להתאבד???

wwss26

New member
להתאבד???

שמי .... עד לפני שנה, הייתי בחורה נורמטיבית לחלוטין, עובדת, לומדת, כאשר פוטרתי מהעבודה עקב צמצום בכוח אדם, אבא שלי חלה ( הוא נפטר לפני 5 חודשים), היו לי התחייבויות והלוואות שלקחתי לעזור למשפחה ואז פניתי לאדם שמלווה בריבית, שאינו ירא שמים, לאחר שחזר לי צ׳ק אחד, התברר לי מול מי אני עומדת, הןא החל לאיים עליי ולהטיל עליי קנסות גבוהים ביותר, מרוב שנלחצתי ופחדתי שיעשה לי משהו, פניתי למישהו אחר שפירסם בעיתון ״ הלוואה במזומן ומיד״ ולקחתי עוד הלוואה. אני לא יכולה להסביר מה קרה מרגע זה, אך לקחתי מספר הלוואות רק בשביל להחזיר את התשלומים הגבוהים. לפני כחודשיים כבר הגעתי למצב שאין לי למי לפנות, החשבון שלי הוגבל, הבנתי שאני בבעיה, אחד הנושים איים עליי שאהיה איתו אינטימית כדי לקזז את הצ׳ק של החודש וכך זה היה, לבסוף מצאתי את עצמי עושה דברים נוראיים כדי להשיג כסף עבור החובות, תוך כדי שאני משכנעת את עצמי שזו לא באמת אני. לפני חודשיים מצאתי עבודה טובה, עם תנאים, את המשכורת אני לא מקבלת כי היא נכנסת לבנק ויש שם מינוס גדול וחובות, אני לא יכולה לפתוח חשבון במקום אחר כי אני מוגבלת, אפילו בדואר ניסיתי. האנשים שאני חייבת להם כסף, לא מרפים ממני, אני במצב מאוד לא טוב נפשית, כבר הגיעו לבית שלי וסיפרו לאמא שלי שאני חייבת כסף ושיפגעו בי והדבר גרם לה למצוקה נפשית קשה.
עוד חצי שנה אני אמורה להתחתן, יש אולם והכול אבל לא אוכל להתחתן על האיומים האלה והחובות האלה, אמא שלי אומרת שלא תהיה חתונה אם לא אצא מהחובות ושהיא לא תבוא והיא לא מוכנה שיהיה לה בושות, לאחרונה אני מרגישה שאני כבר לא יכולה להתמודד עם הטלפונים והאיומים ושאולי עדיף לי למות וזהו, אם לא תהיה חתונה אני לא יודעת איך אעמוד בזה, אני מפחדת ששוב אדרדר לעשות את מה שעשיתי בשביל כסף.
היום יש לי עבודה טובה, למרות שבטח עוד מעט הבנק יעקל לי את המשכורת, אני מרגישה שרק אם מישהו היה עוזר לי לצאת מהחובות, להשתקם, אז אני אצליח, אני בסך הכול רוצה לעבוד בחריצות, רוצה להתחתן עם הארוס שלי, הצדיק ולהקים בית נאמן בישראל. אני לא רוצה להמשיך לחיות ככה ובטח שלא החתונה תבוטל, אני לא אעמוד בכך.
אני באמת בחורה טובה שהסתבכה ואני צריכה שמישהו יעזור לי ומהר, הזמן שלי נגמר, אני לא רוצה לחזור לחטאים הנוראיים האלה, אלא לצאת מהתסבוכת ולהמשיך קדימה, להמשיך להתחזק וחלילה לא להתאבד, אני רוצה לחיות, להיות אישה טובה ואימא טובה, אך זה ברור שזו אשליה שמישהו יציל אותי או יעזור לי, למה לא מגיע לי? בגלל שעשיתי טעוית בחיים? אז זהו? פה זה נגמר?? אני לא מאמינה....

תקשיבי לי טוב

את במצב פגיע ביותר כרגע, ואת לא חושבת צלול. לדעתי, מה שאת צריכה לעשות בטווח הזמן המיידי זה:

1. לספר לארוס. את לא חייבת לספר לו הכל, אבל הוא חייב לדעת שאת במצוקה. הרי כך יהיה כשתהיו בעז"ה זוג נשוי! ביחד יש לכם יותר סיכוי לפתור את הבעיות האלה, כי גם הוא יוכל לגייס את המשאבים שלו.

2. להפסיק לחלוטין את לקיחת ההלוואות בשוק האפור (השחור משחור). פני לגמ"חים, רבנים, לא יודע מי. בשום אופן לא להתקרב שוב לשוק האפור!

3. להתרחק מתחושות אשמה. בבוא הזמן תעשי את חשבון הנפש שלך ותעשי תשובה.

אופירA

New member
מנהל
את לא צריכה שמישהו יציל אותך

את צריכה לעזור לעצמך, עם הנתונים שלך, ובמה שאת יכולה לעזור לעצמך. כי במה שאת לא יכולה לעזור לעצמך, הקב"ה צריך לעזור לך. הוא שולט על החיים שלך ולא האנשים שמאיימים עלייך.
אם עשית טעות בחיים - אז קומי ותתקני מה שאפשר.
המצב שלך לא ברור, כי יש בדברייך פה ושם סתירות. אבל זה לא משנה, כי ברור שאינך יכולה לסמוך על עצמך בניהול מצבך הכלכלי.
לא ברור מדוע אמא אינה לוקחת אחריות על לעזור לך, אם לקחת את ההלוואות כדי לעזור למשפחה. לא ברור איך הבנק יעקל לך את המשכורת, אם ממילא אינך מקבלת אותה, אלא הוא מקבל אותה... ולא ברור מדוע ארוסך לא מצטרף לסייע בפתרון מערכתי של הבעיה שלך.
מה שברור - אינך יכולה לטפל בבעיה שלך לבד, כי ההחלטות שאת מקבלת אינן רציונליות (לוקחת הרבה הלוואות כדי לפתור את הבעיה...).

בקשי את שיתוף הפעולה של האנשים המכירים אותך. פני לכמה גורמים שיכולים לעזור לך בהתנהלות מול הנושים המאיימים. גורמים שמבינים כל חוב וכל הלוואה מה משמעותה הכלכלית והחוקית, ויודעים איך לטפל בבעיה מערכתית מסוג זה.
נסי לראות אם במחלקת הרווחה של העירייה יש סיוע בשבילך - ברובד ההתמודדות מול החוק.
בנוסף, בקשי את עזרתם של "ארגון פעמונים" כדי לעשות תוכנית של טיפול מערכתי בכל הנושא הכספי שלך. יש גורמים שמלווים סכומי כסף ללא ריבית, אבל אינך יכולה לטפל בזה בעצמך, היות שאת לא מקבלת החלטות רציונליות, אינך מתמצאת בזכויותייך החוקיות ובהיגיון כלכלי, ולא ברור מה היקף החובות שאת צריכה להחזיר. אבל ארגון פעמונים יכול לעשות לך את הסדר שאת זקוקה לו בדחיפות רבה מאוד.

ברק 52

New member
מהי התאבדות

על פי היהדות אדם שמתאבד נקבר מחוץ לבית הקברות , מדוע ?
באופן טבעי יש מעגל חיים מות וכמובן גלגול נשמות
אדם שמתאבד מכניס את נשמתו למקום שניקרא ״ כף הקלע ״
כל זכויות התיקון מכל הגלגולים אובד והנשמה נכנסת למצב של סבל איום ונורא
זו הסיבה שנקברים בחוץ היות והמתאבד הוציא עצמו אל מיחוץ למעגל החיים
לסבל בעולם הזה יש כוונה ומטרה
כשהרומאים סרקו את בשרו של רבי עקיבא במסרקות ברזל
אמר לו תלמידו ״ אוי לי שראיתיך בזאת ״
ענה לו רבי עקיבה שלמעשה הוא לא למד כלום
כל סבל וצער בעולם הזה זה זיכוך ותשלוםחוב על מעשים שעשינו
אדם שהולך לו הכל טוב וחלק כדאי שיפחד

REALI

New member
את לא הראשונה במצב הזה ויש כתובת לפנות אליה.

שלום,

עם כל זאת שהשתמשת בכותרת אובדנית נראה לי שאת משדרת לאורך הכתיבה שלך יציבות ואמונה בתקווה שעדיין יש לך וזה מרגיע אותי וגם משמח אותי. אכן נקלעת למצב מאד מאד קשה שגם דרדר אותך פיזית ונפשית ואולי הגעת מבחינתך לדרך ללא מוצא, אך פנית כאן לעזרה כי את כנראה מאמינה שיש עזרה שקיימת איפשהו ומתישהו בשבילך. ושכמו שחיית חיים נורמטיביים 26 שנים כך תוכלי לחזור לחיים בריאים כאלו והירידה הזאת שאת חווה בשנה הזאת תישאר זכרון רע משנה רעה שעברה עלייך - אמנם שנה בודדת בלבד - מתוך 120 שנותייך בע"ה.

הארגון שהוקם על מנת לעזור לך הוא ארגון פעמונים, ארגון שלוקחים בו חלק אנשים ישרים וטובים, כמו גם אנשי מקצוע מומחים שיעזרו לך לצאת שלב אחרי שלב מהמצב שנקלעת אליו, ינחו אותך איך להתמודד עם הנושים והבנקים, ילמדו אותך להתנהל נכון כספית במצב שאת נתונה בו, ואם המצב מצדיק זאת גם יתמכו בך כספית.

כמו שבעצמך כתבת את באמת בחורה טובה והקב"ה יעזור לך.

למעלה