"להשמע כמו אמא"

"להשמע כמו אמא"

צ'יקה הזכירה את זה בחצי משפט בשרשור של הכביסות, ואני חייבת להודות שזה נתקע לי בראש. משהו בזה צלצל מאוד מוכר גם בהרגשה שלי לפעמים: נכון שרוב הזמן זה מרגיש כיף ככה לדאוג לעצמך, ולהיות עצמאי וכל הדברים האלו שאנחנו מדברים עליהם, אבל יוצא לכם לפעמים גם לתפוס את עצמכם ולחשוב "אופס, הפכתי למבוגר תקני" וקצת להתבאס מזה? כשהייתי קטנה יותר הייתי מאוד מודעת לזה שיש עולם של "מבוגרים" על שלל טרדותיו - ושלי יש פטור. בין היתר זה נבע מזה שיש לי הורים מאוד מגוננים שעד היום נלחצים כשאני רוצה לחתוך לבדי עגבניה. אז לפעמים זה הרגיז - כי לא רציתי להרגיש כמו "ילדה" - אבל כל ענייני החשבונות/נקיונות/כביסות/קניות - באמת לא הפכו לחלק חשוב מסדר היום. עד שעברתי דירה, ז'תומרת. ועכשיו, ברור שאני עושה את כל הדברים האלו. גם נהנית מרובם, אבל לפעמים אני מרגישה שעם כל האיך-כמה-למה הזקנה קופצת עליי...
משהו מזה מצלצל מוכר גם אצלכם?

כשתפסתי את עצמי

גוערת בחתול שלי שהביא בוץ הביתה בדיוק כשסיימתי לשטוף את הבית, חייכתי לעצמי. נשמעתי בדיוק כמו אמא שלי שהיתה צועקת עלינו כשהגענו הביתה מלאי בוץ. אבל חוץ מההתפלקות הקטנה הזאת, באופן כללי אין לי בעיה עם הזיקנה המוקדמת. טוב, אולי טיפלה, אבל לא משמעותי. בעצם אולי אני לא דוגמא. כי טיפלתי בהורים שלי גם כשגרתי איתם. בכל מקרה, לגדול זה חלק מהעצמאות והחופש והם באים בעיסקת חבילה. מה שמזכיר לי - לפני כמה שבועות, פגשתי במסיבה מישהי שלמדה איתי בתיכון ולא ראיתי אותה מאז. פיטפטנו קצת, ומדבריה הבנתי שהיא גרה לבד, אבל ההורים שלה בעצם מחזיקים אותה, עוזרים לה בשכר דירה, חשבונות, וגם מכתיבים לה דברים, (כמו אם להחזיק או לא להחזיק בעל-חיים בדירה) כי בכל זאת הם משלמים. בעיניי היא נשארה ילדה קטנה שלהם למרות שעברה כאילו לגור בדירה משלה. בעצם למעבר לדירה בדרך כזאת אין ממש משמעות אמיתית לדעתי.

ואני לא מדברת

על בחורה בת 20 שהיא לומדת ועובדת וההורים שלה עוזרים לה קצת עם השכר-דירה כי קשה לעשות הכל ביחד. אני מדברת על בחורה בת +30, שכאילו יצאה לעצמאות אבל בעצם לא ממש.

goldyboy

New member
מוכר ../images/Emo3.gif

אני הרבה פעמים נשמע כמו אבא שלי. למרות שתמיד נשבעתי שלא אשמע כמוהו, זה כנראה בלתי נמנע. אולי זה הגיל?

chicka

New member
../images/Emo5.gif

ידעתי שהשאלה הזו תגיע... אני חושבת שזה בעיקר עניין של הבנה והתבגרות שאנחנו כבר משחקים בעולם של מבוגרים. "אני נשמעת כמו אמא שלי" היה אנלוגיה לכך שזה מפחיד שאני כבר יודעת איך עושים כביסה בעצמי ועוד יותר מזה, אני נותנת עצות לאחרים בנושא. אני גם זוכרת אותי בתור ילדה, גיל 27 היה נראה לי מזהההה גדול. והנה אני כאן. עוד חודשיים בת 27... זה היה לי ברור שיום יבוא ואני אשמע כמו אמא שלי, בתור מתבגרת הייתי תמיד משתמשת במשפט "כשאני אהיה גדולה, אני לא אהיה כמו אמא שלי" אבל זה בא בהפוכה כשנכנסים לעולם המבוגרים. עושה רושם שזה בלתי נמנע....

אני מאוד כמוך בקטע הזה

יש לי הורים מאוד מגוננים, ככה שאף פעם לא הייתי צריכה להטריד את עצמי ב"ענייני גדולים". אני אפילו זוכרת שכשאחי הגדול התחיל להיכנס ל"עולם הגדולים" - התגייס לצבא, פתח חשבון בנק, התחיל לשלם בעצמו על דברים שתמיד היה לנו מובן מאליו שההורים משלמים עליהם, אני הרגשתי עם זה מאוד רע, כי פתאום זה היכה בי שיום אחד גם אני אצטרך להתעסק עם כל זה בעצמי. והנה עכשיו אני מתעסקת עם כל זה, ואמנם לפעמים זה קצת מלחיץ, אבל בעיקרון אני נהנית מזה, ובסופו של דבר - הורים מגוננים תמיד יש, שנחלצים לעזרתי במקרה הצורך. אבל יש את הרגעים האלה שאני תופסת את עצמי עושה דברים שמאוד מזוהים אצלי עם אמא שלי - כמו להשוות תאריכים של קרטוני החלב בסופר, או לקטר על כל הכביסה והנקיונות שיש לי לעשות, ואז אני חושבת לעצמי - "איך הגעתי למקום הזה ומה בכלל אני עושה פה?"

michalul

New member
אני לא חושבת שאנחנו "כמו אמא"

אם כי ישנם תכונות שאני מזהה אצלי שהם דומות לאמא
וצריך להפטר מחלקן לפני שיהיו ילדים. אנחנו פשוט מבוגרים....וכמו כולם גם אנחנו רוצים את החלב הכי טרי
ולא תמיד בא לנו לנקות או לעשות כביסה..... בקיצור welcom לעולם המבוגרים and have a nice day. ובגלל זה אף פעם לא הבנתי את כל הבנות האלה בנות העשרה שלא יכולות לחכות להתבגרות הטבעית ומתבגרות בכח....

ברור שזה לאו דווקא "כמו אמא",

אלא בעצם כמו (או דומה מאוד ל) כל המבוגרים. אבל מבחינתי, זה תמיד יהיה התנהגות "של אמא". בעצם אני מניחה שיום אחד זו כבר תהיה "התנהגות שלי", ומבחינת הילדים שלי זה יהיה התנהגות "של אמא"

michalul

New member
שחושבים על זה ככה זה ממש ../images/Emo5.gif

הגוף שלי מצומרר מעצם המחשבה...

NightElf

New member
לצערי זה נכון ../images/Emo5.gif

בתקופה שבדיוק עמדתי לסגור את החוזה, אני זוכר שפעם אחת נסעתי לת"א באוטובוס, והרגשתי תחושה מוזרה לכמה שניות בכל הגוף, כאילו אני "מבוגר\בוגר", זה היה מפחיד
ויש גם את העניין שעכשיו אני מסדר כל בוקר את המיטה (לא האמנתי שאני אעשה את זה), אני שוטף כלים ואת הבית, עושה קניות לבד ומחשבן את הכסף שיוצא ושנכנס, דברים של "גדולים", אבל מבפנים אני נשאר שטוטניק וילד

ערני100

New member
אבוי אבוי...חצישלישרבע.....ולכולם

אני הייתי חייב להגיב. אני מידי פעם נכנס לכאן ,רק לקרוא...אבל הפעם הייתי חייב להגיב. אם הדברים שאת רשמת בהודעה שלך (כביסה,פתיחת חשבון בנק,קניות,חשבונות) ובלה בלה בלה בלה.......גורמים לך להרגיש "מבוגרת" "גדולה" או שלל כל הסופרלטיבים...אז תסלחי לי. אני די "מרחם עליך" (הייתי חייב להיות קצת בוטה..סילחי לי). אם זה מבחינתך נחשב להיכנס ל "עולם המבוגרים",אז אבוי. להיכנס ל "עולם המבוגרים" (המצליחים כמובן) זה אומר לרכוש השכלה מכובדת. זה לרכוש מקצוע עם השפעה. זה היכולת לכלכל את עצמך ,מעבר לדברים הבסיסיים של החיים. זה היכולת להרויח סכומי כסף גדולים ,כתוצאה מהתמחות שלך במשהו מסויים. זה היכולת להיות בעל השפעה. הרי מה מבדיל אותך מנער בן 17????או 18??? אני מכיר המון בני 17 שעושים "לכאורה" הרבה דברים של "עולם המבוגרים"....כן כן..אפילו מזיינים. אז זה עושה אותם "מבוגרים".????? בולשיט. בקיצור,הייתי מאוד שמח אילו היית חושבת עוד פעם מה הכוונה שאומרים "עולם המבוגרים". כדאי לך.

אוי ואבוי...

אני בדרך כלל רק קוראת את ההודעות שלך, ולא מגיבה, אבל הפעם הייתי חייבת להגיב. בעולם שלך כל האנושות מתחלקת לשתי קבוצות - מצליחים ולא מצליחים, על פי הקריטריונים האישיים שלך, כמובן, להצלחה. אז תרשה לי לחדש לך משהו בנוגע למושג "הצלחה" - לא כולנו רוצים להיות בעלי מקצוע "עם השפעה", לא כולנו מגדירים השכלה "מכובדת" כאותו דבר, ולא כולנו מודדים את עצמנו על פי כמה כסף צברנו עד היום וכמה אנשים הרשמנו עם דירה גדולה ומקצוע "מכובד". חלקנו יכולים להיות מבוגרים גם עם השכלה "לא מכובדת" (אפילו בלי השכללה בכלל), עם מקצוע בלי השפעה בכלל, ועם משכורת צנועה שמספיקה בשביל לכלכל את עצמנו.

NightElf

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ערני100

New member
הבנתי אותך...הדס האחרת!!

אז אם זה מבחינתך ההגדרה ל "מבוגר" "בוגר" ...אז את האמת..אני לא רואה שום הבדל בינך (אני לא יודע ,האמת בת כמה את..אבל נגיד שאת בת 25??? אולי??).....לבין בת דוד שלי שהיא בת 17!! גם היא עושה בדיוק את אותם דברים שאת עושה. גם לה יש חשבון בנק. גם לה יש רישיון. גם לה יש דרכון שהיא כבר חרשה על כמעט חצי עולם.(בד"כ בחופשי בין הלימודים בקיץ) גם היא עושה גם כביסה,ומתפעלת אותה לבד. (כן כן...להוא שהתלהב מדף ההוראות שמצורף למכונת כביסה שלו). גם היא שוכבת כבר עם חבר שלה. (היא לא בתולה..את יודעת...) אז היא לא משלמת חשבון חשמל ומים....ביג דיל. אבל את כל שאר הדברים היא עושה בכוחות עצמה. נו..אז מה??? היא בוגרת??? כל הדברים שאתם "כביכול" מייחסים ל "גדולים" הם לא באמת כאלה ... וצר לי,באמת שצר לי...שאתם רואים את זה כך. ואני לא רואה שום הבדל! אבל שום הבדל...בינך לבת דוד שלי ,שהיא כולה "טינג'רית"...שעוד כל החיים לפניה. את אולי יכולה להגיד לי,מה ההבדל בינה לבין מישהי בת 28 למשל??? (אם נלך לפי תפיסת העולם שלך??? נו..בבקשה אני אשמח לשמוע. נ.ב ואני מאוד מקווה שמנהלת הפורום תאפשר לקיים את הדיון הזה. ולא תנהג כמו במשטרים אפלים...ותגרום לסתימת פיות. תודה

ערני100

New member
אהה...שאת משיבה לי...

אז אם התשובה השגורה בפיך היא : סך כל החוויות שאנו עוברים בחיים...הם אלה שמבדילות ביני לבין ילדה קטנה בת 17. או לחילופין,ניסיון חיים. אז אני מקווה שתשדלי לתת טיעון יותר מוצק ובוגר. כי,אין לי כוח להתחיל לספר לך חוויות של בת דוד שלי,שעיצבו ומעצבות את אישיותה..עד עצם היום הזה. ניסיון חיים????? חחחחח ,איזה כבר ניסיון חיים יש למישהו שכל עיסוקו זה להצליח להתקין מכונת כביסה?? נו באמת!! עכשיו אשמח לשמוע את תגובתך המלומדת

הדבר היחידי שיש לי להגיד

זה שאני לא רואה מישהי בת 17 בתור ילדה, וגם לא בתור "כולה טינייג'רית". אני רואה אותה בתור בן אדם, שיכול להיות בוגר, ויכול להיות מאוד ילדותי, כמו שבן אדם בן 28 יכול להיות. אני לא מכירה אותה אז אני לא יודעת איך היא ספציפית, ואתה לא מכיר אותי אז אתה לא יודע איך אני ספציפית. עצוב מאוד שזו תפיסת החיים שלך וזו הדרך בה אתה רואה את החיים ושופט אנשים. אם תסתכל טוב, אבל ממש ממש טוב, תראה שבבני אדם יש כמה דברים מעבר לתלוש המשכורת שלהם ולמספר החדרים שיש להם בדירה. ועל כל השאר אני לא אשיב בשביל לא לדרדר את השרשור הזה. זה חסר טעם להמשיך את הדיון. תודה ושלום.

ערני100

New member
את לא ממש ממוקדת

את עדיין לא ענית לי . אבל לא משנה.....! כנראה שבאמת גדלנו בסביבה כ"כ שונה...שתפיסת העולם שלי ומילון המונחים שלי,רחוק ,מרחק שנות דור....מהמקום שאת באת. אם זה טוב או לא טוב??? מי צודק...אני או את??? זה נוכל לדבר רק "בסופינו"...... אני מוכן להמר,כבר מעכשיו.

chicka

New member
../images/Emo12.gif

תגיד,מה זאת הגישה הזו ? אפרופו עולם המבוגרים, זה לדעת לכבד דעות של אנשים אחרים גם אם הם לא תואמים לשלך, לדעת להקשיב וללמוד משהו שאולי...לא חשבת עליו קודם. יכול להיות שהשירשור הזה לא מדבר אליך כי כבר בגיל 3 הפעלת את מכונת הכביסה הראשונה שלך ובגיל 5 הלכת על הירח, אבל יש אנשים בשבילם, לא כל דבר חומרי שייך לעולם המבוגרים. אם הניסיון שלך הוא ללבות את השירשור הזה לשירשור ירידות מי יותר ציני ושנון, תחסוך את זה ממני ומאיתנו, יש לי דברים הרבה יותר חשובים לעשות מאשר להתכסח איתך.

Mיקי_

New member
אני מאד לא אוהבת את האיומים שלך

נראה שאתה בעיקר צורח, ולא באמת מנסה לקיים דיון. ועם ה"מילים היפות" שאתה מקדיש בהודעות שלך לחציש, שמנהלת פה אגב בעמל רב והבהתנדבות, ולשאר הגולשים, אני מקווה שתמצא את דרכך החוצה מפורום זה במהרה... כי גולש מן השורה אתה לא ממש רוצה להיות... אתה בעיקר רוצה להיות צרחן.

למעלה