להתגרש?

ה ב ע ל

New member
להתגרש?

שבת שלום, אשמח לשמוע דעתכם לזאת: אני נשוי כ - 5 שנים + ילד מקסים בן שנתיים וחצי. אנו בני כ - 30 . מאז שנולד בננו חלה הדרדרות קשה בקשר. נאמרו דברים שלא היו צריכים להאמר משני הצדדים, פגענו והעלבנו. כנראה ששנינו השתנינו מאז התאהבנו (והיתה אהבה גדולה). לפני כשנה ניסינו טיפול זוגי שאישתי יזמה אך ללא הצלחה. אשתי התמודדה כמעט לבד עם התינוק עקב זאת שאני עובד מרחק שעה וחצי נסיעה מהבית, ולא בדיוק יוצא ב - 5 הביתה. יוצא שאני מתקדם ומצליח בקריירה, אך בחיי האישיים - נכשל. עד לפני כחצי שנה עוד הרגשתי כי אשתי מנסה לשקם משהו. היום - כלום. יש שתיקה קשה בבית, וכעת בימי החגים אני מרגיש את זה ונקרע. לגבי יחסי מין - כמעט ואין, מאז שנולד הבן אשתי שוכבת איתי מתוך רחמים, היום גם זה לא. כמובן שזה הופך אותי למתוסכל מינית, ולעלבון קשה. אחת הסיבות שהיא כל כך נגדי היא שלאחר שילדה (בקיסרי לא פשוט) אמא שלי נדבקה אליה עם צרור עצות והערות, לאשתי לא היה פה להשתיק/לסלק אותה ואני פשוט נקברתי בעבודה, אולי בכוונה כדי שלא להיות בין אשתי לאימי. ויש עוד הרבה הרבה, אבל הקטע האחרון הוא שאשתי יצרה קשר עם גבר גרוש באינטרנט, שלחה תמונות, קבעו להיפגש וכו'. כשעימתתי אותה עם זה (במקרה גיליתי, עד אז היה לי אמון מלא בה וממש לא חיפסתי Traces במחשב בבית)היא אפילו לא הצטערה אלא הטיחה בי שאני גררתי אותה לכך, ושלמעשה אני דורך עליה כבר 3 שנים. כנראה שכ"כ הייתי שקוע בקריירה שלי (אני מפרנס יחיד, לאשתי אין כל הכנסות ולא עושה רושם שיהיו בעתיד הקרוב), שהזנחתי את המשפחה. הקשר שלי עם הבן נפלא, ואני לא מוכן לחשוב על הפרדות ממנו. אני גם בטוח ששנינו - אני ואשתי - אשמים באותה המידה בהדרדרות. אני אוהב את אשתי, אך איך אסביר זאת - הדם רותח במחשבה על הבגידה (ומבחינתי בגידה היא עצם יצירת הקשר מאחורי הגב, בלי קשר לאם היו או לא היו יחסי מין, ואין לי מושג אם היו או לא). מה הייתם עושים? אשמח לקבל את נקודת המבט שלכם קשה ככל שתהייה.

ShirShir

New member
אמממ.......

ממרומי ניסיוני הדל, יש לי תחושה שאתה כעת בעמדה של הבנה כי יש בעיה. אני חושבת, ככה זה נראה ועולה ממה שכתבת, שאתה מודע לכך ש"תרמת" רבות להדרדרות ביחסים ביניכם, להתרחקות ביניכם עד כדי חיפוש תחליפים למלא "חורים" בלב. אני מבינה כי לשניכם יש "מטען" רב בכמה מישורים מהותיים מאוד. השאלה היא מה אתה רוצה עכשיו? האם אתה רוצה להמשיך לחיות עם אישתך וילדך? האם אתה רוצה לשקם את הזוגיות והתא המשפחתי? האם אתה מוכן למחול על החיפוש של אישתך אחר ריגושים במקומות אחרים? האם אתה מוכן ויכול לרגש ולהתרגש שוב? האם אתם יכולים להגיע לידי פשרות והבנות? האם זה גם מה שאישתך רוצה? מצטערת שאין לי פתרונות קסם, אלא רק כמה נקודות למחשבה. אם אתם רוצים בטוב, יהיה טוב!
בהצלחה!!

יעלעל

New member
שאלה מצויינת

האם כשיש קשיים להרים ידיים ולהתגרש, "לחתוך את ההפסדים" ולהמשיך הלאה או להלחם על מה שיש. אני בתחושה שהיום מרימים ידיים מהר מדי. יש לשאלה שלך כמה תשובות אבל לדעתי, כמו שכתבה שיר, זה תלוי במה שאתה רוצה. קודם כל, אני רוצה לומר משהו שכדאי שתחשוב עליו טוב - זה שקברת את עצמך בעבודה בתקופה הקשה שהייתה לאשתך, אומר שהייתה לך בעיה להתמודד עם משהו. אם לא תטפל בזה, זה יחזור גם בקשר הבא שלך ויתכן שגם אז תהיה לך בעיה אחרי 5 שנים. אולי אם היית מתמודד עם הבעיה אז, לא הייתה התדרדרות כזאת. לידה משנה מאוד את הקשר ואם לא היית שם לחזות בשינוי ולהצטרף אליו, נתת לאמא שלך ולאשתך להתמודד לבד, הרי שפספסת משהו חשוב בקשר שלכם והשאלה היא למה זה קרה. נקודה נוספת למחשבה, וזה לא בא להמעיט משהו ממה שאשתך עשתה, הרבה פעמים, מה שאשתך עשתה זה איתות לצד השני לשים לב לקשר ולבן הזוג. בדרך כלל, בני זוג שמתחילים להציץ הצידה מנסים לרמוז (אחרי שלא הצליחו בדרכים אחרות) שמשהו קורה וכדאי לשים לב. יתכן ורק זה עורר אותך לשים לב שאשתך לבד וכואבת. נכון, משהו נשבר בך אבל כנראה שגם בה. ואז אני חוזרת לשאלה הראשונה שלי: מה אתה רוצה? אם אתה רוצה לחזור לאשתך והיא רוצה לחזור אלייך, ואמרת שאתה אוהב אותה, הרי שאתם זקוקים לקבל עזרה מאדם מקצועי, להסכים לתת לזה זמן מסויים ולנסות. אם אתה באמת מרגיש שזה נגמר, אז גם אתה יודע מה לעשות. בכל מקרה, אני מניחה שהחיים כך לא יכולים להמשך. ועוד שאלות למחשבה: האם אשתך אוהבת אותך? האם אתה מוכן למען הקשר להשקיע יותר בבית ובאשתך? האם תהיה מוכן מדי פעם לצאת מהעבודה בחמש? או אפילו לקחת יום חושפי כדי להיות בבית או לצאת עם אשתך ליום פינוק? עצום עיניים ותנסה לראות את עצמך בעוד חמש שנים: מה אתה רואה? מאחלת לך הצלחה בכל מה שתבחר, ויחד עם זאת, תקבל החלטות מתוך שיקול דעת ואולי גם תוך כדי שיחות עם בת הזוג, שגם לה בטח יש מה לומר... יעל

ענתי 10

New member
לא הבנתי בדיוק מה הבעיה.

מה שהבנתי שהמצב לא טוב. אבל למה? בגלל שאמא שלך השתלטה לה על החיים? בגלל שקברת את עצמך בעבודה? אלה דברים שנתונים לשינוי. עם חמותי למשל גם אני מתמודדת יום יום בלי שום עזרה מבעלי, זה מאוד קשה לי, היו אינספור פעמים שרבנו בגללה, אבל למדתי לעשות הפרדה - זאת המשפחה שלי, וזאת היא - והיא בחיים לא תהרוס לי את המשפחה. בכל אופן אף פעם לא מאוחר שתצטרף ל"מאבק". לגבי הקריירה שלך - אני מקווה שבתור אחת שלא עובדת היא לא מצפה שתבוא הביתה ב-5 בצהריים. צריכה להיות חלוקת תפקידים ברורה - היא עקרת בית, שזה אומר בית + ילד על כל המשתמע מכך, ואתה - עובד, משקיע בקריירה ומביא כסף הביתה, ובזמנך הפנוי מבלה עם האישה ועם הילד. אני מסכימה שעבודה של עקרת בית היא מאוד קשה ומתסכלת. כשאני הייתי בחופשות לידה שלי השתגעתי. אז אולי היא צריכה לצאת מהבית? אולי למצוא עבודה לא קשה אולי אפילו בחצי משרה, רק כדי לקום בבוקר ולצאת מהבית? נראה לי שיש לכם בעיה גדולה ועמוקה. והעניין של קריירה וחמות לא נראים לי כ"כ "כבדים" כדי שיגררו מצב כזה. אולי יש משהו מעבר לזה?

דברים קשים כתבת ואם זאת אני קוראת

בין השורות שיש סיכוי טוב לצאת מזה. כי יש לך תובנה עמוקה לגבי מה שקורה איתכם. ואם היא מבינה את המצב כמוך ורואה לא רק איך אתה שגית אלא גם איך היא פעלה לא נכון, אז יש מקום לשיפור. כבר כתבתי כאן שיעוץ זו לא תרופת קסמים. צריך מחוייבות עמוקה ורצינית לשינוי אצל שני בני הזוג. ואולי אתם בשלב כזה שיכולים לקחת את המחוייבות הזו. אולי כדאי לך לקחת אותה לשיחה רצינית. להשאיר את הילד ולצאת מהבית. לשבת שמקום ניטרלי ולפרוס את כל הקלפים. הגעתם לקרקעית. מכאן ניתן רק לעלות, השאלה לאן. לפרק את החבילה? האם אתם באמת רוצים? יש סיכוי שלא. ואם לא אז להתרכז במה שכן טוב ביניכם. יש טוב אבל קבור עמוק. יש את האהבה שמכוסה בהמון כאב. יש את הילד המקסים. יש הרבה מה לאבד. ואז השאלה איך יוצאים מזה? אפשר ללכת ליעוץ מתוך מודעות שאתם עושים שינויים מעשיים. למעשה אפשר גם בלי יעוץ (מנסיון אני כותבת). אם יש רצון אמיתי אז אפשר להתחיל ולשנות. בלי יותר מדי דיבורים. למשל-אתה תמצא יום בשבוע שאתה יכול להגיע מוקדם יותר ואח"כ להשלים שעות והיא תלך לאיזו חוג או פגישה עם חברות. נורא חשוב לאישה שנמצאת כל היום בבית להתאוורר. בסופי שבוע אפשר לצאת לבלות יחד, גם כל המשפחה וגם בערב שניכם. להתחיל לחזר אחריה עם פינוקים קטנים שמאוד מרגשים בד"כ נשים. והיא מצידה אולי תשנה קצת את היחס, תקבל יותר חום ואהבה. זו אינטראקציה הדדית. אתה משנה, ואז היא משנה , ואז אתה משנה עוד משהו... והאווירה משתנה לאט לאט. זה ממש לא פשוט. הכי פשוט זה לגמור הכל. אבל אם תצליחו לשקם את המשפחה שלכם, כל המאמצים שווים את זה.

גפן27

New member
מסכימה עם כל מילה

ומה עם האופציה שאתה תעבור לעבוד במקום יותר קרוב, עם קצת פחות שעות, ותוכל להיות נוכח יותר בבית. כמובן שהדבר יאלץ גם אותה לצאת לעבוד, מה שלדעתי יעשה רק טוב לשניכם... כאמור, אישה שנמצאת כל היום בבית היא לא אישה מאושרת... לפי מה שתיארת, האהבה הגדולה, הקשר שהתחיל טוב, אני לא הייתי מוותרת.

להתגרש או לא להתגרש../images/Emo23.gif../images/Emo14.gif

בוקר טוב ושבת שלום מצ"ב קובץ המכיל את תשובתי.. מחזיר.. גבר שיודע להחזיר אהבה

לפי דעתי

עליכם לנסות ולגשר על הפערים. לעשות בינכם הסכם בעל פה ולדבר על כל הדברים המציקים. להבטיח דברים שאתם יכולים לעמוד בהם ולממש אותם. לפי דעתי, אם תצליחו ללבן את העניינים ויש עם מי לדבר אין טעם להתגרש. אם סה לא ניתן ובהמשך הדרך תרגיש שאינך יכול להמשיך בסיטואציה אזי, לא ממשיכים בה.

מטפל

New member
נקודת מבט נוספת

ניראה לי שאתה בשל לעשות את הצעד הבא.......... עד עכשיו חלוקת התפקידים בינכם היתה כך: אישתך היתה טובה בגידול הילד וחושים ערים לנסות לקשם את הקשר. אתה היית טוב בטיפוח קריירה שמכניסה כסף הביתה. אישתך נשארה עם משהו חסר בקשר הזוגי וכשלא הצליחה לאחות את הקשר ביניכם גם לאחר טיפול זוגי, אז פנתב לאפיקים חליפיים. מאחר ואתה אוהב את ילדך, ומאחר ואתה מעולה בפיתוח קריירה. אולי כרגע תקבל על עצמך את המינוי של משקם הקשר. בשל העובדה שאתה מצוין בפיתוח קריירה, אולי אתה תגלה שאתה מעולה בשיקום קשר.(תתייחס לזה כאל פרוייקט בקריירה= בקריירה של החיים) בהצלחה לכם. אלון

לפני גירושין כדאי לנסות לתקן. נראה

לי ש"הבגידה הקיברנטית" של אשתך באה ממצוקה. חיפשה אוזן קשבת. קל יותר לספר בעיות לאדם "רחוק" מאשר לחברה טובה או לאחות, כי עם ה"רחוק" לא נפגשים יותר בד'כ ואם מספרים למישהו קרוב זה תמיד נשאר ברקע. בעת מצוקה היא קיבלה תמיכה והזדהות מהצד הקיברנטי, וזה מה שחיפשה. אני מציעה לך לנסות בכל כוחך לתקן את הנישואין. להתגרש אפשר תמיד. אולי זו לא תהיה משימה קלה, אבל בשלב זה ניתן עדיין לתקן את מערכת היחסים. הרי התחתנתם כדי לבנות בית ולא כדי להרוס. והילד מה הוא אשם האם עדיף לתת לו לגדול עם אבא חורג?? עשה כל שביכולתך לשמור על שלמות המשפחה.

ה ב ע ל

New member
תודה על התגובות הכנות

בהחלט עודדתן/ם אותי והארתם את עיניי, וכפי שביקשתי אמרתם דברים קשים אך אמיתיים. אני מניח שאתן כמה ימים לעלבון הקשה להרגע ואז אצא למערכה על הצלת הנישואין. עשיתי הרבה טעויות ואני מקווה שהן לא פטאליות.

רוית ב

New member
עכשיו כשאתה מתמודד עם התוצאות

של ההזנחה שלך אתה רוצה להתגרש כי אתה "פגוע"????? הרי בעצמך אמרת שהיאנ יסתה לשקם והלכתם לטיפול זוגי בעצמך טענת שבמקום להיות לצד אשתך אחריניתוח קשה ולהגן עליה מפני אמא שלך (ואמהות של בן הזוג יכולות להיות דורסניות למדיי) ברחת וקברת את עצמך בעבודה אתה הוא זה בעצמו אומר שאתה בכלל אל שם. אז למה ציפית?? ובכלל אתה מבין מה זאת אהבה? אהבה זה להיות עם בת הזוג, לתמוך, לעודד ולהגן ולמצוא לה זמן - כן - לתת תשמות לב בעיקר אחרי לידה בעיקר אחרי ניתוח בעיקר כשחלשים לזאת נועדה זוגיות. אני לא מבינה איך היא לא מתגרשת ממך אם אתה אוהב את אשתך כמו שאתה טוען - בהנחה שאהבה בשבילך היא הזנחה - אז באמת תארוז ותלך ותתן לה הזדמנות לחיות עם מישהו אחר אם אתה רוצה להשקיע בזוגיות שלך ולהיות בעל ולא רק אבא (אם כי אני תוהה איזה קשר נפלא יש לך עם הילד שלך כשאתה לא שם בכלל) אתה צריך לעשות שינויים רציניים בגישה ובתפיסה שלך - את האהבה את החברות את הזוגיות וכל מה שמשתמע מכך היא לא בגדה בך - אשתך - היא בודדה ואומללה וההרגשה הזו- - היא מעשה ידך בלבד, וההזנחה היא שלך. תתמודד עם התוצאות תיקח אחריות על המשפחה שלך ןתילחם על האישה שאתה אומר שאתה אוהב - ואל תשחק אותה קורבן - זה לא במקום וזה אפילו מקומם. אולי עוד תצליח לעשות משהו.

ה ב ע ל

New member
קצת הגזמת עם השוט

אבל אני מקבל זאת בהבנה ומודה גם לך על הכנות, ניכר כי את מדברת מנסיון אישי. למרות דברייך הקשים אני עדיין מאמין שצריך 2 לטנגו ויש 2 צדדים למטבע, גם אם נוח לראות ולסמפט את זה שמזדהים איתו יותר.

רוית ב

New member
בנות הולכות לצד של הכלה../images/Emo3.gif

סליחה אם נפגעת - ביקשת תגובה כנה.

א י ש ת ו

New member
קראתי את התגובות

ולא מפסיקה לבכות,פתואם נזכרתי בכול השנים האלו: באין ספור פעמים שניסיתי לתקן,שיזמתי טיפול זוגי,שהפסקתי לקלל בחזרה,הפסקתי להתלונן על שעות מאוחרות שהוא חוזר... זה לא עזר. בעלי ממשיך לחזור ב11 בלילה, לא מתקשר מעבודה,אם אני מתקשרת הוא אומר שעסוק ואין לו זמן לדבר איתי, עפילו כשילד חולה לא חוזר יותר מוקדם ולא מתקשר לשאול מה שלומו.כשאני היתי חולה וביקשתי אותו לשמור על הילד עד שאני אחזור ממרפא קילל אותי-"זונה,אני רוצה לישון,סתומה..." כול פעם שאני לא מקיימת יחסי מין איתו מקלל אותי-זונה,גוש בשר,כלבה שמנה אף אחד לא רצה וירצה אותך... לפני שנה התחלתי לבקש גט,הוא התחיל לאיים שיקח את הילד ממני,שיגיד במשפט שאני לא נורמלית ויקחו ממני את הילד.אמר לילד אמא שלך זונה/כלבה/שרמוטה... אני אף פעם לא בגדתי בו,רק לפני שבועיים התחלתי להתכתב עם מישהו אבל לא נפגשתי איתו ולא התכוונתי להפגש כי אין לי משאבים להתחיל קשר חדש, בעלי עשה לי כזה חור בלב שאני לא מרגישה שאני חיה בכלל. אני חיה רק בשביל הילד,אני רוצה לגדל אותו עד גיל 20,זו מטרה יחידה שלי בחיים. רק לפני שבועיים בעלי אמר לי "תשרפי בגהנום ו"אני אשבור לך את העצמות" אני נחנקתי מדמעות וחשבתי כמה עוד אני יכולה לספוג... סליחה על הדיסלקטיות ובילבול...

maybesure

New member
לא להתגרש

לבעל שלום, ממהלך התיאורים שלך נראה שדי היית מודע למה בהתנהגות שלך שציק באמת לאשתך, אולם רק יצירת הקשר הוירטואלית של אשתך זעזעה לך את הרגישות, ואולי דווקא את הפחד, להבין שהיא שווה קצת יותר מלהצדיק את הקיום שלה רק כאם ועקרת בית. כל עוד לא היה איום ממשי על המקום שלך בטריטוריה של חייה - היה נוח לך לברוח אל העבודה לא להיות מעורב. להזניח. לתרץ את הבריחה בצורך לפרנסה וכו'.. בלה בלה שכולנו מכירות.. קל מאוד למצוא אשם גם בקורבן, אבל יותר חשוב למצוא פתרון מאשר להטיח האשמות. הפתרון המיידי הוא לפנות זמן, עדיף קבוע, לבלות יותר במשפחה, וגם זמן פרטי אליה, ולוא דווקא לסקס.. לפרגן לה בילויים שהיא אוהבת, לפעמים גם לעצמה, ולהחליף אותה בעזרה בבית! ובעיקר להיות לה כשהיא זקוקה לך!!! התגובה נכתבה לאות הזדהות עם אשתך, לא כי אני אשה, אלא כי אני נשואה לאדם שנוהג כמוך! אולי ינחם אותך לדעת שלא חסרים כמותך... ואני לא מתפלאה שהיא פנתה לחפש נשמה שתהיה לה שפה משותפת איתו ובאמת לא משנה כמה רחוק הם הגיעו. מה שחשוב: איתך היא לא הגיעה לרמת רגישות והבנה כמו איתו. עקרונית אני ממש לא בעד פירוק, וגם אני אישית נאחזת בכל אפשרות לשמור על שלמות המשפחה. אולי זו טעות שאצטער עליה אבל אני מאמינה בזוגיות, לטוב ולרע! ב ה צ ל ח ה

ה ב ע ל

New member
תודה על העצות הקונסטרוקטיביות

ואני מאחל גם לך שיהיה אצלך שינוי לטובה. וזה לא מעודד אותי שיש עוד הרבה כמוני (צרת רבים...)

maybesure

New member
חיזוקים

מאחלת לכם שתהנו מחייכם יחד בטוב, מה לעשות? לפעמים בנישואים יש גם קצת פחות טוב, והרי בזה מתמצה שבועת הנישואים, כי לו היינו מחליפים בני זוג בכל פעם שרע, לא היינו נישאים. אתה אב טוב לבנך, וכמו שיודע להעניק לו תשומת לב, למד להעניק גם לאשתך. איכשהו יש לי תחושה שהיא מצידה תשמח לבלות איתך במקום לחפש לעצמה הרפתקאות. ההצעה שלי היא: 1. תיזום בילויים משותפיםאל תחכה שהיא תיזום, הזמנה לבילוי - כמוה כחיזור. 2. צ'פר אותה בקשקושים שנשים אוהבות. גם אני קונה לעצמי, אבל נהנית כפליים כשהוא קונה לי. 3. הפתע אותה לעיתים במשהו ספונטאני, רק במחווה כזו יש ים של תשומת לב. 4. אם יש משהו שהיא ממש אוהבת לעשות (תחביב, לימוד, ספרים...) עודד אותה לפתח את הכיוון, פירגון למשהו שבאמת אוהבים, אפילו אם הוא קצת לוקסוס, ולא דווקא הכנסה, הוא פרגון מהנשמה. 5. כשאתה בעבודה, צא שעתיים לפני מה שתכננת במחשבה שהמשפחה היא פרוייקט לא פחות חשוב. זה לא חייב להיות יום יום, אבל רצוי למצוא ימים קבועים לנוחיות כולם. 6. אנחנו מפנקות כשמפנקים אותנו
בברכת דרך צלחה! נ.ב. מכירה לפחות 2-3 אנשים שהתמכרו לעבודה, לקח להם זמן להודות שזה לצורך בריחה מהבית. מה שהחזיר להם את התובנה שההפסד בעצם שלהם: תאונה כמעט קטלנית, התקף לב וכו'. למה להגיע למצב הזה? לא עלינו! לא עדיף להנות כששלמים ובריאים?

s h i r k u s h

New member
הממ...

לדעתי הקשר לא אבוד לגמרי ואפשר לנסות לעבוד על זה. ממליצה בחום טיפול זוגי, שיכול לעזור לכם להיפתח יותר ולהבין אחד את השני יותר טוב. נראה כי יש המון דברים שמפריעים לכם אחד בעיני השני ופשוט אתם לא מודעים לכך, אז אולי שווה להניח בעדינות את הקלפים על השולחן ולדבר על זה, לנסות לתקן את הקשר בינכם? בהצלחה ומקווה שעזרתי

למעלה