"להתגרש" מאמא

שלי שלי1

New member
"להתגרש" מאמא

בוקר, אני חדשה כאן (משתתפת בפורומים אחרים בתפוז), אולם אני מרגישה צורך לחלוק ולהתיעץ איתכן על אשר אני עוברת עם אימי. אני לא ממש יודעת היכן להתחיל, אני מלאת כאב וזה מעיק עלי מאוד. קצת רקע: אמי מעולם לא הייתה אמא בבית, עבדה כמורה ותמיד הייתה חוזרת בצהריים לישון (מטילה עלי ועל אחי את מרבית מטלות הבית, משאירה לנו פתק מה לעשות) וכמעט מידי ערב הייתה "בורחת" מהבית לחברות שלה, כי לא ממש חיה בהרמוניה עם אבי. היא מעולם לא הייתה אשת משפחה אלא יותר בילויים. יש לה מלא חברות, המון כך שהרבה זמן למשפחה לא נשאר. סבתא שלי ז"ל הייתה אישה מופלאה ותמיד התלוננה בפני אימי שהיא לא נמצאת בבית ורק בילויים יש לה בראש... בתור ילדה זה פחות הפריע לי (היו רגעים שזה היה חסר אבל הייתי נערה עצמאית) והיום הנני בת 35, נשואה עם שלושה ילדים וכ"כ חסרה לי אמא. אני רואה את חברותי כמה הן מבלות עם אמן, כמה עזרה ותמיכה הן מקבלות מהאמהות שלהן ושלי נאדה!! היו לנו מספר שיחות ושתפתי אותה ברגשותי וביקשתי ממנה שתהיה יותר איתי (שתפנה עבורי אחה"צ אחד בשבוע, לא נראה לי בקשה מוגזמת), אני פשוט רוצה אמא. אתמול רבנו שוב, צילצלתי לה בערב וביקשתי שתבוא כדי שנוכל לדבר, פתחתי את שיחת הטלפון ואמרתי לה שאני לא רוצה שנריב וחבל לי שאנחנו ככה ושאני רוצה לשתף אותה בתחושותי, היא סירבה לבוא (היא גרה רחוב לידי) ואמרה מילים לא יפות שאני מתביישת לעלות אותם על הכתב. קילחתי את ילדי תוך שאני בוכה ומתרצת זאת שנכנס לי משהו לעין. אחרי שהם הלכו לישון שיתפתי את בעלי (שנראה לי שגם העייף מכל הסיפור הזה) ופשוט ישבתי ובכיתי לתוך הכרית, כמו ילדה! הפעם אני מרגישה שזהו... אזלו כוחותי למתיחות עימה.... אני מעדיפה לא להיות איתה בקשר וככה אולי להיות רגועה יותר. אני מוצאת שכל פעם שאנחנו מדברות יש מתיחות שכבר לא ניתן לעשות כלום. היא לא רואה הרבה את ילדי כי היא פשוט לא באה ואליה אנחנו לא מרבים לבוא כי יש לה בית כמו מוזיאון ואסור לגעת ו\או ללכלך. חבל לי כי הילדים באמת אוהבים אותה. אני נמצאת הסערת רגשות ופגועה מאוד מכל הסיטואציה.

אולי כדאי לוותר על מה שהלב רוצה

ולהבין שאת מה שאת רוצה ממה-לא תולכלי לקבל כי אין ביכולתה לאהוב, להעניק ולתת. זה כואב להרגיש כך, אך הויתור יעצים אותך ובהמשך יהיו לך כלים להתמודד אחרת איתה.

נומלה

New member
את אדם בוגר

ואת צריכה להתחיל תהליך שבסופו תוכלי לקבל את אמא שלך כפי שהיא ולחיות עם מה שהיא יכולה לתרום לחייך ולהשלים עם מה שהיא לא יכולה. אם את בוכה ממנה את לא שם. את צריכה תמיכה מקצועית.

התשובה אינה חד משמעית

את נאלצת לעשות הפרדה בין הרגש להגיון ניתחת את המצב להפליא ציינת שמעולם לא היתה "אמא" גם לא בשנים שהיא היתה אמורה להיות אם מגוננת, תומכת , מטפלת, מייעצת. היום את בת 35 והיא "קצת יותר" מבוגרת תהליך השינוי אינו דבר של מה בכך בטח לא כאשר אין שיתוף פעולה. אדם מתקשה להשתנות גם כאשר הוא רוצה אבל הוא חובר לתהליך מתחייב לו ופועל (קוראים לזה יושרה- אינטגריטי) אצל אמך אין הצהרה אין כוונה אין ביצוע כיצד אם כן אפשרי? אני יודעת שהעובדות הללו כואבות לך. אבל את אישיותה אינך יכולה לשנות אין לנו יכולת לשנות אנשים יש לנו יכולת לבחור להתנהל מולם אחרת, כך שניפגע כמה שפחות. ולראייתי הוא שנותר לך לבחור דרך התנהלות שונה, כך שתפגעי עוד פחות. ובאשר לילדים האם חשבת על מפגשים מחוץ לבתים לא "במוזיאון" ולא אצליך? אולי שם היא תסכים לקחת חלק? מה שנראה לי אבסורד כלל ועיקר אבל אולי בכל זאת היא תסכים. ועוד משהו האם חשבת ללכת אליה לבד להותיר את הילדים איזה ערב עם הבעל לגשש קודם שהיא לבד וללכת לשוחח? פשוט לא ליידע אותה מראש להביא לשיחה את כל מה שכואב לך. לשאול אותה מהו הפיתרון ומה היא בוחרת? אז יהיה לך קל יותר להחליט האם "לוותר" על אמך אז תדעי שעשית הכלללללללל ולא צלחת או שאלי והלוואי שכן
מחבקת

שלי שלי1

New member
תודה על תגובתיכן

סדר העדיפיות של אמי לוקה .... החברות שלה והבילויים שלה קודמים להכל, הכל!! הורי התגרשו לפני שנתיים וזה רק החמיר. כבר קיימתי עם אמי מספר שיחות אישיות, בארבע עיניים, רק אני והיא ודבר לא השתנה. לפעמים היא מעניקה יותר מעצמה לשבוע שבועיים ואז הכל חוזר להיות כפי שהיה. קשה לי מאוד עם זה, אני לא רוצה לשנות אותה, פשוט רוצה יותר אמא! גם שאני כותבת את השורות הללו אני יושבת במשרד ובוכה, קשה לי!

dify

New member
מבינה אותך מאד

אמנם במקרה שלי זה לא עם אמא אלא עם סבא-סבתא. אבל תכלס, אני מבינה את התסכול שלכל מי שמסביב יש, וכולם מקבלים התנהגות מסוימת ורק את לא. הרבה שנים סחבתי את זה בלב, והייתי מאד מתוסכלת, וכל אינטראקציה איתם מאד הכאיבה לי וכו'. ו... המצב השתנה רק כשהבנתי, הבנתי שזה מה יש. זה הם. ככה הם בחרו. אני לא יכולה לעשות שום דבר נגד זה. וזה לא אישי נגדי, זו בחירה שלהם בהתאם לאופי שלהם, לתפיסות העולם שלהם ולצירופי נסיבות שונות. וזהו. שיחררתי את זה. הפסקתי לצפות מהם, הפסקתי לחפש את הקירבה, הפסקתי לנסות לקוות ליותר. הפסקתי להאמין שיום אחד המצב ישתנה ונהיה "נורמליים". כי אם עד עכשיו זה לא קרה... פחחח... זה סתם ציפיה שמתעללת בי. את התחלת את ההודעה הראשונה שלך בכותרת "להתגרש" מאמא. ואני חושבת שזה בדיוק מה שאת צריכה לעשות- כמו זוג שנפרד ומפסיק לצפות אחד מהשני, ככה גם את צריכה לעשות. קבלי את זה שהיא לא אימהית. ושנכון שזה לא פייר ולמה דווקא את וכד'- אבל תכלס, הולדה זו יכולת טכנית, זה לא אומר שום דבר על איכויות הוריות. ואת במקרה נולדת לאישה הזו, שהיא, בלי קשר אליך ספציפית, לא רואה את המושג "אמא" באותה צורה כמו שאר בני האדם. וזהו. זה מה יש. לך אין אמא כמו בספרים. קבלי את זה כעובדה. תפסיקי לצפות, תפסיקי לבקש, אל תהיי איתה במגע אם זה מכאיב לך, תתרחקי. קחי לעצמך עזרה בשכר. יש לנו חברת משפחה שעובדת אצל אם חד הורית כל כך הרבה שנים, שהיא כבר נחשבת בעינהם ל"סבתא" של הילדון שגודל שם (שהיום כבר לא צריך בייביסיטר בכלל, אבל עדיין שומר איתה על קשר מרוב שהוא אוהב אותה). וזהו. זה מה יש. תקבלי את זה כעובדה- היא בכלל לא רוצה להשתנות ולכן זה לא יקרה. נקודה. תהיי שמחה על מה שיש לך- בן זוג, ילדים, את עצמך :) אז אין לך אמא. להרבה אנשים יש פגיעה בכל מיני תחומים בחיים, והבחירה אם לתת לזה לשלוט בחיינו היא שלנו. תחליטי שאת לא נותנת לה לקלקל לך את החיים שלך, את לא נותנת לה כוח על חייך. שהיא תחיה את חייה, ווטאבר מה שהיא בוחרת בהם. ואת תחיי את חייך, לפי מה שמתאים לך. ואמא- זה לא אופציה מבחינתך. אין. כמו שיש אנשים שחיים בחו"ל או אימם מתה או שיש להם אמא כל כך שטלתנית שהם תכלס בוחרים לא לקחת ממנה כלום. אז את הגרלת כזו אמא. וזה מה יש. תחיי חיים יפים ונפלאים בלעדיה, ותהני מהאימהות של חברותיך :)

../images/Emo45.gif ניסחת מקסים מה שעובר עלי

אני "התגרשתי" מאמא שלי לפני כשנה בערך. עד אז אף פעם לא הייתה לי אמא אמיתית.

dify

New member
תודה :)

אני שמחה שהגבת לי, כשרואים שיש עוד אנשים במצב דומה ושעשו בחירות דומות, אני מניחה, שזה מחזק ומקל את הקונפליקט ומוכיח כמה שזה אנושי ובכלל לא כמו בסיסמאות על אימהות ומשפחה... תודה לך :)

דיפי כתבת כל כך נכון,מוסיפה קצת

אולי כשתתעלמי ממנה היא פתאום תתעורר, חבל על הדמעות כי לא תוכלי לשנות אותה,בגיל הזה היא לא תוכל להשתנות. תנסי לא להתקשר אליה תקופה ותראי מה קורה

להפרד מאמא

שלי יקרה (אם זהו שמך ולא רק כינוי) קבלת כבר כמה תשובות נכונות. תשובות שמציעות לך להפרד מאמא. זו משימה מאד קשה והיא קשה יותר דווקא בגלל שאף פעם לא ממש היתה לך אמא. את גדלת עם הצורך באם, עם הנזקקות הזו שלא סופקה כמו שצריך אף פעם. לכן, הצורך הזה כל כך קיים אצלך ומקשה עליך להפרד. היות והצורך הזה כל כך מפריע לך בחייך, את צריכה להפרד ממנו. לקבל שמה שלא קבלת בגיל צעיר - לא תקבלי עכשו. עם השנים אימך לא השתנתה לכיוון שאת רוצה. בדרך כלל קורה להפך - עם ההזדקנות תכונות בעייתיות נהפכות לבעיתיות יותר. אני אכתוב כעת בצורה מאד גסה: אמא שלך תמיד רצתה להיות לבד, להקדיש רק לעצמה. עכשו היא סוף כל סוף השיגה זאת(מבחינתה) - היא התגרשה, הילדים יצאו מהבית והיא אינה צריכה לטפל בהם. היא חופשייה. ואת - רוצה להמשיך ולהטיל עליה כבלים. (כך זה בעיניה). כמובן, שהיא מתנגדת. עזבי, שחררי. תחשבי שאין לך יותר אם (לפחות היא לא מתה). תקדישי את זמנך וליבך לילדים. כאשר את עסוקה ביחסים איתה, כאשר את בוכה בגללה, את פוגעת בילדייך. הם זכאים לאמא רגועה, אמא שעסוקה בהם ונותנת להם. אם הם חשובים לאימך - היא תמצא את הדרך להגיע אליהם. תשאירה לה את החופש לקבוע, היא צריכה את החופש הזה. עזרה מקצועית יכולה לעזור לך לבצע את הצעד הזה. שולחת לך
ויד תומכת.

אמא יש רק אחת

במאמר מוסגר שכחת מי ילד אותך ,מי קם אליך בלילה מי דאג לך עד שהבנת שיש מטלות שעליך למלא כשאמא נחה .אפרופו אמא נחה ...אחרי שבאים מעבודה מבי"הס ברור למה עייפים ולמה רוצים קצת חופש מילדים . אף פעם לא עשיתי חשבון עם אמא שלי כמה רגש נותנת כמה מקדישה לי /לחברותיה וכד'. לדעתי הבעיה שלך .לדעתי כי כגובה הציפיות כן גודל האכזבות . את חושבת שאני עושה חשבון עם ילדי עד כמה הם אוהבים, מתקשרים ,דואגים ? לוא הייתי שמה נתונים במשוואה היית מתפלאה מה התוצאה ואין לי טענות .הם אוהבים אותים ודואגים לי בדרך שלהם. בין השורות אני למדה שאמא שלך לא הייתה מאושרת בזוגיות שלה ומכאן תביני כאשה בוגרת מדוע חיפשה קרבה של חברות . לא מצדיקה את הרגשת הנטישה שאת חשה אך הייתי מצפה שתביני את הסיבות להתנהגותה וקבלי אותה כפי שהיא .

האמת - לא הבנתי מה בדיוק את רוצה

איזה חלק מה"אמא" חסר לך. למה חשוב לך שהיא תפנה לך ערב בשבוע? בשביל עצמך?בשביל הנכדים? את אוהבת אותה כמי שהיא - או שסתם את מפנטזת על דמות של "אמא" והיא לא עונה לציפיות? באמת לא הבנתי. אני הייתי מציעה לך להנמיך ציפיות. לחלוטין. ראשית, לא לצפות שהיא תבוא ותיתן. כי אם היא כן תבוא - זה יהיה בונוס, ואם לא - גם ככה לא היו צייות מראש.... שנית, תיצרי את איתה קשר. גם טלפוני. תתענייני (באמת) בשלומה ומה שעובר עליה. תספרי לה על עצמך ועל ילדייך (גם בלי שהיא תתעניין). אל תנהלי איתה שיחות רציניות של מה אני מרגישה ומה אני הייתי מצפה. זה לא עובד ככה. ואם חברות חשובות לה - אולי בסופו של תהליך היא תראה בך בת שהיא גם חברה טובה ותשמח להיותץ בחברתך. ואולי לא. אני לא יודעתבת כמה אמך- אבל קצת צרם לי שהתקשרת וביקשת ממנה לבוא אלייך כדי לשוחח. האם לא יותר הגיוני שאם את רוצה לשוחח את תבואי אליך? או לפחות תבררי מתי והיכן ואם בכלל היא רוצה להיפגש כדי לדבר?

להתאהב מחדש ב- אמא/בת יש כאן ?

קרה לכן ששיניתן רגשות עמדות גישות יחסים אם כן/לא מדוע? האם לדעתכן השינוי הוא חד צדדי ובמה הוא תלוי ? האם ניסיתן לעשות החלפת תפקידים בדימיון ולנתח מצבים ? שיהיה לכולנו סוף שבוע נפלא

לא " להתגרש" מאמא, פשוט לקבל אותה כמו שהיא

כשם שאת רוצה שילדיך, בעלך, חבריך יקבלו אותך כפי שאת, קבלי אותה כמו שהיא. לא תצליחי לשנות אותה , ובגילה בודאי שקשה להשתנות. לכל אדם יש העדפות בחייו, יש הורים שילדיהם הם מרכז חייהם, "מקריבים" את כל חייהם למען ילדיהם ויש שלא, כל אחד לפי אופיו. אמך מעדיפה לחיות את חייה בדרכה , לפי תיאורך אך ורק למען עצמה. , לא כל מי שנושא בתפקיד הורה מתאים לתפקיד. לצערי ראינו בזמן האחרון (ותמיד היו) פגיעות של הורים בילדיהם. יש פגיעות פיזיות ויש פגיעות רגשיות. חבל שכך אבל זה מה יש!

לנושנוש

New member
בא לי לבקש ממך

שתפסיקי לנסות לשנות את אמך. שתפסיקי להשוות אותה לאימהות אחרות. למה? כי זה פשוט לא עובד ולא עוזר. פשוט אין אנשים שזה הצליח להם באמת. (כוונה הצליחו לקלקל יחסים, כן. לא לשנות אנשים לטובה)

למעלה