להתחיל לנהוג

unregistered01

New member
להתחיל לנהוג

רשיון - יש הבנתי שאני לא יכול תכף להתחיל לנהוג על האוטו של אבא שלי, מה אני צריך לעשות וכמה זה עולה?

Sup1

New member
כמה דברים...

1)ביטוח חובה. 2)ביטוח מקיף\צד ג' אל תשכח שאתה צריך לבקש במיוחד שיבטחו "נהג צעיר" 3)מלווה- אם צריך? זהו אני חושב.

ARIK667

New member
כדי להתחיל לנהוג חייב..

לעשות ביטוח חובה וביטוח מקיף מצד/ג'? אני יכול לנהוג גם בלי זה?

אם לא חסר לך

כסף לשלם פיצויים בסך עשרות אלפי שקלים במקרה של תאונה (לא עלינו) אז אתה יכול.. אבל ביטוח חובה- חובה..

Krishi

New member
מבחינה חוקית את צריך רק ביטוח חובה

כלומר אם שוטר יעצור אותך ויראה שיש לך ביטוח חובה (גם אם אין לך ביטוח מקיף/צד ג') הוא לא יעשה לך כלום אבל אם תקרה תאונה קשה (אולי עם נפגעים גם).. עדיף תברח לאי בודד כי כסף לשלם על זה לא יהיה לך.. חחחח

B B A

New member
בלי ביטוח חובה-כן

הביטוח המקיף/צד ג' נתון כבר לשיקול דעתך.

ARIK667

New member
תקשיבו שניה

יש לי רשיון. עדיין אני על זמן ההמתנה של המלווה. אבא שלי עובד בחברה מסוימת ומקבל שם אוטו חינם (דלק ,ביטוח, הכל)... אני יכול לנהוג ברכב הזה?

Krishi

New member
זה כבר עניין פנימי של החברה

בלי קשר לכל הביטוחים.. יש חברות שלא מרשות למשפחת העובד להשתמש באוטו. יש חברות שמרשות רק למשפחה מדרגה רשונה של העובד להשתמ באוטו. (על חברות שמרשות לעובד ולכל אחד אחר להשתמש באוטו עוד לא שמעתי אבל אני מניח שיש גם כאלה) כך שזה העניין הראשון שאתה צריך לברר. עכשיו.. עם קשר לביטוחים... חח.. תבקש מאבא שלך לבדוק האם ביטוח החובה תקף לגיל שלך (פעם הוא היה תקף לכל גיל.. עכשיו יש אפשרות לחלק אותו לגילאים אז כדאי שתבדוק שלא הוציאו את הגיל שלך מהביטוח). אם כן.. כל מה שנשאר לכם לעשות זה לבטח אותך ביטוח "נהג חדש" ו-"נהג צעיר" 2 הביטוחים נעשים דרך החברה... וכמו כל דבר אחר שחינם אצלכם גם זה צריך להיות חינם

ARIK667

New member
אז זה אומר שיש לרכב ביטוח חובה

ולא משנה מי נוהג בו?

ARIK667

New member
חחחחח

אם אנחנו אנשים שומרי חוק חח? אני סבור שאם יש ביטוח של החברה בה אבא שלי עובד, אז, מן הסתם, חייב להיות ביטוח חובה.

Krishi

New member
נו סתם צחקתי..

כמובן שאני מאמין שאתם אנשים שומרי חוק... במיוחד כמו שאמרת כשזה אוטו של החברה.. אז שוב, כן, יש לכם ביטוח חובה

Krishi

New member
הוא קצת בלבל אותך..

ביטוח חובה כבר יש לך בלי ביטוח חובה אסור לרכב לעלות על הכביש. הדבר היחיד שאתה צריך לבדוק זה אם הוא תקף לגיל השלך (לרוב ביטוחי החובה תקפים לכל גיל אבל כדאי לבדוק) רוב האנשים עושים גם ביטוח מקיף או רק צד ג' ככה שתבדוק עם אבא שלך איזה יש לכם... ואז אתה צריך להוסיף לזה ביטוח ל-"נהג חדש" וביטוח ל-"נהג צעיר" הסכומים של הביטוחים משתנים מרכב לרכב ומחברת ביטוח לחברת ביטוח... ככה שקשה לענות לך על זה. הכי טוב לבדוק אצל סוכן הביטוח שלך

costaet

New member
ביטוח חובה

זה ביטוח שמבטח נזקים פיזיים למשתתפים בתאונה. והוא כאמור חובה. עולה בערך 1700-2000 ש"ח. הכוונה בזה "שכבר יש לך" זה אומר שכל אוטו שנע בכבישים חייב לעשות עליו ביטוח חובה, אחרת אסור לו לעלות לכביש. אם האוטו של ההורים אז די בטוח שהם עשו כבר ביטוח חובה רק צריך לברר שהוא מכסה את הגיל שלך.

Krishi

New member
זה ביטוח שחובה לעשות אותו.. חחח

סתם.. חח ביטוח חובה זה ביטוח שמבטח את אותך ואת נוסעיי הרכב שלך במקרה ונפגעתם בתאונה. בלי הביטוח הזה אסור לרכב לעלות על הכביש ולא משנה מי נוהג בו. אני מניח שההורים שלך הם שומרי חוק ויש לכם ביטוח כזה.

costaet

New member
נראה לי שזה לא מדיוק

נראה לי הוא מבטח לא רק אותך ואת הנוסעים ברכב שלך אלה מבטח את כל הנזקים הגופניים של משתתפים בתאונה שנגרמה באשמתך.

Krishi

New member
לא נראה לי

עד כמה שידוע לי הביטוח חובה מבטח רק אותך את נוסעייך אם התאונה באשמתך אני מניח שהחברת ביטוח של הנהג ו/או הנוסעים הנפגעים ברכב השני תשלם להם על הטיפול אבל תתבע אותך אחר כך כדי שתחזיר לה את התשלום על כך..

למעלה