להתגייס למשטרה...

Click Click

New member
להתגייס למשטרה...

שלום :) אולי מישהו מכם יוכל לעזור לי... אני שוקל להתגייס למשטרה. מעוניין בחקירות הונאה או יחידה למחלמה בפשיעה כלכלית יש לי תואר ראשון בכלכלה. מהן האפשרויות העומדות בפני? האם אני אתגייס ישר לדרגת קצונה? __________ אולי מישהו יודע, במקרה, מהו השכר לקציני משטרה? תודה

760

New member
בחירה יפה ../images/Emo13.gif

ראשית, עליך לשלוח קורות חיים ליחידה הכלכלית / הונאה באם תימצא מתאים, תזומן לראיון ביחידה ושם יוחלט אם ממשיכים איתך או לא. במידה וכן, תזומן ללשכת הגיוס של המשטרה, שם תעבור תחקירון קטנטן ותקבל מס' שאלונים למילוי בבית. לאחר מכן תזומן למבחנים פסיכוטכניים ובדיקת רופאה. במידה ועד כאן הכל בסדר - תקבל זימון לגיבושון הנמשך מס' ימים ומתבצע במתקן משטרתי. לאחר שתעבור את הגיבושון, תוזמן לתחקיר בטחוני. במידה ועד כאן הכל בסדר, תוזמן ללשכת גיוס, תגוייס ותתחיל קורס שוטרים. אתה לא תגוייס בדרגת קצונה אלא תגוייס בדרגת רס"ל (אם היית קצין בצבא - תגוייס כרס"ר) המשכורת לשוטר מתחיל בדרגת רס"ל בעל תואר אקדמי ישים - היא בסביבות ה- 5 - 5.5. לקורס קצינים תוכל לצאת רק לאחר 5 שנות שירות ובמידה ותימצא מתאים. בהצלחה.

א י י ל 18

New member
הייתי אומר בחירה מאתגרת אבל לא יפה

שכר על הפנים , תנאים ממש לא כמו שהיו פעם , שוטר היום לא מתוגמל כמעט בכלל. עם תואר כמו שלו ורזומה הוא יכול לעבוד בעבודה מכניסה תקציבית כפליים ויותר. חוצמזה.. היום כבר השיקול של להיות שוטר לאהוב מה שאתה עושה זה חשוב כבר לא עובד.. מי שחושב על חיי משפחה מאוחדים נטולי הקפצות נטולי 16 שעות עבודה ברצף ועוד לא לקבל על זה שכר או תוספת כבר לא לוקח על עצמו את השיקול של עבודה מספקת. במדינה סוערת כמו לנו צריך כסף בכדי להתקים וצריך משפחה לדאוג לה. המשטרה לצערי הרב לא נותת את זה לשוטריה להפך.. משנה לשנה יעדי המפכ"ל ולא משנה מי זה הם לנצל עוד 10% מתפוקת השוטרים. איפלו במד"א מקבלים לפי שעות עבודה ולא גלובלי. בושה

mgd3

New member
איזה בושה

בצבא אנשי קבע בעלי תואר ראשון מרויחים הרבה יותר מ5.5 אלף ש"ח לחודש . אפילו אנשים בעלי דיפלומת הנדסאי.

א י י ל 18

New member
לא במשטרת ישראל

שם שוטר בחמשת השנים הראשונות שלו ישתכר ב 4.300 ש"ח לא כולל עבודת בשכר שלהזכירך הם אחרי שעות עבודה ו..20% מההכנסה אליהם נלקחים ע"י מס הכנסה וכו'. שוטר אמור בממוצע לעבוד 9.5 ביום בפועל זה יוצא הרבה יותר , הקפצות שלד"י וכו' , תנאי עבודה דיי ירודים ניידות, אופנועים , רגלי וכו'. סיכון חיי השוטר ביום יום , אזרחים , פיגועים וכל דבר שעולה על הדעת. אין עזרה בלימודים וגם אחרי שהוצאת תואר תקבל עליו 6% אם התואר יסים תקבל 20% אבל בעוד 6 חודשים כבר לא יהיה שכר לתואר יסים כולם ככולם יקבלו 6% בלבד למעט קצין + תואר. גמול א' וב' גם שם בחצי שנה הקרובה יוקשחו התנאים והשעות עזרה בימי חופש ללימודים ובכלל , צריך לנהל מלחמת חורמה על כל יום חופש, על כל שעה שלרדת מהמשרת יותר מוקדם בשביל להספיק דברים וזה כי אין כוח אדם. הקפצות תגבורים , שעות עבודה כפולות התגמול היחיד שתקבל זה פגרת חוב שלא תמיד תבוא מיד לאחר התגבור המתיש. אין לך ועד עובדים רק את נשות השוטרים שכבר ראינו את יכולת התנועה הזו. מצד שני יש לך עבודה מאתגרת , חברים לחיים , מקצוע דיי בטוח (למרות שהוא לא כל כך מזהיר) אתה עובד מדינה ויש לך את כל התנאים שמשתמעים מכך. זאת משטרת ישראל שלנו , אבל לעומת זאת אם יצא לך לדפדף בדפי התנאי שירות של שוטרים מחו"ל ולצורך העניין ניקח את אזור אירופה הדיי דומה לישראל שם שוטר משתכר כפול משוטר במדינת ישראל , שם השוטרים לא אוכפים את המלחמה בטרור ומסימות רבות שמוטלות על משטרת ישראל ביום יום לא מוטלות עליהם שם. והתנאים שלהם ידידי הרבה יותר אבל ממש הרבה יותר טובים.

760

New member
מה שאתה אומר הוא נכון, לא במקרה הזה

תנאי השרות ביחידה הכלכלית שונים לחלוטין מהתיאור שלך. ביחידות הארציות אין הקפצות, שעות העבודה מסודרות יותר, אין שבתות. (בכל דבר יש חריגים...) השכר גבוה ממה שאתה מתאר, אתה צריך לזכור שמכיון שמדובר ביחידה ארצית מקצועית, החוקרים הם כולם בעלי תואר אקדמי, רובם בתואר ישים, הווה אומר תוספת של 20% למשכורת בסיסית של 5,100. לגבי מס הכנסה, לא ברור לי על אלו 20% מס אתה מדבר ? יש מפתח גבייה. תקציב היחידה מגיע ברובו כאחוזים הנובעים מהחיסכון בפעילות היחידה ורק חלקו הקטן הוא ממשטרת ישראל. הציוד ביחידה הוא ברמה גבוהה, שונה ממה שאתה מכיר בהתבסס על העובדה שאתה מדבר על היחידות הרגילות במשטרה. סה"כ יחידה טובה, איכותית, די מבוקשת לשרות, ולא כל אחד מגיע.

למעלה