להשאר או ללכת?

naia30

New member
להשאר או ללכת?

בעלי ואני בתחילת שנות השלושים, נשואים 7.5 שנים, יחד כבר 15 שנה, יש לנו ילד קטן. המשבר הגדול פרץ לפני כחודש וחצי, אך מבחינתי הכל התחיל כשנולד הילד. אז הרגשתי שכל העומס נופל עליי, בעלי אינו עוזר לי וזעקתי לעזרה, אלא שהוא העדיף להתעלם ממנה. צברתי כעס במשך למעלה משנתיים, עד שהכרתי לפני כמה חודשים בחור באחד הצ'טים, ההכרות היתה תמימה לחלוטין בתחילתה, כשלשנינו היה ברור שלא יקרה כלום מעבר לשיחות, אבל למרות זאת התאהבנו, הרגשתי שהוא ממלא את אותו חלל שבעלי הותיר כשלא התייחס לקושי שלי, השיחות שלנו גלשו לטלפונים ובסופו של דבר גם לפגישה (בה לא התרחש כלום!) כשהייתי בדרכי לפגישה השניה איתו, בעלי גילה הכל וחזרתי הביתה. הוא התקשר אל אותו בחור וביקש ממנו לנתק איתי את הקשר ואכן זה מה שקרה. בכל אופן, החיים מאז השתנו לחלוטין, בעלי נפגע ואיבד את אמונו בי, אני הרגשתי לגיטימציה לתת לכל הכעס שהצטבר בתוכי לצאת ולהפגין אותו כלפי בעלי. התחלנו ללכת ליעוץ ביוזמתי, אמנם עבר מעט זמן (חודש וחצי) אבל נדמה לי שזה בזבוז זמן. בעלי אינו נותן בי אמון ואינו עושה מאמץ לכך, הוא מצותת לשיחות טלפון שלי ומודה בכך, הוא בולש אחרי אתרים בהם גלשתי (והוא עושה זאת ביסודיות), בנוסף, הוא מתעלל בי נפשית,אומר לי דברים פוגעים וכואבים. מקבל החלטות לגבי עתידנו המשותף ומשנה אותן ביום שלאחר מכן, בפגישת היעוץ הקודמת הוא אמר בצורה מאוד החלטית שהוא רוצה להתגרש, שאינו רוצה לחיות איתי ואינו רואה כיצד אני תורמת לעתידו, אך ביום שלאחר מכן, הוא שינה את דעתו ואפילו ציפה שאשכב איתו, כאילו לא קרה דבר. הדברים האלה כמובן משפיעים עליי גם בתחום המיני, כי למרות שהסקס בינינו היה תמיד מצוין, אני מוצאת את עצמי מתחמקת ממנו, כיוון שאינני מסוגלת להיות אינטימית עם מישהו שאומר לי דברים פוגעים שכאלה. מאז שנולד הילד איני עובדת ובמשך כל התקופה הזו ספגתי ממנו עלבונות על "עצלנותי" (כיוון שלדעתו גידול ילד ועבודות הבית אינן נחשבות), דברים אלה גרמו לי לאבד את אותה אהבה רומנטית שהיתה לי אליו, אני חשה כי האהבה שיש לי כרגע היא אהבה לאדם שחייתי איתו שנים רבות, לאיש שהוא אבא של בני, אבל זו לא אהבה חזקה כזו שתגרום לי לרצות לחיות איתו לנצח. האמת שאני חושבת על פרידה, כיוון שאיני מסוגלת להמשיך בדרך חיים זו, אבל הוא מצליח להפחיד אותו, בין היתר בגלל העובדה שאיני עובדת. מה דעתכם? מה עליי לעשות?

הזאתי

New member
קשה לייעץ

אני הייתי הולכת. בשביל מה להשאר? נכון שיש יותר בטחון כשיודעים שכל לילה מישהו מחכה במיטה. ונכון שלמצוא את עצמך לבד עם ילד בלי עבודה, זה מפחיד. ונכון שאם תעשי את זה יהיו לך הרבה רגעים של פאניקה, שבהם תתחרטי על מה שעשית. אבל בשורה התחתונה, לדעתי את תרוויחי. תנסי אולי להכין רשת בטחון קודם: למצוא מישהו (רצוי בן/בת משפחה) שאפשר לסמוך על תמיכתו, ולדבר אתו על זה. מישהו שלא ישפוט אותך, אלא יוכל לתמוך, לא רק נפשית, אלא גם פיזית, למשל, יוכל לספק לך מקום לשהות בו עד שתמצאי מקום חדש וכו'. הבחירה היא בין- שינוי ומשהו לא ברור, ובין משהו ידוע ובטוח אבל מלא מצוקה ומועקה. ב ה צ ל ח ה

צעדים ראשונים או אחרונים

הייתי אומר שאת בצעדים האחרונים של הזוגיות שהייתה ובצעדים הראשונים של מה שיהיה. אני לא רואה במצב שלך, על כל פנים כפי שאת מציגה, עילה לפירוד מיידי, אינני יודע להצביע על פרספקטיבה שממנה יהיה ניתן להבין ששניכם רוצים בפירוד עם כל הלב. את מציינת כי "נגעת" באסור אשר בזוגיות, מה שעורר את בן זוגך להגיב, ותגובתו שמאפיינת אי וודאות היא אופיינית למדי, יש מאבקים פנימיים בין הרצון לקיים את הזוגיות לבין הרצון לפרקה, התהליך אינו מידי, הוא תמיד מלווה בכאב צער ואפילו עלבונות במקרים שאין שליטה על רגשות. לכאורה נראה שאתם במצב "שוויוני" בכל הקשור ליחס לבן הזוג או בת הזוג, הוא זלזל והתעלם ממך, ואת כתגובה מצאת לך שבילי עניין במקום אחר, אשר היוו את הקטליזטור לתגובתו וחוזר חלילה. אין צורך להתעסק עם השאלה "מי התחיל" זה חסר תוחלת. אתחנתא, והקפאה של המצב עם רגעים של "חושבים" היא הדבר הנכון לעשותו. לנסות לזהות מה הוא בר שינוי ומה הוא קבוע שאינו ישתנה אצל בן הזוג. ולאחר מכן לשקלל ולהגיע למסקנה כאשר התשובה צריכה להיות לשאלה הבאה: מה הוא המעשה שאעשה אותו ושיהיה לי טוב יותר. האם בחזרתי לזוגיות יהיה לי טוב יותר? לי ולבני האם בפירוד אביא את הטוב עלי ועל בני הצעיר. מהמורות בזוגיות תמיד קיימות, השאלה היא אם עוקפים אותן או אם סותמים אותן, והתשובות רק המוח החושב שלך ידע להשיב. בהצלחה

adam33

New member
לא להתיאש

מה שעובר על בעלך זה דבר טבעי אין כאן שאלה אם המצב שנכנסת אליו היה בגללו או לא השאלה איך מחזירים את האימון ניתן לעשות זאת השאלה אם את רוצה ואיך עושים את זה? עושים צעדים בונה אימון מתנתקים מהמחשב לתקופה מספרים ומשתפים על כל מה שקורה לך בבית ובעבודה אומרים לאן יוצאים גם אם הוא לא שאל וגם עוטפים באהבה מתוך שלא לשמה יבוא לשמה וממשיכים בטיפול זוגי אבל זכרי גם הוא צריך לעשות את הדברים בצד שלו לפרגן להתחיל ביוזמות של מאהב ולא רק בעל לשנות גם את דרכיו שנכם אשמים ולכן שנכם צריכים לבנות הכל ואוליי מחדש ברצון של שנכם תצליחו

naia30

New member
תודה, רציתי לשאול דבר נוסף

בטיפול הזוגי האחרון, היועצת כעסה על כך שאני מספרת לאמי על מה שמתרחש ביני לבין בעלי. היא טענה שהנאמנות שלי צריכה להיות לבן זוגי, כלומר לספר לו מה מפריע לי ומה מציק לי ולא לרוץ לבכות לאמא, כפי שעשיתי בילדותי. הבהרתי לה כי אני פונה לאמי, לאחר מריבה עם הבעל ולא במקום שיחה איתו, אני פונה אליה כשאני כועסת, אחרי שרבנו והוא אמר לי דברים פוגעים ומעליבים. גם בעלי פנה אל אמי במהלך המשבר הזה, כדי לפרוק את הכעסים, עד שהבהרתי לו שזה מפריע לי, שהוא בעצם לוקח לי את אשת סודי. אני מנסה לומר שנראה לי טבעי שארצה לפנות אל אמא שלי כשרע לי, ביחוד כשאין לי אפשרות לפנות אל בן הזוג, כי אם אבוא אליו ואומר לו: תשמע, הדברים שאתה אומר לי פוגעים בי או מעליבים, זה יגרור מריבה, כי הוא יעמוד בעמדת הגנה ולא בעמדת הקשבה ונסיון להבין (ואני אומרת את זה מתוך נסיון כמובן). האם אני טועה בגישה הזו? האם היועצת צודקת? אני עדיין חושבת שאי אפשר להמיר את הקשר העמוק עם אמא, רק בגלל שנישאתי ויש לי בעל שבפניו אני יכולה לבכות. אלה נראים לי שני דברים שונים לגמרי.

adam33

New member
לפנות לאמא

ככלל איני ממליץ לפנות לאמא בכל מה שקורה בבית אני חושב שזה מרגיז שאינטימיות מחולקת בין עוד אדם נוסף מעבר לבעלך הבעיה אצלכם היא אחרת הוא פונה אליה ואת פונה אליה זה מסוכן מאוד כי בעצם את והוא משתמשים באמא שלכם וכל זאת בכדי לומר עד כמה כל אחד צודק כשהוא בשיחה איתה בנפרד ואמא שלך צריכה לומר לו ולך שהיא לא רוצה להיות בתור יועצת כי בעצם היא משוחדת ולכן אם באמת אתם רוצים אוזן קשבת שתהיה אוזן קשבת בונה זאת אומרת מאדם אוביקטיבי שיומר לך שאת לא צודקת וגם לו שיאמר שהוא לא צודק ולכן היועצת צודקת תחשבי על זה במקום לדבר אתם בוכים על כתף של מישהי אחרת אז אוליי תפנו מקום אחד לשני על הכתפיים שלכם?

seeyou

New member
על "עצמאות",משלמים ביוקר../images/Emo140.gif

ברגע שאת מרגישה ש"זו לא אהבה חזקה כזו שתגרום לי לרצות לחיות איתו לנצח" סוף הסיפור! במוקדם או במאוחר ! דבר ראשון ,במקומך,הייתי חוזר לעבודה,עם כול הקושי תבדקי במשך כחצי שנה איך היחסים בבית אם הבעל ממשיך באותו כוון...אז חייבים "ניתוח".......

למעלה