להשאר או ללכת....

שקטיה

New member
להשאר או ללכת....

כתבתי לפני כמה ימים פוסטים על הפן של מיניות ביחסים. אבל עכשיו מנסה להבין את כל התמונה. הבחור מקסים, חכם, משכיל,מנומס, מושך, עובד שעות ארוכות ולומד. קרוב לחצי שנה היחסים היו מאוד כייפים והיה לנו טוב ביחד ( המין דורש שיפור ועל התאמה של תדירות עו לא הגעתי למסקנה). אבל בזמן האחרון אני מרגישה שיש ירידה ניכרת ביחסים. כמעט כל דבר שהוא עושה מעצבן אותי או שאני מחפשת שלילי. אחרי כל פגישה אני מרגישה עייפות( וזה לא שהינה סקס של שעות ) ומרגישה צורך במנוחה. אני יותר מסוגרת ופחות משתפת. הוא בחור שקשה לו להיות פתוח רגשית אך במעשים הוא מראה לי ( היה מראה) שאני חשובה לו אך אף פעם לא אמר שהוא אוהב אותי ( ואני כן) מבחינה רגשית הוא מופנם יחסית וגם אני. פעם חיכיתי לטלפון ממנו והרגשתי שמחה ומאושרת אחרי השיחות שלנו והיום אני או מתוסכלת או אדישה אחרי שיחת טלפון. השכל אומר שאני הולכת להפסיד אותו אם אני אוותר, אבל לא יודעת אם אני יכולה לקבל אותו כמו שהוא וגם צורת ההתנהגות וחשיבה. אנחנו מאוד שונים במזג וסגנון. יש גם דברים ששנינו מסכמים עליהם אבל יש גם ויכוחים. אני חוששת לקבל החלטה מסיבות הלא נכונות ולא יודעת האם זה משהו אצלי או שזה הקשר שלא מתאים לי....
אשמח לשמוע מה אתם חושבים

ivgy1980

New member
שוני רב מקשה על הזוגיות

אם לא הייתם מסכימים על משהו, כיצד יכולתם להיות ביחד? ועדיין, בין להסכים נקודתית על נקודות רבות לבין לחיות יחד בזוגיות המרחק הוא גדול.
אם את "אוהבת" אותו והוא "לא אוהב" אותך, אם קשה לו להיפתח רגשית למרות שאתם בזוגיות - איזו מן זוגיות זו?

זוגיות - זה כשאני מרגיש בנוח להיות פתוח איתה ולא לשקול כל מילה, ולהיפך
זוגיות - זה שאת מרגישה שיש לך גב בכל אשר תעשי, ולהיפך.
זוגיות - זה כשנוח לכם AS IS.

אם כל הזמן צריך "לעבוד על זה" ו"להתאים את עצמי" - אולי זה לא שווה?

שקטיה

New member
זה נכון...

עניין הוא "שמערכת יחסים" היא עדיין לא זוגיות במלואה המילה כי אני עדיין לא יכולה להתחייב לזוגיות כי יש דברים שלא מצליחה לקבל אותם.

שקטיה

New member
לגבי הגב

לא חושבת שצריך להיות גב לכל דבר שארצה לעשות...
הפתיחות זה דבר יחסי...לפעמים גם בזוגיות יש דברים שלא אומרים...

מריוס זכריה

Member
מנהל
מזל שיש לנו תת-מודע

כי לפעמים המח מספר לנו סיפורים שהוא יודע לבנות (הוא אחלה בן אדם, הוא יהיה אבא מדהים, אני לא רוצה להפסיד אותו כי לא אמצא טוב יותר, וכולי).

ואז בא התת מודע ומשמיע את קולו: אנחנו עייפים, מרוגזים, לא מרוצים, ומחפשים את המריבה.

רגע, אז מה? האם כל מי שמרגיש עצבני צריך לפרק את החבילה?
לא. מי שמיודע שהוא נמצא בקשר טוב ונכון, גם אם יש בעיות, לא יפרק את הקשר אלא ינסה לתקן.

אבל כשאת חיה עם בחור שמעולם לא אמר לך "אני אוהב אותך" - אני הייתי אומר: חבל על הזמן שלך (ולא במובן הסלנגי, אלא כפשוטו).

שקטיה

New member
עדיין לא חיה איתו

אנחנו נפגשים אבל לא חיים בנתיים. ואולי בנתיים טוב שכך.
מצד אחד אני מבינה שאני לא מושלמת מצד שני אני כל הזמן מקבלת רושם שהוא מנסה לחנך אותי - שאני אהיה יותר קלילה, שלא אשלח לו יותר מידי הודעות סמס ( ברור לי שהוא לא יכול לענות כל פעם - מן התם שהוא מאוד עסוק) ברור לי שהוא יותר גבוה אצלי בסולם של סדר עדיפויות ( יש לו קודם כל משפחה, לימודים ועבודה) אצלי אין משפחה אז הוא הופך להיות אצלי מאוד חשוב ואני הופכת להיות הרבה יותר רגישה אליו. בקיצור מה שפעם מאוד אותי אליו - היום גורם לי לעצבים ותסכול ( יש עדיין משיכה). והתסכול שלי גורם לו להתרחק וזה כמו פינג פונג. אני נעלבת ומרחיקה אותו. הוא מתרחק ואני נעלבת עוד יותר. אני בדרך כלל לא בן אדם שמוותר מהר אבל אני תוהה אם אני צריכה להאבק. כי קשר טוב אמור להיות כייפי וזורם...

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי

אם לקשר היה בתחילתו שלב כיפי וזורם, ואחר כך הוא התקלקל, אז זה הגיוני לנסות לתקן, כי יש לאן לחחזור. במצב כזה, אם אתם ממש רציניים בקשר לקשר הזה, הייתי אפילו שוקל קצת ייעוץ זוגי, אפילו שאתם לא לגמרי זוג.

אבל אם לא היה כזה שלב שמשמעותי בהתחלה, לא ברור בכלל שיש מה לתקן או לעאן להגיע, ואז יכול להיות שזו רק אחיזה בכאילו-קשר, מסיבות לא ממש טובות: פחד, בדידות, יאוש וכולי. במצב כזה עדיף לחתוך.

שקטיה

New member
הכיף היה...

היה לנו כיף להיות ביחד...שיחות ומשיכה חזקה. היה עושה לי טוב על הנשמה רק מלהסתכל עליו. הוא מנסה לקדם את הקשר למרות שיש דברים שמפריעים לו. ואני נתקעת על הפרטים..

nirity1

New member
את מזכירה לי את הבת שלי

שמנסה בכח להכניס חתיכות פאזל שלא מתאימות....
זה שבתאוריה הבחור נשמע נהדר זה לא אומר שהוא נהדר בשבילך....

nirity1

New member
גם שלי לא

עקשנות היא השם השני שלה...
נראה לי שאחרי הגרושים את כל כך מחפשת משהו טוב ומתאים וכשמצאת משהו שעונה על 90 אחוז מהדרישות את כל כך מנסה בכח לגרום לזה להצליח
אני חושבת שאת צריכה לחשוב טוב טוב אם הבן אדם הזה שווה את כל זה או לא . ומה חשוב לך הכי בזוגיות ועל מה את מוכנה להתפשר...

שקטיה

New member
קלטת...

נכון...למצוא מישהו טוב ומתאים בימינו זה ממש לא פשוט...בשכל אני יודעת מה חשוב....אבל בתחושות שלי ורגש יש לי קונפליקט.

סטנגה Joe

New member
נשמע

שיש כאן קשר שגוסס.
הוא לא מספק לך את הסחורה (הצד שלו לצורך העניין לא מעניין).
תחשבי תמיד מה יהיה כשיפרצו הילדים, המשכנתה והשגרה אם עכשיו זה נראה כך.

שקטיה

New member
אולי

כשהתגרשתי - הייתי כל כך שלמה עם ההחלטה - שהייתי מוכנה לגור באוהל ולא להשאר בנישואין. עזבתי את הבית כמעט בלי שום רכוש. הייתי כל כך נחושה שזהו זה ןאני רוצה לסיים.
אבל פה יש לי ממש חשש שאם אני אעזוב - אני עלולה להתחרט...

סטנגה Joe

New member
איך בדיוק?

את מתארת מצב שהוא במילים עדינות לא טוב.
כל זה עוד לפני שהקשר התמסד.
זה הרעיון שלך לטוב??

שקטיה

New member
אם הוא לא היה טוב לגמרי

הייתי עוזבת מזמן. כבר התגרשתי פעם אחת...אבל פה יש הרבה דברים טובים ואני לא יודעת עם זה משבר או הסוף

סטנגה Joe

New member
אז לא הבנתי

נתת רשימה שלמה של דברים שהם לא טובים או היו טובים ואינם עוד.
את צריכה קודם לעצמך להחליט אם טוב לך או שלא, אם את מוכנה להתפשר על "מה שיש" או שלא.
יש מצב שאת לא מוכנה להרפות רק כדי שלא תישארי שוב לבד?

seeyou

New member
רק עכשיו את מנסה להבין את כל התמונה?

קרוב לגיל 40 את לא יודעת שגבר כפי שאת מחפשת לא נמצא במציאות?

רק אם תחברי כמה(?) גברים צעירים (כול אחד טוב בתחום מסוים) ייתכן שתקבלי תוצאה מקורבת לחלום שלך

יוסי.

שקטיה

New member
איכשהו

הגברים שהיה איתם כיף והיו טובים במיטה - לא היו טובים בזוגיות וההפך.
איכשהו זה תמיד קיצוני. בהכללה גברים עם יצר מיני גבוה לא חיפשו זוגיות. זה ממש לא פשוט. מצד שני אצל נשים במיוחד יש שינוים הורמונליים בעקבות הלידות וגיל מעבר. ואני אמנם לא זקנה אבל לא בשנות ה-20...מצד שני....חוששת להיות בזוגיות שלא אהיה בה מסופקת.

seeyou

New member
צודקת !גברים עם יצר מיני גבוה לא רוצים זוגיות

אז למה לך זוגיות "שמרנית"?

אני חושב שתקבלי יותר סיפוק אם תלמדי את התהליך הַפְרָטָה בזוגיות -בשפה עממית זוגיות פתוחה

למעלה