להתחיל מהתחלה...

• פותח הנושא mich
  • פורסם בתאריך

mich

New member
להתחיל מהתחלה...

שלום יש לי תוכנה שכתבתי לפני שנתיים בVB, תוכנה ענקית שעבדתי עליה כשנה. עכשיו בגלל כל מיני שיקולים בעבודה צריך לכתוב הכל מחדש והשאלה האם לכתוב מחדש בVB או לעבור ל.NET? היתרון הגדול של VB זה שכבר כתבתי את זה פעם כבר בVB ושיש לנו גירסה חוקית של התוכנה. את היתרונות של .NET אני עדיין לא כ"כ מכירה אבל, אני מניחה שהם קיימים... החסרונות הם שאני לא מכירה את התוכנה, כמה שונה VB מ.NET מבחינת כתיבת הקוד? כמה עולה גרסה חוקית של.NET? אודה לכם על ההתיחסות תודה מיכל

גרי רשף

New member
שונה מאוד

1. VB.Net אינו VB6 משופר אלא משהו אחר לגמרי. זה לא כמו לעבור מ-VB5 ל-VB6! המסכים שונים, השפה שונה, הטכנולוגיה שונה.. 2. VB.Net היא Object Oriented וזה אומר שלמרות שניתן לכתוב כמו ב-VB6, ראוי להתאים את עקרונות התכנות לסביבה החדשה. 3. כנ"ל לגבי עבודה מול בסיסי נתונים- ADO.net אינה גרסה משופרת של ADO, אלא טכנולוגיה שונה לחלוטין. 3. יש אפשרות לבצע Convert מ-VB6 ל-VB.Net. צפויות הרבה תקלות והתוכנית תישאר VB6-ית עם הסינטקס של VB.net. המלצות: אם מה שחשוב לך זה המהירות- כתבי הכל מחדש ב-VB6. לוקח זמן להתרגל לסביבה החדשה- גם לסינטקס, גם לכללי התכנות וכו'. אם יש לך זמן- זו דרך מצויינת ללמוד VB.net על ידי התנסות.

למעלה