להתחיל לפעול

l coyote l

New member
זה לא חטא ויש כאן מקום לכולם.

פשוט לא רואה איך זה רלוונטי לשרשור שפתח טבעוני שכן שאל על הסברה אידאולוגית.

subatoi

New member
למען הסר ספק,

גם בשבילי זו לא בחירה קולינרית.
וכל מה שכתבתי היה בהתאם.

subatoi

New member
ואם היית מגיע לחברה שבה נוהגים לאכול

בני אדם, אשר מגודלים במכלאות צפופות בתנאי זוועה, והנשים שם מעוברות בכוח כדי שילדו עוד צאצאים לתעשיה הזו? האם גם אז היית מתאפק ולא אומר להם שזה לא בסדר?

אז כן, סביר להניח ששם כולנו היינו צועקים (או נכנסים להלם), וכאן מדובר "רק" בבעלי חיים, אז כל מה שאפשר לעשות לסביבתנו הקרובה זה להתנהג בנימוס ולנסות להשפיע יפה. אף אחד לא עושה שביתות מחאה מול התנור של אמא שלו, או קושר את עצמו למקרר של הסבתא. אפשר להסביר יפה, אפשר לעשות את זה בנימוס ובטקט, וגם אפשר להתקפל כשמבינים שזה לא מתקבל יפה וזה רק גורם נזק. אנשים לא הולכים עם הראש בקיר, לא "סתם להגיד לאחרים מה לאכול".

אנשים מטיפים לאחרים בענייני אוכל כשמדובר בענייני בריאות. למה שם זה מותר? כי זה נייטרלי? כי זה "בדמנו", תרתי משמע? כי זה פחות "לא נעים"?

hnnr

New member
הנימוס והטקט כפי שאני מבין אותם

הם לחכות עד שמישהו יתעניין בתזונה שלי ואז להסביר את המניעים שלי.
אם הוא לא שואל סימן שזה לא מעניין אותו. הרי אי אפשר שלא להבחין שאני אוכל אחרת.
כמובן שיתכן שהוא לא שואל כי הנימוס והטקט שלו עוצרים אותו.
אני מקווה שלך יש יותר הצלחה בשיטות שלך.

subatoi

New member
אישית, אני לא מכיר אף אחד

שנטפל לצלחת של אנשים ומטיף להם ככה סתם בזמן האוכל. נדמה לי שהדיון היה בהקשר יותר רחב.

ladybug6

New member
מזדהה מאוד

אני לקחתי את התחושות האלה למקום של אקטיביזם, ואני מודה שזה נעשה גם כדי להשפיע ולשנות וגם כדי לבטא את עצמי ואיך שאני מרגישה מבלי שזה יכלה אותי. תחושת עשייה בהחלט עדיפה על תסכול.

אני באופן אישי התחלתי בללכת למיטאאוטים והפגנות. במקביל פתחתי בלוג של מתכונים טבעוניים כדי לחלוק את הנסיונות והמגוון שלי עם אחרים, ממקום של להנגיש את הטבעונות במקביל לקידום והפצה שלה. עיקר הפעילות שלי מתמקדת בדברים חיוביים, אבל לפעמים גם אני מרגישה צורך לצאת ולנופף בשלטים ולצעוק, כי לא תמיד מקשיבים לך כשאתה מנומס.
תמיד אפשר גם לתרום מהיכולת והידע שלך לעמותות כמו שב"י, אנונימוס, ויגן פרנדלי וכו'. למשל בתור מעצבת גרפית יצא לי להכין לא מעט חומרים גרפיים לדברים שונים בהתנדבות. אפשר גם לתרום כסף לפעילות של אחרים.
בקיצור, יש המון איך לתרום ולא חסר מה לעשות וכל עשייה מבורכת, אני מציעה לך להצטרף לקבוצות פייסבוק שונות ולהתעדכן קצת במה עושים ומה אפשר לעשות.

Michael1991

New member
נכון,

אני תורם שנים לאנונימוס. קבוצת אנשים מעולה, שעושה הרבה טוב.

למעלה