להשקל או לא?

ניניה

New member
להשקל או לא?

דבר ראשון - שלום לפורום וטוב שעברתם מוואלה כי לשם לקח לי שעות להכנס! גם נחמד שכאן יש אנשים בגילי ואני לא מתביישת להגיד שאני בת 26. ונעבור לעניין: ביום ראשון סוף סוף נשקלתי. אני לא יודעת אם אתן יודעות איך ההרגשה אבל ניסיתי לדחות את הרגע הבלתי נמנע לנצח ואתמול כבר הייתי חייבת לדעת, ולמרות שאני כבר מעל חודש בדיאטה והרגשתי שירדתי סירבתי להשקל עד כה. בקיצור, מסתבר שאני שוקלת הרבה יותר ממה שחשבתי אפילו (אלוהים אדירים - זה המשקל הכי גרוע שהייתי בו!) ובהתחלה חשבתי שהמשקל מקולקל והתקשרתי לאמא שלי שתביא את שלהם (אני פתטית לגמרי). טוב אז נאלצתי להשלים עם האמת ופשוט התחשק לי לבכות. אפילו יללתי לאמא שלי שזה נדיר ביותר. התחשק לי לעלות על איזה גג ולקפוץ (מזל שהכל כאן צמוד קרקע...). אני פשוט לא יכולה לתאר את הדכאון שממלא אותי. אז מצד אחד צריך להשקל כדי לדעת את קצב הירידה וכו, ומצד שני אחרי הלם כזה פשוט בא לי לא לאכול יותר לנצח! איך יכול להיות שהגעתי למשקל כזה????? איפה הייתי????זה כאילו שהלכתי לחצי שנה שאין לי מושג מה חשבתי לעצמי שאני עושה תוך כדי ופתאום חזרתי ומצאתי פיל (במקום הפרה הרגילה). אין לי מילים! אני לא יוצאת מהבית יותר לעולם! אז מה עדיף? לא להשקל בכלל? ואיך מגייסים סבלנות לכל כך הרבה קילוגרמים???

boolee

New member
הי ניניה

כתבת הרבה מילים מלאות בכאב שיצאו מתוך הרגש והתחושות שהרגשת לאחר השקילה. סביר להניח שעכשיו כבר נרגעת מעט ואולי כדאי שתגבשי לעצמך דרך פעולה על מנת לפתור את הבעיה שמציקה לך - כן
יש לבעיה פתרון, וזו כבר אמורה להיות בשורה משמחת. ראשית, אולי כדאי לפנות לדיאטנית על מנת לקבל תפריט מאוזן וגם בשביל להיכנס למעין מסגרת ושינוי של הרגלי אכילה ודרך חיים - לכל החיים. שנית, לא כתבת אם את משלבת בחייך פעילות גופנית - אין מנוס מזה,וזה לא עונש או מילה גסה, זה פשוט יעשה לך טוב לכל התהליך - גם יאיץ את חילוף החומרים וגם יתן לך מבחינה נפשית תחושה טובה. ואחרון אחרון חביב - אני לא יודעת בכמה משקל מדובר, את יודעת, בשביל אחד להוריד 10 ק"ג זה הרבה ובשביל השני 2 ק"ג זה המון. ברור שזה ענין פסיכולוגי לחלוטין. מתחילים בק"ג הראשון שיורד, השאר כבר ילכו בעקבותיו. החשוב מכל הוא להציב לעצמך מטרות קטנות וריאליות (
) - למשל ירידה של 3 ק"ג (אל תתחמי את עצמך בזמן, כי זה רק ייצור לחץ), ואח"כ שוב מטרה נוספת וכך הלאה. אל תתחילי ישר בהצבת מטרה גדולה (למשל-20 ק"ג), זה רק עלול לייאש אותך. התחילי לשנות לאט לאט את הרגלי החיים שלך ולא לשנות הכל בבת-אחת, אם חיית בצורה מסויימת 26 שנים יהיה קשה מאד לשנות הכל ביום אחד (גם את העולם לקח ליצור 7 ימים - וזה היה אלוהים ולא בן-אנוש). מאחלת לך כל טוב ובהצלחה,

הי ניניה ../images/Emo140.gif

ניניה, קודם כל ברוכה הבאה!! כשראיתי את השאלה הרגישה הזו בענין המאזניים. חזרתי חזרה לוואלה והעתקתי אלייך לכאן הודעה שכתבתי למישהי בשם קנגה בענין השקילות. אחרי זה עוד אני רוצה להוסיף משהו קטן. או-קי? הנה בבקשה ניניה: אני האחרונה שאפסול כל דבר ואצא כנגד למשל, הדרך שאת בחרת להישקל, אני מבינה שכל שבוע. כל אחד/ת ורצונו/ה. אבל אני רוצה לשתף אותך במשהו אישי על עצמי בקשר לשקילות. נקודה כזאת למחשבה. אם היה מוטיב מסויים שנאחזתי בו כל כך אבל גם הפך לרועץ לי ולנקודת משבר בסוף, היו המאזניים. חיפשתי בהם כל יום תקווה וכשהיא לא היתה שם, הושפעתי (יותר מדי ולרעה) אח"כ מהנתון הזה. מצאתי הרבה סיבות מדוע לא ראיתי מה שרציתי, לומר לעצמי ולנסות להקל שלא עבר זמן מספיק וכו´. אבל התלות הזאת עלתה לי ביוקר. מפני שלרדת במשקל זהו תהליך שמצריך ים של סבלנות וכדי לבנות אותה לחזק ולהחזיק את האוצר הזה ביד צריך להצליח לשחרר את עצמנו מכמה דברים שמחבלים בזה. למשל: המאזניים. כי הנה בסה"כ הירידה בכל ג"ר במשקל ממש בנפשנו כל הציפיות נתלות בה. ואם חלילה המשהו לא קורה ועומד בציפיות הללו מתגברים קולות החוסר שקט והכעס הפנימיים. הקולות הללו לא באים ממקום טוב אלא מחור שחור שיכול לגדול ולפעור בור שנשקע בו. (לא צריך לפרט
). כך שאם רוצים מראש לנטרל מוקד מסויים שלא "עושה טוב" בלשון המעטה, אלה הם המאזניים. אני גיליתי שחלק מההצלחה שלי נבע מהעובדה שהתחלתי יותר להשען על האמונה שבי (שנבנתה מהמעשים שעשיתי בפועל ושהתמדתי בהם) ו-ההגיון! חשבתי: שאם אני עושה פעילות גופנית ואוכלת מאוזן ונכון לעולם (!) לפי המתמטיקה שלי אחד ועוד אחד לא יהיו 3. אלה הדברים שנצמדתי אליהם בכל מאודי כדי להמשיך בדרך שתביא אותי להצלחה אבל שהיא רצופה גם כל כך בהרבה מכשלות ומהמורות. וזה עבד!!!! (עד עכשו, כשכבר אני בשלב השמירה בעצם). יותר מזה, גיליתי (גם שמעתי ממדריכי כושר גופני) שבמדידת ההיקפים רואים את הירידה במשקל עוד (!) לפני שזה מתבטא במאזניים. (או אם תרצי בבגדים). המדידות הללו הן מדד הרבה יותר טוב, אמין אם תרצי מהמאזניים. (ומניסיון זה כל כך נכון). כך, שאינני יודעת איזה משקל את נותנת באופן אישי למאזניים. (לפחות הכוונה כל שבוע למשל). אבל... אם את מבחינה שהרגישות שלך גדלה, משהו מתחיל לדגדג ולעשות לך "לא טוב" "אי שם". תהיי ערה לזה כמו אור אדום!! ותעשי חושבים מה כדאי לעשות או יותר נכון לשנות כדי שלא יהווה ענין שיערער את כושר העמידה שלך (בתהליך הזה צריך דווקא הרבה מהדבר ההפוך, משהו שיתגבר מאוד את העמידה
) זה כמו שאנחנו מדברים/ות כאן בפורום, מה לעשות כדי שההצלחה הפעם סוף סוף תרקום עור וגידים ושלא נעשה קודם, לעבוד על לשנות במקום שלא הצליח קודם. אז ככה, כמה מחשבות. קנגה, חזקי ואמצי וכמו שכשרק התחלתי בפורומים אמרתי, תקשיבו לגופכם וללבכם. השילוב הזה מתגלה כה-שילוב המנצח! אז זאת ההודעה ניניה. הניטרול של הקטע של המאזניים עזר לי המון לצאת מהעבדות (למאזניים) לאור = להצלחה. היה לנו חבר פעם בפורום בשם איתן עורב שכתב בחיוך: "אני מקים אגודה של שוברי המשקל תצטרפו".
בקשר לשאלה ששאלת מאין מגייסים סבלנות? אני לא רוצה להאריך מדי עכשו. אבל יש לי בענין הזה לומר לך כמה דברים...ואני לא שוכחת כשזקוקים לעזרה אז עוד נדבר. חזקי ואמצי מכל הלב, דליה.

shellyxx

New member
ניניה-אם זה המשקל הכי גרוע ... ../images/Emo31.gif

שהיית בו (ואני מסכימה איתך שהחצי שנה האחרונה היתה פשוט משמינה במיוחד) מפה יכול להיות רק יותר טוב!!!!

אביטל +

New member
סבלנות

אני לא אחזור על הדברים החכמים שאמרו כולם, אבל אני אתייחס לעניין הזמן והסבלנות. דבר ראשון זו שאלה של כמה עודף משקל יש לך. יש אנשים שעבורם 10 ק"ג זה משהו מפלצתי. בדיאטה בריאה ולא קשה בשילוב עם פעילות גופנית אפשר להוריד 2-3 ק"ג בחודש. שזה 18-12 ק"ג בחצי שנה. וזה גם 24-36 ק"ג בשנה. יש שתי אפשרויות - לעשות משהו כדי להוריד את המשקל או לשקוע בענן ייאוש. גם אם להוריד את המשקל ייקח לך שנתיים, אם תעשי זאת בצורה הנכונה תרכשי הרגלי תזונה שייהיו לך לכל החחים ויקלו מאוד על השמירה. ומה זה שנתיים לעומת כל החיים ? זה מעט מאוד. את משקיעה בשביל שיהיה לך טוב. ההתחלה קשה, ולאט לאט זה נעשה קל יותר. בהצלחה.

את זה כתב הגדול מכולם - איתן עורב

ניניה, לפנייך הודעה שכתב חבר שמזמן לא כותב בפורומים, לקרוא אותו גרם ללב להתמוסס לגמריי. בבקשה, על ענין המשקלים (אחרי זה אני מאמינה שלא יהיו לך ספקות). (על שאר הדברים עוד הבטחתי לחזור אלייך וכך אומנם יהיה. רק תורידי לחץ. כי יש סיבות מדוע אני אומרת לך: ניניה, אל תדאגי, חבל"ז). הודעה של איתן עורב: על משקל ושקילות, אמנם דובר, אך עוד ידובר רבות זה הקוץ שתקוע לנו בתחת, או הכאב בצוואר, אם את משם. המשקל הזה שהוא בסך הכל מספר, אומר לנו, שאם נשים כך וכך אבנים על כף אחת של המאזניים ונעמוד על השניה, זה יהיה מאוזן. זה הכל. ובגלל שאנחנו שווים כך וכך אבנים, אנחנו מאבדים את השכל והשפיות. אבל, אם ברצינות, אז בואי נדבר קצת על ה"משקל". אם נניח היה לך גוף כמו של קלאודיה שיפר (הלוואי, כולל הגובה...) והיית שוקלת, נניח, 232 קג´, זה לא היה מזיז לך, נכון? הרי יש לך גוף של שיפר... כלומר, מה שמפריע לנו זה בעצם הממדים החזותיים שלנו, או במילים אחרות, הפרופורציות. אורך על גובה על עובי, נכון ? במילים אחרות, אם נעשה דיאטה מוצלחת והבגדים "ינשרו" לנו מהגוף, למי אכפת בכלל כמה אנחנו שוקלים ? אמת ? הרי בלי לעלות על המשקל (המחורבן...) נדע שאנחנו בדרך הנכונה. דבר נוסף: כשהגוף שלך יהיה חתיכי, סקסי ומושלם במידותיו, (שיפר...אינשאלה...) ובמידה והמידה של המכנסיים שלך תהייה 54 (לא טעיתי, חמישים וארבע..) יהיה לך אכפת ? הרי כבר סיכמנו שהגוף שלך מושלם (הלוואי..), פרופורציונאלי וסקסי, אז מה אכפת לך כמה את שוקלת, או מה מדת המכנסיים שאת לובשת ??? המשקל והשקילה, נועדו למעשה במקור, כדי לשקול, אניות, סחורות, בהמות לבשר, כי כך זה פשוט יותר. אבל בני אדם ??? למה ??? בשביל מה ???? הרי אם אדם בריא כמו שור, בעל מבנה רקמות ועצמות צפופות, הוא שוקל יותר מהטבלה או הנורמה, אז מה ? (כאן, אני רואה את ישעיהו טנצר קופץ כנשוך נחש אז אוסיף...) נכון, שהטבלאות נועדו כדי לתת לנו מושג (אם אף אחד לא אמר לנו בינתיים...בטח…) שאנחנו חורגים מהמצב הבריאותי, התקין והנורמטיבי ורצוי שנעשה משהו. נכון. (הכל בסדר, טנצר???) טוב, אז אמרו לנו שמשקלנו, לא תקין, ואנחנו לוקחים את עצמנו בידיים. אנחנו מחליטים במקרה הטוב על שינוי מהותי בדרך החיים ובמקרה הרע, על שיטת עינוי מתאימה (מהר... דחוף... דיאטה... סתאאאאאם), ויוצאים לדרך. אבל, אז באה המכה האמיתית. במקום ללכת בדרך שנקבעה, להתמיד בה ולהגיע לתוצאות המובטחות בשלווה ובלי דאגות (רצוי...), אנחנו נלחצים ונמתחים ובודקים את המשקל שלנו מדי יום ביומו (מצוי…). את המילים בקטע הבא, כולכם יודעים וקטונתי מלחדש לכם. אבל בכל זאת, בשביל הצעירים והחדשים: · רבות נאמר ונכתב על כך שקצב הירידה במשקל במהלך דיאטה הנו אישי ונתון לשינויים רבים של מצב רוח-מחזור-עבודה-לחץ נפשי-מאמץ פיזי-פעילות יזומה-מבנה גוף ועוד משתנים רבים ומורכבים. · בנוסף, ידוע, שבמהלך דיאטה רגילה לחלוטין, יש מדי פעם, "עצירות התאזנות" של הגוף שעוצרות את הירידה לתקופות של ימים עד חודשים. כמובן שמומלץ, שלא להחריף את הדיאטה במהלך עצירות אלה, כדי לתת לגוף להשלים את המהלך הטבעי ולהמשיך את הירידה בקצב התקין, לאחר ההפסקה. · לעיתים קורה, שהגוף מגיב לפתע בירידה דרמטית, בלתי מוסברת, שאחריה באה עליה (!!!) במשקל, שגם לה יש גורמים נסתרים שאיננו יודעים. לעומת ה"קרקס" המשקלי המורט-עצבים-והמיותר-לחלוטין, יש לנו יקירתי הררית, את המראה, הגוף, החברים (במיוחד החברות…) והבגדים. בניגוד לטפטוף המותח והדרמטי של נשירת הגרמים/קילוגרמים האיטית והמעצבנת על סקאלת המשקל, כשהבגדים מתחילים לשבת רחב, זה מצב אמיתי !!!! זה מצב שרואים. זה לא מחזור, מים שירדו, משקל מקולקל, בלטה עקומה, יום לא טוב, לפני השירותים, אחרי שהשתנתי, לפני ששתיתי או כל חרטטא אחרת. זאת עובדה !!! כשהבגדים מתחילים להיות רחבים ורפויים, גם הלב מתרחב !!! פתאום, אנשים מכל עבר באים בחיוך "יו, רזית (בקנאה...) יפה לך, בחיי… (שתישרפי...) איך עשית את זה ? ( בטח לא אכלה כלום כל היום הפוסטמה, חוכמה גדולה !!!)" או הבוס : "יו, ממש רואים על הפנים שלך, כל הכבוד...(וואלה איזה תחת יפה נהיה לה…..)" וכן הלאה וכן הלאה כל היום ובכל יום ובכל מקום. הבגדים נופלים, נזרקים, באים חדשים,.... "קסטרו, המשביר, הנה אני באה.... בדילוגים…….!" לעומת זאת, אחרי השקילה, אף אחד לא רואה לך על המצח כשאת יורדת 250 גרם בבוקר. את מתלהבת, "250 גרמים נפלאים שלי, וואו !!!" את רוקדת כל הדרך לעבודה, שורקת באושר במעלית, עושה "כניסה" מרשימה למשרד ו..... כלום !!……. כלום ???……. ("מה אף אחת לא הרגישה ??? הזונות !! הקנאיות !! שישרפו בגיהנום, הלוואי !! שימותו !! הן עושות לי בכוונה...") את מכריזה בקול גדול, "ירדתי 250 גרם הבוקר !!! בנות !!!" מקהלה עלובה ודי לא משכנעת מאחלת לך בהצלחה ומזל טוב, מזויפים כאלה, מלאכותיים כאלה, וכל האוויר יוצא לך מהבלון, יצא ונשארה ריקנות. פתאום, הרבע קילו הזה נראה מגוחך, קטן, כל כך לא חשוב….: ("בשביל זה ויתרתי על עוגות הקצפת ביום שישי, בשביל זה ? בשביל רבע קילו ???" "בשביל זה טרחתי וסבלתי…?. בשביל זה אכלתי כל הזמן קרשים וקש…?") בצהרים את במזנון, דוחסת פיצויים שמנים ומנחמים שמרגיעים את כל סערת הנפש וכאב הלב, דוחסת את כל המחשבות בחזרה למקום שממנו הן יצאו ביחד עם הבורקסים והעוגיות, עולה לך איזה חצי קילו ובדרך הביתה לוקחת משהו בשקית, שיהיה לדרך: "הדיאטה ? איזה דיאטה ? מה דיאטה ? תעזוב אותך, תביא עוד בורקס…… איזה חיים דפוקים,…. איזה חיים… אתה יודע, דרך אגב, הבוקר…ירדתי.. המשקל…..בעצם, תעזוב, שטויות, לא חשוב." עכשיו, תראי, יתכן שהתסריטים שלך במקרה כזה, שונים במקצת. יתכן, שאם את רואה לפתע עליה של חצי קילו במשקל, את לא מנסה להזיז את המשקל, קצת שמאלה או ימינה, כמוני. או אולי, שלא כמוני, את לא עולה ויורדת עשר, עשרים ולפעמים שלושים פעם, על המשקל, תוך חמש דקות, בתקווה שמשהו יקרה, איזה נס קטן, קטנטן, מה זה קטן, פצפון..... אני אגלה לך עוד משהו שלא אמרתי לאף אחד. לפעמים מרוב אכזבה, כשראיתי שלא ירדתי, או , גרוע מזה, עליתי קצת, הייתי הולך לשירותים, עושה לי חוקן זריז, ובא שוב להישקל!!! "אני חייב לראות ירידה במשקל הבוקר, חייב ! חייב ! חייב !" כשגם כל זה לא עזר, לפעמים הייתי כל כך נואש שהייתי פשוט מסובב ביד את כפתור הכוון של המשקל, ומכוון את כל הסקאלה קצת שמאלה, שיראה קצת פחות (?!). זהו. אני משאיר לך לנחש מה הייתה רמת התיעוב, הגועל, הבושה והרחמים העצמיים, שחשתי בכל אותו יום ולפעמים, אותו שבוע. אגב, בד"כ, זה הוביל אותי להתרסקות טוטאלית עם האוכל, כמובן. אז את שואלת למה לא משקל ? הנה למה לא. אגב אהבה...... אהבי את עצמך באמת, בשביל עצמך (אני לא רוצה לרדת לרמה של: "בשבילי... כי אחרי הכל זה באמת בשבילך חיבוק לך ולכולם. איתן

ניניה

New member
יאושים ותקוות

תודה תודה לכל מי שענה להודעה שלי - זה פשוט העלה חיוך על שפתי השמנמנות. חברים, אני צריכה לרדת המון המון קילוגרמים ובכוונה לא כתבתי כמה כי לא מדובר על 10 או 20 כמו לרובכם נראה לי. דליה - לגבי המשקל : לא נשקלתי עד עכשיו כי אני יודעת שזה גורם לי להתייאש ולסטות מהמסלול ואח"כ קשה נורא לחזור, אבל אולי תשמחי לשמוע שהחלטתי שלמרות שמחר יעבור שבוע מהשקילה הקודמת אני כנראה לא אשקל כי אני לא בטוחה שאני יכולה לעמוד בשילוב הקטלני של דכאון יום ראשון וגם המשקל... אני כן עושה ספורט כי זה הדבר היחיד שאי פעם הוכיח עצמו כערובה בטוחה לירידה (שלא לדבר על השיפור הגדול בהרגשה הכללית), אבל רציתי להשקל כי אני רוצה לדעת שאני גם אוכלת דברים נכונים בגלל שלפעמים קרה לי שאני חושבת שאני אוכלת בסדר אבל זה לא כל כך התבטא בירידה לה ציפיתי. יש לי כל כך הרבה נסיון בדיאטות והייתי רוצה פשוט למחוק הכל ולהתחיל עם דף חלק כדי להפטר מגורם היאוש והדז´וו. אני כבר מרגישה שירדתי בפנים ובצוואר אבל כמעט כל יום אני צריכה להאבק עם עצמי ולהזכיר לעצמי שכל יום הוא יום בפני עצמו ואי אפשר להאיץ בזמן כי יש לו קצב משלו. מצד שני יש לי המון תוכניות גדולות לספטמבר והן תלויות מאוד בדימוי העצמי שלי כי כשאני שונאת את עצמי אני פשוט לא יכולה להתמודד עם פרוייקטים ממש גדולים ומפחידים כמו זה שאני מתכננת ובגלל זה אני לחוצה. בכל אופן - תמשיכו לעודד ותספרו סיפורי הצלחה כי זה נותן לי כוח. דליה - אני מוכנה להגיד לך כמה אני שוקלת אם את רוצה אבל במסרים. באהבה, ניניה

ניניה יקרה, אהבה עצמית התשובה.../images/Emo23.gif

באמת, מהלב. לא משנה כמה עלייך לרדת. המספר לא משמעותי בכלל!!!! מה משמעותי?? האהבה העצמית - ממש מדגישה: לעצמך!! ניניה, פגשתי במהלך חיי אנשים שבמבט ראשון לא הרשימו אותי בכלל לא העפתי מבט נוסף. אבל כשישבתי מולם והיופי הפנימי זהר מתוכם, הנשמה - נכבשתי!!! את תוכלי בחייך גם לפגוש אנשים שחיצונית יהיו היפים באדם!! ולאחר שיחה של כמה מילים תרגישי דחייה מוחלטת ממה שהם יקרינו וישדרו מאישיותם ונשמתם. אז - זה א-ב של החיים ניניה. תשמעי ניניה, כשמישהו פוגש מישהו/י אם הוא מרגיש דחייה גם בנוסף למה שכתבתי כאן למעלה. זאת עוד סיבה. אם את או אדם אחר מרגיש שאט נפש עצמית תיעוב עצמי הוא מבלי לשים לב מתת ההכרה מקרין זאת אל פני השטח. זה הדבר הכי חזק שגורם לאדם שמולך להיות מושפע ממנו. ממש כך. הגענו לכאן ניניה, קבוצת אנשים. שמה שמשותף לנו הוא המסר החשוב שהכל מתחיל בלאהוב את עצמך, לפנק את עצמך. להעריך את הגוונים והיופי של מי שאת כאדם = היחוד של כל אחד ואחת שאין לאחר!!! מי שאוהב את עצמו ניניה מרשה לעצמו לקבל שלפעמים העניינים לא התגלגלו כפי שתיכנן = סולח לעצמו. אם יש משהו שעליך להיאבק במשהו יותר מכל זה: דבר ראשון בשיפוט העצמי ובהאשמה העצמית. הלחמי בסטטוס קוו של עצמך. אין דבר גרוע יותר ממצב של סטטוס קוו שבו את סובלת. הנטייה לביקורת עצמית, מה לא עשינו כיאות וכמה שאנו לא מושלמים שמביאים לתסכול, שמה טריז בגלגלים = נוקאאוט עצמי. מפריעה להמשיך לזרום ולהתקדם. צריך לעשות שינוי טוטאלי בתוכנו, ולהתחיל בלגלות את היחוד שבנו להעריך ולקבל מה שנראה. כשיש את זה אנו מקבלים את עצמנו ללא תנאים וכמו שכתבתי לך סולחים לעצמנו. את מבינה עד איפה משליך החוסר ההערכה והקבלה הזאת?? את חוששת ממה שצפוי לך בספטמבר!!! ולו היית רזה בעשרות ק"ג היום - האם זה היה משנה את תחושתך לגבי עצמך?? תחשבי ותגיעי לתשובה ניניה. לפעמים המשקל הוא מסווה למשהו אחר שאנחנו צריכים להתמודד איתו ולפתור. מסתור וחששות אחרים. אז הנה התחלה ניניה, לעשות שינוי בחשיבה שתתן לך הסתכלות חדשה על הדברים כדי שתוכלי לצאת מהנקודה שבה את נמצאת לאט לאט. אנחנו כאן חברים קרובים לאורך כל הדרך שאנו צועדים בה יחד, התפתחה בינינו הערכה קבלה ואהבה אמיתיים וכשמרגישים זאת מעומק הנשמה מטעין אותנו בכוח אדיר ו....כשאנחנו מרגישים שאחרים מקבלים אותנו כמות שאנחנו זה עוזר לנו לקבל את עצמנו גם. זה משליך על זה. אלה החברים המיוחדים שכאן, שיצרו בית חם כזה מהלב. ואני חשה כזו גאווה וזכות אדירה להיות במחיצתם. דליה. אל תתני לפרויקט שאת חולמת עליו להתמוסס בגלל

ניניה

New member
דליה

אני לא חושבת שאני מקרינה כלפי חוץ "שפיפות" כי אני מכירה אנשים שכן וזו לא אני. דוקא אנשים חושבים שאני עליזה ואופטימית כי אני מחייכת וצוחקת ו"קטעים איתי". אף אחד לא יודע איך אני באמת וכמה אפלה התהום. יש לי את הרגעים שלי אבל בד"כ אני משתדלת להיות אופטימית אחרת אני לא מסוגלת להתמודד עם היום-יום. כמובן שכל הזמן יש מאבק בין קול השפיות עליו את מדברת, לבין זו שמושכת למטה וחושבת שכולם מסתכלים ומדברים עליה. לפעמים אחת מנצחת ולפעמים אחרת אבל בשוטף יש סטטוס קוו של אופטימיות נסלת עם פרצי פסימיות. יש לציין שכשאני בדיאטה האופטימיות מובילה כי אני מיד יכולה להגיד לעצמי שהנה יצאתי מהפאזה הפסיבית ואני עושה דבר גדול למען עצמי ושלוות הנפש שלי. קראתי שוב את הקטע שצירפת לי על המשקל והוא נפלא - גם אני מרגישה ככה ואני שונאת להשקל. ניניה

אביטל +

New member
בקשר למשקל

יש פה אנשים עם פחות מזה להוריד ויש פה אנשים עם יותר מזה להוריד כל אחד נאבק בבעיותיו הוא

למעלה