להתאמן ב- Level Design

helmet remover

New member
להתאמן ב- Level Design

מצאתי לינק שמספר על כלי מעניין ליצירת FPSים לא בדקתי אותו בעצמי אבל הוא לא עושה רושם של משהו גמיש במיוחד. בכל מקרה, אנשים תמיד שואלים על איך לצבור ניסיון ב Game Design, ואני חושב שאין על התנסות בשביל זה. מי שיקדיש למנוע כזה כמה שעות בטוח ירכוש מעט מושגים על יצירת חללים תלת מימדיים, שהם כלי עבודה חשוב בעבודתו של Level Designer. חשבתי שיעניין את הפורום... http://www.makeuseof.com/tag/person-shooter-game-free-fps-creator/#more-43171

TheGreatNut

New member
לא הבנתי את הקשר בין חללים תלת מימדיים...

ל-levelDesign. בא לך להסביר?

erezor

New member
יש הרבה מאוד הבדל

בין level design ו-game design, ושני התפקידים יכולים להתקיים בנפרד במשחקים מסויימים.

Doctor Shinobi

New member
אפשר להכין מפות בworld editors

לדוגמה לwarcraft 3 יש world editor מגניב,ואני יודע שבליזארד לוקחים לעבודה אנשים שיצרו מפות מגניבות בworld editor שלהם. או אפשר גם להוריד world editor כללי בחינם ולא ספציפי למשחק מסויים,ואז סתם להתחיל לעצב מפות שם.

Doctor Shinobi

New member
חיפוש מהיר בגוגל

הביא לי את זה : http://freeworld3d.org/ אני בספק אם זה מתאים גם לדו מימד. world editors זה בעיקר לתלת מימד. תמיד אפשר לבנות מפה דו מימדית בפלאש או גיי מייקר

De-Panther

New member
השאלה לאיזה מנועי משחק זה מייצא. בסופו של דבר

גרפיקה מייצרים בתוכנות של גרפיקה. גם לעורך הזה, צריך לייבא גרפיקה מתוכנות כמו מקס ודומיה. לרוב כשמדובר במנוע משחק שלם, הוא מגיע גם עם עורך מפות.

adiel666

New member
FPS Creator

התוכנה שמצאת בעצם נועדה לילדים קטנים שרוצים לזרוק כמה Assets מוכנים מראש אל תוך סצינה וללחוץ על play. אין שם כל כך מה לעשות, זה "מנוע" מאוד מקובע מבית אותה החברה שיצרה את 3D Game Maker שמאפשר לך ליצור משחק "רנדומלי" על ידי לחיצת כפתור אחד ולשחק בו.

את FPS CREATOR אני לא מכירה, אבל את GM דווקא

כן. אני לא יודעת למי מהשניים התכוונת כשאמרת "ליצור משחק רנדומלי על ידי לחיצת כפתור ולשחק בו", אבל ממה שאני כבר הבנתי לאחר שימוש ארוך טווח בו זה ששום דבר לא "רנדומאלי" ושום דבר לא ניתן ליצור בקלות. גם עבודה עם GM נמשכת שעות, ואם זה משחק באורך מלא אז אני מניחה ששבועות ואפילו חודשים. זה קצת חוסך כאב ראש של שימוש ב-C ו"חברותיה" שיש להם תחביר מעצבן שאם שכחת נקודה-פסיק התוכנה לא רצה. כאשר אני עובדת על משחק שיש מיליון דברים לדאוג לו, לא בא לי שזה מה שיפריע ויגרום לתקלות במשחק. זו הסיבה שאני משתמשת ב-GM. דרך אגב, אני מודעת לחסרונות שלו. לא אמרתי שהוא מושלם. בעבודה גרפית ובאנימציה הוא מקבל אצלי ציון נושק ל-0 (ולכן אני משתמשת בתוכנות חיצוניות ליצירת הגרפיקה והאנימציה) והוא בכלל "מתקשה" מעט לשאת עומס, ואני לא יודעת איך הוא יעבוד כשאני אעבור לדוג' למשחקי הרפתקה באורך מלא שיהיו בהם פריטים רבים, אנימציות רבות, הרבה חדרים והרבה תכנות. אין לי מושג איך הוא בנוי לעבודה עם עומס... אבל הוא הכי טוב שאני מכירה היום ובחינם. אם אתם מכירים אחר, אתם מוזמנים לספר לי עליו. MMF2 קרוב לודאי הרבה יותר טובה (ונראית גם בנויה לעבודה עם "עומס"), אבל עולה הון. יוניטי ואנריל זה רק תלת מימד, ודורש כתיבת שורות קוד רבות שלבטח יגרמו לי לכאב ראש במיוחד במשחק שבו אני עושה את הכול מההתחלה ועד הסוף.

Doctor Shinobi

New member
הוא דיבר על GM3D

game maker 3D וgame maker הן לא אותה תוכנה. אני בספק אם הן אפילו מאותו יוצר. GM תוכנה עוד איך שהוא בסדר,אבל GM3D היא תוכנה מאוד גרוע שבתכלס רק נותנת לך אפשרות לבחור את השחקן,אויבים,עולם ופחות או יותר זהו.

למעלה