להשתנות לא מיני

• פותח הנושא songt
  • פורסם בתאריך

songt

New member
להשתנות לא מיני

שלום,
אני בן 25 ואני חושב שמזה 3 שנים אני א-מיני. אכתוב כבר עכשיו שלפני 3 שנים גם התחלתי לקחת תרופות שפגיעה בחשק המיני היא תופעת לוואי אפשרית שלהן.
עד גיל 22 היה לי חשק מיני ואין ספק שלא הייתי א-מיני.
מגיל 22 בעקבות משבר(או התרופות), זה השתנה ומאז אין לי חשק מיני. מעולם לא חוויתי פגיעה מינית, לא בתקופה הזאת ולא לפני.
האם זה בעייתי לקבוע כל עוד אני ממשיך עם התרופות שאני א מיני? אתם מכירים מקרים של אנשים שהשתנו לא-מיניים?
אני מבין שלהיות א מיני זה לא משהו תקופתי, אבל כבר הרבה זמן אין לי בכלל חשק מיני בכלל.
שינוי נוסף(שחשוב לי להדגיש שהוא נכון במקרה שלי), הוא שאני בכלל פחות זקוק לקשר קרוב ומגע של אנשים, ומרגיש אפילו א-רומנטי.
מה אתם חושבים?
תודה

k500

Active member
מנהל
ברוך הבא

ראשית, יש להבחין בין חשק מיני לבין משיכה מינית.
החשק המיני הוא מה שמרגישים כעוררות מבפנים ואילו המשיכה המינית זו ההרגשה האישית שלך, עד כמה אתה נמשך לאחרות.
כך, יכול להיות לך חשק מיני, אבל לא משיכה מינית, שזה מה שקורה לרוב הא-מיניים.
אז לאן הולך החשק המיני? רוב הפעמים הוא עצמי, כלומר אוננות. ואם אין חשק בכלל, כמו במקרה שלך, גם זה בסדר.

לעניין הקביעה אם אתה א-מיני או לא, כמו שאנחנו אומרים לכל מי ששואל/ת, לא אנחנו יכולים לדעת את זה כי זו ההרגשה שלך, המשיכה האישית שלך ורק אתה תוכל לדעת מה אתה אישית מרגיש כלפי אחרים ועד כמה אתה נמשך או לא כלפיהם.
ואם אתה לא זקוק לקשר קרוב או מגע של אנשים, ייתכן ואתה א-רומנטי. שוב, רק אתה יכול לדעת את זה. איך תדע? קרא קצת על א-מיניות, גם כאן בפורום וגם במקורות חיצוניים, שאל אותנו שאלות, תהיות ותשתתף בדיונים שעולים כאן בנושא.
לא לכל דבר תהיה לך תשובה מיידית וברורה, אבל אתה הולך בדרך הנכונה אם אתה רוצה לדעת משהו לגבי המיניות והמשיכה שלך.
אנחנו כאן, נשמח לעזור

Berethor

New member
זה תרופות נגד דיכאון?

אחד מתופעות הלוואי הנפוצות שלהן זה אכן ירידה בחשק המיני. אם זה בהשפעת תרופות כך בחשבון שאם תפסיק לקחת תתרופות המצב ישתנה, אז סביר להניח שזה מצב זמני ולא לצמיתות.

ברוך הבא!

כמו שציין K500, יש הבדל בין חשק למשיכה.
אם כי ברור, שכשאין חשק כלל, גם סביר שלא תרגיש כל משיכה.
א-מיניות עוסקת במשיכה מינית ולכן לא הייתי מגדירה מי שמאבד את החשק המיני בעקבות תרופות כא-מיני, אבל זה לא באמת משנה ההגדרה כאן והיא יותר כדי לחדד ולהסביר מקרים של א-מיניים שיש להם חשק מיני.

הכי חשוב שתעשה מה שמרגיש לך נכון (כל עוד אין בזה פגיעה באחרים) ופחות איך אתה מגדיר את עצמך.

למעלה