין יתר הנושאים לגיבור הסרט יש הזדמנות פעם השניה להתחיל את החיים עם החברה הראשונה מלפני 30 שנה... אני לא מצטיין בלספר ,במיוחד סרטים....שווה לראות - הרבה חוכמת חיים..., מאחל לך ערב נעים ושקט יוסי

למעלה